12 најбољих алтернатива за МС Оффице 365 које бисте требали размотрити

Гоогле радно место је премашило тржишни удео Мицрософт Оффице 365 у 2022. Постоји велика вероватноћа да ће порасти у будућности.

Зашто могу бити потребне алтернативе за Мицрософт Оффице 365?

Иако није једини, Мицрософт Оффице 365 је позната колекција алата за продуктивност. Алтернативе Мицрософт Оффице-у постају све популарније јер паметни власници предузећа усвајају најсавременију технологију која одговара њиховим захтевима.

Многа мала и средња предузећа и велике корпорације траже нове методе за ефикаснији рад и сарадњу у савременом пословном окружењу.

Ове алтернативе укључују могућности које би могле бити једноставније и економичније, што их чини пожељним избором за компаније које желе да задрже своју конкурентност.

Иако је Мицрософт Оффице био врхунски пакет производа за пословање и продуктивност, са порастом рачунарства у облаку и појавом јефтиних алтернатива, компаније све више траже методе за уштеду трошкова без угрожавања ефикасности својих решења за продуктивност.

Ове приступачне опције нуде исту функционалност и функције на које су корисници Мицрософт Оффице-а навикли, али по далеко нижој цени. То може бити корисно за предузећа која желе да смање трошкове уз одржавање професионалног радног окружења.

Штавише, ове алтернативе нуде додатне могућности које нема у Мицрософт Оффице-у, као што су алати за сарадњу који могу повећати продуктивност на неколико начина.

Пошто је Мицрософт Оффице скуп, многи корисници су се недавно одлучили за друга софтверска решења. Мицрософт Оффице је често скуп, а цена претплате може ускоро да порасте.

Алтернативе за Мицрософт Оффице су данас важније него икада. Како рачунарство у облаку постаје све популарније, све више компанија бира алтернативна хостована решења у односу на конвенционални десктоп софтвер.

Предности коришћења Мицрософт Оффице 365 алтернатива

Организације могу имати користи од МС Оффице алтернатива које можда неће бити доступне када користе стандардни МС Оффице пакет. Ове опције су често економичније, омогућавајући предузећима да смање укупне трошкове.

Многе МС Оффице алтернативе омогућавају предузећима да персонализују своје радне токове и процедуре на начине које конвенционални МС Оффице пакет можда није дозволио. Поред тога, често су лакши за употребу, што омогућава брже упознавање корисника са производом.

Један велики недостатак Мицрософт 365 је то што корисници морају да изаберу више од компоненти које желе из комплетног скупа функција програма.

Корисници могу сматрати да није вредно плаћати функције које им нису потребне јер морају да га купе или да се пријаве за месечну претплату за комплетан пакет. Међутим, неколико алтернативних канцеларијских апликација сада пружа исте услуге за мање новца; неке су бесплатне за употребу.

Неке опције нуде различите функције за појединце и организације, од повећања продуктивности и поједностављења сложених процеса до смањења трошкова. Ове опције могу помоћи сваком кориснику да повећа своју ефикасност уз уштеду новца на дуге стазе.

Поред тога, Оффице апликације су само понекад компатибилне са другим оперативним системима, што представља изазов за рад са људима који користе различите платформе. Стога се у таквим ситуацијама могу користити МС алтернативе.

Због све веће конкуренције, предузећа увек траже платформе за смањење трошкова. У будућности би више волели алате којима се може приступити са било ког места и који нуде упоредиве функционалности, али са бољим односом цене и користи.

Сада ћемо истражити листу МС Оффице 365 алтернатива које можете размотрити.

Асхампоо

Познати провајдер софтвера под називом Асхампоо развио је канцеларијски пакет на мрежи. То је моћна колекција иновативних алата који ће поједноставити и побољшати ефикасност вашег рада.

Нуди свеобухватан избор канцеларијских и пословних апликација, укључујући процесоре текста, табеле, софтвер за презентације и друге алате за обраду података.

