11 најбољих СЕО алата за праћење ранга и менаџер кључних речи

Осигурати врхунске рангове у претраживачима као што је Гоогле није лако. Али ако имате прави спој СЕО алата и стратегије, ни то није тако тешко.

Уз то, кључне речи чине суштински део оптимизације за претраживаче (СЕО) и стога морате знати како се понашају на страницама резултата претраживача (СЕРП).

Због тога је праћење рангирања кључних речи и анализа и управљање кључним речима важно за раст онлајн пословања. Помаже вам да измерите рангирање вашег сајта на претраживачима, ефикасност ваше СЕО стратегије, које су кључне речи важне за вас, шта треба побољшати итд.

Овај чланак ће детаљно покрити ове аспекте и упознати вас са алаткама за праћење највишег ранга и управљање кључним речима које ће вам помоћи да обликујете своју СЕО стратегију и донесете боље резултате.

Шта су потребни ови алати?

Алати за праћење рангирања вам помажу да пратите рангирање за више кључних речи током времена на више претраживача и УРЛ-ова. Неки од ових алата такође долазе са функцијама као што су географско циљање, предлози кључних речи, одвојено праћење за рангирање у претрази за рачунаре и мобилне уређаје и још много тога.

Алати за управљање кључним речима вам помажу да извршите истраживање кључних речи и анализу података, сортирате ове кључне речи по групама и управљате њима са лакоћом како бисте унапредили своју СЕО игру.

Ови алати вам помажу да измерите учинак ваше СЕО стратегије и оптимизације. Постоји много више разлога зашто су вам потребни ови алати.

За повећање видљивости

Користећи алатку за праћење кључних речи, можете одредити колико су ваше кључне речи тренутно рангиране у СЕРП-овима. Помаже вам да идентификујете кључне речи са најбољим учинком које ће повећати вашу видљивост.

Монитор Ранк Поситионс

Праћењем позиције у рангу, можете да одредите које кључне речи најбоље функционишу за вас. Ако ранг опадне, можете да проверите и разлог пада, као што су конкуренти који престижу ваш сајт, техничке грешке итд. Користите ове информације да бисте решили проблем и побољшали своје рангирање.

Процените своје конкуренте

Користите алате да пронађете кључне речи које раде за ваше конкуренте у постизању високих рангова. Такође можете пронаћи које кључне речи им недостају и какав учинак имају за ваше циљне кључне речи. Осим тога, можете пронаћи њихов садржај са најбољим учинком, повратне везе, присуство на мрежи, друштвени ангажман итд.

Алати вам омогућавају да паметно изаберете праве кључне речи за своју веб локацију за рангирање и доношење одлука.

Пронађите могућности за кључне речи

Када континуирано пратите важне кључне речи за своју веб локацију, постаје лакше пронаћи боље могућности за кључне речи у складу са обимом претраге, рангирањем страница, намером претраге и конкуренцијом, што вам помаже да ефикасно одредите приоритет кључних речи.

Дакле, хајде да погледамо најбоље алате за праћење и управљање кључним речима за вашу веб локацију.

Семрусх

Истраживање кључних речи, анализа и праћење ранга су једноставни Семрусх, платформа коју многи дигитални трговци воле широм света. Од 40+ алата у различитим доменима дигиталног маркетинга, 13 алата се односи на истраживање кључних речи и праћење ранга.

Семрусх нуди 6 алата за СЕО истраживање кључних речи које ће вам помоћи да се издвојите из гомиле и побољшате СЕО рангирање. Су:

  • Преглед кључних речи: Помоћу ове алатке можете пронаћи вредност било које кључне речи, проценити њену процењену вредност заједно са конкуренцијом и сазнати како може да одговара вашим маркетиншким циљевима
  • Органско истраживање: помоћу овог алата можете анализирати комплетну листу ваших конкурената на листи органских кључних речи. Помаже вам да откријете органске кључне речи које имају најбољи учинак у вашој ниши и освојите СЕРП.
  • Алат за магију кључних речи: Ова огромна база података од 20+ милијарди кључних речи је ваш златни рудник за истраживање кључних речи и долази са корисничким и једноставним интерфејсом
  • Недостатак кључних речи: Покрените ефикасне СЕО стратегије тако што ћете упоредити профил кључних речи конкурента са вашим
  • Менаџер кључних речи: Анализирајте максимално 1000 кључних речи одједном и прегледајте промене међу најбољим конкурентима или СЕРП функцијама у реалном времену за одређену кључну реч
  • Органски увид у саобраћај: Упоредите податке да бисте проценили учинак претраге вашег веб сајта и сазнали кључну реч „није обезбеђено“ из Гоогле аналитике

