12 Платформа за послове транскрипције за рад од куће

Послови транскрипције на даљину постали су изузетно популарни у последње време. Ево неких платформи за посао од куће за транскрипцију да бисте започели као слободњак.

Пандемија Цовид-19 променила је много ствари преко ноћи за све, укључујући и начин на који људи раде. Један од најзначајнијих помака око овога био је прелазак на „рад од куће“ или послове на даљину.

Пре пандемије било је оклевања око рада на даљину, али су се сада ствари промениле. Догађаји који су се одиграли помогли су нам да схватимо њихов значај, а дошло је до великог прилива запослених који се опредељују за послове на даљину широм света.

Како се пандемија полако смањује и пословање убрзава, рад на даљину, који је у почетку био присиљен запосленима, постао је „нова нормалност“.

Према студији Талент Тецх Оутлоок 2022, 82% људи радије ради од куће него у канцеларији.

Модел „прво на даљину“ није користан само за запослене, већ је користан и за послодавце.

Критична област која је доживела брзи успон у овом периоду била је транскрипција. Једноставно речено, то је претварање говора или звука у писани текст. Али, опет, не захтева креативност, а можете користити вештине слушања и посматрања да бисте ухватили описане информације.

Можете да почнете са тим ако имате лаптоп и софтвер за обраду текста (Бележница, Гоогле документи или чак МС Ворд). Поред тога, многе апликације и веб-сајтови нуде прилику за обављање послова транскрипције од куће без потребе за тражењем клијената напољу.

Али пре него што заронимо дубоко у ове платформе, морате разумети предности могућности рада на даљину.

Па шта чекате? Хајде да сазнамо.

Које су предности посла од куће?

Повећана продуктивност

У поређењу са канцеларијским окружењем, рад од куће нуди мирније окружење, омогућавајући запосленима да се више фокусирају на посао.

Поред тога, обично има мање прекида и мање канцеларијске политике, што омогућава запосленима да се фокусирају на оно што је важно.

Побољшано здравље запослених

Рад на даљину елиминише потребу за путовањем на посао, што може бити стресно за запослене. Штеди време и нуди здравствене бенефиције запосленима тако што више спавају, вежбају, проводе више времена са својом породицом или кувају здраву храну.

Уштеда трошкова

И запослени и послодавци штеде новац од рада на даљину. Запослени штеде на гориву, превозу, паркингу и одржавању, што на крају додаје више новца у своје џепове.

Послодавци штеде на трошковима као што су канцеларијски простор, рачуни за комуналије, канцеларијски материјал, безбедност, режијски трошкови итд.

Флексибилност

Опција рада од куће нуди више флексибилности и агилности. Поред тога, запослени који више нису ограничени на канцеларију могу бити прикладнији да раде флексибилно радно време када им одговара, било када током дана или чак викендом.

  Уводни водич и Гоогле Цлоуд студија случаја

Рад живот баланс

Рад на даљину штеди много времена на путовању. Поред тога, запослени могу да га искористе за побољшање равнотеже између посла и приватног живота. Било да остављате децу у школи, обављате кућне послове, обављате послове или радите од куће, олакшава балансирање личног и професионалног живота.

Шта је посао транскрипције?

Посао транскрипције подразумева слушање аудио или видео записа и њихово претварање у текстуални формат. Особа која транскрибује снимке је позната као транскрипциониста.

Рад као транскрипциониста је идеалан за људе који желе да раде од куће. Свакодневно се транскрибује велики избор аудио или видео записа, укључујући телефонске позиве, састанке, семинаре, предавања итд., што значи да ова каријера има бескрајне могућности ако радите тачно и ефикасно.

Постоји више области у транскрипцији – општа, правна, медицинска и истраживање тржишта. У већини случајева, општи послови транскрипције не захтевају никакво претходно знање. Међутим, потребно је одређено искуство или обука у случају специјализованих послова као што су медицински и правни.

Различите платформе доступне данас пружају лаке удаљене послове за рад на транскрипцији.

Пре него што разговарамо о платформама и њиховим карактеристикама, хајде да разумемо техничке захтеве за овај посао.

Који су услови пре него што се пријавите за послове транскрипције?

