11 најбољих библиотека Реацт анимација за запањујуће визуелне ефекте

Реацт је једна од најпопуларнијих ЈаваСцрипт библиотека за креирање корисничких интерфејса на једној веб апликацији.

Његова једноставност за разумевање и имплементацију приликом креирања веб апликација је разлог зашто је његово усвајање све више. Међутим, морате да стилизујете своју Реацт апликацију користећи ЦСС да бисте креирали запањујуће апликације. Стилизација је веома широка, јер можете стилизовати текст, слике, видео записе, везе и још много тога у веб апликацији.

Анимације су покретне слике које се могу користити за привлачење пажње корисника. Такве анимације могу бити мале или огромне, у зависности од циља и укупног приступа стилизовања веб странице.

Библиотеке анимација су корисне у побољшању укупног корисничког искуства у веб апликацији. Можете креирати ове анимације од нуле или користити библиотеку анимација. Овај чланак ће представити библиотеке Реацт анимација, зашто бисте их требали користити и неке од најбољих које можете користити данас:

Шта су Реацт анимацијске библиотеке?

Реацт библиотека анимације је колекција унапред направљених датотека/комада кода који могу бити отвореног кода или ускладиштени у репозиторијуму треће стране. Постоји много ствари које можете анимирати користећи библиотеке анимација. Размислите о анимацији слика, текста и сложених и напредних анимација.

Ово су разлози зашто би требало да користите Реацт библиотеке анимација;

 • Смањено време развоја: Не морате да пишете ЦСС од нуле да бисте додали анимације у своју Реацт апликацију. Библиотеке вам омогућавају да копирате ЦСС код и додате га на своју веб локацију.
 • Прилагодљиво: Иако ове библиотеке имају шаблонски код, можете га прилагодити својим потребама. На пример, можете променити позадинске слике и текст како би одговарали вашим потребама.
 • Смањује ЦСС код: Ако имате пуно кода у апликацији, то може довести до спорих брзина учитавања. Код библиотеке анимација се налази у складишту треће стране и можете одабрати само оно што одговара вашој апликацији.
 • Олакшава постизање доследног стила: Како ваша апликација расте, постоји потреба да се обезбеди да је стил конзистентан. Библиотеке анимација вам могу помоћи да то лако постигнете.

Ово су неке од најпопуларнијих библиотека Реацт анимација које можете испробати данас

Реацт Авесоме Ревеал

Реацт Авесоме Ревеал је библиотека лака за коришћење са курираним анимираним примитивима. Ова библиотека анимира ваше компоненте када постану видљиве на веб страници.

  Поправите проблеме са звуком у Леагуе оф Легендс

Карактеристике

 • Једноставно подешавање: Ову библиотеку можете инсталирати користећи нпм, иарн или пнпм. Затим можете да увезете библиотеку у своје компоненте овако;
import { Fade } from "react-awesome-reveal";
 • Разноврсне анимације: Реацт Авесоме Ревеал има компоненте анимације груписане у тражиоце пажње и ефекте откривања. Свака категоризација има стотине функција које можете изабрати.
 • Прилагодљиво: Можете прилагодити блокове кода из Реацт Авесоме Ревеал-а тако да одговарају вашим потребама.
 • Флексибилно: Ова библиотека је написана у ТипеСцрипт-у, што значи да можете да је користите са ЈаваСцрипт и ТипеСцрипт апликацијама.

Реацт Авесоме Ревеал је бесплатан пројекат отвореног кода.

Ремотион

Ремотион је Реацт библиотека која помаже програмерима да програмски креирају видео записе. Ову библиотеку можете да користите са ЈаваСцрипт и ТипеСцрипт апликацијама.

Карактеристике

 • Програмски садржај и приказивање: Ова библиотека вам омогућава да преузмете податке из АПИ-ја и прикажете их користећи @ремотион/плаиер.
 • Брзо и дивно уређивање: Ова библиотека вам омогућава да прегледате видео док га уређујете.
 • Омогућава програмерима да искористе Реацт да се изразе: Иако ова библиотека даје приступ алатима за креирање видео записа, и даље морате да поштујете Реацт правила.

Бесплатни пакет Ремотион-а даје неограничен приступ свим његовим алатима. Међутим, постоје и плаћене опције почевши од 10 УСД месечно, са напредним функцијама.

