12 најбољих АПИ-ја за верификацију и валидацију е-поште за ваш производ

Маркетинг путем е-поште је и даље један од најефикаснијих канала за допирање до циљане публике, која може да резонује са вашим производом или услугама.

Према Статистаукупан број корисника е-поште на глобалном нивоу био је 3,9 милијарди у 2019. години, а процењује се да ће достићи 4,48 милијарди 2024. године.

А тај број је скоро половина светске популације.

Заиста је фасцинантно!

Дакле, то је јасан показатељ да је емаил маркетинг одлична прилика коју не бисте требали пропустити. Ако имате посао и, морате искористити ову прилику да досегнете своје клијенте како бисте подстакнули промет, побољшали ангажман и повећали приход.

Али можда сте искусили да понекад ваши напори за маркетинг путем е-поште не дају жељене резултате.

Шта је разлог иза тога?

Па, разлога може бити много, укључујући квалитет е-поште. Ако се ваша листа е-поште састоји од адреса е-поште које су нетачне, имају замке за нежељену пошту, итд., то доводи до угрожавања могућности испоруке.

Постоји ли неко решење?

Да, један од начина да се реши овај проблем је коришћење решења за верификацију е-поште.

Шта је верификација е-поште?

Верификација е-поште укључује процес провере да ли је адреса е-поште тачна, важећа и испоручива. А алатка за верификацију е-поште ради управо то; одговорна је за проверу ових аспеката. Софтвер користи технике као што су провера синтаксе, откривање расположиве адресе, провера домена и тако даље.

Зашто је потребан?

Маркетинг тимови увек наглашавају прављење своје листе е-поште. Али велике су шансе да сви ти мејлови можда нису тачни.

Ако наставите да шаљете е-пошту на погрешну или неважећу адресу, то ће резултирати већим стопама посете само једне странице. Да не спомињемо, ИСП-ови би могли почети да третирају вашу адресу е-поште као нежељену пошту. Дакле, све ваше е-поруке ће ићи директно у фасцикле за нежељену пошту корисника и нико их никада неће прочитати.

Али не брините, ако имате верификатор е-поште поред себе!

Затим, када правите производ или веб локацију у вези са е-поштом, неопходно је да их интегришете са АПИ-јем за верификацију е-поште.

Отвара велика врата могућностима, укључујући:

Смањене стопе посете само једне странице

Верификатори е-поште вам показују детаљне резултате. Могу да прикажу неиспоручене, нетачне адресе засноване на улогама, тако да ваше поруке стигну на жељено одредиште. Са овим информацијама у вашим рукама, можете уклонити непотребне адресе да бисте смањили стопе посете само једне странице.

Чиста листа е-поште

Коришћењем АПИ-ја за е-пошту за проверу адреса е-поште можете да уклоните неважеће адресе. Дакле, све што имате је чиста листа са само правим људима са којима бисте волели да комуницирате.

Побољшајте испоруку е-поште

Када сте свесни корисних адреса е-поште на вашој листи, можете да шаљете е-пошту само тим корисницима. То значи да се повећава проценат е-порука које се испоручују у право пријемно сандуче. Сада можете да упоредите претходне резултате са тренутним резултатом да бисте видели побољшања у испоруци е-поште.

Смањење трошкова и уштеда времена

Чување е-порука и слање сваке од њих подразумева одређене трошкове и дефинитивно време. Знате колико је тешко прикупити ту листу е-поште, одржавати је и послати персонализовану е-пошту сваком од њих.

Филтрирањем е-порука које нису корисне или нетачне, можете слати е-пошту само правим људима. То штеди ваше време и трошкове.

Штити вашу репутацију

Као што је горе објашњено, слање е-поште на неважеће адресе дуже време би могло да доведе до тога да ИСП-ови и ЕСП-ови почну да вас сматрају нежељеном поштом и могу да ставите ваш домен на црну листу.

На овај начин, репутација пошиљаоца се погоршава. Али помоћу верификатора е-поште можете спречити те незгоде и наставити да шаљете поруке циљаној публици без ризика да примаоци означе вашу адресу е-поште као нежељену.

