11 алата за АИ дизајн који ће ваш уметнички тим учинити ефикаснијим

Вештачка интелигенција (АИ) је најпопуларнија и најбрже растућа технологија заснована на подацима која мења свет на више начина него што можемо да замислимо.

АИ утиче на неколико пословних сектора и професионалаца, од владиних агенција и корпоративних организација до малих предузећа. Од Алека и Сири до самовозећих возила, АИ је увео неколико иновативних решења.

А са овим убрзаним усвајањем АИ, очекује се да ће величина његовог тржишта достићи невероватних 1,5 билиона долара између 2022. и 2030. године, чинећи сложену годишњу стопу раста (ЦАГР) од 38,1%.

Између осталих индустрија, једна од најпопуларнијих индустрија коју АИ трансформише је индустрија дигиталног маркетинга. Када је реч о овим индустријама, графички и веб дизајн је један од најкритичнијих делова маркетинга и оглашавања.

Међутим, ови маркетиншки аспекти одузимају много времена и захтевају високу количину ресурса, што повећава трошкове маркетинга.

Срећом, АИ решења и алати помажу предузећима да оптимизују своје процесе, аутоматизују задатке за брже резултате и постижу циљеве раније него што се очекивало. Поред тога, учењем како да дизајнира и изводи креативну графику, АИ чини живот дизајнерима много лакшим.

Дакле, било да сте шеф дизајна ваше компаније или аматерски УИ/УКС дизајнер који жели да уђе у ову индустрију, овај чланак је за вас. Данас разговарамо о томе шта су алати за АИ дизајн, њихов значај и различите алате које можете покушати да креирате дизајн професионалног изгледа и трансформишете свој креативни ток посла.

Шта је АИ алат за дизајн?

Алат за АИ дизајн је платформа или апликација која користи АИ могућности да помогне дизајнерима у креирању, побољшању, оптимизацији и тестирању њихових дизајна.

Системи вештачке интелигенције обављају напорне задатке, омогућавајући људима да се усредсреде на кључне и креативне задатке. На пример, у индустрији дизајна, АИ оптимизује и аутоматизује процесе, анализира преференције купаца и побољшава креативна средства.

Алати за АИ дизајн су обучени да аутоматизују и одређују визуелна средства потребна за процес дизајна и такође помажу аспектима процеса дизајна, као што су:

 • Предвиђање исхода дизајна
 • Генерисање опција дизајна
 • Побољшање ефективности и ефикасности дизајна

Неки алати за дизајн такође користе алгоритме машинског учења (МЛ) за анализу повратних информација и података корисника, континуирано побољшавајући процесе дизајна који боље задовољавају потребе и захтеве корисника.

Ево главних карактеристика доброг алата за дизајн АИ:

 • Интуитиван интерфејс са беспрекорном навигацијом и нижом кривом учења.
 • Способност руковања и подршке идејама за производњу оригиналних дизајна.
 • Обезбедите средства за дизајн прилагођена кориснику која помажу у одржавању професионализма и доследности бренда.
 • Оптимизован и прилагодљив за десктоп и мобилне уређаје.

Стога, алати за дизајн вештачке интелигенције су веома згодни за трговце и дизајнере, омогућавајући им да раде ефикасно, истражују више опција дизајна и креирају много боље и креативније дизајне.

Које су предности АИ алата за дизајн за дизајнере?

Постоји неколико разлога зашто компаније и агенције треба да користе алате за дизајн АИ за своје процесе дизајна. Ево главних предности алата за дизајн АИ:

 • Минимизира ручни рад: Према недавној статистици, време потребно за процес веб дизајна само одредишне странице креће се између 15-80 сати. Алати за дизајн АИ аутоматизују овај процес пречишћавањем операција и генерисањем дизајнерских идеја, елиминисањем сувишних ручних задатака и олакшавањем посла дизајнера.
 • Пружа критичне увиде у податке: алати за дизајн вештачке интелигенције могу лако да анализирају податке из неколико извора, укључујући корисничке преференције, повратне информације, тестирање производа, метрику употребљивости, дизајне са најбољим конверзијама и најновије тржишне трендове ради оптимизације процеса дизајна. Ови вредни увиди помажу дизајнерима да донесу информисане одлуке о побољшању ангажовања корисника како би боље испунили њихове потребе и очекивања.
 • Аутоматски генерише више дизајна: Генерисање више креативних идеја за дизајн један је од најистакнутијих изазова са којима се дизајнери и трговци данас суочавају. Алати за АИ дизајн помажу у аутоматском генерисању више јединствених и алтернативних дизајна на основу ваших преференција без угрожавања интегритета бренда.
 • Повећава тачност: Алати за дизајн АИ повећавају тачност дизајна користећи алгоритме који прецизно анализирају и предвиђају жељене резултате. Ова прецизност помаже организацијама и дизајнерима да смање ризик од грешака и неуспеха у дизајну, спрече скупе грешке, испоштују рокове пројекта и побољшају квалитет дизајна.
 • Исплативо: Пошто алати за дизајн вештачке интелигенције минимизирају ручни рад, потребу за људским ресурсима и шансе за грешке и неуспехе у дизајну, они се показују као исплативо решење омогућавајући компанијама да уштеде трошкове рада.
  9 подесивих стојећих столова за ВФХ 2022

Дакле, алати за дизајн вештачке интелигенције у великој мери повећавају ефикасност, креативност и продуктивност дизајнера и организације.

Сада, погледајмо неке од најбољих алата за дизајн АИ које можете искористити са тржишта.

Мицрософт Десигнер

Мицрософт Десигнер је интуитиван алат за АИ дизајн који помаже у генерисању јединствених и јединствених дизајна према вашем уносу и упутствима.

Морате да пратите једноставне кораке да бисте генерисали дизајн који одговара имиџу вашег бренда преко Мицрософт Десигнер-а.

 • Унесите мали примарни опис или идеју о дизајну који желите да алатка генерише.
 • Опишите јединствени опис дизајна према вашим специфичним захтевима, укључујући карактер, боју, позадину и елементе које очекујете од коначног резултата.
 • Уредите дизајн генерисан од вештачке интелигенције додавањем или уклањањем елемената, као што су текст, стилови и визуелни елементи, преко интерфејса за уређивање алата превуци и отпусти.

Штавише, Мицрософт Десигнер нуди графику покрета како би ваш дизајн учинио привлачнијим и бирајте између 100 милиона висококвалитетних слика и видео записа. Поред тога, можете директно да делите дизајне на својој друштвеној платформи преко функције брзог дељења алата.

Цанва

Цанва Магиц Десигн је бесплатан и прилагодљив алат за АИ дизајн који вам омогућава да искористите префињене шаблоне, што олакшава визуализацију дизајна и генерисање жељених резултата.

Овај алат вам омогућава да за неколико секунди претворите своје слике или текст у прелепе персонализоване дизајне.

Ево неколико магичних карактеристика овог алата за дизајн АИ:

 • Отпремите сопствену слику или медиј и изаберите неки од генерисаних шаблона да бисте уредили дизајн према вашим специфичним потребама.
 • Осигурава безбедно аутоматско генерисање слике.
 • Пружа хиљаде бесплатних прилагођених шаблона.
 • Омогућава сарадњу у реалном времену, олакшавајући сваком члану вашег дизајнерског тима да буде на истој страници.
 • Можете да генеришете дизајне прилагођене уређајима од мобилних телефона до десктопа.

Цанва Магиц Десигн је погодан за вашу личну и професионалну употребу, било да желите да креирате креативни постер, банер за друштвене мреже, инфографику, прилагођену честитку или професионалну пословну презентацију.

Адобе Фирефли

Адобе Фирефли је из креативне, генеративне породице АИ модела Адобе производа који вам омогућавају да креирате маштовит, изванредан и бесконачан распон дизајна и креација.

