10 Распберри Пи кућишта да би ваш мини-рачунар био безбедан и здрав

Да ли имате Распберри Пи мини рачунар? Ако јесте, онда не би требало да пропустите ове случајеве да бисте били сигурни и сигурни.

Распберри Пи је користан у различите сврхе, као што су медијски центар, конзола за винтаге видео игрице, чвориште за кућну аутоматизацију, контролер за робота и наставно средство за студенте и хобисте.

Распберри Пи је популарна опција за произвођаче и љубитеље „уради сам“ широм света. То је због ниске цене и прилагодљивости. То је свестран алат који се може користити у многим пројектима и апликацијама због своје мале величине, мале потрошње енергије и компатибилности са многим периферним уређајима.

Чување овог алата безбедно и даље од спољних оштећења је веома важно јер је величина Распберри Пи изузетно мала. Овај чланак ће говорити о томе шта је кућиште Распберри Пи и зашто је корисно. Такође ћемо погледати неке од најбољих кућишта Распберри Пи како би ваш мини рачунар био сигуран и здрав.

Шта је Распберри Пи?

Распберри Пи фондација у Великој Британији развила је линију компактних једноструких рачунара по разумној цени познатих као Распберри Пи. Прво представљање Распберри Пи је обављено 2012. Након тога, вишеструке итерације плоче су постале доступне, свака са побољшаним карактеристикама и функционалностима.

Распберри Пи је намењен да појединцима пружи лако доступан и јефтин начин за учење о електроници, рачунарству и програмирању. Плоче имају ЦПУ, меморију, складиште и различите улазне и излазне портове.

Цела ствар је отприлике величине кредитне картице. Они могу бити написани у многим програмским језицима, укључујући Ц, Ц++, Питхон и Сцратцх, и раде на оперативном систему заснованом на Линук-у.

Шта је Распберри Пи кућиште?

Распберри Пи кућиште је сигурно покривање за рачунар са једном плочом Распберри Пи. Кућиште Распберри Пи-а омогућава приступ свим портовима и прикључцима плоче, истовремено га штити од прљавштине, крхотина и ненамерног оштећења.

Једноставна пластична кућишта за сложенија кућишта направљена од дрвета, метала или чак Лего коцкица су само неколико примера многих различитих дизајна и материјала доступних за кућишта Распберри Пи. Неки случајеви могу додатно имати додатне компоненте, укључујући носаче за монтажу или вентилаторе за хлађење.

Зашто нам треба Распберри Пи кућиште?

Прављење кућишта за Распберри Пи је кључно из више разлога:

  • Пошто је Распберри Пи електрични уређај, подложан је штетности од еколошких елемената попут прашине и прљавштине. Распберри Пи је заштићен од могућих опасности кућиштем, које служи као заштитни омот.
  • Футрола даје Распберри Пи чврсту основу која га држи на месту и спречава да се помера док ради. Ово је посебно важно ако се Распберри Пи користи у подухвату или апликацији где је поузданост кључна.
  • Кућиште такође може олакшати причвршћивање и искључивање периферних уређаја и додатака омогућавајући брз приступ бројним портовима и конекцијама Распберри Пи-а.
  • Футрола може учинити да Распберри Пи изгледа елегантније и компетентније, додатно побољшавајући његов укупни изглед.
  8 начина да поправите Снапцхат који не шаље снимке

Распберри Пи кућиште је једноставна инвестиција која може побољшати функционалност и естетику уређаја док га штити и продужава му животни век.

Које су предности кућишта Распберри Пи?

Распберри Пи Цасе нуди бројне предности. Футрола може заштитити ваш Распберри Пи од физичких повреда, укључујући ударце, ударце, па чак и ненамерне падове. Кућиште може помоћи у расипању топлоте из унутрашњих делова Распберри Пи-ја, смањујући ризик од прегревања и евентуалног оштећења уређаја.

Пошто футрола нуди чвршћи и сигурнији начин за држање уређаја, можда би било једноставније да померите Распберри Пи. Свим портовима и прикључцима на Распберри Пи-у се може приступити преко кућишта, што олакшава прикључивање периферних уређаја и додатака без уклањања кућишта.

Сада ћете имати савршену идеју о томе зашто вам треба Распберри Пи кућиште. Дакле, хајде да истражимо неке од најбољих футрола које можете купити.

Пиронман Распберри Пи 4 Цасе

Пиронман Алуминиум Товер кућиште је компатибилно са Распберри Пи 4, иако можда није компатибилно са Пи 3 моделом. Прилагођен је хладњаком леденог торња са бакарном цеви од 5 мм и тихим РГБ вентилатором са контролом температуре да би издржао довољно топлоте и контроле звука.