На крају крајева, верификатори е-поште штите вашу репутацију пошиљаоца.

Дакле, без додатног одлагања, пређимо право на упознавање неких од најбољих АПИ-ја за верификацију е-поште за ваше производе.

Апстрактни АПИ

Апстрактни АПИ за верификацију е-поште је АПИ за валидацију е-поште фокусиран на програмере који користи преко 100.000 стартапова и компанија укључујући Схопифи, Станфорд, Паионеер.

Њихов АПИ проверава испоручивост е-поште тако што обавља неколико провера и враћа их у ЈСОН формату. Укључује следеће.

  • Верификација формата
  • Откривање грешке у куцању са предлогом за аутоматско исправљање
  • Бесплатно откривање добављача е-поште
  • Лажна детекција добављача е-поште
  • Откривање е-поште улоге (контакт, здраво, тим, итд.)
  • Свеобухватна детекција е-поште
  • Верификација МКС чеком
  • СМТП провера испоручивости

Апстракт је један од АПИ-ја који је усклађен са ГДПР-ом и ЦЦПА-ом јер не чува никакву е-пошту.

Можете да користите Абстрацт АПИ за различите случајеве употребе укључујући:

И још много тога…

Они пружају највећи бесплатни план на тржишту са до 500 бесплатних захтева месечно. Њихов плаћени план почиње од само 9 долара месечно.

Хунтер

Проверите да ли је адреса е-поште важећа или се не користи Хунтер. Показује испоручивост адресе е-поште са детаљним валидацијама заједно са оценом поузданости.

Хунтер приказује више нивоа валидације, укључујући формат, одговор сервера поште и информације о домену. Такође показује поређење са својом јединственом базом, са преко 100 милиона професионалних имејлова. Верификатор можете користити за групну проверу е-поште, што значи да можете да верификујете целу своју листу е-поште.

Провера е-поште се повезује директно са СМТП сервером у процесу провере е-поште без слања е-поште корисницима. Различите врсте верификација које Хунтер обавља су провера формата, бесмислица, е-поште за једнократну употребу и веб-поште, МКС записи, домен за прихватање свих, провера СМТП-а и још много тога.

Можете одабрати бесплатни план који долази са 50 захтева или ићи на плаћене планове, који почињу од 49 УСД месечно за 1000 захтева. Плаћени планови укључују потпуне резултате са извозом за претрагу домена, неколико Гмаил веза и приоритетну подршку.

Цаптаин Верифи

Лако проверите валидност е-порука и опростите се од дупликата, е-порука лошег квалитета, замки нежељене поште, одбијања и још много тога са Цаптаин Верифи. Омогућава вам да увезете своје листе е-поште из шифрованих ЦСВ датотека и да их ефикасно анализирате и ревидирате.

По завршетку верификације е-поште, можете лако преузети датотеку. Цаптаин Верифи такође лако и брзо проверава и чисти ваше мејлинг листе. Не оставља места за нетачне, неважеће или погрешно написане НПАИ е-поруке.

Побољшајте своју испоручивост уз безбедну услугу Цаптаин Верифи, тако да нећете изгубити ниједан разговор. Такође можете сегментирати своје маилинг листе тако што ћете прецизирати све податке ради боље видљивости. Поред тога, решење вам омогућава да побољшате своје маркетиншке кампање и повећате повраћај улагања.

Цаптаин Верифи је стриктно у складу са ГДПР прописима и штити ваше пословне и информације о клијентима. Поред тога, пружа прецизан статистички извештај заснован на квалитету ваше базе података.

Проверите 1000 е-порука по цени од 7 долара тако што ћете отворити налог. Такође можете да превучете клизач ако желите да проверите више е-порука.

Маилбоклаиер

Маилбоклаиер је ЈСОН АПИ за верификацију и валидацију е-поште. Опремљен је напредним алатима као што су провера синтаксе и грешке у куцању, филтрирање једнократних и бесплатних добављача е-поште, СМТП верификација, провера квалитета е-поште и резултати испоруке.

