11 књига и курсева за учење НумПи-а за месец дана [2023]

НумПи је кључ у алатима сваког научника за податке. То је невероватно корисна библиотека за рад са подацима и вештина коју морају имати сви научници података, аналитичари и инжењери.

Ако желите да научите ову тражену вештину, читајте даље, овај чланак ће објаснити шта је НумПи, зашто је важан и најбоље ресурсе за учење.

Шта је НумПи?

НумПи је скраћеница од Нумерицал Питхон. То је библиотека коју је креирао Травис Олипхант 2005. године и користи се за анализу података.

У срцу НумПи-ја је низ. Низ је једноставно листа вредности података. Овај низ се може користити за представљање вектора. Веома је сличан типу уграђене листе у Питхон-у, али има једну кључну разлику.

За разлику од Питхон листа, подаци у НумПи-у се чувају у континуалној меморији. То значи да се вредности чувају једна поред друге у меморији. Ово чини приступ вредностима бржим; НумПи низови су до 50 пута бржи од Питхон листа за уобичајене операције.

Као и Питхон листе, низови могу да чувају друге низове као елементе. Ово вам омогућава да креирате сложеније математичке конструкције као што су матрице и низови вишег реда. Низови имају корисне методе за уобичајене статистичке операције као што су израчунавање средње вредности, медијане и стандардне девијације. Можете их модификовати раздвајањем, спајањем, обликовањем и преобликовањем.

Захтеви за коришћење Нумпи-ја

  • Инсталација питона
  • Инсталација пипа
  • ИДЕ као што је ВСЦоде или, што је још боље, ИДЕ заснован на нотебоок рачунарима као што је Јупитер
  • Познавање Питхон-а

Такође прочитајте: Увод у Јупитер бележницу за почетнике

Случајеви употребе

  • Нумпи се користи за задатке науке о подацима због својих бржих низова уместо уграђених Питхон листа.
  • Може се користити за решавање проблема линеарне алгебре користећи своје уграђене функције.
  • Користи се у машинском учењу због брзог израчунавања вектора и матрица.
  • Користи се за генерисање насумичних скупова података користећи своје насумичне статистичке функције.

Курсеви за учење НумПи

Испод су неки од најбољих ресурса за учење НумПи и Дата Сциенце. Већина ових ресурса претпоставља извесно познавање Питхон-а. Ако још нисте научили Питхон, ево наше листе најбољих ресурса за учење Питхон-а.

  Поправи Цалл оф Дути Вангуард Дев грешку 6032 на Ксбок-у

Предуслови за дубоко учење: Нумпи стацк у Питхон-у

Овај Удеми курс нуди нежан водич који ће вас припремити за дубоко учење користећи Питхон. Курс вас учи како да користите Нумпи за векторске и матричке прорачуне.

Поред тога, покрива Пандас, библиотеку за рад са скуповима података у Питхон-у: Матплотлиб (алат за визуелизацију података) и Сципи (библиотеку за израчунавање статистике у Питхон-у).

Курс садржи шест сати видеа на захтев, а када га купите, добијате бесплатан доживотни приступ. Укључује сертификат. Пре него што покушате са овим курсом, требало би да сте упознати са линеарном алгебром и програмирањем у Питхон-у.

Анализа података са Питхон-ом: НумПи & Пандас Мастерцласс

Овај свеобухватни курс вас учи како да анализирате податке користећи Пандас и НумПи. Метода се састоји од 216 предавања, 3 чланка и 2 ресурса за преузимање. Ово вам даје укупно више од тринаест сати садржаја.

Почиње увођењем у НумПи и концепт низа, који је централни објекат у НумПи-у. Након тога, курс ће вас научити да користите Пандас, популарну и корисну библиотеку за рад са скуповима података. Затим, на крају, научићете визуелизацију података користећи Матплотлиб библиотеку.

Оно по чему се овај курс разликује од већине је то што лекције чини практичнијим тако што вас подучава кроз игру улога. Играћете улогу аналитичара података у великој мултинационалној малопродајној компанији која анализира податке прикупљене из својих различитих операција. Као што се и очекивало, курс подразумева извесно познавање Питхон-а пре него што започнете курс.

Питхон са НумПи за апсолутне почетнике

Овај курс је један од курсева за почетнике на НумПи-у. Иако се од вас очекује да познајете Питхон, курс уводи НумПи од почетка.

Почиње упознавањем са НумПи низовима. Објашњава како се оне разликују од Питхон листа и како су брже и погодније за науку о подацима, инжењеринг и анализу.

Поред тога, научићете све различите ствари које можете да урадите са овим низовима. Ово укључује, али није ограничено на креирање низова, приступање им помоћу индекса, њихово сечење и спајање, и њихово обликовање и преобликовање.

Овај курс има два сата видео садржаја и фокусира се само на Нумпи. Ово можете завршити и добити сертификат за недељу дана.

Увод у НумПи

Овај курс од ДатаЦамп-а је пријатељски за почетнике у НумПи-у. Курс траје око 4 сата и састоји се од 13 добро направљених видео записа и 49 вежби које ће вам помоћи да учврстите концепте које сте научили.

  Како зауставити аутоматско распакивање датотека у Сафарију на мацОС-у

То је део стазе Дата Сциентист, тако да ако завршите друге курсеве на истој стази, добићете свој ДатаЦамп Дата Сциентист сертификат.