Семрусх нуди 3 алата за праћење ранга тако да можете да пратите СЕО перформансе ваше веб локације и побољшате своје дигитално присуство.

  • Праћење позиције: Пратите кључне речи, конкуренте и домене на Гоогле-у. Такође вам помаже да пратите напредак ваше кампање, пронађете и решите канибализацију, као и да оптимизујете напоре циљања помоћу тачних, дневно ажурираних података.
  • Сензор: Пратите променљивости Гоогле и Баиду СЕРП-а на основу промена ранга. Пратите знакове који указују на ажурирања Гоогле алгоритма и још много тога.
  • Ранг: Истражите домене са највећом органском видљивошћу, плаћеним саобраћајем, плаћеном кључном речи, итд., на различитим глобалним тржиштима и извуците податке.

Осим ових, Семрусх нуди алате за ППЦ истраживање кључних речи како би вам помогао да се боље повежете са својом циљном публиком и пружите им садржај, производе/услуге које очекују од вас. Они вам помажу да оптимизујете ППЦ кампање, организујете кључне речи, поставите негативне вредности и претражујете податке о цени по клику и локални обим.

Сеобасе

Побољшајте своје рангирање на претраживачима, анализирајте кључне речи и надмашите конкуренте у својој ниши користећи моћне и бесплатне СЕО алате од Сеобасекоме верује више од 15 хиљада купаца широм света.

Преузмите бољу контролу над својим присуством на мрежи прецизним праћењем ранга, управљањем кључним речима и анализом извештаја месечно, недељно или дневно користећи њихов интуитивни кориснички интерфејс. метрика ће приказати праћене податке о сајту на основу тренутних позиција кључних речи и обима претраге.

  Како инсталирати ССД у своју ПС5 конзолу

Сеобасе вам помаже да видите метрику кључних речи бирајући различите датуме. Такође можете лако да креирате праћење за неколико секунди и свакодневно добијате ажурирања рангирања да бисте видели како ваша веб локација функционише на мобилним и десктоп платформама.

Да бисте остали организовани, можете да користите ознаке у боји за одређене кључне речи. Користите напредно филтрирање кључних речи поред прегледа свих повезаних информација на контролној табли одједном.

Ситецхецкер

Праћење позиције је згодан алат за аутоматско праћење промена позиција за кључне речи, добијање података о напредовању индексирања, као и савета о побољшању позиција у резултатима претраге. Услуга је део Ситецхецкер екосистем – платформа за власнике предузећа, маркетиншке стручњаке и СЕО аналитичаре.

Ранк Трацкер ради са четири највећа претраживача (Гоогле, Иахоо, Бинг и Иандек). Да бисте добили релевантне податке, доступна су појединачна подешавања надзора (по типу уређаја, географском положају, итд.).

Имплементиран је згодан алгоритам за рад са кључним речима: можете користити један или више филтера за брзо проналажење потребних упита, као и филтрирање речи према одредишним страницама, броју упита у резултатима претраге, позицијама, групама страница итд. Поред тога, можете сортирати листу кључних речи по броју промена позиције: од 1 до 90 дана, што вам омогућава да одредите најуспешније захтеве. Доступна је опција групног рада са кључним речима: брисање, копирање у клипборд, груписање и додељивање одредишних страница.

Подаци за праћење се приказују у прикладном табеларном формату. Истовремено, кориснику су доступна флексибилна подешавања приказа. Могуће је прилагодити које колоне треба да се приказују, поправите најрелевантније, замените их.

Ранг Трацкер пружа поређење позиција у оквиру прилагођеног периода. Довољно је да га изаберете у уграђеном календару да анализирате резултате рангирања, проверите промене позиције након следеће промене алгоритма или после веће ревизије сајта.