Овај алат је једноставан, а његову УРЛ структуру је лако интегрисати. Користи ЈСОН формат, који је опет лаган и сигуран кроз 256-битну ХТТПС енкрипцију. У тренутку када порука е-поште слети на ваше системе, можете проверити њену валидност управо тамо.

Маилбоклаиер је повезан са више база података које се редовно ажурирају и садрже провајдере е-поште, одвајајући једнократну и бесплатну е-пошту од појединачних домена. АПИ има провере грешака у куцању, одражава нумеричке резултате и пружа „да ли сте мислили“ предлоге за приказ квалитета е-поште. На овај начин можете филтрирати оригиналне е-поруке од насилника.

Маилбоклаиер АПИ олакшава ЈСОНП повратне позиве и нуди ЈСОН форматирање ради повећања читљивости е-поште. Приказује оцене квалитета од 0 до 1; 0 је за лоше, а 1 за добро. Одражава квалитет адресе е-поште и могућност испоруке.

Емаил Хиппо

Витх Емаил Хиппо, можете брзо да потврдите адресе е-поште на својој листи док анализирате 74 тачке података за сваку од њих. То је савршена опција да га интегришете у своје производе који се односе на е-пошту јер даје резултате у реалном времену и генерише јединствени резултат поверења – Емаил Хиппо Труст Сцоре.

Можете га користити за филтрирање онлајн регистрација, освежавање база података и чишћење ваших ЦРМ система. Добијте бољу контролу над својом листом е-поште тако што ћете пронаћи свеобухватне е-поруке са ниским стопама отварања.

Заштитите репутацију пошиљаоца уклањањем е-порука које су на црној листи за нежељену пошту. Овај верификатор е-поште такође може да идентификује домене који наплаћују накнаде за чувара врата како би е-поруке стигле до жељеног одредишта. Помаже вам да боље сегментирате своје податке тако што вам даје информације о дотичном систему поште како бисте могли да побољшате испоруку и ангажовање.

Емаил Хиппо може да открије е-поруке засноване на улогама које генерално имају ниску стопу отварања у поређењу са именованим адресама. Такође проверава МКС записе да би повећао обим за испоруку е-поште заједно са детекцијом е-поште на сивој листи и бесмислицама.

Можете чак да откријете домене са тамним веб везама користећи Хиппо. Лоцирајте сервере поште да бисте филтрирали преваранте и испитали потенцијалне купце. Добијате свеобухватну контролну таблу са алаткама за извештавање и кориснички дефинисаним изгледима заједно са резимеима откривања који се могу преузети.

Емаил Хиппо испоручује резултате из више тачака података и помаже вам да ефикасно креирате токове посла. Такође проверава синтаксичке грешке у реалном времену, помажући вам да креирате и пошаљете одговоре на упозорења. Штавише – такође можете да идентификујете да ли је адреса е-поште приватна или пословна, што је корисно за ваше маркетиншке напоре.

ДеБоунце

ДеБоунце је верификатор е-поште пословног нивоа компатибилан са већином програмских језика. Ово решење засновано на облаку је савршено за масовну и валидацију е-поште у реалном времену.

ДеБоунце може да се побрине за ваш захтев за верификацију е-поште чак и ако имате посао са огромном листом е-поште или сте индивидуални програмер који жели да се нови корисници региструју за вашу нову апликацију. Они нуде услуге од краја до краја које могу задовољити вашу целокупну потребу да имате верификатор е-поште. Промовише једноставну интеграцију и скалабилност. Минимизирајте тешко одскакање и неважеће поруке е-поште са своје листе помоћу СМТП провере.

ДеБоунце може да провери све домене и е-пошту за једнократну употребу. Може одмах да елиминише мејлове са неважећом синтаксом и дуплирањем. Опремљен је технологијом против сиве листе за смањење непознатих е-порука.

Његови интелигентни индикатори за хватање нежељене поште могу да елиминишу спам записе за кратко време. Можете додати свој тим на ДеБоунце налог за сарадњу. Такође добијате потврду домена за адресе е-поште са статусом паркиране, неважеће или неактивне—АПИ проверава да ли е-поруке имају важеће МКС записе или не.