Има много функција, од уређивања и дељења докумената до креирања прилагођених образаца. Пакет такође укључује избор шаблона и клипарта који се могу користити у документима.

Такође има функције као што су софистициране безбедносне контроле, дељење и заштита података, складиштење и сарадња у облаку.

Врхунске карактеристике

 • Побољшања аутоматског превођења за боље текстове.
 • Производи ПДФ-ове у ИСО-стандардном ПДФ/А формату.
 • КСЛСКС датотеке се могу увести без губитка.
 • СКЛите подршка.
  3 начина да завршите програм у Питхон-у

Његова јединствена цена омогућава коришћење до 5 уређаја. Свако ко тражи интуитиван канцеларијски пакет треба да изабере Асхампоо због његовог корисничког интерфејса и дизајна.

Зохо

Револуционарни скуп алата за продуктивност је Зохо. Омогућава организацијама да поједноставе своје операције и сарађују боље него икад. Корисници имају користи од једноставног и корисничког окружења које чини њихов рад продуктивнијим.

Садржи могућности као што су складиштење датотека, управљање задацима, е-пошта, ћаскање и дељење докумената.

Његових огромних 20 милиона корисника широм света служи као добар показатељ његове популарности. Платформа нуди неопходне алате за компаније свих величина.

Пружа капацитет за поједностављење управљања садржајем, комуникације и сарадње између уређаја, одељења и локација. Дељење дигиталних докумената, управљање задацима и побољшана комуникација су све могуће за предузећа.

Врхунске карактеристике

 • Померање података из постојеће алатке је једноставно помоћу уграђене алатке за миграцију.
 • Омогућавање предузећима приступ аналитици у реалном времену за помоћ у доношењу одлука.
 • Интегрисани систем за ћаскање.
 • Изводљивост да се изврши миграција делова.

Платформа нуди опције за сигурност података и приватност на нивоу предузећа, гарантујући да се подаци о корисницима правилно и безбедно чувају. Софтвер се може бесплатно користити 15 дана.

ЛибреОффице

Милиони људи користе бесплатни канцеларијски пакет ЛибреОффице, пример софтвера отвореног кода. Преко шест милиона људи је преузело овај производ отвореног кода.

То је робусна колекција софтверских алата који раде са Виндовс, мацОС, Линук и другим оперативним системима и подржавају све главне оперативне системе.

ЛибреОффице пакет апликација укључује алате за обраду текста, креирање и уређивање табела, креирање и уређивање пројекција слајдова, операције базе података и генерисање формула.

Врхунске карактеристике

 • Лако се продужава због својих робусних механизама за проширење.
 • Можете га бесплатно преузети и користити заувек.
 • Побољшања тамног режима.
 • Графикони са табелама података.
 • Побољшано управљање обележивачима.

Поред многих других функција, омогућава корисницима да производе и раде са ПДФ документима. Поред тога, бесплатни шаблони и додаци сајта се могу користити за повећање употребљивости. Једини недостатак је што не долази са техничком подршком.

ФрееОффице

Један од најпоузданијих и најомиљенијих бесплатних алата за креирање докумената доступних на мрежи је ФрееОффице. Нуди безбедну платформу за једноставно креирање и уређивање докумената на неколико језика. Канцеларијски пакет укључује алате за обраду текста, табеле и презентације.

Доступан је за Виндовс, Мац и Линук и без напора се интегрише са Мицрософт Оффице-ом.

Има онлине уређивач богат функцијама са разним алатима као што су опције за форматирање текста, уграђивање слика и могућност чувања пројеката у форматима као што су ПДФ и Мицрософт Ворд.

Врхунске карактеристике

 • Има могућности додирног екрана за рачунаре у режиму додира.
 • Могућности за преламање текста и напредно постављање.
 • Нуди проверу правописа помоћу речника Хунспелл-а.
 • ОпенГЛ графичко убрзање се користи за креирање дивних анимација и прелаза слајдова.