Лоттие

Лоттие је мултиплатформска библиотека за иОС, Андроид, Виндовс, Реацт Нативе и веб апликације. Ова библиотека анализира Адобе Афтер Еффецтс анимације као ЈСОН и изворно их приказује на веб и мобилним апликацијама.

Карактеристике

 • Више платформи: Лоттие можете користити за креирање анимација за различите апликације, без обзира да ли користите иОС, Андроид или Виндовс.
 • Категоризовани ефекти: Постоје стотине ефеката које можете изабрати и погодних за различите платформе.
 • Подржава динамичке анимације: Са Лоттие-ом можете да промените функције као што су брзина анимације и боја током рада.
 • Лаган: Лоттие је мали пакет који неће оптеретити вашу апликацију.

Лоттие је бесплатна библиотека отвореног кода коју подржава заједница.

Реацт Флип Тоолкит је Реацт библиотека која омогућава програмерима да анимирају Реацт компоненте. Библиотека нуди једноставан начин за анимирање елемената док напуштају или улазе у ДОМ.

Карактеристике

 • Лако за подешавање: Можете користити нпм или иарн да инсталирате Реацт Флип Тоолкит; нпм инсталл реацт-флип-тоолкит или иарн адд реацт-флип-тоолкит. Затим можете укључити компоненту коју желите тако што ћете је омотати Флиппер-ом.
import { Flipper, Flipped } from 'react-flip-toolkit'
 • Прилагодљиво: Можете прилагодити блокове кода које пружа Реацт Флип Тоолкит тако да одговарају вашим потребама.
 • Подржава сложене анимације: Са Реацт Флип Тоолкит-ом, можете анимирати елементе са различитим непрозирношћу, бојама, димензијама и позицијама.
  10 најбољих караоке машина за вашу следећу кућну забаву

Реацт Флип Тоолкит је бесплатна библиотека отвореног кода.

Реацт Нативе Реаниматед

Реацт Нативе Реаминатед је библиотека која омогућава програмерима да креирају глатке анимације и интеракције које се покрећу на нити корисничког интерфејса.

Карактеристике

 • Мултиплатформа: Ову библиотеку можете да користите на Андроид, иОС и веб апликацијама.
 • Нуди моћан и флексибилан начин за креирање анимација: Реацт Нативе Реаниматед искорењује сложеност креирања анимација и нуди неколико метода.
 • Нуди изворне перформансе: Ова библиотека је креирана на врху АПИ-ја који је изворни за Реацт Нативе. Тако можете декларисати своје анимације на ЈС-у, али оне ће се покретати на матичној нити.

Реацт Нативе Реаниматед је бесплатна библиотека отвореног кода.

Реацт Симпле Анимате

Реацт Симпле Анимате је Реацт библиотека заснована на ЦСС стандардима анимације. Реацт је једина зависност у овој библиотеци, што је чини лаганом и малом.

Карактеристике

 • Пружа декларативни АПИ: Можете дефинисати анимације путем интуитивне и једноставне синтаксе када користите Реацт Симпле Анимате.
 • Прилагодљиво: Можете променити подразумеване вредности у шаблонском коду који обезбеђује ова библиотека анимација како би одговарала вашим потребама.
 • Подржава СВГ анимације: Програмери могу да користе скалабилну векторску графику (СВГ), формат слике заснован на КСМЛ-у, за креирање анимација. СВГ-ови су савршени за анимиране иконе и логотипе.

Реацт Симпле Анимате је бесплатна библиотека отвореног кода.

Реацт Спринг

Реацт Спринг је Реацт библиотека са флуидним анимацијама које можете користити да побољшате корисничко сучеље ваших веб и мобилних апликација.

Карактеристике

 • Више платформи: Можете да користите Реацт Спринг са Реацт-нативе-веб, Реацт-нативе и веб апликацијама.
 • Подржава тестирање: Можете тестирати компоненте из Реацт Спринг-а користећи оквире за тестирање као што је Јест.
 • Подржава анимације засноване на покретима: Реацт Спринг вам омогућава да дизајнирате анимације које реагују на радње корисника, као што су превлачење и штипање, док сте у интеракцији са мобилном или веб апликацијом.
 • Елиминише непотребне трошкове: Реацт Спринг нуди императивне АПИ методе за покретање анимација без ажурирања стања.