Уживајте у моћним интеграцијама са неколико ЕСП-ова, образаца и платформи укључујући Хубспот, Гоогле Схеет, АцтивеЦампаигн, АВебер, Маилцхимп, Маилгун, Дрип, ВордПресс, ЦовертКит, ВооЦоммерце, ВП форме, Запиер, Стрипе, Онтрапорт, Схопифи и још много тога.

СендГрид

Уживајте у бољим стопама испоруке користећи АПИ у реалном времену – СендГрид за идентификацију и уклањање неважећих имејлова. Покреће га машинско учење и тактике које су пријатељске за добављаче поштанских сандучића за повећање испоруке.

СендГрид може да идентификује погрешно откуцане, једнократне, неактивне, непостојеће или дељене е-поруке. Повезивањем АПИ-ја са вашим обрасцима за прикупљање потенцијалних клијената, можете одмах открити лажне уносе. Такође можете подстаћи посетиоце да поново пошаљу формуларе у складу са предлогом за исправку без додатних поља за потврду.

СендГрид не користи покварено руковање СМТП-ом, што је тактика слања нежељене поште коју многи добављачи користе за валидацију адреса е-поште. Они одржавају поверење добављача поштанских сандучића тако што омогућавају само белешет пошиљаоце.

Њихови алгоритми за машинско учење информишу о резултатима валидности адреса е-поште тако да можете открити које спадају у категорију „добре е-поште“. МЛ модел који користе је обучен са 60 милијарди података е-поште месечно и одржавају га и креирају њихови научници за податке. Поред тога, они штите ваше податке поштовањем ГДПР-а.

СендГрид такође има шаблоне е-поште који имају условно форматирање и ХТМЛ рендеровање. Такође пружа СМТП услугу и омогућава вам да тестирате перформансе у односу на нежељену пошту, приказивање пријемног сандучета и валидност везе.

Маилгун

Маилгун врши проверу ваљаности у 3 корака за ваше адресе е-поште. То укључује проверу е-поште у односу на добављача поштанског сандучета. Такође потврђује е-пошту у прилагођеној граматици коју су поставили ЕСП-ови. Маилгун интегрише провере граматике са Гмаил-ом, Иахоо-ом, Хотмаил-ом итд. у валидатор е-поште.

Са Маилгун-ом добијате јачи резултат пошиљаоца, тако да ваша имена домена и ИП адресе имају позитивну репутацију. Такође може да ухвати грешке и открије лоше адресе како би елиминисао шансе за проблеме са испоруком. Када интегришете АПИ у своје обрасце за регистрацију, он може да почне да чисти вашу листу е-поште.

Можете очекивати смањене стопе посете само једне странице јер верификатор уклања правописне грешке, е-поруке за једнократну употребу и привремене адресе. Може да потврди преко 200 милиона адреса месечно. Он врши верификацију поштанског сандучета да би потврдио да ли поштанско сандуче постоји или не на циљаном домену.

Добијате контролну таблу за извештавање за праћење валидација према сату и дану док проналазите одређене податке у вези са адресама е-поште и типовима АПИ позива. Можете да омогућите ограничења стопе за валидацију АПИ кључа да бисте спречили злоупотребу и управљали трошковима.

Осим тога, можете проверити и чекове засноване на ролни и поштанске сандучиће за једнократну употребу. Маилгун обезбеђује чување дневника до 30 дана са потпуним детаљима о послатим имејловима. Набавите напредну аналитику е-поште да бисте измерили своје маркетиншке напоре.

ВхоисКСМЛ АПИ

АПИ од ВхоисКСМЛ АПИ може да провери валидност, постојање и квалитет адресе е-поште. Он врши детаљну провјеру ваљаности у реалном времену за е-поруке које долазе од новорегистрованих корисника и смањује стопе одбијања и блокира нежељену пошту.