Згодна алатка за праћење кључних речи ће вам показати тачно који упити су рангирани међу релевантним УРЛ-овима. Ове кључне речи у табели је лако уочити захваљујући црвеним маркерима.

Још једна корисна опција је анализа резултата претраживача за било који захтев (кључну реч). Корисник има прилику да провери ефикасност промоције страница сопственог сајта и упореди их са резултатима рангирања сајтова конкурената.

Погодно је радити са резултатима праћења: на пример, могуће је остављати белешке и делити их са тимом (или клијентима). Извештаји се могу извести у ПДФ формату (штавише, доступно је брендирање таквих докумената) или ЦСВ.

Извештај о резултатима праћења шаље се на наведени мејл дневно (ово су подаци о динамици промена за изабране кључне речи) и недељно (подаци о позицијама за речи које имају највећу тежину за раст у органским резултатима претраге).

Можете изабрати било који од доступних тарифних планова: Основни од 29 УСД, Стартуп од 49 УСД и Растући од 99 УСД. Разлике су у броју сајтова и кључних речи доступних за праћење.

Серпстат

Серпстат је згодан алат за ППЦ или СЕО професионалце, велике дигиталне агенције и маркетиншке стручњаке. Омогућава им да спроводе анализу на целом сајту, прикупљају семантику, анализирају конкуренте, врше груписање, врше свакодневно праћење ранга и проверавају повратне везе.

Потражите веб локацију свог конкурента у истој ниши и прикупите семантику са индикаторима, као што су конкуренција, тежина кључних речи, популарност и обим. Такође можете пронаћи све опције кључних речи и предлоге за креирање плана садржаја за блог.

Штавише, анализирајте сезонскост и трендове кључних речи и пронађите лидере у ниши на основу њихових примера огласа и кључних речи. Можете да користите 18 метрика да проверите листу домена да анализирате СЕО и тражите ауторитативне сајтове за постављање линкова. Поред тога, можете побољшати свој саобраћај помоћу висококвалитетних кључних речи.

Користите Серпстат да бисте пратили рангирање ваше веб странице широм света заједно са вашим најближим конкурентима. Омогућава вам да закажете праћење ранга за дневне, недељне и месечне извештаје. Осим тога, можете добити помоћ анализираних кључних речи да бисте пратили удео на тржишту. Серпстат омогућава приступ АПИ-ју за алате које желите на било ком плану и омогућава интеграцију са другим платформама како би ваш рад био бољи и лакши. Са екстензијом Серпстат Вебсите СЕО Цхецкер, такође можете анализирати било коју веб локацију.

Његова цена је 48 УСД месечно, а ви добијате приступ више од 20 алата.

Ахрефс

Још једна платформа коју трговци апсолутно обожавају је Ахрефс. То је комплетан сет СЕО алата који може да покрене вашу СЕО игру чак и ако нисте СЕО професионалац и који вам помаже да се рангирате више и остварите више саобраћаја на сајту.

Такође долази са БЕСПЛАТНИМ ресурсима за учење заједно са страственом подршком и заједницом која ће вам помоћи да побољшате своје знање о СЕО-у. Ахрефс такође нуди многе бесплатне СЕО алате, укључујући генератор кључних речи, проверу СЕРП-а, проверу ранга кључних речи и проверу тежине кључних речи. Осим тога, они нуде алате за кључне речи за ИоуТубе, Амазон и Бинг.

Њихов истраживач кључних речи помаже вам да откријете идеје за кључне речи из хиљада опција и анализирате тежину рангирања и потенцијал саобраћаја. Ради на огромној бази података која се састоји од 7 милијарди+ кључних речи које се ажурирају сваког месеца и подржава трговце из 171 земље.

Ахрефс користи податке о стриму кликова за прецизирање обима претраге сваког месеца како би се осигурало да су увек ажурирани. Пружа оцену тежине кључне речи, приказује процењени број кликова на сајту, приказује надређене теме за циљане кључне речи и напредне СЕО метрике као што су стопа поврата, проценат кликова и плаћених кликова, кликови/претрага и још много тога.

