10 полароидних камера за тренутно задовољство и винтаге вибрације

Да ли и ви волите те винтаге вибрације старих фотографија? Па, исти осећај можете добити уз помоћ ових полароидних камера.

Током 1970-их и 1980-их, била је уобичајена пракса да се полароид камере користе за снимање успомена током породичних дружења, одмора и других посебних прилика. Али како су се електронска фотографија и паметни телефони ширили, полароидне камере су изгубиле наклоност.

У последњих неколико година дошло је до оживљавања интересовања за полароид камере и инстант фотографију. Многе нове компаније осмислиле су нове верзије полароидних камера. Неколико појединаца воле карактеристичне карактеристике тренутне фотографије, као што су опипљивост отисака и непредвидива природа поступка развијања.

У овом чланку ћемо разговарати о томе шта су Полароид камере и које су предности њиховог коришћења. Такође ћемо видети како се полароидне камере разликују од обичних камера. На крају, погледаћемо неке од најбољих полароидних камера за тренутно задовољство и винтаге вибрације.

Шта су полароидне камере?

Полароид фотоапарати, инстант камера, револуционирали су фотографски посао омогућавајући корисницима да виде своје фотографије скоро одмах.

Како функционише полароид камера?

У року од неколико минута након снимања снимка, Полароид камере користе саморазвијајући филм како би направили опипљив отисак слике. Постоје различити кораци у процедури:

  • Као и код обичних камера, објектив фотоапарата снима слике када притиснете дугме затварача.
  • Филм се излаже светлости када је слика снимљена. Негативни слој и позитивни слој су међу многим слојевима који чине филм.
  • Хемикалије у филму се активирају када је изложен светлости, што покреће хемијску реакцију.
  • Негативни слој филма почиње да развија слику како хемијска реакција напредује.
  • Слика се прво појављује као низ негатива, али када се изложи све више хемикалија које се користе у развоју, слика почиње да добија облик.
  • Када се негативна слика заврши, хемикалија се користи за излагање позитивног слоја филма. То узрокује да се развије преко негативног слоја.
  • Коначни отисак је спреман да се извади из фотоапарата за неколико минута. Отисак је стварна, опипљива реплика снимљене фотографије. Има одређени квалитет и личност по чему се издваја од дигиталне фотографије.

Цела процедура траје неколико минута, што резултира јединственим отиском који се не може дуплирати.

Које су предности коришћења полароид камере?

Постоје различите предности коришћења Полароид камере, које га чине препознатљивим и забавним искуством.

Једноставна операција

Постоји неколико подешавања или контрола са којима можете да се бавите док користите Полароид камеру. Они су, стога, фантастичан избор за оне који желе да сниме тренутке без потребе да се петљају са компликованим подешавањима камере.

  13 најбољих типова послова графичког дизајна које треба истражити за бољу плату

Реминисценција

Носталгични аспект полароидних камера је примамљив. Коришћење једног може изазвати осећања носталгије и нежности јер их многи људи поистовећују са срећним сећањима из детињства или изузетним временима у прошлости.

Инстант Сатисфацтион

Видети опипљив отисак своје фотографије само неколико минута након што је снимите једна је од предности полароид камере. Ово је фантастичан метод да запамтите успомене и добијете брзу слику прилике или тренутка.

Отисци које можемо држати у рукама

Са дигиталном фотографијом, фотографије често остају ограничене на наше телефоне или рачунаре. Отисци са Полароид камера су објекти којима можете руковати и показати другима. Ово даје сликама осећај посебности и значаја. То може подстаћи чвршћу везу са успоменама које бележе.

Све у свему, снимање фотографија Полароид камером може бити пријатно и задовољавајуће. Физички отисци које производите могу се делити и неговати генерацијама које долазе.

По чему се Полароид камере разликују од обичних фотоапарата?

Критична разлика између Полароида и обичних фотоапарата је у томе што Полароид камере пружају тренутне отиске који су доступни за гледање одмах након снимања. Насупрот томе, конвенционалне камере користе филм или дигиталне уређаје за складиштење за снимање и приказивање фотографија.

Полароид камере обично имају неколико подешавања и дугмади, што их чини једноставним за рад чак и за оне који не фотографишу. Пошто подешавања попут отвора бленде и брзине затварача не могу да се мењају, корисник такође има мање контроле над коначном сликом.

Полароид фотоапарати су одличан избор за снимање фотографија на путу или путовању. То је зато што су често мање и преносиве од обичних камера. Такође, Полароид камера користи саморазвијајући филм са негативним и позитивним слојевима. Ово елиминише потребу за додатном обрадом или развојем тако што омогућава да се слика развија унутар саме камере.