Што се тиче садржаја, он уводи низове и објашњава предности њиховог коришћења у односу на листе у Питхон-у. Затим ћете научити технике емитовања и векторизације како би ваш код био бржи и ефикаснији. Вежбаћете операције низа на Монет скупу података.

Упутство за Симплилеарн НумПи

Овај бесплатни водич Симплилеарн-а покрива основе Нумпи-ја. Кратко је и иде директно на ствар. Чланак има минимална објашњења и идеалан је ако га користите као референцу или ако већ знате шта је Нумпи и шта раде различите функције.

У чланку су такође садржани исечци кода који илуструју употребу различитих функција на примерима. Идеално је када сте у журби и желите да научите Нумпи за десет минута. Будући да је чланак, нема места за вежбање или скупове података за коришћење.

Морали бисте сами да подесите окружење за вежбање и пронађете скупове података за вежбање. Каггле је добро место за тражење скупова података и креирање бележница за вежбање науке о подацима.

В3Сцхоолс

Овај водич од В3Сцхоолс је мој лични фаворит. Бесплатан је и свеобухватан, покрива све основе НумПи-а и напредније теме као што је генерисање насумичних статистичких дистрибуција и коришћење универзалних функција за имплементацију векторизације.

Укупно, туторијал има 43 веб странице са сажетим, али адекватним објашњењима и исечцима кода за илустрацију примерима. Поред тога, в3сцхоолс долази са уређивачем за писање ваших Нумпи упита и квизом у којем можете тестирати своје знање.

Све ово није обавезно, али би вам помогло у учењу. Ако се упишете у Нумпи курс уз накнаду, можете добити сертификат који ћете додати у свој животопис.

Сцалер Цоурсе

Овај курс о Сцалеру је добро састављен. Састоји се од шест модула који покривају увод у НумПи, вишедимензионалне низове, структуре података, функције, емитовање и друге разне концепте.

Укупно има 32 лекције са 5 сати и 33 минута видео садржаја. Постоји 26 изазова који ће вам помоћи да примените оно што сте научили и учврстите концепте у свом уму. По завршетку курса добијате сертификат.

Као што се и очекивало, морате знати програмски језик Питхон пре почетка курса. Други предуслов има ИДЕ са Питхон и Нумпи инсталираним на вашој машини.

Водич за Нумпи од Трависа Олифанта

Написана од стране креатора Нумпи-ја, ова књига треба да буде референца за оне који већ познају Питхон, али би желели да науче о Нумпи-ју и другим алатима.

  Како направити снимак екрана појединачних елемената корисничког интерфејса [Windows]

У овој књизи, Травис Олипхант не покрива само како користити Нумпи већ и како га проширити помоћу АПИ-ја. Ово је вероватно најдубљи и најдетаљнији ресурс на Нумпи-ју.

Вероватно је идеалан за напредне кориснике Нумпи-ја који желе разумевање на вишем нивоу о томе како Нумпи функционише и детаљан водич како би могли да допринесу и прошире библиотеку.

Нумпи водич за почетнике од Ивана Идриса

Ова књига о Нумпију је намењена почетницима. Намењен је научницима, инжењерима, програмерима и аналитичарима који су већ упознати са Питхон-ом, али желе да прошире своје вештине узимајући Нумпи као додатну вештину.

Књига покрива инсталирање Нумпи, Матплотлиб, Сципи и ИПитхон на локалној машини. Затим покрива низове и различите функције низа које су вам доступне. Затим ћете користити библиотеку да извршите матричне операције и тестирате свој код помоћу Нумпи.тестинг. Све у свему, ова књига је свеобухватан водич за Нумпи.

НумПи: Од основног до напредног Каран Сингх Бисхт

Наслов „НумПи од основног до напредног“ говори све. Ова књига треба да буде благ нагиб који вас води од тога да не знате ништа о библиотеци до знања како да користите неке од њених напреднијих функција.

Књига покрива основе, као што је објашњење шта је низ, до одласка на напредније и скривене теме, као што су ефекти ЦПУ-кеш меморије и животни циклус Ндарраи-а. Намењен је да вам пружи солидну основу за даљи рад на машинском учењу користећи Нумпи библиотеку.

ФрееЦодеЦамп ИоуТубе водич

ФрееЦодеЦамп је недавно постао популаран као извор висококвалитетних туторијала за кодирање и развој софтвера. У оквиру његовог каталога туторијала налази се овај свеобухватан Нумпи водич. Као и сви његови туторијали, доступан је бесплатно.

Водич траје око сат времена и покрива основе Нумпи-ја. То је нежан увод у библиотеку који треба да не буде тежак за оне који су тек почели. Као што бисте очекивали, знање о Питхон-у се претпоставља пре гледања видеа.

Завршне речи

Нумпи је невероватно користан и свестран. То је очекивано средство за већину послова науке о подацима и инжењеринга. Овај чланак вас је упознао са Нумпи-јем и дао вам апстрактан преглед на високом нивоу његових кључних концепата.

Даље, у чланку су наведени ресурси који би могли бити од помоћи на вашем путовању ка учењу Питхон-а. Кратак опис сваког ресурса је могао да вам помогне да направите информисан избор који ћете изабрати.

Затим погледајте најбоље Питхон библиотеке за научнике података.