  Како играти Тиранни на Линуку

Поред свега овога, можете видети СЕРП прегледе и историју позиција, сачувати и категоризовати кључне речи у различите листе и још много тога. Откријте и одредите приоритет кључних речи помоћу филтера према тежини кључне речи, обиму претраге, карактеристикама СЕРП-а итд.

Њихов Ранк Трацкер вам помаже да пратите Гоогле рангирање на мобилним и десктоп рачунарима из 170 земаља. Само увезите или унесите кључне речи, додајте земље/кључне речи и унесите УРЛ-ове својих конкурената. Затим ће алат пратити податке и редовно ажурирати.

Користећи интерактивне графиконе, можете да визуелизујете напредак СЕО тако што ћете проверити проценат кликова на вашој веб локацији ван саобраћаја органске претраге. Такође вам омогућава да пратите рангиране позиције у групама као што су 1-3, 11-50 и тако даље, поред тога што приказује просечну позицију и саобраћај са снимцима СЕО перформанси током времена.

Стекните увид користећи функцију „удео у гласу“ да бисте видели конкуренцију око кључне речи. Добијајте напредне метрике као што су напредак у рангирању, обим претраге, цена по клику, стопа поврата итд. и примајте заказане извештаје путем е-поште.

СЕ Ранкинг

СЕ Ранкинг нуди прецизно праћење рангирања кључних речи на уређајима, локацији и претраживачима као што су Гоогле, ИоуТубе, Иахоо, Бинг, Иандек, итд. Поред праћења ранга, они такође прате резултате Гоогле мапа, СЕРП функције као што су видео снимци, исечци итд. и Гоогле Огласи рангирани.

Можете да анализирате перформансе СЕО вашег сајта и тражите врхунске конкуренте—погледајте оцене видљивости заједно са својим конкурентима сортиране према оцени видљивости, која се заснива на кључним речима. Можете додати највише 5 такмичара, анализирати њихове рангове и добити детаљне извештаје упоређујући их са вашим рангирањем.

СЕ Ранкинг пружа увид у сто најбољих резултата претраге и њихову динамику како би вам помогао да управљате својом репутацијом и рангирањем на мрежи. Можете означити све играче за претрагу за брзу идентификацију, као што су рецензије, каталози, конкуренти, сателити и тако даље.

Користећи функцију беле ознаке, можете дозволити својим клијентима да приступе алату за праћење ранга који има ознаку вашег бренда и може да се дели преко вашег домена. На овај начин можете побољшати односе са својим клијентима док истовремено освајате њихово поверење и поштовање.

Они такође нуде АПИ ако вам је потребно више од алата за рангирање сајта који има приступ административној области. Можете издвојити све СЕО податке и користити их како год желите. СЕ Ранкинг вам такође помаже да организујете СЕО радни простор са подналозима који имају различите нивое приступа пројектима и подацима.

Они такође брину о безбедности података, а информације које пружите неће процурити у јавне алате за претрагу кључних речи. Њихове цене почињу од 35,1 УСД месечно.

СЕРПВатцхер

Надмашите своје конкуренте користећи СЕРПВатцхер користећи напредне алате за управљање кључним речима и праћење заједно са импресивним функцијама.

Да би вам помогли да научите перформансе органског саобраћаја на вашој веб локацији, они су дизајнирали свој индекс учинка према тренутном рангирању кључних речи са својим обимом претраге. Можете свакодневно да проверавате рангирање вашег сајта у СЕРП прегледима и примате важне промене у рангу путем е-поште.

Они нуде избалансирану комбинацију напредних и једноставних података корисних за рад како искусним тако и почетницима. Користите тачне локалне податке за праћење ранга, покривајући више од 50.000 локација широм света, а алатка подржава резултате претраге на мобилним и десктоп рачунарима.

Дозволите својим саиграчима и клијентима да виде рангирање сајта уз помоћ интерактивног средства за дељење извештаја. Можете чак и да закажете упозорења заснована на догађајима и да будете у току са недавним променама.

Њихов основни план почиње од 29,90 УСД месечно за 100 тражења кључних речи дневно, 200 предлога кључних речи/претрага, 100 СЕРП претрага дневно, 25 кључних речи/претрага конкурената, 200 праћених кључних речи/дан, 20 претраживања сајтова дневно и 100к редова/повратних линкова месец дана.