Полароидне камере су прилично примамљиве, зар не? Дакле, хајде да брзо пређемо на листу најбољих полароид камера које можете испробати.

Полароид Оригиналс И-Типе камера

Нова аналогна инстант камера компаније Полароид Оригиналс за усмеравање и снимање нуди све што вам је потребно да снимите сваки догађај у животу у аутентичном Полароид снимку. Сада када овај Полароид фотоапарат има аутофокус, лако је снимити ствари онако како их видите, тако да их можете поново прегледати у јасним, живим бојама за сва времена.

Са овом камером можете користити двоструку експозицију да бисте снимили два тренутка у једном. Са самоокидачем и прецизним осветљењем како би се осигурало да се сви појављују онако како би требало, Полароид камера такође олакшава да се видите на фотографији. Најбоља карактеристика је што има видно поље од 41 степен вертикално и 40 степени хоризонтално, а долази у 7 различитих боја.

КОДАК Принтоматиц Инстант камера

Кодак Принтоматиц Цамера тренутно штампа фотографије до 5 МП које су отпорне на цепање, воду и мрље. Потребно је само да циљате, пуцате и штампате. Кодак Принтоматиц је најједноставнији и најугоднији метод за дељење слика са пријатељима и идеалан је за ношење кад год желите да размењујете отиске.

  Најбољих 9 апликација за игре за забаву за привлачење гостију [2023]

Ваши отисци су такође залепљени, што вам омогућава да користите слике као украсе на исти начин на који бисте користили налепницу. Можете да наставите да снимате док се ваша фотографија штампа, захваљујући брзини камере. Због ЗЕРО Инк технологије фотоапарата, нећете морати да се носите са прљавим медијима за штампу, филмом или тонером. Можете повећати меморију ове камере користећи МицроСД слот.

Инстак Мини ЛиПлаи 2-у-1 камера

Инстак 2-у-1 хибридна инстант камера и штампач из ЛиПлаи-а су можда најмањи Инстак икада, али има моћан ударац. За почетак, ово је више од обичне инстант камере. Можете да штампате директно са свог паметног телефона, захваљујући и његовом малом, паметном штампачу.

Ова полароид камера долази са ЛЦД екраном, а део овог уређаја је и снимање звука. Ова полароидна камера надмашује конкуренцију јер нуди привлачне оквире и филтере, као и могућност управљања директно са паметног телефона путем апликације. Инстак Мини ЛиПлаи је величине кредитне картице.

Фујифилм Инстак Мини 40 Инстант камера

ИНСТАКС МИНИ 40 је препун личности за нову генерацију фотографа и креатора слика на данашњем тржишту. Он ће вас држати корак испред конкуренције спајањем могућности „брзе акције“ са традиционалним елементима дизајна и употребом ИНСТАКС МИНИ инстант филма.

Са својим уграђеним селфи режимом, ИНСТАКС МИНИ 40 је спреман да јури улицом. Уз помоћ аутоматске експозиције, камера може да одреди осветљеност сцене у којој се налазите, обезбеђујући да снимите тачно оно што видите сваки пут када снимите слику.

Све ове карактеристике се спајају у класичном и импозантном облику. Камера има луксузну црну завршну обраду са квалитетним сребрним акцентима који су дивни на додир.

Полароид Нов+ и-Типе инстант камера

Најинвентивнија камера тренутно на тржишту је Полароид Нов+ и-Типе 2нд Генератион Инстант Филм Цамера. Ова камера брзо приступа додатним креативним режимима као што су двострука експозиција, светло сликање и окидач шума упарујући преко Блуетоотх-а са мобилном апликацијом Полароид (иОС и Андроид).

Унутрашња литијум-јонска батерија ове потпуно нове инстант аналогне камере генерације 2 се пуни преко УСБ-Ц и производи се од 40% материјала који се могу рециклирати. БОНУС сет филтера за сочива са пет различитих додатака за филтере сочива је додатак уз Полароид Нов+ који вам омогућава да направите још више.

Постоје три савремене нијансе, укључујући црну, белу и шумску зелену, за Полароид Нов Генератион 2. Поред тога, укључени су УСБ кабл за пуњење и каиш за врат. Компатибилан је са комерцијално доступним 600 и и-Типе филмовима.

Фујифилм Инстак Скуаре СК1 камера

Најновија инстант камера у Фујифилмовој Инстак Скуаре породици је Инстак Скуаре СК1. То је идеалан инструмент за оне који желе да се креативно изразе кроз брзу фотографију и забележе обична искуства на квадратном филму.

