12 најбољих софтвера за писање романа који ће вам помоћи да напишете своју књигу снова [2023]

Да ли сте заинтересовани за писање следећег најбољег измишљеног романа? Ако јесте, онда ни случајно не бисте требали пропустити овај чланак.

Софтвер за писање романа је једна од многих креативних иновација техничког напретка. Такав софтвер је постао благодат за ауторе и писце романа, посебно за оне специјализоване за писање измишљених прича. Изазов је исправно писати фикцију, или у најмању руку, фикцију која се продаје.

Сваки надобудни писац фантастике има писца који га мотивише да ствара. Када први пут напустите своју свакодневну стварност и придружите се царству маште великог писца, то је фантастично искуство. Писање често захтева посвећеност и безброј сати рада пре него што ваш језик заблиста и ваши ликови развију довољно меса да придобију читаоце.

Међутим, исти чудесан процес може се показати као проклетство ако покушавате да пишете својим гласом. Овде вам долази у помоћ нови софтвер за писање.

Шта је софтвер за писање романа?

Софтвер за писање романа је онлајн алат за креирање, организовање, форматирање и ревизију рукописа. Ваш рад мора бити припремљен у складу са стандардима форматирања књига прихваћеним у индустрији пре него што можете да предате своје готове рукописе агенцијама или издавачима. Писцима је често потребна помоћ око напорног форматирања.

Софтвер за писање романа омогућава ауторима да потроше више времена и флексибилности на писање прича помажући им у потребном форматирању. Ови алати вам такође пружају ефикасне и практичне алате који вас могу држати на правом путу и ​​организовати док пишете.

Зашто би писци требали користити нови софтвер за писање?

Софтвер за писање нових романа долази са специфичним алатима и компонентама за форматирање које вам чине што једноставнијим и бржим креирање изгледа стандардног у индустрији.

Правилно нумерисање страница, наслови, прављење предње и задње насловне странице, наслови и поднаслови књига, наслови поглавља, разликовање поглавља, креирање насловне странице и други елементи форматирања су само неки од њих.

Међутим, опције форматирања су недоступне у стандардним програмима за обраду текста или софтверу за бележење. Док пишете, физичко уређивање целе књиге постаје све заморније. Стога су доступне бројне нове софтверске опције за писање које помажу писцима у томе, од којих свака нуди јединствене могућности које могу убрзати процес писања на различите начине.

Како користити софтвер за писање романа?

Употреба новог софтвера за писање није изазовна. Пошто већина нас пише на лаптоповима или стоним рачунарима, морате га инсталирати на свој уређај или отворити њихову веб локацију. Многи нови софтвери за писање нуде могућности за писање на мрежи без инсталирања софтвера на уређај.

Када отворите софтвер или веб локацију, све што треба да урадите је да се региструјете или пријавите користећи своје акредитиве и почнете да радите. Многи од ових алата захтевају чланство тако да можете да изаберете чланство у складу са својим потребама и захтевима.

  11 АИ генератора пропратних писама за поједностављење вашег процеса пријаве за посао

Које су предности коришћења софтвера за писање романа?

Постоји много предности новог софтвера за писање које ће вас потпуно задивити. Дакле, хајде да истражимо неке од њих.

Организовање ствари

Нови софтвер за писање може олакшати процес обједињавањем свих ваших истраживања на једној локацији. Можете организовати или категоризовати своју студију користећи алате за класификацију које нуди. Такође можете да користите ознаке или ознаке да бисте олакшали свој рад. Штавише, од помоћи ће вам бити централна локација за све ваше везе, фотографије и белешке.

Олакшава уређивање

Нови софтвер за писање може да вам да предлоге за уређивање. Може да открије грешке у куцању, грешке у куцању и интерпункцијске грешке. Они чак могу утврдити да ли сте претерано користили одређене термине.

Створите боље карактерне особине

Чак и развој карактера може бити потпомогнут писањем софтвера. Може вам помоћи у креирању скице ликова и осигурати да се сви ваши ликови увек понашају на исти начин.

Направите скицу

Помоћу софтвера за писање можете креирати сложен план који је једноставан за праћење и који се лако мења. Коришћење таквог софтвера ће вам омогућити да своју скицу држите подаље, али и даље лако доступном. Уместо да ограничавате свој стил рада, писање софтвера га унапређује.

Допринесите објављивању

Можете углачати ове делове своје књиге коришћењем софтвера за писање. Такође ће вам дати до знања где се ваше писање може побољшати и како се оно слаже са радом других аутора који су постигли успех.

Сада ћете имати савршену идеју о новом софтверу за писање. Дакле, хајде да одмах пређемо на истраживање неких од најбољих.