Можете испробати ФрееОффице ако тражите бесплатну алтернативу Мицрософт Оффице пакету. Већ више од десет година потрошачима даје ресурсе који су им потребни за израду и управљање документима. Студенти, пословни људи и сви који желе да рукују својим документима могу да пробају.

ВПС

ВПС Оффице нуди низ солидних функција и најсавременијих алата за генерисање, уређивање и дељење докумената. То је све-у-једном решење за обраду канцеларијских докумената.

Садржи различите функционалности, у распону од једноставних могућности обраде текста до напреднијих као што су заокретне табеле и спајање поште.

Уз ВПС Оффице, можете сарађивати са колегама на документима док им приступате са било које локације или уређаја. Поред тога, размена докумената је једноставна, што је чини идеалном опцијом за личну и професионалну употребу.

Има неколико одличних апликација, укључујући екстракцију текста, дугачки излаз слике, креирање воденог жига и белешке.

Врхунске карактеристике

 • Користи мање меморије и лаган је.
 • Подршка за 46 језика на мобилном уређају.
 • Двосмерна синхронизација ВПС облака на свим платформама.
 • Уграђена апликација за конверзију датотека.

Нуди све могућности конвенционалних десктоп пакета, као што су ћаскање, календар и услуге поште. ВПС такође нуди избор шаблона, фонтова и тема за прилагођавање докумената и презентација.

Сви популарни оперативни системи, укључујући Виндовс, Мац ОС Кс, иОС и Андроид, компатибилни су са ВПС Оффице-ом.

Канцеларијски пакет

Популарност ОффицеСуите-а је достигла 300 милиона инсталација из више од 195 земаља. То је свеобухватан канцеларијски пакет за компаније, групе и људе. Има све могућности потребне за обављање свакодневних задатака.

  Комбинација е-читача и паметног преносивог рачунара

ОффицеСуите укључује све што вам је потребно, укључујући једноставну обраду текста, креирање табела, писање е-поште и заказивање календара.

Поред тога, пакет има најсавременије могућности попут прилагођених образаца и шаблона који олакшавају израду докумената са професионалним изгледом.

Има интуитиван кориснички интерфејс који омогућава корисницима да брзо и без напора креирају документе, табеле, презентације и још много тога. Поред тога, олакшава сарадњу са колегама тако што омогућава дељење датотека и сарадњу на пројекту у реалном времену.

Врхунске карактеристике

 • Има познати интерфејс који олакшава намјештање и почетак посла.
 • Компатибилност са свим широко коришћеним форматима, као што су Мицрософт Оффице, Гоогле документи, табеле, слајдови и Адобе ПДФ.
 • На Виндовс-у, Андроид-у или иОС-у можете да радите и да синхронизујете своје документе.
 • Приступите и синхронизујте своје датотеке ускладиштене у више облака.

ОффицеСуите вам може помоћи да пронађете идеално решење за ваше потребе због свог широког избора ставки. Нуди свеобухватан спектар функција за корпоративне и личне кориснике створене да задовоље све захтеве и распон цена.

ОпенОффице

Апацхе ОпенОффице је искусан, поуздан софтвер развијен током двадесет година. Уместо да буде спојен из неколико софтверских производа, ОпенОффице је креиран од самог почетка као самостална апликација. Због тога је невероватно доследан и једноставан за употребу.

ОАСИС ОпенДоцумент Формат (ИСО/ИЕЦ 26300) је први софтверски програм на свету који Опеноффице користи као свој изворни формат датотеке. Овај програм има процесор текста, табелу, презентер и друге функције.

Компатибилан је са многим оперативним системима, укључујући Аппле Мац, ГНУ/Линук, Сун Соларис и Мицрософт Виндовс. Поред тога, олакшава дељење датотека са другима без обзира на тип рачунара или уређаја који користе јер подржава различите формате датотека.

Ажурирања су редовна и често укључују нова побољшања или исправке грешака јер страствена заједница Опеноффице корисника и програмера непрестано измишља и тражи начине да побољша карактеристике софтвера.

