12 најбољих игара за симулацију живота за импресивна и занимљива искуства

Желите да доживите више живота док живите својим редовним животом? Испробајте ове игре симулације живота за побољшано искуство.

Ако сте уморни од свакодневне рутине и желите да доживите бољи живот, онда су игре Лифе Симулатион најбољи спас за вас. Једном је мој пријатељ рекао да играч може да проживи хиљаду живота у једном животу кроз игре, а ове речи су промениле мој поглед на игре.

Игре Симулације живота доносе огромне и бројне могућности, али свака игра не може бити ваша шоља чаја. Поред бескрајних симулационих игара и нових додатака који се редовно појављују, бирање најбоље игре за вас може бити изазовно. Ево неких од најбољих игара за симулацију живота које нуде импресивно и занимљиво искуство.

Шта су игре симулације живота?

Игре симулације живота су оне које вас воде у виртуелни свет где морате да одржавате и растете у складу са причом игре. Ове игре дају играчима моћ да контролишу животе неколико људи и створења у игри.

Одлука играча утиче на причу већине игара Лифе Симулатион. Дакле, ове игре нису ограничене само на притискање размакнице или других тастера. Уместо тога, играч треба да има снажно присуство ума и да доноси виталне одлуке. Игре симулације живота су најбољи начин да живите још један виртуелни живот из кревета или удобног места.

Предности играња игара симулације живота

Игре се широко схватају у негативном контексту. Међутим, видео игре такође могу бити узбудљива и забавна алтернатива учењу. Игре симулације живота помажу играчу да емоционално расте и развије боље вештине.

Игре симулације живота засноване су на ситуацијама из стварног живота рекреираних коришћењем технологије симулације. Ове игре помажу играчу да научи нове вештине или да обавља различите задатке у виртуелном свету. Поред овога, ове игре нису ограничене само на једну типичну причу. Према томе, можете одабрати игре према вашим жељама. Без обзира да ли желите да побољшате своје памћење или концентрацију, игре Лифе Симулатион могу вам свима помоћи.

Дакле, скочимо директно на листу најбољих игара за симулацију живота.

Стардев Валлеи

Стардев Валлеи је симулација отвореног света видео игра са улогама. Заснован је на животу на селу и авантурама које долазе са њим. Ова игра је у потпуности заснована на пољопривреди и свакодневним животним рутинама, које инспиришу суграђани. Смештен је у мистериозни рурални град који се зове ‘Пеликански град’ где започињете своје путовање као становник и наслеђујете стару пољопривредну парцелу свог деде.

Прича ове игре се врти око пољопривреде, али и други задаци као што су тражење хране, рударство, пецање и дружење са разним становницима града такође су део ње. Ова игра укључује мноштво споредних задатака и догађаја који награђују играча при сваком завршетку.

Стардев Валлеи је игра коју многи воле због њеног опуштајућег искуства, јединствене, смирене, умирујуће звучне подлоге и пикселизоване графике старе школе. Разноликост ликова је запањујућа, а ако волите да проводите сате прилагођавајући свој лик, ово је игра специјално направљена за вас!

Издање – фебруар 2016

Издавач/програмер – ЦонцернедАпе

Платформе – ПЦ, ПлаиСтатион 4, Нинтендо Свитцх и Ксбок Оне

Симс 4

Претпоставимо да сте страствени љубитељ симулационих видео игара. У том случају, сигурно сте чули за серију игара ‘Симс’, која је револуционирала идеју симулационих игара и подигла је на други ниво. Ово је четврти део серије Симс.

У Симс 4, морате да креирате сопствени виртуелни лик и да га контролишете током игре, који се такође назива „Симс“. Играчи морају да управљају својим животима, односима и каријерама да би уживали у овом ремек делу. Ова игра пружа широк избор опција прилагођавања за изглед, личност, понашање, дом и комшилуке њиховог Сим-а.

