10 Веб3 Аутх платформи за осигурање процеса пријаве корисника [2023]

Децентрализовано, приватно и беспрекорно. То је Веб3 аутентификација за вас.

Веб2 аутентификација је популарна и вероватно ће остати релевантна још много година. Згодно је и уобичајено да је уношење адреса е-поште и лозинки друга природа за нас.

Поред тога, друштвене пријаве једним додиром чине ово још примамљивијим.

Али сва ова једноставност има своју цену. Приватност.

Ови велики технолошки конгломерати знају толико тога, а корисници готово да немају контролу над њиховим подацима који се деле на платформама.

То је место где, као програмер, морате да уградите нешто што ће помоћи корисницима да избегну сво ово праћење и дељење података док истовремено допуштате приступ вашој децентрализованој апликацији (дАпп).

Поред тога, можда ћете желети интелигентнији процес аутентификације него што то може да обезбеди пријава на друштвеним мрежама.

Ту се појављује Веб3 аутентификација.

Шта је Веб3 аутентификација?

Укратко, Веб3 аутентификација је капија ка блокчејн-стиху. На почетку, функционише слично као и Веб2 токови аутентификације.

На пример, корисник кликне на крипто новчаник да би се пријавио, што покреће процес са корисничким јавним кључем као идентификатором. Након тога, корисник потписује поруку за пријаву својим приватним кључем како би довршио пријаву.

Поред тога што је приватнији, то је паметан начин да дозволите корисницима да се пријаве и дозволите детаљан приступ на основу њихових атрибута новчаника као што су стање токена или власништво НФТ-а.

Коначно, то је изворни начин за провјеру аутентичности ваших корисника. Осим тога, то је приватно (за кориснике) и згодно (за вас).

Веб3 у односу на традиционалну аутентификацију

Хајде да сумирамо ово:

Традиционална (Веб2)Веб3 АутхентицатионДруштвене пријаве, Гоогле-оне тап, итд.Провера аутентичности крипто новчаника Дуготрајно складиштење података Изузетно краткорочно складиштење података Дељење и праћење Нема праћења или дељења са трећим странама.Нема сегментације корисника Омогућава стратешку сегментацију корисника.

Сходно томе, Веб3 аутентификација се истиче као софистициранији приступ од та два. Међутим, још увек је нов и многи корисници можда немају крипто новчаник за аутентификацију.

Због тога је уобичајено понудити и једно и друго и препустити избор корисницима поред давања веће покривености програмерима.

Дакле, ево неких од ручно одабраних алата због којих имплементација Веб3 аутх постаје лака шетња.

  Желећете да пуните своју опрему све време

Ститцх

Ститцх пружа вашим корисницима најбоље из оба света са опцијама Веб2 и Веб3 аутентификације, једна поред друге.

Конкретно, Веб3 аутх ради са Етхереум и Солана новчаницима од овог писања.

Ститцх има своје директне АПИ-је и СДК-ове за интеграцију без напора. Поред тога, можете да примените Вессел, који омогућава пријављивање помоћу Етхереум и Солана новчаника преко једног дугмета за потврду идентитета.

Осим тога, Ститцх вам омогућава да користите вишефакторску аутентификацију (МФА) са Веб3. На пример, можете да изаберете ОТП путем е-поште заједно са верификацијом крипто новчаника за додатну сигурност.

Испробајте га са бесплатним нивоом, који омогућава до 5000 активних корисника месечно (МАУ). Касније можете надоградити за више МАУ-ова, прилагођавања, беле ознаке и подршке.

Магиц

Магиц вам омогућава да примените Веб3 ток аутентификације без лозинке преко магичних веза са преко 20 блок ланаца.

Осим тога, свако пријављивање може да има и опције Веб2 аутентификације као што су е-пошта и пријављивање на Гоогле једним додиром. Штавише, Магиц вам омогућава да примените пријаве које покрећу ФИДО2 безбедносни кључеви, биометрија и МФА.

Магиц има СДК за веб и мобилне уређаје са унапред уграђеним виџетима за брзу примену. Корисничко сучеље за пријаву може бити означено белим ознакама да одговара гласу вашег бренда и подржава до 30 језика.

Магија је бесплатна до 1.000 МАУ-а, а након тога се плаћа.

Доцк

Доцк користи приступ Веб3 аутентификацији изузетно прилагођен приватности корисника.

Ово је отвореног кода и користи В3Ц-ове децентрализоване идентификаторе и проверљиве акредитиве без дуготрајног складиштења корисничких података.

Ради са корисником који скенира КР код, прима обавештења у апликацијама ИД новчаника и дозвољава проток специфичних информација.

Због приватности, корисници могу слободно креирати више Веб3 ИД-ова како би избегли праћење.

Доцк такође има средства за проверу старости, прикупљање доказа о власништву токена и обезбеђивање подобности за одређене Веб3 пројекте без угрожавања приватности.

Коначно, можете директно да користите ову услугу као ОАутх 2.0 провајдер са жељеном библиотеком за аутентификацију.

Интеракцију са

ИнтерацтВитх је бесплатна алатка коју програмери могу додати својим апликацијама како би омогућили ауторизацију Веб3 новчаника уз минималну гужву.

Најбољи део ове методе је што се може користити и са конвенционалним Веб2 апликацијама и као јединствена пријава (ССО) за више ДА апликација.

  8 најбољих платформи за аутоматизацију текста/СМС-а за пословну употребу [2023]

Можете користити ИнтерацтВитх АПИ и СДК-ове да бисте користили овај ток аутентификације са било којим блоцкцхаином и повезаним новчаником. Дакле, корисник ће бити преусмерен на нови прозор да одабере жељени новчаник и потпише пријаву.