За просечног корисника, нуди многе могућности, као што су шаблони за бројне апликације, прилагођавање избора, макрои и алати за сарадњу. Свако ко тражи висококвалитетан канцеларијски пакет, а да притом не троши много, може размислити о коришћењу ОпенОффице-а.

радим

Водећи пакет продуктивности заснован на облаку за све ваше производе засноване на Аппле-у је Аппле-ов иВорк. То је комплетно решење за компаније којима су потребне најсавременије технологије да би биле ефикасне и ефикасне.

Корисници могу да креирају и уређују документе, табеле и презентације користећи овај опсежан и практичан пакет апликација на било ком Аппле уређају.

Компаније могу да приступају својим датотекама, сарађују са другима и управљају пројектима на мрежи помоћу Аппле-овог иВорк пакета.

Долази са Пагес (процесор текста), Нумберс (Екцел табела) и Кеиноте (презентација), а сви они раде са уређајима компатибилним са иОС, мацОС и иПадОС. Са овим апликацијама, корисници могу брзо да генеришу документе, табеле, презентације и још много тога.

Апликације су такође интегрисане са иЦлоуд-ом и деле информације са другима као што су пошта, поруке и календар како би се олакшала сарадња.

Врхунске карактеристике

 • Прилагођени шаблони за убрзавање креирања страница.
 • Праћење промена, додавање истакнутих делова и вођење низа разговора са тимом у реалном времену.
 • Можете креирати задивљујуће визуализације података уз помоћ 700 облика који се могу уређивати.
 • За брз и леп развој презентације, укључите 40 тема и 100 биоскопских прелаза.

иВорк пакет је направљен да купцима понуди скуп робусних и практичних алата за управљање свакодневним радом. Олакшава корисницима да остану организовани и продуктивни без обзира где се налазе, захваљујући иЦлоуд интеграцији и подршци за бројне платформе.

Гоогле Воркспаце

Гоогле Воркспаце је свестран, најсавременији начин да се појединци и организације свих величина тима повежу, развијају и раде заједно како би постигли више.

Гоогле Воркспаце нуди многе функције и алатке које повећавају продуктивност и ефикасност у многим организацијама.

Платформа омогућава корисницима да сарађују на пројектима, деле документе и разговарају у реалном времену. Штавише, омогућава корисницима да чувају датотеке у облаку, чинећи их доступним са било ког уређаја.

Нуди беспрекорну комуникацију и сарадњу и омогућава тимовима да раде заједно без обзира на локацију. Има много софистицираних функција, укључујући тимско ћаскање, календаре, дељење датотека, Гоогле Меет, управљање задацима и још много тога.

  Паметни ДНС у односу на ВПН: Које су разлике?

Врхунске карактеристике

 • Укључује беспрекорне алате за комуникацију као што су Гоогле састанак, дељени диск у соби за ћаскање итд.
 • Безбедност на нивоу предузећа за заштиту података.
 • Паметно платно за рад са више људи заједно.
 • Токови посла могу бити ефикаснији интеграцијом са Салесфорце или ДоцуСигн-ом.

Да би најбоље задовољили своје потребе, тимови могу да мењају своје радне просторе користећи прилагодљива подешавања радног простора Гоогле Воркспаце-а. Поред тога, његова заштита од нежељене поште помаже да се држите подаље од нежељених информација. Корисници могу да мењају Воркспаце помоћу прилагођених имена домена и брендирања.

ОнлиОффице

Десет милиона корисника широм света ослања се на награђивани веб-базирани канцеларијски пакет Онлиоффице. Корисницима пружа различите функције, укључујући календар, менаџер контаката, документе, листове, слајдове и обрасце.

Направљен је да клијентима пружи продуктивно решење засновано на тиму за управљање њиховим канцеларијским операцијама. Поред тога, нуди приватна и безбедна средства за чување и дистрибуцију докумената са члановима тима или клијентима и опцију за историју верзија.

