10 Питхон Линтер платформи за чишћење вашег кода

Грешке су најгора ноћна мора сваког програмера. У најбољем случају, ухватимо грешке током развоја и тестирања. Али чак и тада, они могу потрајати сатима фрустрирајућег отклањања грешака пре него што буду решени. У најгорем случају, они се ушуњају у базу производног кода, где изазивају пустош, узрокујући квар софтвера.

Ово може довести до мањих непријатности за крајње кориснике или до великих катастрофа опасних по живот. Без обзира на то, програмери би требало да се труде да ухвате и елиминишу грешке што је пре могуће.

У овом чланку ћемо истражити метод за постизање овога у Питхон-у који се зове линтинг и истражити најбоље алате и платформе за Питхон линтер.

Шта је облога, а шта су Питхон линтери?

Линтинг је облик аутоматизоване статичке анализе кода која се врши да би се ухватиле стилске и програмске грешке. Назив линтинг потиче од Уник услужног програма Линт који се користи за испитивање изворног кода написаног у програмском језику Ц.

Током година, линтинг је прерастао програмски језик Ц и сада се изводи за изворни код и на најпопуларнијим језицима, укључујући Питхон. Питхон линтери су алати који се користе за обављање линтинга за различите Питхон програме.

Зашто су линтери важни у програмирању?

  • Линтинг смањује број грешака у производном коду тако што проверава ваш код уместо вас. Функционише као додатни пар очију који ће вам помоћи да ухватите бубе рано и са мање напора. Као резултат, побољшава вашу продуктивност и квалитет кода.
  • Такође помаже у оптимизацији кода за ефикасност и перформансе означавањем некоришћених конструкција као што су променљиве и недоступни код. Ово ће помоћи да се смањи величина изворног кода и резултирајући дистрибуирани програм.
  • Такође помаже у стандардизацији кода заменом табулатора размацима или обрнуто, тако да је кодна база написана доследно.
  • Линтинг олакшава преглед кода јер осигурава рецензенту да су одређени стандарди већ испуњени. То значи да рецензент кода не мора да проверава да ли све варијабле користе случајеве змије, на пример.
  Како да откажете претплату на ИоуТубе ТВ

Постоји много алата које можете да користите да линтујете свој Питхон код. Да бисте изабрали најбољи алат, морате узети у обзир понуђене функције, као што су величина скупа правила, флексибилност, цена и могућност дељења правила са другим члановима тима.

Узимајући у обзир те и многе друге аспекте, ево листе најбољих алата.

Руфф

Руфф је Питхон линтер који производи Астрал. Бесплатан је и отвореног кода. Руфф је написан Руст-ом и стога је невероватно брз у поређењу са другим линтерима. Лако се инсталира преко пип-а и примењује преко 500 правила на вашој бази кода.

Поред тога, Руфф се добро интегрише са уређивачима као што су Висуал Студио Цоде, Неовим, Сублиме Тект и други. Има подршку за аутоматско исправљање, тако да можете лако да исправите грешке без потребе да сами поново пишете код.

У време писања овог текста, Руфф је у верзији 0.0.267, што значи да можда неће баш добро функционисати и могло би доћи до неограничених промена пре него што дође до верзије 1.

Сонар

Сонарлинт је бесплатна алатка за линтинг која је имплементирана као ИДЕ додатак. Може се инсталирати са већином главних ИДЕ-а, као што су Висуал Студио Цоде, ПиЦхарм и Ецлипсе.

Поред Питхон-а, подржава и друге језике као што су ЈаваСцрипт, Јава и Ц++. Покреће се док пишете код, дајући вам тренутне повратне информације у реалном времену да поправите свој код.

Са Сонарлинт-ом можете да се интегришете са СонарКубе-ом или СонарЦлоуд-ом како бисте могли да делите стандарде кода као тим. Ово помаже у стандардизацији кода и праћењу најбољих пракси тима.

питипе

пиТипе је популаран линтер који је креирао и користи Гоогле за своје бројне Питхон пројекте. Бесплатан је за коришћење и отворен је код. ПиТипе проверава ваш код и закључује типове. То значи да може да провери ваш код за грешке у вези са типом без потребе да пишете експлицитне напомене о типу.

Поред тога, пиТипе проверава код из различитих датотека да би се уверио у исправност. Може се инсталирати помоћу пип-а и користити као алатка командне линије.

  Како пробудити рачунар у Спласхтоп-у

ПиТипе је развијен и тестиран на Линук-у. Због тога најбоље функционише на Линук машини. За МацОС, ПиТипе захтева ОСКС верзију 10.7 или новију и КСЦоде верзију 8 или новију. Тренутно не подржава Виндовс осим ако га не користите у Виндовс подсистему за Линук.

Цодаци

Цодаци је плаћени алат за линтинг са бесплатним планом за програмере отвореног кода. Може помоћи да се идентификују проблеми у вашем коду, укључујући безбедносне пропусте и грешке.