Ранктрацкер

Истражите кључне речи, пратите рангирање и анализирајте конкуренцију око кључне речи користећи једну, али моћну платформу Ранктрацкер. Користи глобалне изворе података и помаже вам да будете испред своје игре у СЕО-у, без обзира да ли сте почетник или већ успостављено предузеће.

Погледајте рангирање резултата претраге вашег сајта за одабрану кључну реч, њихове позиције поред саобраћаја који добијате од претрага. Додајте филтере да бисте прецизирали податке и визуелизовали свој ранг на различитим уређајима на различитим локацијама.

Јединствени скуп алата Ранктрацкер-а као што су Кеиворд Финдер и СЕРП Цхецкер нуде прецизне увиде који вам помажу да оптимизујете свој СЕО од планирања, анализе и праћења до решавања проблема како бисте могли да доносите паметне пословне одлуке.

Само користите Ранктрацкер тако што ћете унети жељене кључне речи, а затим пратити учинак рангирања сајта за те кључне речи. Кеиворд Финдер вам омогућава да лако претражите кључне речи које могу привући више посетилаца на вашу веб локацију. Остварите већи промет за краће време проналажењем кључних речи са великим обимом претраге и малим потешкоћама.

Алат за проверу СЕРП-а Ранктрацкер-а вам помаже да истражите колика конкуренција постоји за кључну реч за претрагу. Даје вам детаљне резултате који истичу најбоље могућности за рангирање вашег сајта и подржава 50+ земаља. Они чак комбинују податке из Мајестиц-а и Моз-а за већу прецизност.

Можете чак да се бавите ревизијом веба да бисте анализирали проблеме на целој веб локацији који могу успоравати ваш СЕО напредак и смањити утицај ваше СЕО стратегије. Можете пронаћи те проблеме, добити препоруке да их поправите ради бољег СЕО учинка, преузети извештаје или их послати е-поштом својим саиграчима.

Ноћна стража

Повећајте органски саобраћај на својој веб локацији, анализирајте важне кључне речи у својој ниши и покажите своје СЕО напоре користећи Нигхтватцх. Помаже вам да повећате свој органски досег и повећате продају са својим моћним алатима за праћење ранга, повратне везе, ревизију сајта и извештавање.

  Како да сачувате веб локацију као ПДФ на иПхоне и иПад

Без обзира да ли циљате локалне или глобалне локације, оне вам пружају прецизно праћење ранга. Он штеди драгоцено време СЕО професионалцима тако што чини податке о рангирању веома доступним након што их прикупи из различитих извора као што су Гоогле аналитика, планер кључних речи, Сеарцх Цонсоле и други СЕО извори.

Нигхтватцх затим претвара ове податке у извештаје који су лаки за увоз и професионалног изгледа које можете да покажете својим клијентима. Јединствена ствар у вези са Нигхтватцх-ом је то што може да приступи било ком центру података Гоогле-а и када открије било какве аномалије као што су нестајање или појављивање кључних речи, брзо врши унакрсне референце како би обезбедио да добијете најпрецизније податке.

Поред овога, Нигхтватцх је развио такав начин да извуче податке о локацији који могу утицати на резултате претраге. Затим, они користе ове податке да лако симулирају једну од ових локација у захтевима за претрагу. То имплицира да подаци о рангирању Нигхтватцх-а имају већу тачност за локално праћење кључних речи.

Штавише, такође вам пружа флексибилност експериментисања са утицајем локације на рангирање кључних речи како бисте пронашли бољу стратегију за своју веб локацију. Направите прелепе извештаје са белим ознакама које је лако протумачити користећи њихов интерфејс за превлачење и отпуштање.

Такође можете да уштедите више времена тако што ћете аутоматизовати када и како се извештаји достављају вама или вашим клијентима. Побољшајте своју видљивост користећи њихову функцију откривања кључних речи тако што ћете унети одређену УРЛ адресу, а затим их организовати да креирају стратегију ваше кампање.