Има уграђени УСБ на М.2 САТА ССД и подржава ТРИМ и УАСП, али НВМЕ/ПЦИе ССД нису подржани. Доступне димензије су 22 мм к 30 мм, 42 мм, 60 мм и 80 мм. Његов флексибилни екран је омогућен са програмабилним 0,96″ ОЛЕД-ом за приказ употребе ЦПУ/РАМ/РОМ-а. Такође може да прикаже температуру процесора и ИП адресу.

ИР пријемник је такође омогућен за унос медија као што су Коди или Волумио. Такође се може безбедно искључити помоћу дугмета за напајање. Пошто се напони и утичнице разликују од земље до земље, увек је боље набавити адаптер или претварач за употребу.

Кућиште иУникер Распберри Пи 4

Кућиште иУникер Пи 4 има систем хлађења са вентилатором од 40 мм који савршено штити вашу Пи 4 плочу. Такође, можете проверити радни статус ваше Пи плоче у реалном времену.

Хладњаци високих перформанси помажу у расипавању топлоте и брзо хладе Пи 4 Б ЦПУ, ГПУ и РАМ. Кућиште иУникер Распберри Пи 4 Б има 5В 4А Типе-Ц напајање и УЛ безбедносни сертификат. Овај вентилатор има боље резултате у расипању топлоте од стандардних.

Пи 4 напајање долази са дужином прекидача од 5 стопа (1,5 м) и не носи никакав ризик од прекомерне струје или пренапона. Потрошач може добити 18-месечну гаранцију и доживотну техничку подршку.

  Како користити вдзвдз АПИ у ЈаваСцрипт-у (НодеЈС)

Аргон ЕОН Пи НАС кућиште

Са Аргон АЕОН кућиштем, можете побољшати ефикасност вашег Распберри Пи 4 са 4 портова за САТА хард диск компатибилним са два (2) 3,5″ САТА ХДД и два (2) 2,5″ САТА ХДД/ССД.

Има пасивно хлађење у виду алуминијумског Пи 4 кућишта са интегрисаним хладњаком и активно хлађење у облику ПВМ 60мм вентилатора. Аргон АЕОН скрипта се може конфигурисати да прилагоди брзину вентилатора и помогне Распберри Пи 4 у одржавању одговарајуће температуре. Алуминијумско кућиште штити струјно коло од излагања и одржава га хладним.

Можете лако да контролишете уређај са удаљености користећи Аргон ИР даљински управљач уз одржавање безбедног гашења. Можете да конфигуришете Аргон АЕОН скрипту преко ОЛЕД-а да прикаже потребне параметре. Уграђени РТЦ модул вам омогућава лако планирање аутоматског покретања и искључивања.

ККСБ Распберри Пи 4 кућиште

ККСБ Распберри Пи 4 Цасе је компатибилан са Распберри Пи 4 моделом. Има простор за ПоЕ шешир, као и хладњак и вентилатор. Вентилатор ће бити инсталиран на хладњаку. Довољно простора је доступно ако желите да инсталирате додатни хладњак или хладњак.

Постоји 100% компатибилност у смислу ККСБ-а који има изрезе за Распберри Пи 4 интерфејсе и конекторе. ГПИО кабл се води кроз изрез на бочном зиду поклопца кућишта. Лако се монтира са само четири завртња за причвршћивање поклопца и основе, а монтажа је једноставна. Кућиште се може причврстити на зид или друге површине помоћу две рупе за монтажу.

Вилрос Цлеар Слим Цомпацт Цасе

Можете да гурнете свој Распберри Пи 4 у доњи део поклопца Вилрос Цлеар Транспарент Слим Цомпацт Цасе и спојите га да бисте га заштитили. Укључује три дела: један доњи основни део са вентилацијом и два поклопца по избору. Оба поклопца омогућавају једноставан приступ УСБ, ХДМИ и аудио конекторима.

Један поклопац има затворени горњи део за елегантан изглед и осећај, а други поклопац има отворени ГПИО порт и носач модула камере. Скрипта случаја Вилрос олакшава постављање временског распореда. Искористите своје Распберри Пи 4 кућиште на најбољи начин користећи различите апликације Распберри Пи. Компатибилан је са Распберри Пи ОС, Убунту, Коди/ЛибреЕлец и Ретропие.

Аргон ОНЕ М.2 алуминијумско кућиште

Аргон ОНЕ М.2 алуминијумско кућиште је најмоћније кућиште Распберри Пи 4. Има М.2 САТА ССД плочу за ношење, дугме за напајање, унутрашњи вентилатор од 30 мм који се може контролисати и ИР сензор.