Реедси

Функције уредника књига Реедси су невероватно лаке за коришћење и фокусиране су на прављење прелепе књиге. Овај софтвер за продуктивност се куца док пишете, претварајући ваш рад у потпуно структурирану књигу или е-књигу која може да се подудара са конвенционално објављеним, стручно припремљеним публикацијама. Такође можете да додате преломе одељака, преломе сцене, фотографије и фусноте под „Режим писања“.

Функција ‘белешке’ уредника књиге Реедси је најпоузданија. Можете слободно да организујете своје белешке и развијате, модификујете, лепите и исечете белешке из свог књижевног дела. Додатне предности укључују лакше писање и уређивање, рад са колегама и извоз текста у неколико формата.

Сцривенер

Најпознатији софтвер сада је, далеко, Сцривенер, који је међу првима изашао на тржиште. Флексибилност и богатство функција Сцривенер-а су његове кључне предности.

Имао је доста времена да развије и угради коментаре своје велике заједнице, тако да је препун функција, од картица са белешкама до генератора имена. Такође обезбеђује бројање речи, праћење циљева и простор за бележење.

Можете да користите алате на различите начине како бисте се уклопили у свој стил због велике флексибилности и прилагодљивости које пружа. Такође, због величине заједнице, можете имати користи од јавно доступних алата као што су шаблони ликова и нарације.

ЛивингВритер

За коришћење ЛивингВритер-а, новије врсте софтвера за писање књига, потребан је веб претраживач. Ово је прелеп алат за писање романа који треба узети у обзир ако пишете много фикције и сматрате да је други софтвер за писање романа застрашујући. Нуди много ауторских шаблона који ће вам олакшати брзо планирање приче, романа или књиге.

Пре него што напишете једну реч, ЛивингВритер вам омогућава да убаците све своје бизарне ликове, фантастичне поставке и магичне артефакте у свој роман. Такође, њихов уређивач подржава верзионисање и аутоматизовану континуирану синхронизацију у облаку.

  Шта је учење са појачањем?

Скуиблер

Најбоља платформа за писање на свету, Скуиблер, олакшава писцима писање. То је софтвер за писање који се лако користи који укључује једноставан, али одличан уређивач текста и програм за обраду текста. Нуди више од 500 идеја прича за романописце, као и потпуно припремљене шаблоне и генератор заплета.

Скуиблер пружа неке од најбољих алата и функција за романописце. Корисничко сучеље, уређивач текста и контролна табла су једноставни за употребу и једноставни. Такође има превуци и испусти кориснички интерфејс за структурирање и организовање поглавља, одељака и белешки. Скуиблер такође укључује генератор прве линије, генератор наративних сугестија и генератор заплета за романописце свих жанрова.

Новлр

Новлр је веб-базирана алатка за писање романа са запањујућим корисничким интерфејсом, гомилом корисних функција и гомилом материјала који ће вас водити кроз процес учења писања књиге. Са својом елегантном структуром, Новлр-ова визуелна привлачност и естетска привлачност су међу његовим најважнијим тачкама.

Као и Ворд, он такође пружа правописне и граматичке препоруке, што је нешто што пружа само неколико програма за писање књига. Аутоматски чува и генерише историју верзија, што је заиста охрабрујуће. Садржи информације о броју речи, па чак и инспиративне напомене када постигнете своје циљеве.

Даббле

Даббле је софтвер за обраду текста који вам омогућава да пишете као професионалац, да одржавате своје циљеве бројања речи, да се придржавате рока и да реорганизујете сцене и поглавља помоћу превлачења и отпуштања. Садржи мрежу заплета која олакшава визуализацију ваше приче из широке перспективе.

Можете реорганизовати по потреби, лако уочити празнине у нарацији и узети онолико информација колико желите забелешке о свакој тачки приче. Опције рукописа олакшавају постављање циљева броја речи и праћење дневног и укупног напретка. Чак се могу одредити и празници, а систем ће их узети у обзир при израчунавању ваших дневних циљева речи.

НовелПад

НовелПад је софтвер једноставан за коришћење који помаже корисницима да ефикасно пишу романе. Омогућава им да додају картице са сценама на плочу са заплетом, поређају их у заплете и подзаплете, а затим их све распореде на табли поглавља како би управљали причом. Витална компонента корисничког романа је карактеристика која се зове сценска картица, коју они поседују.