Ранк Трацкер

Обављајте неограничено праћење ранга и истраживање кључних речи користећи још један користан СЕО алат за праћење рангова. Поред праћења неограничених кључних речи, можете проверити позиције у главним СЕРП-овима, видети рангирање за различите локације и анализирати перформансе рангирања кључних речи користећи само један алат.

Њихов Ранк Трацкер је веома прилагођен алат који вас покрива без обзира да ли желите да истражите најбољих 50 или топ 1000 резултата, пратите листе на мапи и Универсал, пратите рангирање недељно или дневно и процените рангирање кључних речи ваших конкурената. Поред свега овога, чак можете да пратите оцену видљивости и просечну позицију ваше веб локације.

Користите ову алатку да бисте посматрали како се позиција рангирања вашег сајта мења и анализирали када се ваше специфичне кључне речи рангирају на врху или да бисте добили истакнути исечак преко Гоогле-овог СЕРП-а. Без обзира да ли желите да се рангирате, било да се ради о одређеној земљи, држави или граду, Ранк Трацкер нуди гео-специфична рангирања за неограничене локације, чак и за одређену адресу.

Они нуде укупно 23 алата за кључне речи унутар свог ранга за праћење, укључујући планер кључних речи, претрагу домена, претрагу конкуренције, алатке за аутоматско довршавање, Гоогле аналитику, сродна питања, сродне претраге, Сеарцх Цонсоле и још много тога.

Сви ови извори, када се користе заједно, могу вам пружити безброј кључних речи које су корисне и важне у вашој ниши, а алат такође аутоматски групише кључне речи према теми, што вам помаже да циљате и анализирате целе групе кључних речи у исто време.

Овај алат је изузетан за анализу кључних речи и помаже вам да одаберете оне најбоље за своју стратегију, а затим и да им одредите приоритет. Осим СЕО метрика као што су конкуренција и обим података, алат израчунава нивое тежине како би одредио слабости и предности СЕО-а.

Ранг Трацкер вам омогућава да процените стратегију кључних речи вашег конкурента, мерите њихове полице, омогућава вам да забележите историју рангирања и пронађете области у којима можете да се побољшате. Искористите моћ аутоматизације да проверите рангирање и задатке планирања. Он генерише 100% прилагодљиве извештаје који се могу означити белом ознаком, лако делити и прегледати на свим уређајима.

Моз

Са више од 500 милиона кључних речи које покрећу саобраћај, МозИстраживач кључних речи је прилично користан алат за претрагу кључних речи за СЕО. Почните да користите ову алатку тако што ћете унети кључну реч или УРЛ да бисте одредили приоритет и открили најбоље могуће кључне речи које можете да циљате.

Моз вам помаже да извршите квалитетно истраживање кључних речи за краће време. Такође ће вам бити лако да идентификујете кључне речи по којима ваша веб локација тренутно мора да се рангира са предлозима са великим утицајем.

Добићете до 500 милиона предлога кључних речи, резултате из 170 претраживача и 180 милиона кључних речи које су свеже рангиране на СЕРП-овима. Штавише, извођење детаљне анализе СЕРП-а и кључних речи постаје лако са овим алатом.

Анализирајте кључне речи на основу њиховог обима претраге, дајте им приоритет према теми са свеобухватним бодовањем, генеришите листе кључних речи и сачувајте их. Можете чак и да извезете своје предлоге кључних речи, листе и анализе у добро форматиране ЦСВ датотеке са богатим показатељима.

Победите конкуренцију коришћењем дугих кључних речи које имају већу релевантност и сродних кључних речи или тема у форматима питања. Лако сортирајте кључне речи према нивоу тежине, органској стопи учесталости кликова и обиму и одредите их за глобално циљање засновано на локацији. Осим Кеиворд Екплорер-а, Моз нуди разне друге СЕО алате БЕСПЛАТНО.

Закључак

Праћење рангирања вашег сајта на претраживачима и анализа кључних речи које вам могу помоћи да постигнете боље СЕО перформансе су суштински фактори за повећање присуства ваше веб странице на мрежи, органски досег и повећање стопе конверзије.

Стога, погледајте ове алате за праћење ранга и управљање кључним речима које сам поменуо у овом чланку и идите са сваким за кога сматрате да је прикладан.