Укључује М.2 САТА комплет за проширење за употребу са М.2 САТА ССД Б-кључем или Б+М кључем, као и напајање и пренос преко УСБ 3.0 порта. Са вентилатором од 30 мм можете регулисати дугме за безбедно искључивање и софтвер.

ГПИО је доступан преко уклоњивог магнетног поклопца. Има једноставан кабл за напајање, два (2) ХДМИ конектора за екран пуне величине, ГПИО додатну опрему и уграђени ИР. Можете максимално искористити потенцијал Пи 4 као рачунара са једном плочом тако што ћете га трансформисати у мали десктоп, медијски плејер, ретро конзолу или сервер. Компатибилан са Распберри Пи 4 моделом Б (1ГБ, 2ГБ, 4ГБ и 8ГБ).

  Чување Инстаграм фотографија на вашем мобилном уређају и радној површини

Анидеес алуминијумско кућиште са екстра високим пиом омогућава лак приступ свим улазима и излазима. У поређењу са пластичним или АБС материјалима, алуминијум нуди далеко боље одвођење топлоте.

Алуминијум има кућиште са перфорацијама за каблове ГПИО, камере и ДСИ екрана. Може се ефикасно радити са смањеним нередом и отвореним приступом два (2) ХДМИ порта за приказ пуне величине и ГПИО пиновима.

Интелигентни систем за управљање кабловима на вашем кућишту Распберри Пи 4 избегава оштећења и повећава перформансе кабла. Користите уграђено дугме за напајање за безбедно искључивање да бисте минимизирали непотребну штету и губитак података узроковане искључивањем РПИ 4. Морате да заштитите своје податке и СД картицу помоћу једне команде за безбедно искључивање.

Аргон НЕО Распберри Пи 4 кућиште

Поуздано кућиште Аргон НЕО Распберри Пи 4 одржава Распберри Пи 4 хладним док ради. Алуминијумска конструкција кућишта Пи 4 која делује као хладњак омогућава дуготрајно пасивно хлађење без бриге о прегревању.

Компатибилан је са Аргон капом вентилатора за активно хлађење на захтев. Његов уредан систем за управљање кабловима смањује ризик од оштећења и побољшава перформансе каблова. Омогућава непрекидан приступ РПИ 4 портовима у покрету. Можете продужити век свог Пи помоћу алуминијумског кућишта да бисте заштитили струјно коло и одржали га хладним.

Да бисте брзо радили на својим пројектима, можете користити магнетни клизни поклопац за приступ ГПИО пиновима, модулу камере, модулу екрана и Распберри Пи шеширима.

ЕлецтроЦоокие Распберри Пи 4 кућиште

ЕлецтроЦоокие Распберри Пи 4 Цасе долази са минијатурном футролом у стилу десктопа. Мат црно алуминијумско кућиште и провидни тамно сиви акрилни поклопац дају му модеран и елегантан изглед. Велики хладњак и вентилатор од 4000 обртаја у минути доносе ефикасан систем хлађења процесора.

Омогућава тихо радно окружење са својим вентилатором за хлађење ниске буке од 17 дБА. Променљиво РГБ светло расположења са подесивим контролером осветљености може да трансформише ваш радни простор кроз различите нијансе светлости.

ГееекПи алуминијумско кућиште НАС

Ово Распберри Пи НАС кућиште је компатибилно са Распберри Пи 4 (8ГБ/4ГБ/2ГБ/1ГБ). Долази са алуминијумским кућиштем, ИЦЕ Товер хладњаком и М.2 САТА ССД адаптерском плочом. Можете креирати сопствени НАС уређај користећи М.2 САТА ССД адаптерску плочу и М.2 САТА ССД.

ССД диск мора бити М.2 САТА ССД 2280 да би га адаптерска плоча подржала. Преко команде распи-цонфиг, званични Распберри Пи оперативни систем може директно да конфигурише вентилатор да мења брзину као одговор на температуру ЦПУ-а.

Други оперативни системи би могли да захтевају да креирате сопствени софтвер и користите ГПИО пинове за испоруку ПВМ сигнала за контролу брзине вентилатора.

Закључак

Да резимирамо, кућиште Распберри Пи је неопходно за свако подешавање Распберри Пи. Нуди једноставан приступ свим портовима и конекторима. Такође штити уређај од физичког оштећења, помаже у распршивању топлоте, додаје мало чар вашем подешавању и чини га преносивијим.

Свако може да изабере кућиште Распберри Пи које одговара његовом укусу због разноврсности доступних боја и дезена. Улагање у висококвалитетно кућиште ће помоћи вашем Распберри Пи-у да траје дуже и побољшаће ваше целокупно корисничко искуство.

Следеће, такође можете прочитати Расберри Пи против Ардуина: Шта је боље.