12 најбољих глобалних решења за обрачун плата за ваше међународне удаљене запослене

Глобална решења за обрачун плата су главна тема за дискусију због све већег тренда ширења пословања у више земаља.

Са преласком на рад на даљину и прекогранично запошљавање, предузећа сада траже начине да управљају својом глобалном радном снагом са једне платформе која обезбеђује благовремену и тачну обраду платног списка.

Мултинационалне организације се све више опредељују за глобална решења за обрачун плата јер помажу да се поједноставе процеси обрачуна плата обезбеђујући централизовану платформу у више земаља. Помаже организацијама да смање административни терет повезан са управљањем вишеструким системима платног списка и осигурају да сви запослени буду тачно и на време плаћени.

Свака земља има законе о раду, пореске прописе и захтеве за извештавање. Глобална решења за обрачун плата помажу организацијама да остану усклађене тако што аутоматски ажурирају системе платног списка како би одражавали промене прописа и пружају стручну подршку како би се осигурала усклађеност са локалним законима.

Глобална предузећа која се налазе на даљину требало би да размотре усвајање глобалног решења за обрачун плата јер оно доноси значајне предности, укључујући усклађеност, ефикасност, безбедност и управљање радном снагом.

Са правим решењем, предузећа се могу фокусирати на своје основне циљеве, знајући да се њиховим платним операцијама управља ефикасно и ефективно.

Изазови са којима се суочавају глобална предузећа на даљину

Глобална предузећа која се налазе на даљину суочавају се са неколико јединствених изазова без ефикасног глобалног решења за обрачун плата. Ево неких од најчешћих:

Законска усклађеност и питања закона

Законска усаглашеност и питања законодавства могу довести у питање компаније у вези са платним списковима за пословање на даљину јер различите државе или земље могу имати различите законе и прописе о запошљавању којих се морају придржавати. То укључује пореске законе, захтеве за минималну плату и права на бенефиције.

Праћење ових прописа може бити сложено и дуготрајно, посебно када запослени раде на даљину са различитих локација.

Еволуција технологије

Еволуција технологије може бити изазов за компаније у вези са платним списком за пословање са даљине, јер захтева редовно ажурирање и одржавање софтверских система како би се осигурала тачност и сигурност. Нова технологија такође може захтевати додатну обуку запослених, што може бити дуготрајно и скупо.

Поред тога, употреба различитог хардвера и софтвера од стране запослених на даљину може довести до проблема са компатибилношћу и недоследности података. Како технологија еволуира, компаније морају да буду у току са најновијим достигнућима како би осигурале ефикасну и тачну обраду платног списка.

Потреба за већом флексибилношћу

Потреба за већом флексибилношћу у платном списку може бити изазовна за компаније које послују на даљину, пошто запослени на даљину често имају различито радно време и локације. Може бити изазовно обрадити платни списак тачно и на време.

Поред тога, компаније ће можда морати да прилагоде процесе платног списка за запослене у различитим временским зонама и валутама. Због тога су им потребна глобална решења за обрачун плата која нуде прилагођенији приступ како би се задовољиле јединствене потребе пословања са даљине.

Изазови са управљањем присуством и одсуством

Изазови у управљању присуством и одсуством могу утицати на удаљена предузећа у вези са платним списком тако што ће отежати прецизно праћење и израчунавање накнада запосленима. У удаљеном послу, запослени могу да раде по флексибилном распореду или да имају различите временске зоне, што представља изазов за праћење присуства и управљање одсуством.

  Како уклонити вирус пречице са УСБ меморије и рачунара – 2023

Претња безбедности података

Претње безбедности података у вези са платним списковима могу бити изазов за удаљена предузећа јер осетљиве информације о запосленима, укључујући платне спискове и финансијске податке, могу бити рањиве на сајбер нападе и кршење података.

Са удаљеним радницима који приступају информацијама о платном списку са различитих уређаја и локација, повећава се ризик од нарушавања безбедности и крађе података. Компаније морају применити строге мере безбедности и обезбедити редовну обуку запослених како би свеле на минимум ризик од претњи безбедности података.