Да бисте започели посао транскрипције, биће вам потребна нека основна опрема, а то је:

  • Рачунар: Прва опрема која вам је потребна за почетак је рачунар. На основу ваших преференција, можете одлучити да ли ћете задржати десктоп, лаптоп или обоје.
  • Стабилна интернет веза: стабилна интернет веза је од виталног значаја за ефикасно управљање радом. Пошто већина ових компанија ради преко система заснованог на вебу, морате имати пристојну ВиФи конекцију.
  • Мицрософт Ворд: Иако није обавезно да користите МС Ворд за своје задатке, добро је имати пошто већина компанија прихвата задатке у “.доцк” или “.ткт” формату. Ако немате МС Ворд, такође можете да питате свог послодавца за алтернативу.
  • Слушалице: Коришћење слушалица вам омогућава да јасније чујете аудио датотеке. Иако ово није обавезно, улагање у добре слушалице може вам олакшати посао.
  • Софтвер: Софтверски алати као што су Фатхом и Десцрипт вам омогућавају да креирате транскрипте аудио и видео датотека. Такође вам могу помоћи да продуктивно користите време, тренутно креирајући транскрипте из медијских датотека.

Поред свих ових захтева, неопходно је имати добре вештине куцања и слушања. На пример, као слободни преписивач, већина вашег посла подразумева слушање аудио и видео датотека. У таквом сценарију постаје неопходно имати горе наведене вештине.

Ево најбољих платформи за послове транскрипције за рад од куће које ће вам помоћи да пронађете послове преписивања.

Рев

Рев је међу највећим и најпознатијим платформама за послове транскрипције. Можете се пријавити за платформу тако што ћете урадити квиз и послати узорак транскрипта за своју пријаву.

Након одобрења, можете пронаћи високо плаћене послове транскрипције на мрежи и радити за клијенте широм света.

Као транскрипциониста, бићете плаћени сваког понедељка преко ПаиПал-а за сваки посао транскрипције завршен у протеклој недељи.

Платформа омогућава слободњацима да одлуче о учесталости рада, помажући им да одаберу распоред који се фокусира на флексибилност.

  Зашто се иПхоне апликације „лепе из“ других апликација?

Рев је добра опција за оне који желе да раде на пословима транскрипције као слободњак, и захтева само рачунар и стабилну интернет везу.

ТрансцрибеМе

Специјализована платформа посвећена проналажењу послова транскрипције од куће, ТрансцрибеМе служи индустријама као што су правна, медицинска истраживања и образовање, између осталог.

Слободњаци на порталу добијају приступ највишој плати, ресурсима за учење и раст, уз већу флексибилност за рад по свом распореду. Зарада на платформи почиње од 15 до 22 долара по сату звука, а слободњаци овде лако могу зарадити најмање 2.200 долара месечно.

Платформа пружа персонализовано вођење, што је веома корисно ако желите да развијете своје вештине и добијете боље могућности. Штавише, можете се чак пријавити за послове бележења података на даљину.

СпеакВрите

СпеакВрите је један од врхунских портала за проналажење послова транскрипције на даљину на мрежи. Слободњаци могу да раде у различитим индустријама (правне, заштитне услуге, медицинска истраживања, итд.) док постављају своје распореде. Они чак могу да бирају послове, што олакшава зараду додатног новца користећи своје вештине.

Потребан вам је само софтвер за обраду текста, интернет веза и најмање 4 сата рада недељно. Компанија има одређене политике око квалитета и професионализма, због чега примају само 1% кандидата.

Такође имају апликацију за слободњаке да се пријаве и управљају својим радом. Поред тога, на платформу се могу пријавити и транскрипционисти са шпанским знањем.

Спеецхпад

Спеецхпад је платформа за послове преписивања на даљину која вам плаћа по минуту (било где између 2 и 5 долара).

Тим у Спеецхпад-у је потпуно удаљен и креира алате који олакшавају преписивачима да раде на задацима, помажући им да буду продуктивни и зарађују више новца. Можете чак добити прилике да напредујете у својим улогама, што доводи до бољих исплата и одговорности.

Платформа није ограничена само на транскрипције; такође има пројекте за преводе, рецензије и титлове.

ГоТрансцрипт

Са наменском платформом за послове слободне транскрипције, ГоТрансцрипт има снажну мрежу слободних транскрипциониста широм света. Све што вам треба да започнете је интернет веза и рачунар.

Слободњаци раде флексибилно радно време и могу да бирају своје пројекте. Пројекти обично обухватају различите индустрије и можете добити повратне информације које побољшавају ваше вештине.

Тим за подршку је прилично поуздан и пријатељски расположен, а језици који су овде подржани укључују дански, арапски, индијски, грчки, корејски, фински и хебрејски, између осталих.

ЦастингВордс

Са преко 10.000 купаца, ЦастингВордс је врхунски портал за послове транскрипције за рад од куће са ценама по минути и ангажује слободњаке преко њиховог портала Ворксхоп & Упворк.