Инстак Скуаре СК1 квадратни формат 1:1 бележи лепоту сваког тренутка, омогућавајући вам да сачувате те успомене за цео живот. Непотребно је трошити време на бирање да ли ћете сликати портрет или пејзаж док користите квадратни формат. Узмите камеру и притисните дугме да бисте снимили слику.

  13 начина за решавање проблема са замрзавањем и поновним покретањем Року ТВ-а

Кодак Степ Цамера Инстант камера

КОДАК Степ има интегрисани штампач са ЗИНК Зеро Инк технологијом и моћну камеру од 10 МП. Можете брзо да снимите, сачувате и одштампате слике помоћу искачућег тражила и традиционалног затварача.

Не би вам били потребни скупи кертриџи или замршене жице. Притисните дугме да бисте добили прелепе 2×3″ лепљиве отиске за мање од 60 секунди.

Фотографије се производе са додатним слојем заштитног омотача који штити од мрља, кидања и оштећења водом. Они су директни, живахни и живописни. Да бисте повећали свој капацитет, сачували гомилу слика и отпремили их на други уређај за дељење на друштвеним мрежама, можете да инсталирате и МицроСД картицу до 32 ГБ.

Фујифилм Инстак Виде 300 камера

На Фујифилм Инстак Виде 300 Инстант Филм камери су доступне бројне нове функције, укључујући утичницу за статив, тражило праве слике и точкић са прстеном сочива са избором зоне фокуса. Инстак Виде 300 снима слике двоструко шире од Инстак Мини филма користећи Инстак Виде филм за светле, висококвалитетне тренутне штампе.

Тренутни, живописни, висококвалитетни отисци се производе помоћу Инстак Виде филма. Приложени објектив за крупни план повећава опсег снимања фотографија. Луминисценција је оптимизована за снимање при слабом осветљењу путем аутоматског блица на основу удаљености.

Користећи компензацију експозиције, можете постићи идеално расположење. Блиц са аутоматским поставкама напајања и опцијом пуњења укључени су у Инстак Виде 300.

КОДАК Смиле Инстант дигитална камера

Можете да снимате, уређујете и делите слике у потпуној тајности помоћу КОДАК-ове дигиталне камере Смиле Инстант Принт. Снажно сочиво од 8 мм ове склопиве камере/штампача открива се када се отвори из свог компактног стања.

Увећајте помоћу ЛЦД тражила, а затим пустите да фиксни фокус учини своју магију да сними сцену у задивљујућој ХД јасноћи и бриљантним бојама.

Пре штампања, алатке за уређивање такође вам омогућавају да користите ласкаве филтере и друге ефекте. Весели дизајн Смиле-а се састоји од робусног кућишта у бројним стилским шемама боја.

Уграђени слот за каиш, читач МицроСД картица, контролна табла на додир, једноставна ЛЦД навигација, две поставке слике, функција прегледа, аутоматски блиц и пуњива батерија са до 40 отисака по пуњењу су додатне погодности које пружа Камера.

Фујифилм Инстак Мини 7+ камера

Потпуно нова Фујифилм ИНСТАКС Мини 7+ инстант камера има модеран, живахан и дотјеран дизајн. Ова камера ће, без сумње, ускоро постати омиљена због подешавања контроле експозиције и једноставних могућности усмјеравања и снимања. Супериорне фотографије су удаљене само брзим кликом када користите висококвалитетни ФУЈИНОН објектив.

Нова инстант камера ИНСТАКС Фујифилм Мини 7+ нуди пет популарних нијанси: корал, светло плава, морска пена зелена, светло ружичаста и лаванда. Поред тога, Фујифилм Инстак Мини 7+ нуди једноставан рад и одличан квалитет слике. Има преносиви склопиви ручни објектив са једноставним контролама експозиције.

Закључак

Укратко, Полароид фотоапарати нуде препознатљив и забаван метод за снимање успомена и креирање стварних отисака ваших слика. Полароид фотоапарати нуде другачију врсту фотографског искуства од конвенционалних фотоапарата или дигиталне фотографије. То је због њиховог саморазвијајућег филма и тренутног задовољства.

Једноставни су за употребу, стварају отиске са јединственим изгледом и осећајем и привлаче се многим људима јер изазивају одређени осећај носталгије. Они су забаван и инвентиван метод за снимање и дељење успомена које можете држати у руци. Полароидне камере могу дати другачију количину контроле и тачности од других типова камера, али су и даље добра алтернатива.

Затим можете погледати и неке од најбољих камера од 360 степени.