Глобално решење за обрачун плата наспрам ручног управљања платним списковима

Глобална решења за обрачун плата и ручно управљање платним списком су два различита метода руковања платним списком. Ручно управљање платним списковима укључује ручну обраду платног списка у кући, док глобална решења за обрачун платних спискова укључују екстернализацију процеса платног списка трећем добављачу или коришћење софтвера.

Ручно управљање платним списком може бити дуготрајно и подложно грешкама. Захтева ручни унос података и прорачуне, што може довести до грешака и кашњења.

Поред тога, ручно управљање платним списком захтева особље са стручношћу у обради платног списка, што може бити изазов за мања предузећа са ограниченим ресурсима. Међутим, ручно управљање платним списком пружа већу контролу над процесом, што неке организације можда преферирају.

С друге стране, глобална решења за обрачун плата су ефикасна и поуздана. Аутоматизација чини процес обрачуна плата бржим и прецизнијим, смањујући ризик од грешака и ослобађајући време особља.

Глобална решења за обрачун плата такође обезбеђују усклађеност са локалним и међународним прописима, што може бити тешко за навигацију ручним управљањем платним списком.

Штавише, глобална решења за обрачун плата пружају већу видљивост процеса обрачуна плата, са уграђеним могућностима извештавања које омогућавају компанијама да генеришу детаљне извештаје за менаџмент, пореске органе и друге заинтересоване стране.

Све у свему, глобална решења за обрачун плата су ефикаснија и ефикаснија опција за компаније са мултинационалним операцијама или оне које желе да се шире на глобалном нивоу.

Хајде да погледамо нека од најбољих глобалних решења за обрачун плата доступних данас.

Лано

Лано Глобал Паиролл је добављач услуга за обрачун плата који нуди свеобухватна решења за обрачун плата за предузећа у различитим земљама. Њихове услуге укључују обраду платног списка, поштовање пореских обавеза, администрацију социјалног осигурања и управљање људским ресурсима.

Са тимом стручњака који су добро упућени у локалне законе о платном списку и пореским законима, Лано Глобал Паиролл може помоћи предузећима да се снађу у сложености глобалне усклађености платног списка.

Кључне карактеристике:

 • Тим стручњака има дубоко познавање локалних прописа о платном списку и пореских закона у различитим земљама, што смањује ризик од непоштовања.
 • Прилагодљива решења за обрачун плата која се могу прилагодити и лако задовољити потребе сваког клијента.

Глобално решење за обрачун плата укључује обраду у више валута, усаглашеност са локалним законима, извештавање о платном списку и самоуслужне портале за запослене.

Рипплинг

Рипплинг је софтвер за обрачун плата и људских ресурса заснован на облаку који аутоматизује и поједностављује цео циклус запослених. Нуди свеобухватне функције управљања платним списком и људским ресурсима, укључујући пријем запослених, праћење радног времена и присутности, администрацију бенефиција, управљање усклађеношћу и још много тога.

Кључне карактеристике:

 • Софтвер је заснован на облаку, што значи да му се може приступити са било ког места са интернет везом.
 • Интеграција са другим ХР алатима као што су системи за праћење кандидата, софтвер за управљање учинком и још много тога.

Рипплингово глобално решење за обрачун плата је дизајнирано да помогне компанијама свих величина да управљају платним списком у више земаља и валута, обезбеђујући усклађеност са локалним законима и прописима.

АДП Глобал Паиролл

АДП Глобал Паиролл је софтверско решење дизајнирано да помогне глобалним организацијама да поједноставе своје платне процесе у више земаља и валута. Са АДП Глобал Паиролл, предузећа могу да централизују податке о платном списку, управљају захтевима усклађености и стекну увид у глобалне операције платног списка помоћу анализе података и извештавања у реалном времену.

  8 најбољих апликација за гео кеширање за ентузијасте на отвореном

Кључне карактеристике:

 • Флексибилан и може се прилагодити тако да задовољи јединствене потребе сваке организације.
 • Лако се проналазе историјске и тренутне информације о платном списку.
 • Аналитика података и извештавање у реалном времену

Софтвер се интегрише са различитим системима људских ресурса и финансијама, омогућавајући лако дељење података у различитим одељењима и локацијама.

