10 разлога зашто ће дизајн у сивим тоновима побољшати ваше УКС/УИ дизајне

Постоји много техника и савета за креирање најбољих графичких дизајна и УКС/УИ дизајна. Дизајнирање у сивим тоновима може бити корисно када дизајнирате своје УКС/УИ елементе или странице. Ако сте желели да повећате учинак дизајна или научите нове технике за побољшање дизајна, погледајте ових 10 разлога зашто ће дизајнирање ваших УКС/УИ дизајна у сивим тоновима повећати ваш успех у дизајну.

МУО ВИДЕО ДАНА

ПОМЕРИТЕ ДА БИСТЕ НАСТАВИЛИ СА САДРЖАЈЕМ

1. Боља приступачност

УКС/УИ – корисничко искуство/кориснички интерфејс – примарна функција дизајна је да корисницима пружи најбоље искуство са најбољим интерфејсима које можете да креирате. Ово укључује креирање приступачног дизајна за ваше кориснике и инклузивност за свакога ко је у интеракцији са вашим дизајном.

Дизајнирање у сивим тоновима вам омогућава да се прво фокусирате на доступне делове дизајна као што су контраст, величина и размак. Лако можете уочити контраст када користите тонове сивих тонова. Контраст се често занемарује када дизајнирате у боји, посебно ако немате оштећења вида због којих је недостатак контраста тешко приметити.

Прво дизајнирајте у нијансама сиве са високим контрастом, а затим у боји пратећи ВЦАГ смернице за приступачност, а такође можете да користите алате за симулацију слепила за боје да бисте видели како ваш дизајн изгледа за друге. Ово ће осигурати да ваши УКС/УИ дизајни буду доступни већем броју људи.

2. Фокусира се на распоред и структуру

Као дизајнер, ваш примарни фокус је на функцији, а не на форми. Иако дизајнери чине да ствари изгледају добро, оне такође морају добро да функционишу пре него што буду лепе. Дизајнирањем у сивим тоновима, можете се фокусирати на изглед и структуру вашег дизајна без да вас омета боја.

  Познавање Нект.јс у односу на Реацт за програмере

Посебно у УКС/УИ дизајну, изглед и структура су најважнији. Дизајнирате начин на који корисник ступа у интеракцију са вашом апликацијом или веб страницом. Изглед треба да има смисла, а структура странице или апликације треба да буде конкретна. Боја може да следи када је остатак на месту.

3. Неутрална полазна тачка за сарадњу

Ако радите у дизајнерском тиму, пројектовање у сивим тоновима прво омогућава свима да почну на неутралном месту. Пречесто се тимови креативних људи залажу за елементе који су безначајни попут боје, када постоје важнији аспекти УКС/УИ дизајна.

Почињање на неутралном месту са сивим тоновима омогућава да се ваши напори у сарадњи усредсреде на оно што је најважније. Можете дизајнирати елементе, изгледе, типографију и искуство интерфејса без размишљања о бојама и декорацијама.

Када се сарадња сложи са УКС/УИ дизајном изгледа, можете размотрити боје како бисте побољшали структурални дизајн. До тог тренутка, ваш тим би радио хармонично заједно и одлуке о боји неће бити толико стресне.

4. Брже итерације

Имати комплетну основу вашег дизајна и знати како функционише значи да је прављење итерација много бржи процес. Када се не фокусирате на боју, итерације су брже за прављење, дељење и одлучивање, посебно када радите директно са клијентима.

Клијенти се често фокусирају на боју пре функције дизајна. Уклањање боје из опција итерације значи да клијент, дизајнерски тим и ви можете брже да се фокусирате на оно што треба да се промени.

Када је све у сивим тоновима, померање елемената или промена величине делова је бржи. Нећете морати стално да мењате боје елемената да бисте се уклопили или разматрали пласмане на основу сличних или неподударних боја. Ово свакако убрзава компоненту дизајна.

5. Лакше за бојење

Много је лакше додати боју ако сте дизајнирали у сивим тоновима. Ако је све унапред дизајнирано и договорено, онда је боја скоро последњи корак процеса.

Дизајнирање у сивим тоновима вас не ограничава на дизајнирање само у црној боји. Можете дизајнирати у нијансама сиве, што вам омогућава да унесете контрастне разлике у своје дизајне док сте у процесу дизајна.

