10 најбољих софтвера за управљање учионицама за наставнике у 2023

Како се технологија развија, онлајн образовање је постало нови покретач трендова у образовном сектору.

Увек је изазовно гледати сваког ученика у дигиталним учионицама. Ученицима је лакше да се изгубе у океану светске мреже када се држе најважније лекције.

У просеку, ученици који користе уређаје немају задатак 11 пута током часа. Софтвер за управљање учионицама је прави еликсир за такав проблем.

Софтвер за управљање учионицама је ефикасан алат који омогућава ученицима да остану на задатку и да се укључе у тему. Али шта је софтвер за управљање учионицама?

Хајде да прочитамо овај чланак даље док наводимо најбољи софтвер за управљање учионицама за ефикасно и занимљиво учење у дигиталним учионицама.

Шта је софтвер за управљање учионицама?

Софтвер за управљање учионицама је део управљања учењем који помаже у управљању активностима ученика и прегледу и праћењу коришћења њиховог уређаја. Софтвер пружа детаљан преглед контролне табле ученика и даје им контролу над њиховим екранима.

Овај холистички комад софтвера може се користити за креирање различитих задатака за ученике, њихово праћење и остављање повратних информација, све на једној контролној табли.

Разне школе су сада усвојиле алатке за управљање учионицама како би ограничиле задатке и пратиле ученикове апликације и веб локације.

Зашто користити софтвер за управљање учионицама?

Око 71% наставника је усвојило технологију и сродни софтвер у неком облику од пандемије.

Разлог је његова једноставност коришћења и мноштво функција које нуди за праћење ученика.

Ево листе предности које алати за управљање учионицом нуде:

  • Мање ометања: Таблети и паметни телефони су најлакши начин ометања. Са софтвером за управљање учионицом, наставници могу неприметно да додирују активности ученика и затварају све картице које изазивају ометање.
  • Боља комуникација са родитељима: Једна од уобичајених заблуда о виртуелној учионици је немогућност родитеља да добро комуницирају са наставницима. Алати за управљање учионицама нуде могућности извештавања које родитељима дају увид у напредак свог детета и повратне информације.
  • Лако праћење: У оквиру једне контролне табле, наставници могу да прате задатке ученика и отварају апликације и веб-сајтове, нуде задатке и прате њихов учинак на скали оцењивања.
  • Ефикасна настава: Коришћење функција као што су квизови, генерисање извештаја и завршетак прекретнице чини наставу ефикаснијом и лакшом за наставнике.

Које карактеристике треба да узмете у обзир при одабиру софтвера за управљање разредом?

Софтвер за управљање учионицама треба да садржи сваку функцију која чини наставу делотворном и лакшом комуникацију између ученика и наставника.

Постоји много карактеристика које треба узети у обзир при избору алата за управљање учионицом. Ево функционалности које треба тражити у алату за управљање дигиталном учионицом:

  • Понудите даљински приступ: То значи да наставници треба да имају приступ активностима и задацима ученика, њиховим отвореним апликацијама и веб локацијама. Ово је суштинска карактеристика за ученике са кратким распоном пажње.
  • Функција на више платформи: Пошто је софтвер за управљање учионицама заснован на облаку, они нуде функционалност на различитим платформама на различитим уређајима и оперативним системима.
  • Прилагођавање: Једна битна карактеристика ових алата су њихова прилагодљива решења. Инструктори би требало да буду у стању да дизајнирају и преуреде дигиталне учионице, користе дигиталне алате на основу потреба и изаберу функционалности које су најпотребније.
  • Креирајте наставни план и програм и планове часова: Поред овога, наставници могу креирати наставни план и програм који је прилагођен потребама ученика. Они такође могу прилагодити лекције и креирати распоред за обављање задатака и тестова.
  • Функција приватног ћаскања: Да бисте направили искуство попут физичке учионице, функција приватног ћаскања нуди разговор 1-на-1 између наставника и ученика. На овај начин ученици могу лично да комуницирају са наставником и решавају своја питања ако нерадо постављају питања испред разреда.
  GeForce Experience se neće otvoriti, greška 0x0003 [Popravka]

Сада знамо основне карактеристике док бирамо најбољи софтвер за управљање учионицама. Погледајмо нашу опсежну листу ових алата.

Фароницс Инсигхт

Фароницс Инсигхт је софтвер за управљање учионицама који се лако користи за наставнике који не желе много да роне у техничке детаље. Наставници могу све да преузму под своју контролу док поједностављују ИТ администрацију.

Такође могу добити приступ више учионица одједном.