Обично се од вас тражи да радите на пројектима који претварају аудио транскрипте у обичан текст, ХТМЛ и МС Ворд формате.

Да бисте имали право на посао, потребно је да се пријавите тако што ћете узети узорак процене на порталу Радионица. Након одобрења, лако можете редовно добијати нове задатке.

ГМР транскрипција

ГМР Трансцриптион је једна од најпознатијих компанија у транскрипционом простору. Компанија редовно оглашава послове преписивања на даљину, запошљавајући људе са одличним вештинама куцања, посматрања и слушања.

Имају снажан систем повратних информација који вам помаже да постанете продуктивнији, напреднији и радите на узбудљивим пројектима. Ова платформа има много захтева за шпанске преписиваче.

  Сјајан хардвер, разочаран софтвером само за веб

Савршено одговарате овој компанији ако имате стабилну ВиФи везу поред рачунара, МС Ворд-а и слушалица.

Куицктате

Куицктате је портал за слободне послове који вам омогућава да зарађујете преписивањем аудио или видео снимака. Нуди различите послове транскрипције, укључујући правне белешке, медицинске извештаје, писма, белешке итд.

Платформа вам такође омогућава да радите на пословима који користе различите језике, што обезбеђује повећано учешће широм света. Плаћа вам сваку реч коју препишете; најбољи део је што можете уновчити своју зараду недељно.

Да бисте се регистровали за Куицктате, морате имати више од 18 година и имати ПаиПал налог.

Сцрибие

Сцрибие је међу најпопуларнијим платформама за послове транскрипције и многи клијенти му имају велико поверење. Омогућава вам да радите како вам одговара и зарадите до 20 долара по сату звука.

Сцрибие олакшава посао транскрипционисте тако што обезбеђује аутоматизоване транскрипте који помажу да се уштеди много времена.

Све што треба да урадите је да завршите тест да бисте започели своје путовање на Сцрибие-у. Након сертификације, постаћете преписивач, а на основу вашег учинка, можете бити унапређени у рецензента, лектора и КЦ.

Исто

Дитто Трансцриптс је добро прилагођена платформа за посао транскрипције на даљину. Углавном има за циљ транскрипцију која се односи на спровођење закона, опште, медицинске, финансијске и правне. Дитто има огромну клијентелу, укључујући реномиране адвокатске фирме, агенције за спровођење, болнице, компаније са листе Фортуне 500 итд.

Пошто је Дитто искључиво са седиштем у САД, углавном ангажује квалификоване америчке транскрипционисте који нуде квалитетне транскрипте са 99% тачности. Омогућава вам да зарадите до 1,10 долара по минути преписивањем аудио и видео датотека.

ЦровдСурф

Цровдсурф је популарна платформа за транскрипцију за слободњаке која нуди видео титлове за глуве уз гледаоце који говоре други језик.

Нуди кратке задатке транскрипције који су доступни током целог дана, тако да можете да радите како вам одговара.

Пре укључивања, морате проћи процену да бисте се придружили платформи као слободни преписивач.

АВЕРБАЦХ

Авербацх је одлична опција за људе који траже послове транскрипције од куће. Нуди конкурентну плату, редовну датотеку – 1 УСД по аудио минуту, датотеке истог дана и преко ноћи – 1,50 УСД по аудио минуту, што резултира отприлике 20 до 30 УСД по радном сату за квалификоване транскрипционисте.

Пре него што започнете своје путовање као преписивач на Авербаху, морате да завршите тест вештине и да имате ПаиПал налог.

Закључак

То је све што треба да знате да бисте започели са платформама за послове транскрипције рада од куће. Захваљујући брзом порасту броја компанија, потражња за услугама транскрипције је експоненцијално порасла.

Ако имате изузетне вештине слуха и куцања, доступне су вам бројне могућности.

Иако можете добити клијенте ван ових платформи, процес обично траје дуже и изазовнији је. Коришћење ових удаљених плоча послова за транскрипцију даје вам приступ већ припремљеном скупу клијената за рад.

Уз врсту плате коју већина њих нуди, лако можете зарадити до 2500 долара месечно. Морате, међутим, да разумете своје одговорности као фрееланцер да бисте правилно управљали роковима. Ваш будући рад зависи од тога колико добро обављате дати задатак.

Надамо се да вам је овај чланак био од помоћи и да вам може помоћи да почнете као радник на даљину.

Такође можете истражити неке најбоље алате за транскрибовање видео записа у текст.