10 најбољих слагалица за Андроид игара за побољшање вештина решавања проблема

Људи скоро свих узраста уживају у слагалицама. Ове игре нису само средство за опуштање или разонода; они такође нуде прилику да тренирамо нашу интелигенцију.

Осим што нуде сјајну забаву, они такође нуде диван тренинг за ваш ум. Без обзира коју слагалицу волите, мотив је да пружите снагу свом мозгу.

Хајде да погледамо неколико сјајних предности слагалица за вас и вашу децу.

Предности слагалица

#1. Побољшање меморије

Игре слагалице помажу у јачању постојећих веза можданих ћелија, а истовремено повећавају стварање нових односа. Ово помаже у побољшању мисаоног процеса и менталне брзине.

Загонетке се сматрају одличним за побољшање краткорочног памћења. Наше краткорочно памћење је одговорно за памћење боја, облика итд.

#2. Унапређење вештина решавања проблема

У радној снази, критичко размишљање и способност решавања проблема су веома драгоцени. Игре слагалице могу вам помоћи да развијете све ове вештине критичког размишљања.

То је зато што загонетке захтевају вишеструке приступе решавању проблема. Као резултат тога, научите да тестирате хипотезе и теоријске формулације. Такође разумете како да промените своју перспективу када једна ствар не функционише у решавању проблема.

#3. Повећање нивоа ИК

Загонетке побољшавају ваше памћење, као и опште вештине расуђивања. Дакле, нема изненађења ако кажете да помаже у побољшању вашег ИК нивоа.

  4 начина да искористите податке на свом Андроид телефону под контролом

#4. Делаи Дементиа

Загонетке вам помажу да ваш мозак буде активан, што заузврат помаже у одлагању симптома деменције. Пошто довољна количина можданих активности може помоћи у смањењу оштећења можданих ћелија. Као резултат тога, можете заштитити свој мозак од деменције, као и од Алцхајмерове болести.

#5. Побољшајте своје расположење

Препуштање мозга слагалицама помоћи ће стварању допамина у мозгу. Ово је суштински неуротрансмитер који нам даје осећај среће. То значи да вам игре слагалице могу помоћи да подигнете расположење.

Хајде сада да истражимо неке добре слагалице које можете размотрити.

Нумпуз

Нумпуз је класична игра бројева коју можете преузети на свој Андроид паметни телефон или уређај. Ова математичка слагалица вам омогућава да померате плочице бројева по редоследу. Ова игра захтева координацију између ваших очију, руку и мозга.

Састоји се од 6 нивоа тежине. Кориснички интерфејс долази у ретро дрвеном стилу. Нуди једноставне контроле. Такође има функцију тајмера за снимање вашег времена решавања загонетки. Није вам потребна мрежна веза да бисте уживали у овој игрици.

Ворд Сеарцх је игра слагалица са речима доступна на Андроид паметним телефонима и таблетима. Ова игра нуди хиљаде узбудљивих нивоа са различитим потешкоћама.

У овој игри морате да идентификујете смислене речи распоређене у блоку абецеде. Омогућава вам да одаберете тему по вашем избору, као што су животиње, храна, земље, глумци, итд. Ову игру можете имати на више од десет језика.

Слагалице

Јигсав је сликовна слагалица коју воли већина ентузијаста слагалица. То је заразна слагалица са више од 13000 бесплатних ХД слика. Помаже вам да вежбате краткорочно памћење и освежите ум.

  Популарна Андроид апликација за пренос датотека Пусхбуллет долази на иПхоне

Можете бирати између широког спектра категорија као што су боје, природа, цвеће, итд. Уз ово, добијате свакодневну ХД слагалицу за решавање. Можете да прилагодите позадину игре како бисте је учинили забавнијом.

Схадовматиц

Схадовматиц је слагалица која покреће машту у којој треба да пронађете силуете у пројектованој сенци. За ово морате ротирати објекат у центру пажње.

Његова задивљујућа игра и визуелни прикази могу вам пружити сат времена дивне забаве. Ова игра долази са више окружења са јединственом атмосфером и концептом. Виши нивои ове игре су много узбудљивији. Има 100 нивоа са предивном графиком.

Дунгеонс оф Дреадроцк

Дунгеонс оф Дреадроцк је узбудљива слагалица са невероватном креативношћу. Омогућава вам да истражите 100 нивоа који су ручно израђени и води вас кроз дубине древне планине Дреадроцк.

Игра долази са прелепим дизајном и нуди куповину у апликацији. Ова игра захтева од вас да користите свој ум и формулишете стратегије за решавање загонетки.

Китти К

Китти К је дивна слагалица која вам омогућава да откријете невероватне научне концепте квантне физике. Осим што вам нуди занимљиве загонетке, пружа и образовне информације.

Ова игра има невероватну графику. Морате помоћи Китти К решавањем различитих загонетки.

Деблокирај ме

Унблоцк Ме је класична слагалица која вам помаже да побољшате своје когнитивне вештине у решавању проблема. Ово је мала игра која долази са више од 40.000 загонетки.

Можете бирати између три различита изазовна мода и вежбати свој мозак. Ова слагалица је идеална за људе свих узраста. Можете га преузети на свој Андроид телефон или таблет.

  18 најбољих апликација за аутоматско кликање за Андроид игре

Судоку

Судоку је популарна слагалица са бројевима која вам омогућава да поставите бројеве од 1 до 9 цифара у сваку ћелију мреже. Али иста цифра се не појављује више од једном у било ком реду или колони.

Можете бирати између четири различита нивоа тежине и побољшати своје вештине играња Судокуа. Ова игра вам даје свакодневни изазов да завршите и сакупите трофеје.

Ова игра има још неколико подешавања као што су звук, истицање и теме. Можете да прилагодите интерфејс како вам одговара.

Далеко

Фараваи пуззле игра вам нуди невероватне изазове. Овде треба да побегнете од далеких древних храмова. У овој игри ходате стопама свог оца. Ово путовање вас води кроз оазу, пустињу и старе рушевине.

У овој игри ћете истражити 187 великих храмова. Нуди импресиван свет док решавате загонетке. Ово је бесплатна за преузимање игре и доступна је на андроид уређајима.

Пресеци конопац 2

Цут тхе Ропе 2 је други део слагалице Цут тхе Ропе. Ово је бесплатна слагалица која захтева паметне логичке апликације. Ова игра прати Ом Ном авантуре.

Овде ћете видети слатко створење које обожава бомбоне. Ова игра има око 160 нивоа. Ови нивои ће вас одвести кроз шуме, сметлишта, градове и подземне тунеле.

Завршне речи

Ако заиста желите да уживате у играма, али на продуктиван начин који вам може помоћи да побољшате снагу мозга, игре слагалице су најбоље. Можете преузети ове невероватне слагалице и лако се забавити.

Можда ћете желети да пронађете и неке дивне слагалице за иПхоне.