  Како направити прилагођену Убунту дистрибуцију помоћу Дистросхаре Убунту Имагер-а

Са разликама у визуелном контрасту, много је лакше и брже приписати боје елементима, посебно када следите смернице за приступачност за контраст боја. Користећи ограничену палету боја, сваку боју треба да припишете вредности контраста. Затим само унесете сваку боју вредности контраста у свој дизајн сивих тонова.

6. Зауставља визуелни неред

Дизајнирање у сивим тоновима вам омогућава да се фокусирате на елементе дизајна. Превише боја може додати неред током вашег дизајна – како у процесу дизајна тако иу финалном производу.

Уклањање ометања боје током дизајна може резултирати чистим и организованим дизајном, осигуравајући да не претерујете са бојом или другим елементима. Ваш УКС/УИ дизајн ће бити без нереда и уместо тога ће показати ваш елегантан дизајн.

7. Боја није најважнији фактор

Боја често помаже да се учврсте стил бренда или смернице и често постаје елемент по коме је ваш пројекат, бренд или посао познат—али боја није најважнији фактор УКС/УИ дизајна. То ћете знати ако сте икада претворили свој иПхоне у режим сивих тонова.

Ако дизајн и даље може да функционише без проблема у сивим тоновима, онда ваш дизајн функционише успешно. Није важно које су боје у вашем дизајну, јер оне нису важне за функцију.

Додавање текстуре и облика вашим УКС/УИ дизајнима повећаће функционалност у односу на само коришћење боје. Као и код правила композиције фотографије, постоје и правила композиције за дизајн, и она су веома слична.

Разбијте свој УКС/УИ дизајн и уверите се да добро функционише, да је доступан свима и да изгледа добро. Затим примените боју која одражава ваш бренд.

8. Примите конструктивније повратне информације

Ово је мало дотакнуто у ранијој тачки, али са одвлачењем пажње боје из једначине, ваш УКС/УИ дизајн ће добити конструктивније повратне информације. Ово је случај без обзира да ли примате критике од свог дизајнерског тима професионалних дизајнера или да ли делите свој пројекат са клијентом који не зна ништа о дизајну.

  Шта је Ви-Фи карма напад?

Наравно, људи виде боју и повезују је са одређеним аспектима, као што су негативне или позитивне конотације, родна очекивања или друге асоцијације. Представљањем дизајна у сивим тоновима, ваша конструктивна критика може да се фокусира само на дизајн без да буде засенчена асоцијацијама боја.

9. Уштедите време и новац

У пословном свету време је новац. Уштедом времена на пројектовању у сивим тоновима, дугорочно штедите новац.

Додавање боје у почетним фазама дизајна захтева време. Тада бисте, без сумње, потрошили време на мењање или уређивање боја током процеса дизајна, уместо да се фокусирате на дизајн. Ово опет одузима више времена процесу дизајна.

Додавањем боје на крају вашег дизајна, већ ћете знати које елементе и распореде користите; много је лакше — и брже — додати боју постојећим елементима дизајна него покушати да размотрите боје за елементе који још не постоје.

10. УКС/УИ боје се могу променити

УКС/УИ дизајн и апликације омогућавају многим корисницима да преузму боју у своје руке. Иако је дизајн вашег интерфејса у фокусу, а боја последњи део имплементације вашег дизајна, запамтите да многи корисници мењају боје својих веб страница и апликација уређаја.

Светли и тамни режим ће променити ваше изборе боја—иако би требало да дизајнирате за сваку опцију у свом процесу; погледајте наше савете за дизајнирање корисничког интерфејса у мрачном режиму.

Постоје многе забавне карактеристике које омогућавају људима да промене боје дизајна у шта год желе, без обзира на ваш избор боја у процесу. Ови необични алати — попут корисника иПхоне-а који мењају боје текстуалних облачића или мењају боју текста на иОС уређајима — значе да ваши напори да дизајнирате боје могу проћи кроз прозор, и боље је да ваш дизајн ради у сивим тоновима или било којој боји, а не само у једној боји.

Дизајнирање у сивим тоновима ће појачати ваш УКС/УИ дизајн

Можда изгледа чудно да почнете да дизајнирате у сивим тоновима када сте живели живот дизајнирајући у боји, али је добра пракса да почнете да радите. Дизајнирање у сивим тоновима ће додати фокус важним елементима дизајна као што су облици, текстуре и приступачност. То ће дати више значења вашем дизајну уместо да се фокусира на елемент као што је боја коју корисници ионако могу лако променити.