Платформа нуди алате за појединце и организације свих величина за прављење, уређивање и заједнички рад на документима, табелама и презентацијама.

Платформа пружа снажан низ канцеларијских алата за повећану продуктивност и повезује се са познатим услугама у облаку као што су Гоогле Дриве, Дропбок и Бок.

Врхунске карактеристике

 • Телеграм или уграђено ћаскање за беспрекорну комуникацију.
 • Интеграција Раинбов или Јитси за креирање аудио и видео позива.
 • У мировању, у транзиту и од краја до краја су три фазе шифровања.
 • Маркдовн и ХТМЛ конверзија докумената су једноставне.
 • Уџбеници се могу претворити у е-књиге са само неколико једноставних кликова.

Његов основни, али ефикасан онлајн канцеларијски пакет је савршена опција за свакога ко тражи кориснички интерфејс који је једноставан за коришћење и једноставан за навигацију. Школе и непрофитне групе могу да га користе бесплатно, а стартапови са до 5 људи такође могу да га усвоје бесплатно.

Поларис Оффице

Поларис Оффице има 100 милиона претплатника и има сертификат међународног стандарда ИСО/ИЕЦ 27001 (ИСМС).

То је канцеларијски пакет који нуди читав низ алатки за продуктивност, укључујући табеле, презентације и документе, како локално тако и у облаку. То је алатка која се лако користи за мала и предузећа свих величина.

Корисници могу безбедно да деле документе и датотеке са запосленима негде другде, сарађују са њима на даљину и управљају подацима своје компаније са било ког уређаја.

Омогућава корисницима да чувају своје податке у облаку и приступају им са било ког места, у било које време, подржавајући различите добављаче складиштења у облаку. Његове могућности за сарадњу, као што су уређивање у реалном времену и уграђени систем за ћаскање, осигуравају да се пројектним активностима управља без одлагања.

Врхунске карактеристике

 • Конвертујте и уређујте ПДФ документе.
 • Погодно за уређивање у реалном времену и дељење докумената.
 • Интегрисање АПИ-ја према потреби.
 • Подржава различите оперативне системе, укључујући Виндовс, Мац, иОС и Андроид.

Корисници Поларис Оффице пакета могу лако и брзо да креирају и деле документе са људима у различитим канцеларијама било где.

Поред тога, нуди шаблоне, вебинаре и лекције које помажу корисницима да на најбољи начин искористе свој канцеларијски пакет. Може се бесплатно користити за до 15 уређаја.

Цаллигра

КДЕ-ов Цаллигра Суите је канцеларијска и графичка апликација. Компатибилан је са десктоп рачунарима, таблетима и паметним телефонима.

Софтвер отвореног кода под називом Цаллигра нуди Вордс, Схеетс и позорницу као замене за Мицрософт Ворд, Екцел и Поверпоинт, респективно.

Поред ових апликација, пружа широк спектар могућности за личне белешке, управљање пројектима, дизајн базе података и визуелну креативност и уметничка дела. Корисници Мицрософт Оффице-а могу лако да пошаљу документе било коме другом користећи Цаллигра Суите.

Врхунске карактеристике

 • Уградиви објекти.
 • Лакоћа коришћења апликација за векторско цртање.
 • Апликација за управљање пројектима.

Да би подржао кориснике, сајт има најновије информације у приручнику и туторијалима, а корисници се могу придружити заједници како би персонализовали искуство и стекли знање.

Завршне речи

За многе предности и предности поменуте горе, замењују га алтернативе засноване на облаку за МС Оффице. У будућности постоји велика вероватноћа да ће Мицрософт Оффице 365 изгубити тржишни удео у односу на друге приступачне алтернативе осим ако не видимо било какав напредак.

Постоји велика вероватноћа да ће велика предузећа и мала и средња предузећа на крају прећи на приступачније опције, с обзиром на пораст оперативних трошкова.

Затим можете да испробате најбоље алтернативе за Мицрософт Ворд.