Ремоте

Глобална решења за обрачун плата на даљину нуде згодан и ефикасан начин управљања платним списком за удаљену и глобалну радну снагу. То укључује управљање платним списком за запослене који раде у различитим земљама или регионима и на даљину са различитих локација.

Кључне карактеристике:

 • Упис нових запослених и извођача радова и надгледање њихових трошкова је згодно.
 • Интуитиван, добро осмишљен кориснички интерфејс без грешака.
 • Корисничка подршка је корисна и лако доступна.

Решења на даљину аутоматизују многе ручне процесе укључене у управљање платним списком. Такође обезбеђује сигуран приступ подацима о платном списку, штитећи осетљиве информације од неовлашћеног приступа или кршења.

Деел

Деел је решење за обрачун зарада дизајнирано да поједностави глобално управљање платним списковима. Он комбинује исплате извођача, услуге послодавца евиденције и управљање платним списковима у један интерфејс прилагођен кориснику, што га чини једном од првих платформи која нуди тако свеобухватно решење.

Кључне карактеристике:

 • Деел кориснички интерфејс је пријатељски и лак за навигацију.
 • Штеди време док се бавите сложеностима као што су закони о раду и порези.
 • Корисничка подршка је заиста брза и доступна за неколико минута.

Деел нуди подршку у више валута, која омогућава обраду платног списка у локалној валути сваког запосленог, без обзира на то где се налазе. Такође помаже предузећима да се придржавају локалних пореских закона и прописа. Пружа услуге задржавања пореза и пријављивања за запослене у различитим земљама, осигуравајући да предузећа испуњавају своје законске обавезе.

ЦлоудПаи

ЦлоудПаи је јединствено решење за обрачун плата за глобалне организације за управљање процесима обрачуна плата широм света. Пружа низ функција, укључујући обраду платног списка, управљање усклађеношћу и извештавање.

Кључне карактеристике:

 • Корисни и побољшани периодични извештаји и графикони за бољу аналитику.
 • Плаћање на захтев
 • Побољшано прикупљање података уз интеграцију ХР и финансијских алата

ЦлоудПаи управља платним списком у више валута, што је неопходно за организације са запосленима у различитим земљама. Такође подржава порезе и усклађеност, помажући предузећима да се придржавају локалних прописа и пореских закона.

ИРИС ФМП

ИРИС ФМП је глобални софтвер за обрачун плата заснован на облаку који нуди решења за управљање платним списком од краја до краја за предузећа свих величина. Његов интерфејс прилагођен кориснику омогућава предузећима да лако управљају процесима обрачуна плата за глобалну радну снагу.

Нуди подршку за више валута и више језика, што га чини одличном опцијом за предузећа у више земаља.

Кључне карактеристике:

 • Најприкладнији за компаније са широким портфолиом производа јер успева да се добро групише.
 • Интуитивни извештаји и статистика омогућавају генерисање прилагођених извештаја
 • Временски листови су прилично једноставни.

Поред управљања платним списком, софтвер нуди функције као што су аутоматизовано извештавање и прилагодљиве контролне табле за бољи увид у податке о платном списку. Софтвер такође обезбеђује безбедност података са својим напредним безбедносним протоколима и усаглашеношћу са ГДПР и другим прописима о приватности података.

Ремофирст

Ремофирст нуди комплетан пакет алата за управљање платним списком у више земаља. Такође помаже да се обезбеди усклађеност са локалним и међународним прописима.

РемоФирст нуди различите услуге обраде платног списка, укључујући обрачун пореза, исплату плата и извештавање. Такође пружа свеобухватне самоуслужне портале и мобилне апликације које омогућавају запосленима приступ информацијама о платном списку, платним листовима и пореским изјавама.

  Како напустити канцеларију у тимовима

Кључне карактеристике:

 • Ремофирст услуга корисницима је права предност. Представници су услужни и одговорни.
 • Једноставна и интуитивна платформа са јасном навигацијом
 • Повољне цене

Софтвер је веома подесив и може се прилагодити захтевима сваког предузећа. РемоФирст је познат по изузетној услузи за кориснике, са посвећеним тимом стручњака за обрачун плата који су на располагању да помогну корисницима да се крећу у сложеним прописима и процесима за обрачун плата.

