10 најбољих Схопифи апликација за прављење резервних копија у 2023. за заштиту ваше продавнице

Ваша Схопифи продавница није само дигитална платформа, она је резултат вашег напорног рада и страсти. Представља ваш бренд и производе и кључни је део вашег пословања е-трговине. Стога је од суштинског значаја да га заштитите од неочекиваних догађаја који могу негативно утицати на ваше пословање.

Нажалост, многе Схопифи продавнице престају да раде из различитих разлога, укључујући људске грешке, ненамерни губитак података, злонамерне нападе или ружни софтвер који мења ствари без дозволе. Схопифи прави резервне копије својих система, али није доступан за појединачне опоравак налога.

Без адекватних резервних копија, подаци могу бити трајно изгубљени и можда ћете морати у потпуности да обновите своју Схопифи продавницу. Дакле, прављење резервних копија података и интернет безбедност би требало да буду главни приоритет да би се спречило застоје на сајту, губитак прихода и гнев купаца. Стога ћемо кроз овај чланак разговарати о томе које Схопифи податке треба направити резервну копију, различите методе прављења резервних копија и неке од најбољих апликација за прављење резервних копија.

Схопифи подаци којима је потребна резервна копија

Неопходно је направити резервну копију Схопифи података како се критичне информације не би изгубиле у случају катастрофе. На пример, грешка сервера, људска грешка или злонамерни напади. Ево неких од најкритичнијих Схопифи података за које треба редовно правити резервну копију:

Подаци о производу: Ово укључује све информације у вези са производом, као што су опис, слике, цене и нивои залиха. Ова резервна копија података осигурава да је каталог производа ваше продавнице увек ажуран.

Информације о клијентима: Ово се односи на све информације које се односе на ваше клијенте, укључујући њихове профиле, информације о обрачуну и испоруци, као и историју поруџбина. Ова категорија такође обухвата све друге релевантне информације које се односе на ваше клијенте.

Подаци о продаји и поруџбини: Ово укључује све податке о датим поруџбинама, продатим производима, укупном броју поруџбине и информацијама о транспорту купаца.

Подаци о трансакцијама: Ово укључује информације о примљеним уплатама, повраћајима, порезима и другим финансијским и трансакцијским евиденцијама. Ове информације су неопходне за управљање финансијама ваше Схопифи продавнице.

Информације о испоруци и праћењу: Укључује детаље као што су превозник који се користи за испоруку, број за праћење, информације о испоруци и статус испоруке поруџбина.

Код за поклон и попуст: укључује податке о информацијама о гит картици, преосталим картицама, билансима итд. Слично, подаци о кодовима за попуст укључују информације о креираним, издатим и коришћеним кодовима за попуст, износу попуста, датуму истека и условима и одредбама. Прављење резервне копије ових података је од суштинског значаја за наставак пружања промоција и подстицаја купцима.

Повратне информације и рецензије купаца: Ово се односи на све коментаре купаца о роби или страницама ваше продавнице. Ове информације су неопходне за одржавање репутације продавнице међу купцима.

Прављењем резервне копије свих горе наведених Схопифи података, можете бити сигурни да можете одмах вратити изгубљене податке. Тако ћете моћи да вратите своју продавницу и да функционише што је пре могуће.

Методе прављења резервних копија Схопифи података

Доступне су различите методе резервних копија када је у питању прављење резервних копија Схопифи података. Хајде да погледамо те методе како бисте могли да их примените кад год је потребно.

  Како поправити недостатак микрофона у апликацијама након ажурирања Спринг Цреаторс-а

Мануал Бацкуп

Техника ручног прављења резервних копија је први начин да направите резервну копију Схопифи података. Користећи ову технику, подаци из Схопифи продавнице морају се ручно преузети и затим сачувати.

Прво, морате да уђете на свој Схопифи налог, идите на страницу Подешавања и изаберете Извези. Врста података коју желите да направите резервну копију се може изабрати, као што су производи, клијенти, наруџбине или залихе. Затим се ЦСВ датотека, која укључује податке о производу, може преузети и сачувати на вашем уређају.

Аутоматска резервна копија

Аутоматска резервна копија је још један сигуран метод прављења резервних копија података Схопифи продавнице. Иако је дуплирање продавнице могуће помоћу ЦСВ датотеке, постоје неке недостатке. Имате ризик од губитка битних података као што су информације о поруџбини, кодови за попуст, поклон картице, подаци о саобраћају и још много тога. Стога би требало да користите апликацију за резервну копију да бисте вратили своје Схопифи податке.

Схопифи продавница апликација нуди велики број услуга и апликација за прављење резервних копија које могу да аутоматизују процедуру прављења резервних копија. Обично вам ови алати омогућавају да закажете понављајуће резервне копије и да их безбедно сачувате у облаку.

Резервна копија треће стране

Ручна резервна копија помоћу АИ технике је још један начин за прављење резервних копија Схопифи података. Ова техника укључује преузимање и прављење резервне копије ваших Схопифи података програмски помоћу Схопифи АПИ-ја. У поређењу са другим начинима, за овај је потребно више техничког знања, али нуди више контроле и флексибилности.

