10 Регек цхеат Схеетс за обележиваче за програмере и сисадмин

Регуларни израз (Регек) је софистициран метод за претраживање стрингова. Укључује низ различитих знакова који специфицирају одређени образац претраживања. Углавном се користи за алгоритме за претраживање низова.

Користећи Регек, можете тражити неке знакове којима ћете можда требати приступити и обрадити их. То можете учинити тако што ћете креирати образац који се подудара са подацима које желите да издвојите. Имплементиран је у многим програмским језицима, као што су Јава, ЈаваСцрипт, Питхон, ПХП и други.

Дакле, да ли сте икада наишли на проблеме док сте извлачили податке из низа знакова? Може бити тешко јер постоје милиони и билиони података.

Овде можете да користите Регек цхеат схеетс да пронађете низ знакова које сте тражили. А да бисмо вам помогли да уштедите време и труд, ево неких од најбољих Регек варалица које можете погледати док скрапате веб или кодирате.

Изволи!

Цхеатограпхи: Ова веб локација је једна од најбољих за проналажење варалица. Можете пронаћи брзи водич који је Даве Цхилд припремио за регуларне изразе (Регек). Укључује симболе, тврдње, опсеге и узорке који вам могу помоћи да брзо почнете. Покрива сидра, квантификаторе, излазне секвенце, класе знакова, уобичајене метакарактере, модификаторе шаблона, специјалне знакове и још много тога. Можете преузети ову варалицу или је обележити у свом претраживачу.

Рекегг.цом: Овај цхеат схеет садржи уобичајене регуларне изразе на различитим језицима, укључујући Питхон. Обухвата карактере, логику, квантификаторе, размак, класе знакова, границе и сидра, инлине модификаторе, ПОСИКС класе, операције класа, прегледе и синтаксу. Све табеле су лаке за читање, а такође можете пронаћи везу да научите 1001 начин да искористите Регек.

  Како избрисати све твитове са Твиттер-а

Дев. Без обзира који ниво вештина имате као програмер, ова варалица ће вам бити од помоћи. Кустос ове Регек листе је Емма Бостиан, и она даје чисту синтаксу за сваку тему. Теме које је покрила укључују како тестирати регуларни израз, тестирање више образаца, игнорисање великих и малих слова, подударање променљивих, издвајање подударања у низовима, подударање знакова, алфабета и бројева; лењо упаривање, подударање почетних и завршних шаблона низова и много више подударања.

МДН веб документи: Ово је још једно место за проналажење одличне Регек варалице. Води вас кроз комплетан водич за Регек са синтаксом и укључује објашњења и примере које могу да разумеју и напредни и почетници. Његов садржај укључује изразе за класе знакова, квантификаторе, тврдње, Уницоде својства есцапе-а и опсеге и групе. Ако желите да добијете више информација у вези са одређеном темом, кликните на везу повезану са одговарајућим насловом.

КеиЦДН: Идите на ову страницу да бисте разумели Регек са примерима, алатима и објашњењима. Можете пронаћи изразе и њихов одговарајући опис да бисте боље разумели концепт. Почиње са неким основама Регек-а, а затим кратким прегледом Регек токена и како они функционишу у изразима. Затим, укључује изразе за квантификаторе, класе знакова, специјалне знакове, групе, замене стрингова и тврдње. Такође ћете пронаћи примере регуларног израза као што су подударање адреса е-поште и бројева телефона, заједно са алаткама (Регекр, Регек101 и РегекПал) за тестирање ваше синтаксе Регек-а.

ДебуггекБета: Ако сте љубитељ варалице на једној страници, ова веб страница је за вас. Само га сачувајте у свом претраживачу и погледајте га кад год вам затреба. Овај Регек цхеат схеет покрива основе Регек-а, класе знакова, заставице, тврдње, квантификаторе, специјалне знакове, замене и групе. Такође можете да филтрирате изразе тако што ћете унети кључну реч у оквир на врху веб странице.

  Како додати корисника у групу у Линуку

Фацтори Минд: Било да сте почетник, напредни програмер или програмер средњег нивоа, ова Регек варалица Џонија Фокса ће вам помоћи док сте заглављени. Можете га користити у различитим програмским језицима, укључујући Јава, Питхон, Руби, Перл, Ц++, Ц#, ЈаваСцрипт и још много тога. Почиње са основним темама као што су сидра, квантификатори, ОР оператори, класе знакова и заставице. Затим ћете пронаћи теме средњег нивоа као што су хватање и груписање, изрази у заградама и лењи и похлепни мечеви. На крају, можете пронаћи изразе за напредне теме као што су границе, повратне референце, поглед иза и поглед около.

ОверАПИ.цом: Ова кул веб локација за Регек цхеат схеет покрива све битне теме и примере. Можете пронаћи различите боје умирујуће за ваше око као позадину за сваку тему написану белом бојом. Покрива сидра, квантификаторе, карактере, ПОСИКС, групе, модификаторе, низове и тврдње.

Товардс Дата Сциенце: Овај лист са редовним изразима је згодан и подсећа вас на све концепте и изразе који су вам потребни као програмер. Написао га је Радиан Крисно и почиње основним уводом у Регек, а затим примерима за решавање неких проблема. Покрива необрађени низ, посебне секвенце, метакарактере, функцију, групу за снимање и још много тога. Свака тема је добро објашњена са добрим примерима и резултатима.

ДатаКуест: Овај Регек цхеат схеет је од помоћи, посебно ако сте програмер за Питхон. Има одговарајуће објашњење за сваку тему, израз и лик. Наћи ћете изразе за специјалне знакове, класе знакова, скупове, групе, функције модула и вредне ресурсе за Питхон. Такође, можете бесплатно преузети његов ПДФ.

  Како селективно омогућити Фласх за веб локације у Цхроме-у

Закључак

Ово је све што имамо ако тражите добру РегЕк варалицу. Користите ове корисне ресурсе за тражење низа знакова и убрзање вашег веб-стругања или других случајева употребе. Можда бисте желели да истражите и ове згодне РегЕк згодне алате.