Наставници могу да користе овај део софтвера за управљање великом учионицом и укључивање ученика у заједничко учење. Најбољи део; савршен је за образовне установе свих величина.

Наставници могу да деле свој екран или да изаберу екран одређеног ученика и да затворе нежељене картице. Фароницс омогућава наставницима да спроводе и администрирају тестове са даљинског приступа. Они могу закључати картицу ученика да би проверавали тест.

Наставници могу неприметно да комуницирају са ученицима путем аудио и ћаскања. Било да је у питању комуникација 1-на-1 или групна, Фароницс Инсигхтс нуди безбедну комуникацију.

НетСуппорт Сцхоол

НетСуппорт Сцхоол је алатка за управљање учионицама богата функцијама која пружа широк спектар алата за праћење, сарадњу и управљање за велике дигиталне учионице.

Наставници могу да образују и тренирају користећи виртуелну таблу са мноштвом алата за цртање и белешке.

Овај алат за управљање учионицом ради на различитим платформама и ради на било ком уређају. Наставници имају потпун приступ систему ученика јер могу да пруже знање путем аудио, видео и интерактивних алата.

НетСуппортСцхоол долази са функцијом праћења упозорења у реалном времену.

Наставници могу да приступе микрофонима, мишу и тастатури ученика и прате аудио активност уживо. Ово долази са невероватним алатима за процену као што су анкете и тренутне повратне информације.

НетСуппорт ради беспрекорно на Виндовс-у, Мац-у као и на Цхромебоок-у. Поред тога, апликација ради и на Андроид-у и иОС-у.

Хапара

Дизајниран посебно за Цхромебоок, Хапара је софтвер за управљање учионицама који нуди ефикасно учење преко Гоогле Воркспаце-а.

Овај софтверски пакет је најпознатији по својој функцији радног простора, која нуди међуплатформску сарадњу и персонализовано учење. Са само једним кликом, наставници могу добити детаљан увид у учење својих ученика и на које вештине треба да се фокусирају.

Наставници приступају свим датотекама и фасциклама преко Гоогле Воркспаце-а и Гоогле диска. Најбољи део? Има централизовану контролну таблу прилагођену мобилним уређајима за приступ свим дигиталним школским пословима.

  Како додати питања гранања или угнеждена питања у Гоогле обрасце

Веб филтер је јединствена функција која филтрира и сортира садржај који ученици виде. Помаже у филтрирању штетног или неприкладног садржаја у учионици. Даље, комуникациони алати повезују ученике са наставницима и подсећају их на текуће и предстојеће задатке.

Корисници се могу пријавити за демо верзију како би добили комплетан преглед софтвера.

ЛанСцхоол

Као иноватор софтвера за управљање учионицама, ЛанСцхоол је холистичка платформа која наставницима пружа учење један на један и сарадњу у учионици.

Овај софтвер заснован на облаку је подржан Леново технологијама и стога ради на локалним серверима института омогућавајући бржи приступ. ЛанСцхоол ради без проблема на Мац, Виндовс, Цхромебоок рачунарима, па чак и у учионицама са мешовитим уређајима.

Има јединствене карактеристике, укључујући праћење у реалном времену, управљање уређајима, врхунску приватност и редовна ажурирања, побољшавајући искуство учења. Наставници могу да пређу на приказ сличица ученика у учионици или на приказ појединачних ученика преко целог екрана.

ЛанСцхоол такође штити уређаје ученика од дигиталних опасности користећи Леново веб филтер у облаку и упозорења о притиску тастера.

Имперо

Имперо софтвер за управљање учионицама држи ученике усредсређеним на задатке кроз различите функције за праћење учионице.

Имперо учионица нуди функције као што су безбедно прегледање, праћење коришћења интернета у реалном времену и ефикасна сарадња.

Користи интелигентно веб филтрирање да прати активности ученика у реалном времену и прати све злонамерне апликације и веб локације. Инструктори могу креирати и дизајнирати наставни план и програм за ученике, водити додатни час или га завршити раније.

Осим тога, могу да праве листе задатака и домаћих задатака за ученике. Имперо се интегрише са широким спектром радних простора и алата за сарадњу као што су Гоогле учионица, Мицрософт Азуре и СИС интеграција за лаку комуникацију.

Као и Хапара, Имперо нуди демо за учионицу која укључује све основне карактеристике.

Сенсо

Сенсо је невероватан софтвер за управљање учионицом све у једном који помаже у праћењу понашања ученика из птичје перспективе.

Сенсо је посебно направљен за Цхроме уређаје и помаже у ефикасном управљању учионицама преко централизованог веб портала.