Да бисте свели на минимум напор за прављење резервних копија Схопифи података, ево неких од најбољих Схопифи апликација које бисте требали испробати:

Ревинд Бацкупс

Ревинд Бацкупс је позната апликација за Схопифи која нуди аутоматизовано решење за прављење резервних копија за власнике продавница. Развијен је да заштити вашу Схопифи продавницу од случајног губитка података тетке или злонамерне повреде података. Тако ће подаци ваше продавнице, укључујући производе, купце, поруџбине, теме и још много тога, аутоматски добити резервну копију.

Кључне карактеристике:

 • Прави резервну копију ваших података сваки дан и аутоматски, али можете омогућити и ручно прављење резервних копија.
 • Брзо враћа податке појединачно, на основу категорије или у потпуности.
 • Пружа неограничено складиште за прављење резервних копија података из ваше продавнице.
 • Прилагодљива подешавања резервних копија према жељама корисника.
 • Корисничко сучеље за једноставно управљање и враћање резервних копија.
 • Компатибилан са већином Схопифи апликација и интеграција.
 • Штити податке користећи АЕС-256 енкрипцију током транспорта и складиштења.

Талон Бацкупс

Талон Бацкупс је ваш алат када је у питању праћење најзначајнијих промена у вашим продавницама током времена. Као резултат тога, можете извршити потребне модификације и пратити све промене направљене у вашој Схопифи продавници. Штавише, можете спречити ризик од губитка података у хитним случајевима.

Кључне карактеристике:

 • Прави резервну копију информација о производу, постова на блогу, одређених страница, резервних копија тема и још много тога.
 • Можете прецизно видети где и када су се промене десиле.
 • Вратите одређене податке појединачно или целе податке на одређени датум.
 • Прави комплетан снимак основних података у року од 24 сата.
 • Доступне су дневне, аутоматске и резервне копије на захтев.
  Како да убрзате и обезбедите своју веб локацију помоћу Цлоудфларе-а?

БацкупМастер

БацкупМастер вам може помоћи да ефикасно заштитите податке ваше Схопифи продавнице. Потребне су дневне резервне копије кључних података продавнице као што су производи, теме, поруџбине и још много тога. Штавише, гарантује сигурност података тако да можете са поверењем да развијате своју продавницу.

Апликација такође нуди резервну копију у облаку која вам омогућава да приступите, опоравите, преузмете или преместите своје податке у било ком тренутку.

Кључне карактеристике:

 • Аутоматске резервне копије у облаку које чувају све податке о складишту које желите.
 • Враћа одређене или читаве податке продавнице на основу ваших жеља.
 • Преузмите и чувајте податке као ЗИП архивску датотеку или на основу распореда.
 • Подаци се могу безбедно и брзо преносити између ваших продавница.
 • Аутоматски прави резервну копију података Схопифи продавнице на Гоогле диску.

АЦлоне

АЦлоне вам даје флексибилност да дуплирате садржај Схопифи продавнице и пренесете га на другу. Због тога ће ваши производи, слике, пакети производа, странице производа, блогови и датотеке тема бити одмах копирани у различите продавнице.

Кључне карактеристике:

 • Пратите напредак кроз детаљне информације о завршетку преноса користећи напредно извештавање
 • Штеди време путем аутоматског извоза и дуплирања података у више продавница.
 • Тестирајте нове кодове и теме да направите резервну копију података без губитка.
 • Подесите заказане извозе да бисте гарантовали да ће подаци увек бити сачувани.

Госху

Заштитите своју Схопифи продавницу помоћу поузданог решења за прављење резервних копија и враћања под именом Госху. Можете се ослонити на ову апликацију када дође до грешке у подацима јер Схопифи неће вратити ваше изгубљене податке. Ова апликација обезбеђује сигурну резервну копију целокупних података продавнице који се могу одмах вратити кад год је то потребно. Штавише, помоћу апликације можете да извезете различите податке о продавници ради чувања.

Кључне карактеристике:

 • Омогућава прављење резервних копија поруџбина, клијената, производа, пакета производа, медија и тема.
 • Свака измена ваше веб странице се одмах и аутоматски прави резервна копија.
 • Можете вратити појединачне артикле или целу продавницу у претходно стање.
 • Извезите поруџбине, информације о производу, блогове и странице у формату ЦСВ датотеке.
 • Направите резервну копију метапоља са повратним информацијама клијената из жељених апликација.

Филеи

Помоћу Филеи-а можете лако да извозите датотеке из продавнице, производе, слике и видео записе и да управљате подацима своје продавнице. Дакле, можете добити податке Схопифи продавнице једним кликом из области Подешавања > Датотеке! Штавише, добићете сваку датотеку у Зип формату уз задржавање назива датотека. Дакле, нећете морати да мењате своју тему да бисте отпремили и користили увезене Схопифи датотеке у новој продавници.