Једноставним превлачењем и испуштањем, корисници могу да састављају и мењају ритмове приче. Штавише, омогућава људима да уређују одређене сцене, провере њихов напредак, архивирају, означавају и брзо додељују поглавља и локације. Функција брзог уређивања омогућава корисницима да уђу у ту сцену са било ког места и да је измене без прекида. Једноставан дизајн НовелПад-а омогућава корисницима да се концентришу.

Уликс

Продавнице апликација за Мац ОС и иОС обезбеђују Улиссес, процесор текста и софтвер за Мац рачунаре. Интегрише се са великим делом Аппле-овог екосистема јер синхронизује податке са иЦлоуд услугом.

Улиссес укључује једну библиотеку за све ваше радове, комплетну историју измена верзија и опцију сакривања избора менија за писање без ометања. Штавише, Улиссес вам омогућава да извезете свој рад у различитим облицима докумената.

Постоји тона функција упакованих у овај нови софтвер за писање. Можете да промените тему уређивача и да синхронизујете свој рад са различитим уређајима. Штавише, пружа побољшано управљање документима, тренутно постављање на ВордПресс и Медиум, различите формате за извоз и још много тога!

  Ламбдатест је олакшао тестирање мобилних и веб апликација

Драматица

Драматица је софтвер за писање романа који наглашава раст ликова. Помаже у одржавању доследности са личностима, делима и пресудама ваших ликова. Можете користити програм да пажљиво исцртате приче за сваки јединствени лик. Такође можете да зацртате њихове прекретнице и критичне догађаје и да забележите како се они односе на централну тему ваше приче.

Сврха је да вам пружи слободу да пишете и пратите сопствене приче из угла ваших кључних ликова. Пошто можете да видите ситуацију из свих углова, ови дубински, али прилагодљиви профили ликова помажу вам да отклоните недостатке и контрадикторности у причи. Драматица нуди предлоге за побољшање у зависности од ваше теме, поред помоћи у креирању ликова и администрацији.

АутоЦрит

Без помоћи професионалног уредника или лектора, АутоЦрит, алатка за уређивање за романописце, може вам помоћи да повећате читљивост. Он процењује ваш рукопис у поређењу са најпродаванијим књигама и дела у вашој области и нуди предлоге за јачање дијалога, избор речи, понављање итд.

АутоЦрит је фантастична услуга која вам омогућава да самостално уређујете свој рад са професионалне тачке гледишта. Штавише, софтвер има једноставан, савремени интерфејс и разумне цене, с обзиром на различите опције за уређивање.

Фицтионари

Фицтионари је софтвер за писање романа на мрежи који има другачији приступ. Алат ставља већи нагласак на уређивање ваше књиге након што сте је написали него на помагање писцу да развије концепт у комплетан роман.

Након што увезете свој роман, аналитичке способности Фицтионари-ја постају његова главна снага. Може вам помоћи да стекнете широку перспективу на путању ваше приче.

Такође можете користити корисне сугестије у делу „Заплет“ на бочној траци да бисте вас инспирисали да размислите о природи, сврси и циљевима сваке сцене.

Бибисцо

Алатка заснована на радној површини под називом Бибисцо има одличан избор функционалности и уредан, ненатрпан кориснички интерфејс. Једноставност његовог интерфејса и чињеница да садржи одељке за све кључне елементе писања књига су његове главне предности.

Уз флексибилност додавања слика ставкама као што су ликови и локације, атрактивно је постављен. Садржи графиконе који илуструју теме као што су дистрибуција карактера и објеката и дужина поглавља. Алат за повезивање карактера је још једна одлична карактеристика.

Напомена аутора

Сврха писања софтвера је да вам помогне са елементима писања и учини их лакшим за руковање. Требало би да размислите о коришћењу професионалних алата за писање који ће вам помоћи ако сте тек почели да пишете свој први роман или књигу.

Међутим, кључно је имати на уму да алати за писање не могу да креирају вашу причу уместо вас. Уместо тога, поједностављује процес писања тако да се можете концентрисати на креативност. Софтвер за писање долази у различитим облицима, од којих сваки има свој скуп предности. Било би најбоље да детаљно проучите софтверске опције пре него што изаберете једну или више њих која најбоље одговара вашим јединственим захтевима.

Закључак

Дани када је писцу била само потребна писаћа машина су давно прошли. Софтвер за писање романа је кључна компонента модерног процеса писања романа. Можете да организујете своје делове романа, правите белешке, сарађујете, пишете без ометања, форматирате свој рад и још много тога уз помоћ доброг, поузданог софтвера за писање романа.

Уз обезбеђену листу новог софтвера за писање, можете, без сумње, открити онај који испуњава све ваше захтеве и гарантује позитивно искуство писања.

Такође можете истражити маркетиншку стратегију садржаја е-књига.