Овај алат пружа детаљне информације о корисницима, као што су њихове претходне интеракције са блок-чејном, стање новчаника, ДеФи, НФТ фондови, итд. Сходно томе, ово се може користити за сегментацију публике и постављање бољих стратегија монетизације.

Службеник

Цлерк’с Веб3 аутентикација ради са једноставним дугметом Пријави се помоћу Метамаск-а.

Поред тога, програмери могу да интегришу МФА, укључујући СМС кодове и неколико (ускоро) техника, као што су апликације за аутентификацију, хардверски безбедносни кључеви и резервни кодови за једнократну употребу.

Штавише, Цлерк има друга средства да надокнади одсуство обогаћивања профила у Веб3 протоколима за аутентификацију. За ово ћете имати помоћнике ван ланца који прикупљају и верификују бројеве телефона, адресе е-поште, ОАутх налоге итд., путем структурираних података и генеричких метаподатака.

Поред тога, изградња токова аутентификације је једноставна са Цлерк АПИ-јем и СДК-овима. Коначно, можете испробати Цлерк без регистрације кредитне картице за до 5000 МАУ.

Мрежа честица

Партицле Нетворк има за циљ да пренесе Веб2 аутх искуство на Веб3. То ће омогућити корисницима да се пријаве у дАпп помоћу друштвених налога, е-поште или бројева мобилних телефона.

Када се корисник пријави, аутоматски креира крипто новчаник (без приватног кључа) и повезује унете акредитиве са њим. Осим тога, може се додати Партицле Нетворк са било којим постојећим механизмом аутентификације.

Ова услуга провере користи В3Ц-ов ДИД стандардни протокол и обезбеђује робусно управљање кључевима за одличну безбедност.

Услугу Партицле Аутх можете да примените у својој апликацији са њеним СДК-овима који су доступни за Андроид, иОС, веб, Унити, Флуттер и Реацт.

Бесплатно је до 2.000 МАУ и накнадно се наплаћује 0,1 УСД/МАУ.

Моралис

Моралисов АПИ за аутентификацију је компатибилан са свим главним ланцима блокова и новчаницима.

Листа подржаних блокова укључује главне ЕВМ, Солана и Аптос. Осим тога, добро функционише са популарним крипто новчаницима као што су МетаМаск, РаинбовКит, ВаллетЦоннецт итд.

Моралис Аутхентицатион АПИ је усклађен са ЕИП-4361 стандардима који корисницима омогућавају аутентификацију ван ланца помоћу новчаника који подржавају ЕВМ и Солана.

Коначно, има бесплатан план са којим можете почети без ризика.

Арцана Нетворк

Арцана се нада да ће смањити баријеру помажући вам да примените токове пријављивања налик на Веб2 у оквиру ваших Веб3 дАппс-а.

  Како аутоматизација људских ресурса може да трансформише вашу организацију

Можете да користите Арцана СДК-ове да интегришете токове аутентификације у веб апликације изграђене у ХТМЛ/ЦСС/ЈС или Реацт/НектЈС/Вуе. Поред тога, Арцана се може применити у апликацијама које користе конекторе за новчаник као што су Вагми или РаинбовКит.

Његови СДК-ови имају унапред изграђене шаблоне који нуде врхунску флексибилност дизајна за представљање вашег бренда.

Тренутно подржава иОС, Андроид, а у будућим ажурирањима обећава се интеграција са моторима за игре као што су Унити и Унреал. Тренутно, Арацана Нетворк ради са свим ЕВМ ланцима, има подршку за МФА и бесплатна је за првих 1.000 МАУ.

Приви

Приви комбинује снагу Веб2 и Веб3 аутентификације у једном виџету за пријаву. То значи да се ваши корисници могу пријавити помоћу крипто новчаника, адреса е-поште, бројева телефона, па чак и налога друштвених медија.

Тренутно можете да интегришете Приви аутентификацију у било коју Реацт апликацију са њеним СДК-ом. Међутим, Приви нема изворних мобилних СДК-а од овог писања, али има ове функције наведене у својој мапи пута.

Приви је компатибилан са главним ЕВМ мрежама и може подржати више новчаника преко Вагми-ја.

Што се цене тиче, не добијате ништа одмах. Уместо тога, постоји кратак образац који програмер мора да попуни да би тим за приватност могао да се врати са прилагођеним процесом претплате и укључивања.

Динамиц

Динамичка Веб3 аутентификација покрива главне ланце и омогућава вам да интегришете Веб2 процедуре аутентификације као што су налози на друштвеним мрежама за искуство пријављивања од 360 степени.

Дуга листа компатибилних ланаца укључује ЕВМ мрежу, Солана, Алгоранд, Флов, Старкнет и још много тога. Осим тога, може се похвалити подршком стотинама крипто новчаника од овог писања, а све више се стално додаје.

Динамиц има Реацт и Нект.јс СДК-ове. Поред тога, подржава Вагми и ВаллетЦоннецт.

Имају још много занимљивих функција, укључујући управљање више новчаника и напредна прилагођавања која можете испробати уз њихову 14-дневну бесплатну пробну верзију.

Провера аутентичности на модеран начин!

Веб3 аутентификација је вероватно сигурнија и приватнија од Веб2 протокола за потврду идентитета. Ипак, већина платформи нуди опције за интеграцију оба ради удобности корисника.

Најбољи део је што можете добити бесплатне пробне верзије или бесплатне нивое да бисте започели. Поред тога, поменули смо и потпуно бесплатне Веб3 алате као што је ИнтерацтВитх, који су одлични за стартапе.

ПС: Веб3 није без претњи и недостатака. Дакле, ево неколико решења за пентестирање блокова за проналажење и исправљање свих могућих рањивости унапред.