  Како направити 3Д ефекте у ЦапЦуту

Ево како Адобе Фирефли може помоћи да смањите напоре у дизајну:

 • Укључује генерисање слика у зависности од контекста како би се омогућило експериментисање и брзо бирање између неограничених креативних опција.
 • Искористите тренутне креативне блокове као што су вектори, илустрације, текстуре и четке да бисте креирали прилагођене дизајне.
 • Креирајте препознатљив садржај помоћу банера, постера или постова на друштвеним мрежама спремних за креирање помоћу једног текстуалног упита.
 • Искористите поједностављено и текстуално уређивање видео записа да бисте подесили подешавања према својим јединственим преференцама.

Следећи циљ Адобе Фирефли-а је да угради 3Д моделирање и претвори 3Д композиције у реалистичне слике и дизајне са иновативним стиловима и варијацијама.

Лоока

Лоока је моћан алат за АИ дизајн савршен за креирање логотипа вашег бренда и других дизајна. Без претходних дизајнерских вештина, можете креирати и подешавати генерисане дизајне помоћу алатке Лого Макер.

Лоока-ин ‘Бранд Кит’ алат делује на једном месту за креирање дизајна брендираних садржаја за различите платформе и сврхе, који одговарају боји, стилу и фонту вашег бренда.

Штавише, можете бирати између преко 300 шаблона да бисте изабрали онај који најбоље одговара идентитету вашег бренда и захтевима. Можете да користите ове шаблоне да прилагодите визит карте вашег бренда, потписе е-поште и дизајн друштвених профила.

Дакле, ако желите да аутоматизујете и убрзате своју доследну кампању за бренд и друштвене медије, Лоока је прави алат за АИ дизајн за вас.

Дубоки уметнички ефекти

Дееп Арт Еффецтс је софтвер који можете преузети на свој десктоп или мобилни уређај да бисте креативно и лако уређивали слике користећи вештачку интелигенцију.

Овај алат је првенствено дизајниран за обраду слика, а не за генерисање нових слика или дизајна за ваше маркетиншке кампање.

Ево ствари које алат ради:

 • Интелигентно скалирање слика са повећањем од 4к помоћу АИ
 • Аутоматски обојите слике у нијансама сиве и црно-беле да бисте их оживели.
 • Осигурава сигурност података, јер генерише и обрађује све слике локално.

Ову алатку можете инсталирати и на Виндовс и на Мац уређаје.

Десигнс.аи

Ако тражите алатку за АИ дизајн који вам помаже да креирате, уређујете и скалирате садржај и дизајн у великом обиму, Десигнс.аи је идеална интегрисана платформа агенција као услуга.

Креатор АИ логотипа алатке помаже вам да генеришете јединствене логотипе бренда и бирате између преко 10.000+ икона. Можете лако да користите стил и дизајн свог бренда у свим пословним пројектима и да их извозите у ПДФ, ЈПЕГ, ПНГ и СВГ.

Штавише, алат нуди робустан чаробњак за дизајн који можете користити за своје маркетиншке кампање.

Само треба да унесете текст према жељеном излазу, изаберете између 20.000+ динамичких шаблона дизајна и аутоматски генеришете хиљаде варијација вашег дизајна у секунди.

Десигн.аи такође нуди технологију претварања текста у видео и текст у говор. Поред тога, пружа бесплатне помоћне алате, као што су усклађивање боја, графички произвођач, упарени фонт и календар, који помажу у генерисању задивљујућих и прилагођених дизајна.

То је бржи и интуитивнији алат за АИ дизајн са огромном библиотеком садржаја и складиштем у облаку. Идеалан је за инфлуенсере, стартапове, мала предузећа, агенције, едукаторе, невладине организације и владине агенције.

Уизард

Уизард АИ алат за дизајн је робустан АИ алат за дизајн корисничког интерфејса који вам помаже:

 • Претворите снимке екрана у дизајн.
 • Генеришите дизајн корисничког интерфејса са једноставним текстом преко Уизард Сцаннер-а.
 • Претворите ручно нацртане скице у жичане оквире.
  Упознајте сертификате за унапређење ваше каријере: ЦАПМ вс. ПМП

Овај алат олакшава сарадњу, омогућавајући вам да делите и радите са члановима тима у реалном времену. Уз Уизард-ове унапред направљене шаблоне дизајна, дизајне који се могу уређивати и компоненте за превлачење и испуштање, можете да ослободите своју креативност и уредите дизајн који најбоље одговара потребама вашег бренда.