  Како да се решите две апликације једна поред друге на иПад-у

Ова игра садржи широк избор режима играња, укључујући „режим уживо“, где играчи контролишу своје Сим-ове у реалном времену и „режим изградње“, где играчи имају приступ да граде сопствене домове, и режим „Креирај симу“, где играчи могу да креирају своје нове Сим-ове од нуле.

Игра укључује широк спектар пакета, као што су пакети за проширење и ствари, за додавање нових функција вашем игрању.

Издање – септембар 2014

Издавач/програмер – Макис, Тхе Симс Студио

Платформе – ПлаиСтатион 4, Ксбок Оне и ПЦ

Тво Поинт Хоспитал

Да ли сте икада желели да знате шта се дешава у болници на професионалном нивоу? Ево игре из ваших снова! Тво Поинт Хоспитал је симулациона игра у којој су играчи задужени за изградњу и управљање сопственим болницама за лечење разних чудних болести, које ће вас сигурно излудети! Ова игра укључује различите болнице, од којих свака има своје задатке.

Играчи морају управљати болничким особљем, објектима и финансијама како би одржали глаткоћу игре.

Задаци као што су запошљавање људи за особље, њихова обука, истраживање нових технологија и откривање нових третмана, и надоградња болнице ради задовољства пацијената, као и за укупну оптимизацију игре, су неке од погодности које вреди поменути. Ова игра садржи низ лудих ликова са лудим проблемима, са различитим референцама на популарне културе и класичне болничке драме.

Све у свему, то је импресивна и забавна симулациона игра са много тога да понуди — од јединственог сарказма до играња заснованог на стратегији. Цртана графика и безбрижан, опуштен приступ чине га погодним за све старосне групе.

Издање – август 2018

Издавач/програмер – Тво Поинт Студиос

Платформе – Нинтендо Свитцх, ПлаиСтатион 4, Ксбок Оне и ПЦ

Прелаз за животиње

Анимал Цроссинг је добро позната измишљена игра симулације живота коју је развио и објавио Нинтендо. Први пут је објављен 2001. године, након чега су уследили многи наставци.

У овој игри, играчи морају да се преселе у град пун антропометријских животиња (за оне који не знају шта тај израз значи, односи се на животиње које имају људске атрибуте и карактере, укључујући понашање) и живе мирно као становник .

Играчи могу да истражују град, током чега могу да комуницирају и са животињама и учествују у разним активностима као што су лов на фосиле, пецање, итд. Ово је видео игра у реалном времену са различитим активностима и догађајима током дана, месец и година на основу специфичне локације играча.

Ова игра је позната по опуштености и смирености коју доноси, заједно са шармантним и љупким визуелним приказима, који су без премца. Играчи имају приступ да посете градове других играча, локално/онлајн.

Издање – април 2001

Издавачи/програмери – Нинтендо, Нинтендо оф Америца Инц.

Платформе – Нинтендо Свитцх

Моје време у Портији

Ми Тиме Ат Портиа је симулација, игра улога чија се цела прича врти око града који се зове „Портиа“. Прича почиње када се нађете у Портији као придошлица и откријете постапокалиптични свет у коме је овај град насељен.

Тамо где је човечанство обновило своју цивилизацију после несрећног катастрофалног догађаја, као примарни лик, наследили сте очеву радионицу. Мора се користити за израду, изградњу и надоградњу разних предмета као што су машине, алати и оружје.

У овој игри је представљен велики избор материјала и ресурса које играчи могу прикупити, укључујући метале, камење, камење, кожу и крзно. Можете комуницирати са различитим НПЦ-има док напредујете у овој игри, а многи од њих нуде задатке који откључавају позадину града и прошлост играча у малим деловима са завршетком сваког од њих.

  Како сакрити ажурирања на Фејсбуку са временске линије пре него што их објавите

Можете градити романтичне односе дуж приче, који се на крају трансформишу у брак са једним од многих НПЦ.

Са задивљујућом графиком и заразном и импресивном игром, ова игра нуди разне активности — од рударства и пољопривреде до истраживања света до узбудљиве борбе! Играчи могу да експериментишу комбиновањем додатака за израду јединственог предмета.