Реацт Спринг је бесплатна библиотека отвореног кода.

Фрамер Мотион

Фрамер Мотион је библиотека покрета спремна за производњу за Реацт апликације.

Карактеристике

 • Лако подешавање: Фрамер Мотион можете инсталирати користећи иарн или нпм. Користите ове команде; нпм инсталл фрамер-мотион или иарн адд фрамер-мотион. Затим га можете укључити на следећи начин;
import { motion } from "framer-motion";
 • Више опција за анимацију: Постоје различите анимације које можете бирати, у распону од прелаза, покрета, померања, анимација Ентер-Екит и кључних кадрова, да поменемо само неке.
 • Веома прилагодљив: можете да промените фонтове, боје, позадинске слике и још много тога када користите Фрамер Мотион.
 • Вишејезичност: Можете користити Фрамер Мотион са ТипеСцрипт-ом и ЈаваСцрипт-ом.
  Како користити апликацију Еуки која се фокусира на приватност за праћење периода

Фрамер Мотион је бесплатна Реацт библиотека отвореног кода.

Реацт Нативе Таббар Интерацтион

Реацт Нативе Таббар Интерацтион је анимирана компонента доње траке картица за Реацт Нативе.

Карактеристике

 • Мултиплатформа: Реацт Нативе Таббар Интеракција ради на иОС и Андроид платформама.
 • Вишејезичност: Ову библиотеку можете користити са ЈаваСцрипт и ТипеСцрипт апликацијама.
 • Прилагодљиво: Можете променити подразумеване вредности на компонентама како би одговарале вашим потребама.

Реацт Нативе Таббар Интерацтион је бесплатна библиотека отвореног кода.

ГСАП

ГСАП (ГреенСоцк Аниматион Платформ) је ЈаваСцрипт библиотека високих перформанси. ГСАП савршено функционише са већином ЈаваСцрипт оквира и библиотека као што су Реацт, Вуе и Ангулар. Библиотека је такође компатибилна са СВГ-ом, објектима библиотеке платна и ЦСС својствима.

Карактеристике

 • Анимирајте било шта: ГСАП нема унапред дефинисану листу ствари које можете да анимирате. Библиотека може да рукује сложеним вредностима низова са угнежђеним бојама без обзира на формат.
 • Компатибилан са главним технологијама: ГСАП је компатибилан са главним претраживачима и елиминише велике недоследности повезане са овим претраживачима.
 • Лаган и проширив: ГСАП није изграђен ни на једној библиотеци треће стране, што га чини лаганим. Има архитектуру додатака, која је модуларна и флексибилна, која држи језгро мотора чврстим док у исто време омогућава програмерима да додају функције помоћу опционих додатака.
 • Напредно секвенцирање: ГСАП не прати секвенцирање „једна за другом“, што значи да можете имати онолико анимација колико желите.

Већина функција на ГреенСоцк Аниматион Платформи је бесплатна.

Реацт Транситион Гроуп

Реацт Транситион Гроуп је библиотека која омогућава корисницима да манипулишу ДОМ-ом на корисне начине, групишу елементе, управљају класама и излажу прелазне фазе.

Карактеристике

 • Прелази компоненте у и из ДОМ-а на декларативни начин: Можете дефинисати како би прелаз требало да се појави док улази и излази из ДОМ-а користећи једноставну синтаксу.
 • Прилагодљиво: Ова библиотека не стилизује анимације сама. Тако можете дефинисати сопствене стилове и класе које ћете користити у оквиру Реацт Транситион Гроуп.

Реацт Транситион Гроуп је бесплатна библиотека отвореног кода.

Закључак

Сада имате асортиман библиотека Реацт анимација које можете користити за креирање визуелно задивљујућих веб апликација. Избор библиотеке анимација зависиће од функција које тражите и лакоће коришћења. Можете комбиновати ове библиотеке Реацт анимација са различитим ЈаваСцрипт библиотекама корисничког интерфејса да бисте креирали моћне апликације.

Затим погледајте и наш чланак о најбољим библиотекама ЈаваСцрипт табела.