Уз Цодаци, можете поставити стандарде кода за организацију, а ови стандарди ће се примењивати у различитим тимовима и пројектима. Такође можете добити преглед уобичајених проблема у вашем коду и како да их решите. Поред тога, он такође пружа ин-лине напомене.

Цодаци се такође може интегрисати у токове рада помоћу алата као што су Гит, Јира, Слацк и гит провајдери као што су ГитЛаб и БитБуцкет. Подржава више од 40 најпопуларнијих програмских језика.

Пилинт

ПиЛинт је популарна Питхон алатка за линтинг. Бесплатан је и отвореног кода. ПиЛинт може да примени стандарде кодирања као што су ограничавање дужине линије и осигуравање да имена променљивих следе конвенцију. Поред тога, такође открива грешке као што су неувезени модули.

Можете прилагодити ПиЛинт користећи конфигурационе датотеке. Добро се интегрише са Емацс, Вим, Ецлипсе, Спидер и ТектМате. ПиЛинт се може аутоматизовати коришћењем алата као што су Апицот, Худсон или Јенкинс за изградњу ЦИ/ЦД цевовода. Да бисте инсталирали ПиЛинт, можете користити менаџере пакета на Линук-у или Пип-у на Виндовс-у и МацОС-у.

Флаке8

Флаке8 је бесплатан Питхон линтер отвореног кода. Он проверава ПЕП8, пифлакес и кружну сложеност. Генерално је веома прецизан, производи мали број лажних позитивних резултата. Ово резултира бољим кодом у целини и бољим развојним искуством.

Можете додати Флаке8 у свој Питхон ИДЕ или уређивач, као што је ПиЦхарм или Сублиме Тект. Флаке8 подржава и Питхон 2 и Питхон 3. Алтернативно, можете га покренути из командне линије или као Питхон пакет.

Флаке8 је прилагодљив јер вам омогућава да проследите опције команди. Да бисте поново користили опције, Флаке8 вам омогућава да их сачувате у конфигурационој датотеци.

Црн

Блацк је бескомпромисан и убеђен Питхон линтер. Као резултат тога, брзо је детерминисано огласом. Он је детерминистички јер користи сопствене интерне стандарде и примењује их у различитим пројектима.

  6 најбољих алата за ВАН оптимизацију које смо тестирали 2020

Ово осигурава да код обојен црном бојом изгледа исто без обзира на пројекат. Блацк је међу најпопуларнијим алатима које користе значајни пројекти отвореног кода као што су Питест, Дјанго и СКЛАлцхеми.

Организације као што су Фацебоок, Мозилла и Тесла користе Блацк за своје Питхон пројекте. Блацк је пројекат отвореног кода.

аутопеп8

аутопеп8 је популаран Питхон линтер који линтује код како би био у складу са ПЕП8 стилским водичем, који је званични водич за стилове за Питхон код. За разлику од неких других линтера кода, Аутопеп8 се фокусира на поправљање форматирања вашег кода и не мења логику или структуру кода.

Аутопеп8 такође нуди низ опција конфигурације за прилагођавање свог понашања. Можете да одредите подешавања форматирања, омогућите или онемогућите одређена правила, контролишете ограничење дужине линије и конфигуришете друге аспекте у складу са захтевима вашег пројекта. Као и већина линтера, добро се интегрише са постојећим ИДЕ-овима и уређивачима.

Пицхецкер

ПиЦхецкер је Питхон линтер који помаже у идентификацији проблема као што су недоступни код, неискоришћене променљиве и недодељени параметри. Помаже програмерима да брже пронађу грешке и олакшава одржавање вашег кода.

Може се користити из командне линије, што помаже да се читави пројекти повезују једном командом. То је зато што може рекурзивно да пролази кроз све датотеке у директоријуму, повезујући их. Такође се може користити у Питхон коду и може анализирати код написан у било ком стилу. У складу је са ПЕП8 и другим смерницама за форматирање.

Пилама

Пилама је омотач за различите појединачне линтере. Интегрише се са неколико познатих линтера, као што су Пилинт, ПиФлакес, пицодестиле, Мипи и други. Коришћењем више линтера, он обезбеђује свеобухватну анализу квалитета кода и примењује широк спектар стандарда кодирања.

Често је интегрисан у системе континуиране интеграције као што је ГитХуб Ацтионс. Пилама такође ради из командне линије и може се интегрисати са већином ИДЕ-а и уређивача кода.

Завршне речи

У овом чланку се расправљало о линтингу и уобичајеним алатима које можете користити да бисте линтовали свој Питхон пројекат. Питхон алати за линтинг су популаран део Питхон развојних алата и побољшавају вашу продуктивност.

Затим погледајте ЦСВ алате за конверзију, форматирање, валидацију и још много тога.