10 најбољих варалица за Вим за програмере и сисадминисте

Вим (Ви ИМпровед) је познати и моћни уређивач текста заснован на Уник-у који користе многи програмери и системски администратори.

Овај бесплатни алат отвореног кода је дизајниран као посебна апликација или из интерфејса командне линије (ЦЛИ). Може вам помоћи да постанете продуктивнији док вршите уређивање текста и кодирање са хиљадама Вим команди.

Међутим, проблем са Вим-ом је у томе што је мало тешко научити са широким спектром команди које треба запамтити и користити. Као резултат тога, писање или уређивање датотека може бити изазовно у Виму. Али са робусном листом команди у Вим листи за варање поред вас, постаје лакше радити са Вим-ом.

Саставили смо листу најбољих варалица за Вим како бисмо вам помогли да уштедите време, труд и енергију на раду са уређивањем текста помоћу Вим-а.

Хајде да их прегледамо! 👨‍💻

Вим.рторр.цом: Размислите о овом ако тражите једноставан и једноставан Вим цхеат схеет на који можете да се позовете када вршите уређивање текста. Имају куриране Вим команде подељене у различите категорије као што су глобално, кретање курсора и режим уметања за уметање или додавање текста. Такође има команде за уређивање, обележавање текста, визуелне команде, регистре, ознаке и позиције, макрое, исецање и лепљење, увлачење текста, излазак, претрагу и замену, картице, више датотека и још много тога.

цс.цму.еду: Ово је још једно одлично место за проналажење Вим команди синтетизованих у документу од две странице. Садржи практичне идеје корисне за компјутерске научнике и друге професионалце који раде са графичким уређивањем заснованим на тексту. Овде ћете пронаћи Вим команде за навигацију, промену режима, копирање/лепљење, уређивање, замену и претрагу. Поред тога, укључује неке згодне трикове и вредне ресурсе који нису доступни на Гоогле-у.

  Како променити звук Снапцхат обавештења на Андроиду

Вимсхеет.цом: Од почетника до напредних, сви професионалци могу користити овај Вим цхеат схеет за уређивање текста. Има листу корисних Вим команди које се обично користе. Поред тога, креатор је такође укључио нека упутства која ће вам помоћи да максимално искористите Вим јер је лак без конфигурисања. Овај цхеат схеет има разне основне Вим команде за кретање курсора, уређивање текста, операторе, означавање текста, међуспремник, излазак и претрагу/замену. Такође има напредне команде за кретање курсора, претрагу знакова, визуелни режим, уређивање текста, картице датотека, визуелни режим, ознаке и текстуалне објекте.

Пхоеникнап.цом: Ова страница има скоро сваку Вим команду коју можете користити за различите задатке уређивања текста. Корисно је док се крећете унутар датотеке по знаковима, ознакама, речима, линијама или екранима; уметање текста, уређивање текста, обележавање текста, претраживање, излазак, чување, рад са различитим датотекама, обележавање и скокови, макрои и омогућавање шема боја у Виму. Ову варалицу можете бесплатно преузети или можете да је обележите да бисте је поново посетили када је то потребно.

ЦатсВхоЦоде: Ако сте почетник, ова Вим варалица ће бити драгоцена за улазак у основе Вим-а и коришћење команди за различите задатке. Има Вим команде за кретање унутар датотеке, претрагу датотека, исецање, копирање, лепљење, замену, цасе, филе екплорер, читање и писање датотека, интеракцију са Уник-ом, картицама и Виндовс-ом; поравнање, маркери, аутоматско довршавање, подела прозора, скраћенице, истицање синтаксе и увлачење текста. Професионално су представили све информације користећи хладне боје и текст који је лако пратити. Такође можете пронаћи табелу садржаја да бисте одмах пронашли оно што тражите.

  Како користити последњу команду на Линуку

фпринтф.нет: Минималисти који траже корисну и директну Вим цхеат схеет могу да извуку максимум из ове странице за уређивање текста. Кустос је представио Вим команде упаковане у различите категорије како би вам помогао да на први поглед пронађете команду коју тражите. Има Вим команде за излаз, уређивање датотеке, уметање текста, уметање датотеке, брисање текста, мењање или замена текста, вршење замене, копирање и премештање текста, поништавање/понављање/понављање, кретање около, обележавање , претражите, изаберите текст, суспендујте и још много тога.

ГитХуб: Посетите ГитХуб да бисте пронашли овај сјајни Вим цхеат схеет са корисним командама и описима. Има 8 виљушки и 41 звездицу на ГитХуб-у. Ова варалица има команде које Мицрософт подржава у ВСЦодеВим за Висуал Студио Цоде. Почиње кратким уводом у Вим са командама, покретима/именицама, модификаторима и циљевима који ће вам помоћи да кодирате. Такође има и друге корисне Вим команде, регистре и корисне белешке.

Фацторпад.цом: Учините свој живот кодирања мање напорним и користите овај Вим цхеат схеет са 80 основних команди. Корисно је за почетнике и напредне програмере. Креатор је дао неке драгоцене увиде за почетнике, објашњавајући Вим режиме, структуру команди, уређивање, исецање/копирање/лепљење, претрагу и замену, регистре, картице и командни режим. Поред тога, укључили су и неке повезане садржаје да би вам више помогли.

КуицкРеф.МЕ: Ова локација је вредна колекција брзих референци за Вим састављених да вам помогну да брзо разумете Вим едитор. Они су лепо представили информације са неким примерима, случајевима, употребом и дизајном. Укључује дијаграме кретања и команде за покрете, уметање, чување и излазак, нормалан режим, исецање и лепљење, визуелни режим, понављање, макрое, операторе, текстуалне објекте, више датотека, претрагу и замену, Вимдифф и још много тога.

  Шта је сервер без главе?

Линукхинт: Овај сајт има листу често коришћених Вим команди са њиховим функционалностима представљеним у јасном, лако читљивом пољу са белом позадином и заглављима истакнутим црвеном бојом. Има Вим команде за управљање датотекама, навигацију, пребацивање режима, уметање или додавање текста, претрагу и замену, исецање, копирање, лепљење, поништавање и понављање, рад са разним датотекама, подешавање бројева линија и команде визуелног режима.

Закључак

Вим команде чине уређивање текста много лакшим и штеде вам време за позивање команде или претраживање на интернету. Користите Вим цхеат схеетс о којима смо управо разговарали да се позивате на њих док уређујете текст да бисте убрзали кодирање и повећали своју продуктивност вишеструко.

Избегавајте ових 9 ствари у животопису програмера или сисадмина.

Ево неколико Линук команди које треба знати за сисадмин.