Овај алат омогућава наставницима да неприметно контролишу активности на екрану, блокирају веб локације и деле документе са неколико кликова. Поред тога, софтвер вам омогућава да започнете сесију ћаскања уживо са једним или више ученика.

Администратори могу блокирати ометања и искључити или укључити звук било ког учесника у учионици.

Оно што ми се највише допало код Сенсо-а је његова функционалност једним кликом која омогућава наставницима да организују лекције, шаљу задатке, па чак и прикупе тренутне повратне информације.

Док скролујете до дна странице, можете се брзо пријавити и резервисати бесплатну демонстрацију.

Цлассроом Спи

Као што назив имплицира, Цлассроом Спи је софтвер за праћење учионице који помаже да се прати напредак ученика појединачно или у групама. Овај софтвер даје администраторима потпуну контролу над активностима ученика у учионици.

Укратко, омогућава администраторима да надгледају њихову активност и предузимају мере.

Наставници могу закључати екране ученика, спречити их да претражују интернет и стекну потпуну контролу над својим мишем и тастатуром.

  Како уклонити начин плаћања са Амазона

Оно што је још интригантније је да се снимљени екрани рачунара могу тренутно конвертовати у АВИФ датотеку.

Иако кориснички интерфејс може изгледати помало застарео, софтвер ради беспрекорно на Виндовс, Мац ОС и Линук. Поред тога, мобилна апликација прилагођена кориснику доступна је на Андроид-у и иОС-у.

На крају, али не и најмање важно, можете почети са бесплатним пробним периодом од 30 дана и бесплатно добити сјајну корисничку подршку.

ЛигхтСпеед Системс

ЛигхтСпеед је холистички комад софтвера скројен за К-12 заједнице како би створио привлачно окружење за учење.

Било да се ради о учионици од 100 или 100.000, њихов врхунски софтвер за управљање учионицом даје наставницима потпуну контролу над учионицом.

Наставници могу добити увид у екране ученика у реалном времену. На овај начин могу да надгледају екране, затварају картице које ометају и блокирају до 100 УРЛ адреса одједном. Брзина светлости је савршена за било коју врсту учења – даљинско, хибридно или лично.

Најбољи део? Долази са системом за праћење који покреће АИ који открива неприкладно понашање учесника и закључава претраживач.

Лигхтспеед се интегрише са Мицрософт софтверским пакетима као што су тимови и друге платформе да би се олакшала сарадња и други процеси.

Ако желите да тестирате функције, увек можете покушати да резервишете бесплатну демонстрацију за Лигхтспеед.

Нетоп Висион

Нетоп Висион је локални софтверски систем за управљање учионицама који даљински надгледа рачунаре ученика и елиминише изворе ометања. Софтвер детектује неактивност и обавештава кориснике чим неко изгуби задатак.

Штавише, инструктори такође могу да представе екране ученика да покажу њихове задатке, анализирају њихове предности и цене их. Администратори такође могу даљински да отворе датотеку, веб локацију или апликацију и да их одмах представе учионици.

Висион такође има интерфејс прилагођен мобилним уређајима дизајниран за иПад кориснике тако да се таблети могу претворити у рачунаре.

Можете одмах почети са бесплатним пробним периодом од 30 дана који се састоји од неких основних функција. Међутим, ако су вам потребне напредније функције као што су ограничавање ученика и закључавање екрана, узмите Висион Про.

Мрежна контрола 2

Нет Цонтрол 2 је забаван и привлачан софтвер за управљање учионицама дизајниран за мале и велике учионице, школе, библиотеке, факултете и друге образовне организације.

Софтвер нуди више од 150 функција за праћење учионице, укључујући уграђене алате за белешке, виртуелну таблу, уграђено ћаскање, ограничења активности претраживача и аудио и видео конференције.

Да би се повећала продуктивност, софтвер има алат за конструктор квиза који ствара визуелне елементе, текстуалне квизове и игре за ученике. Ученици могу одмах да добију повратне информације о испитима и оценама на екрану свог рачунара.

НетЦонтрол вам омогућава да делите документе једним кликом и да их прикупите у временском оквиру. На крају, али не и најмање важно, софтвер анализира понашање администратора и сматра га макро командом за брзо извршење.

Завршне речи

Системи за управљање учионицама су одличан начин да се створи привлачно окружење у виртуелној учионици и да ваши ученици буду фокусирани.

Алат може бити одлична уштеда времена и истовремено повећати продуктивност. Да не заборавимо, већина њих долази са бесплатном демо, тако да увек можете тестирати њихове карактеристике.

Изаберите најбољи систем управљања учионицом који савршено одговара вашим потребама и захтевима.

Не заборавите да погледате листу најбољег софтвера за управљање школама.