Мултипликатор

Мултиплиер је глобално решење за обрачун плата које без напора прецизно управља платним списком глобалне радне снаге. Осигурава благовремену и тачну обраду платног списка. Он пружа централизовану платформу за организације за обраду платног списка за своје запослене у више земаља, уз поштовање локалних пореских и радних прописа.

Кључне карактеристике:

 • Брзо укључите запослене без икаквих проблема.
 • Помоћ у вези са смерницама за запошљавање ек-пат и обрадом виза.
 • Веома корисно за дистрибуиране тимове

Са Мултиплиер Глобал, организације могу лако израчунати плате запослених и одбитке, генерисати платне листе и обрађивати пореске пријаве. Решење такође пружа аналитику и могућности извештавања, омогућавајући праћење и анализу података о платном списку како би се донеле одлуке на основу информација.

Папаиа Глобал

Папаиа Глобал је свеобухватно глобално решење за обрачун плата које поједностављује сложени процес управљања платним списком за предузећа. Уз помоћ вештачке интелигенције, Папаиа Глобал аутоматизује цео процес обрачуна плата, од обрачуна плата до преноса средстава на банковне рачуне запослених.

Кључне карактеристике:

 • Лако се администрира и прати процес обрачуна плата широм света.
 • Обједињује и поједностављује месечне процесе.
 • Интеграција са другим информационим системима.

Помаже предузећима да остану у складу са локалним законима и прописима у свакој земљи у којој компаније имају запослене. Платформа пружа ажурирања у реалном времену о променама у законима о раду, пореским прописима и захтевима усклађености, осигуравајући да је менаџмент увек актуелан.

церидиан

Церидиан је још једна платформа заснована на облаку која пружа решења за обрачун плата како би помогла компанијама да управљају глобалним потребама за платним списковима. Дизајниран је тако да се прилагођава предузећима свих величина, од малих стартапова до великих мултинационалних корпорација. Платформа може да обрађује платне листе за запослене у преко 160 земаља.

Контролне табле платформе пружају увид у реалном времену у податке о платном списку и могу да генеришу прилагођене извештаје, што помаже менаџменту да донесе боље одлуке.

Кључне карактеристике:

 • Потпуна интеграција са сатницама, ХРИС-ом, платним списком, извештавањем итд.
 • Предузећа га могу прилагодити својим потребама.
 • Клијенти стално добијају честа ажурирања и надоградње.

Платформа је дизајнирана да осигура да се предузећа придржавају локалних закона и прописа у свакој земљи. Платформа може аутоматски израчунати порезе, доприносе за социјално осигурање и друге одбитке, осигуравајући да предузећа остану у складу.

Атлас

Атлас Глобал Паиролл је решење за обрачун плата засновано на облаку дизајнирано за предузећа са глобалним присуством. Помаже у управљању платним списком у више земаља и региона, осигуравајући усклађеност са локалним прописима и законима.

Поред руковања платним списковима, Атлас служи и широј сврси. Нуди смернице о дозвољеним трошковима у различитим земљама и омогућава прилагођавање и погодности управљања на основу локације.

Кључне карактеристике:

 • Лако се прилагођава и конфигурише према пословним потребама.
 • Софтвер пружа предвиђање и детаљан увид у податке током дужег времена.
 • Способност скалирања пословања и интеграције додатног софтвера.

Атлас пружа детаљну експертизу о платном списку и усклађености са бенефицијама и стандардним праксама у више од 160 земаља.

Закључак

У закључку, глобална решења за обрачун плата су вредан алат за предузећа која се налазе на даљину. Управљање платним списком у више земаља и временских зона може бити изазовна транзиција на првенствено даљински модел рада.

Глобална решења за обрачун плата нуде аутоматизацију, усаглашеност и могућности извештавања које поједностављују процес обрачуна плата и обезбеђују тачност. Преношењем процеса обрачуна плата или коришћењем софтвера, компаније се могу фокусирати на своје основне операције и остати конкурентне у окружењу које се брзо мења.

Такође можете истражити најбољи софтвер за обрачун зарада за почетнике и средња предузећа.