Галилео АИ

Без обзира да ли желите да једноставне текстуалне описе претворите у изванредне дизајне или да направите и покренете веб апликације без знања о кодирању, Галилео АИ алат за дизајн је ваш избор.

Обучен је за хиљаде дизајна, што му омогућава да генерише дизајне високе верности из упутства природног језика брзином муње.

Галилео АИ користи алгоритме машинског учења (МЛ) за аутоматизацију процеса развоја апликација, од креирања изгледа дизајна до писања развојног кода. Стога је идеалан за веб дизајнере и програмере који желе да креирају висококвалитетне и динамичне веб странице без познавања икаквих вештина кодирања.

Беаутифул.аи

Ако желите алат за АИ дизајн који поједностављује ваш процес креирања презентација, Беаутифул.аи је најбољи избор. Долази са паметним шаблонима слајдова који ће вам помоћи да креирате импресивне и лепе презентације за кратко време.

Можете лако да додате садржај, попут текста или слика, на слајдове, а они се аутоматски прилагођавају у креативном формату, чинећи ваш посао лакшим.

Дакле, можете да искористите Беаутифул уместо да губите време на креирање дугих презентација.аи који генерише занимљиве шпилове, рекламе и извештаје, омогућавајући вам да радите на другим приоритетима и повећавате ефикасност вашег тима.

Кхрома

Ако волите да се играте и експериментишете са различитим палетама боја да бисте креирали прелепе и јединствене дизајне, морате испробати Кхрома АИ алат за дизајн.

Кхрома користи вештачку интелигенцију да научи ваше преференције боја и генерише неограничене палете боја које можете да користите, претражујете и чувате за своју инспирацију за дизајн. Поред тога, производи одличне комбинације палета са различитим градијентима, типографијом и прилагођеним сликама, учећи из хиљада палета које је направио човек.

Такође нуди функцију претраге која вам омогућава да претражујете и филтрирате дизајн према нијанси, нијанси, вредности, боји, хексадецималној вредности и РЦБ вредностима.

Фотор

Фотор АИ Илустрација Генератор вам омогућава да генеришете професионална и јединствена графичка средства и дигиталне производе, укључујући огласе, логотипе, позадине, АИ аватаре, аниме ликове и 3Д портрете.

Без техничког знања или вештина дизајна, можете генерисати креативне дизајне позадине једноставним уносом текстуалног описа у онолико детаља колико је потребно.

Када унесете текст или упите у поље за генерисање, можете да прилагодите подразумевана подешавања, одаберете стил дизајна, као што је аниме, фотографија или сликање уља, и да прилагодите параметре, попут светлосних ефеката, детаља и односа, из левог оквира са алаткама .

Након што унесете текстуални опис и подесите подешавања, кликните на Генерирај и Фотор АИ дизајн ће генерисати богат дизајн за кратко време.

Закључак

Предузећа и креативне агенције проводе доста времена стварајући јединствене и бренд оријентисане дизајне који их такође коштају камиона новца.

Револуционишући неколико индустрија, вештачка интелигенција такође мења индустрију дизајна аутоматизацијом и рационализацијом процеса и побољшањем ефикасности дизајнера.

Користећи алате за АИ дизајн, графички и веб дизајнери могу да произведу креативне и прилагођене дизајне за више платформи без угрожавања квалитета или поруке бренда, омогућавајући им да се фокусирају на друге приоритетне задатке.

Дакле, без обзира да ли сте графички дизајнер, УИ/УКС дизајнер, илустратор или веб дизајнер, покушајте да користите алате за Аи дизајн који су горе поменути како бисте ваш процес дизајна учинили много бржим и ефикаснијим.