АПИ проверава синтаксу е-поште у складу са ИЕТФ стандардима. То ради тако што покреће синтаксички механизам за валидацију е-поште. Такође проверава псовке, грешке у куцању и идентификује да ли је адреса е-поште за једнократну употребу или не од 2000+ провајдера услуга као што су ГуерриллаМаил, 10МинутесМаил, Маилнатор, итд.

Можете проверити постојање поштанских сандучића помоћу емулатора заједно са серверима поште провером МКС записа. Проверите да ли адреса е-поште може да прима е-пошту са више адреса или не.

ЗероБоунце

Добијте поглед од 360 степени на своје имејлове користећи ЗероБоунцекоји покрива 30+ статусних и подстатусних кодова.

Можете пратити свеукупно здравље повезано са верификацијом е-поште помоћу свеобухватне контролне табле. Пружа вам извештаје на дневној или месечној основи где такође можете да изаберете свој временски опсег да бисте их видели.

Контролна табла може да прикаже четири различита типа детаљних извештаја који се тичу појединачних статусних кодова. Садржи интерактивне графиконе са тачкама на којима можете лебдети да бисте добили информације. Такође можете кликнути на подстатус или статус приказан у легенди за филтрирање графикона и преглед жељених података.

Интеграција АПИ-ја са вашом апликацијом или веб-сајтом је лака. За то су потребне само неке линије кодова и можете уживати у овом муњевитом АПИ-ју. Такође можете да користите њихов АПИ Сандбок ако желите да тестирате своје имплементације кода за валидацију е-поште.

ЗероБоунце АПИ може лако да открије и уклони спам замке, увредљиве адресе и погрешно написане домене са ваше листе е-поште. Дакле, можете контролисати жалбе на нежељену пошту и заштитити ИП репутацију. Користио је вештачку интелигенцију да изгради систем бодовања који може да генерише квалитет е-маил адреса.

АПИ је способан да се интегрише са СДК-овима као што су .НЕТ, Питхон, ПХП, Свифт, Јава и још много тога, заједно са различитим платформама као што су Гмаил, Дрип, ГетРеспонсе, Фацебоок, Екцел, Маилцхимп, Салесфорце, Схопифи, Слацк, Магенто и још много тога .

За доступност, користи гео-редундантне сервере. ЗероБоунце користи технологију против сиве листе која даје тачне резултате. Такође може да идентификује чак и пол неколико имејлова гледајући имена. Можете преузети резултате ако желите са система.

Трумаил

Користећи Трумаил јер је верификација е-поште једноставна. Само треба да извршите ГЕТ захтев. Од сада, подржава три формата – ЈСОН, КСМЛ и ЈСОНП са параметром упита повратног позива.

АПИ је написан на Го-у и направљен је имајући на уму да програмерима и предузећима пружи једноставно решење које је лако за коришћење. Сви могу да искористе АПИ за верификацију е-поште како би филтрирали своју листу е-поште и искористили њене холистичке предности.

Донесите боље одлуке о томе коме морате послати е-пошту уз помоћ његових тачних резултата у реалном времену. Да бисте започели, само унесите адресу е-поште коју желите да проверите, притисните дугме поред ње и сачекајте.

Реацхер

Реацхер је АПИ за верификацију е-поште отвореног кода. Написана је на језику који има перформансе Руст, што га чини брзим: тренутно је потребно 1,9 секунди у просеку да се покрене верификација е-поште у реалном времену.

АПИ долази са пристојном документацијом. Међутим, можете испробати и Реацхер’с ЈаваСцрипт СДК за масовну валидацију. Реацхер-ов пословни модел је понуда СааС претплате, али пошто је отвореног кода, постоји и могућност да сами хостујете услугу.

За личну употребу, Реацхер нуди 50 бесплатних верификација е-поште месечно.

Закључак

Маркетинг путем е-поште је зимзелен, а да бисте наставили да га максимално користите, морате имати чисту листу е-поште са мање или без неважећих е-порука или е-поште без поште. Користите било који од горе наведених АПИ-ја за верификацију да бисте се интегрисали са својим производима ради боље испоруке.