Издање – јануар 2019

Издавачи/програмери – Патхеа, Тим17

Платформе – Нинтендо Свитцх, Андроид, ПлаиСтатион 4 и Ксбок Оне

Цорал Исланд

Да ли сте се икада запитали како је живети на острву? Ако јесте, онда ће ова игра испунити све ваше жеље. Цорал Исланд је видео игра за пољопривреду и симулацију живота на тропском острву. Као и већина игара, прича ове игре врти се око запуштеног ранча на прелепом острву. Ова игра има за циљ да врати фарму у претходно стање и изгради напредно друштво на острву!

Играчи могу да узгајају усеве, припитомљавају и узгајају животиње, као и да се баве другим активностима, као што је пецање, како би стекли новац и побољшали стање своје фарме. То је игра која се врти око заштите животне средине и одрживости.

Играчи морају заштитити природне ресурсе свог острва и имати приступ активностима као што су рециклажа и коришћење обновљивих извора.

Играчи могу да комуницирају са људима широм острва, а ангажовање у романтичним везама може се обавити и са другим становницима. Ова игра садржи различите ликове са јединственим личностима и причама.

Издање – октобар 2022

Издавачи/програмери – Стаирваи Гамес, Хумбле Бундле

Платформа – Стеам

Цех 3

Зароните назад у средњи век и видите колико сте добро могли да урадите у тим временима! Гуилд 3 је игра заснована на стратегији смештена у Европу у касни средњи век. Играчи морају да изграде своју династију управљајући сложеним економским и политичким системом у овој игри.

Играчи могу да играју бирајући једну од неколико професија, укључујући трговце, политичаре, занатлије, итд. Играчи такође могу да користе сваку професију као атрибут и предност да би успели у овој игри.

Поврх тога, играчи такође морају да управљају ресурсима, укључујући богатство, храну и материјале, како би водили своје послове и стекли утицај и моћ у друштву. Ангажовање у дипломатији је могуће уз формирање савеза са другим играчима. Ова игра има динамичан свет насељен АИ ликовима са плановима.

Издање – јун 2022

Издавачи/програмери – ГолемЛабс

Платформе – Стеам

Дреамлигхт Валлеи

Људи воле ову игру због њених живописних ликова и живописног света, испуњеног тајним скривеним благом. Дреамлигхт Валлеи је још једна симулациона игра заснована на пољопривреди. Играчи ће можда морати да се суоче са природним катастрофама као што су земљотреси, олује и поплаве и управљају својим финансијама и ресурсима да би развили своје фарме.

Како играчи напредују у овој игри, они могу откључати нова подручја долине и проширити своју фарму додатним украсима и зградама. Такође могу да тргују са другим играчима и учествују у мноштву активности и споредних задатака како би зарадили додатне награде.

Ово мудро изграђено ремек-дело допуњено је шармантним и живим визуелним приказима и опуштајућом позадином, која је трешња на торти.

Издање – септембар 2022

Издавачи/програмери – Гамелофт

Платформе – Нинтендо Свитцх, ПлаиСтатион 5, ПлаиСтатион 4 и Ксбок Оне

Гаме Дев Стори

Гаме Дев Стори је симулациона игра у којој играчи воде сопствену компанију за развој видео игара, креирају, развијају и објављују видео игре, управљају својим тимом и неометано воде своје пословање.

  Можете ли рећи да ли вас је неко искључио на Инстаграму? Јок!

Играчи морају да истражују нове технологије и граде своје видео игре бирајући жељене платформе и жанрове. Такође можете ангажовати чланове особља са различитим скуповима вештина. Ово може осигурати бољу продуктивност и помоћи напретку компаније. Играчи такође могу учествовати у разним догађајима и добити додатне награде за свако достигнуће које остваре.