Кључне карактеристике:

 • Копирајте и пренесите своје Схопифи датотеке продавнице брзо и лако.
 • Пренесите имовину свог бренда као и документе.
 • Извезите слике производа, видео записе и 3Д моделе за своје Схопифи артикле.
 • Прави тачну резервну копију датотека Схопифи продавнице.

Ванди

До губитка података може доћи у било ком тренутку током реплицирања информација о продавници, њиховог премештања, увоза продавница, мењања детаља продавнице итд. Али Ванди гарантује да су ваши подаци безбедни тако да можете са сигурношћу да успешно управљате својом Схопифи продавницом. Омогућава вам да без напора вратите промене и вратите своју продавницу у претходно стање. Дакле, можете дуплирати своју продавницу, ажурирати своју тему, а такође и направити друге промене.,

Кључне карактеристике:

 • Прави резервну копију свих битних Схопифи података, укључујући поруџбине, купце, производе, колекције итд.
 • Омогућава вам да направите резервну копију података у безбедном складишту у облаку.
 • Узима редовну и аутоматску резервну копију Схопифи продавнице и штити је.
 • Можете вратити сваки запис појединачно или сваку датотеку у одређено време.
 • Прегледајте тачно промене које су направљене у вашим датотекама користећи различите приказе.
 • Чувајте своје осетљиве податке на сигурном у потпуно безбедном складишту у облаку које је у складу са ЦЦПА и ГДПР.
  Како отказати претплату на Цоурсе Херо

Сторелапсе

Одмах направите резервну копију и вратите своје производе на изабрану верзију користећи Сторелапсе. Нуди вам хронолошки преглед модификација направљених у продавници. Добићете све новододате ставке, ажуриране производе и информације о уклоњеним производима кроз снимак. Штавише, можете одабрати и затим вратити одређени број производа са датог снимка.

Кључне карактеристике:

 • Приказује промене података упоређивањем и заказивањем тренутне верзије са ранијим итерацијама.
 • Подржава различите формате датотека, укључујући ЦСВ, КСМЛ, КСЛС, КСЛСКС, ЕДИ и још много тога.
 • Наводи промене у производима кроз резиме снимка.
 • Изаберите одређена поља која желите да вратите на стару верзију.
 • Планирајте ажурирања датотека по дневном или сатном распореду.

Матрикифи

Користећи Схопифи решење за резервне копије Матрикифи, можете да управљате резервном копијом целе ваше продавнице. Омогућава вам да масовно увезете и извезете Екцел, ЦСВ или Гоогле табеле датотеке за руковање подацима вашег предузећа. Поред тога, пружа личну помоћ корисницима и креирање прилагођених функција.

Кључне карактеристике:

 • Групно ажурирајте постојеће информације о Схопифи продавници, укључујући производе, колекције, купце, попусте, поруџбине и још много тога.
 • Често синхронизујте свој инвентар, направите резервну копију продавнице и ажурирајте своје податке аутоматизацијом задатака увоза и извоза.
 • Обрађује хиљаде ставки у минути и рукује огромним датотекама до 7 ГБ.
 • Пренесите или реплицирајте своје Схопифи податке у друге Схопифи продавнице.
 • Пренесите податке своје постојеће платформе за е-трговину у Схопифи продавницу.
 • Групно ажурирајте или уклоните само обавезна поља без поновног увоза свега.
 • Извори података од отпремника, добављача или различитих формата датотека могу се конвертовати.
 • Прегледајте историје послова, управљајте активностима извоза и увоза у реалном времену,

Скивиа

Скивиа је идеалан алат за прављење резервних копија ваших Схопифи података. То значајно минимизира утицај губитка података у вашој онлине продавници. Без обзира да ли је ваша Схопифи продавница недоступна или је прекинута, ваши подаци ће увек бити доступни.

Кључне карактеристике:

 • Ручно направите резервну копију Схопифи података када је то потребно, посебно пре него што извршите велика ажурирања.
 • Чувајте своје податке у облаку и приступите им са било ког места користећи прегледач. Одржавање, инсталација или инфраструктура нису потребни.
 • Једноставно конфигуришите Схопифи резервну копију користећи ГУИ прилагођен кориснику за само неколико минута.
 • Свакодневно прави аутоматску резервну копију без губитка података.
 • Брзо направите резервну копију огромних количина података

Последње мисли

Ако желите да са лакоћом управљате и одржавате своју Схопифи продавницу, морате да направите резервну копију својих података. Неопходно је имати чврсту стратегију прављења резервних копија било да одлучите да користите ручне резервне копије, аутоматизоване резервне копије или софтвер за прављење резервних копија треће стране.

Пре него што изаберете апликацију са горе поменуте листе, проведите неко време у истраживању. Затим упоредите ове апликације на основу њихових карактеристика, цена, лакоће коришћења и вашег пословног циља. Након што изаберете један, почните редовно да правите резервне копије својих Схопифи података.

Не чекајте да буде прекасно; одмах почните да правите резервну копију података Схопифи продавнице да бисте заштитили своју компанију и своје клијенте.

Такође можете истражити неке апликације/алатке да бисте повећали продају у Схопифи продавници.