Оно што ову игру чини јединственом је њена пикселизирана графика у ретро стилу и јединствен дизајн и лагани тон, што је чини погодном за све старосне групе. Дакле, ако желите да постанете програмер игара, али немате довољно буџета за почетак, овде можете испунити своје фантазије док то не почнете да радите у стварном животу.

Издање – 1997. (у почетку)

Издавачи/програмери – Каирософт

Платформе – Нинтендо Свитцх, Андроид, ПлаиСтатион 4 и Стеам

Моје време у Сандроку

Ово је легендарни наставак фантастичне игре. Ми Тиме ат Сандроцк је наставак хита симулације живота из 2022. Ми Тиме ат Портиа. Прича почиње у граду Сандроцк, у који играчи улазе као придошлица, грубом пограничном граду у ери постапокалипсе.

Играч мора да гради и одржава односе са локалним становништвом и управља њиховом фармом, истражујући дивљину и откривајући мистерије града. Ова игра има циклус дан-ноћ и нуди много активности у којима играч може учествовати, укључујући прикупљање ресурса и израду робе.

Како играч напредује, они откључавају нове вештине, унапређују своју опрему и добијају приступ да прошире своју фарму. Све у свему, Ми Тиме ат Сандроцк има занимљиву и дубоку игру са умирујућим звучним записима који ослобађају искуство играња.

Издање – мај 2022

Издавачи/програмери – Патхеа

Платформе – Нинтендо Свитцх, ПлаиСтатион 4, ПлаиСтатион 5, Ксбок Оне и Стеам

Дозвола за напитак

Да ли сте се икада запитали како су људи лечили своје болести много пре него што су лекари седели у клиникама и чекали да њихови пацијенти стигну? Добијте одговор у овој игри симулације живота, Потион Пермит. Прича почиње у граду „Мунбери“, који одбацује све модерне норме и преферира традиционалне методе лечења/лечења болести.

У овој игри, играчи играју као хемичари из малог града који лече градјане од њихових болести и тегоба. Ова игра укључује бригу о болесним становницима, дијагностиковање симптома болести и проналажење њеног специфичног лека.

У целом овом процесу, играч такође мора да сакупља састојке из света, понекад се сусреће са чудовиштима и добија материјале од њих за будућност. Смирујући звучни записи и живописна графика са пикселима чине игру занимљивом.

Издање – септембар 2022

Издавач/програмер – МассХиве Медиа, ПКубе

Платформе – Нинтендо Свитцх, ПлаиСтатион 5, ПлаиСтатион 4 и Ксбок Оне

Добар живот

Тхе Гоод Лифе је авантуристичка игра која садржи решавање загонетки, истраживање и механику око фотографије. Прича почиње у измишљеном граду Раини Воодс у руралној Енглеској. Играч преузима улогу Наоми, фотографкиње која је напустила свој дом и преселила се у град да отплати своје дугове.

Ова игра се састоји од многих јединствених механика, укључујући функцију „Срећа“, која захтева од играча да одржава своју траку среће учествујући у разним догађајима, дружећи се са становницима, снимајући слике узбудљивих догађаја, објеката итд.

Ако неко не успе да одржи нивое среће, игра постаје много изазовнија, што доводи до сложеног и неповољног играња. Све у свему, то је импресивна и харизматична игра која представља мешавину 3Д графике са ручно цртаним визуелним приказима и чудним Индие звучним записом.

Издање – октобар 2021

Издавачи/програмери – Вхите Овлс, Плаиисм

Платформе – Нинтендо Свитцх, ПлаиСтатион 4, Ксбок Оне и Стеам

Суштина

Еволуција технологије је остварила неколико снова. Можете искусити живот из снова кроз ВР игре. Али они нису у стању да се подударају са нивоом игара за симулацију живота.

Кроз горњу листу, приметили бисте да жанр Симулација живота има мноштво опција да вам послужи. Можете искусити хиљаде живота, доносити одлуке, контролисати карактер и уживати у игри док се опуштате у свом личном простору. Једноставно морате пробати неке са горње листе.