13 најбољих алата за мерење плата/поређење за ХР професионалце

Стручњаци за људске ресурсе (ХР) треба да осмисле конкурентне бонус планове који ће привући квалификоване раднике да се придруже њиховим понудама и гарантују да су садашњи запослени инспирисани и активнији у свом послу.

Тада се схвата важност алата за упоређивање плата како би се помогло стручњацима за људске ресурсе да користе најбоље алате за поређење плата како би одлучили о платама у потрази за запошљавањем и задржавањем ефективног управљања особљем.

Предузећа могу боље да ускладе своје формате плата са регионалним нормама и професионалним стандардима помоћу алата о којима смо разговарали. У следећем посту ћемо истражити најбоље алате за бенцхмаркинг плата, који су постали главни алат за менаџере људских ресурса.

Ево табеле која наводи врхунске алате тако да можете да покријете основе без много муке! И дали смо детаљан синопсис по алатима у посту који следи.

Зашто је бенчмаркинг плата важан?

Бенцхмаркинг плата нуди много предности; не само организацијама већ и потенцијалним кандидатима. За организације, оне могу да анализирају вредност пакета који ће понудити запосленима. Узимајући у обзир различите компоненте платног пакета, компаније могу да одреде да ли ће њихови најбољи радници остати са њима дугорочно или не.

Поред тога, бенчмаркинг плата пружа тачан увид у накнаде које им омогућавају да обезбеде вредне и ефективне бенефиције својим запосленима без икакве дискриминације, што индиректно изазива раст компаније. Ово помаже у обезбеђивању врхунских талената кроз реалистичну понуду вредности запослених, а да се запослени не осећају изостављено.

Потенцијални запослени сазнају да ли њихов платни пакет испуњава тренутне индустријске стандарде и да ли су добили тачна повећања након што су служили у компанији у одређеном периоду.

Штавише, кандидати сазнају да ли очекују исправан платни пакет од свог послодавца и не звуче им неразумно. Ово такође уклања све неспоразуме у методама оцењивања рада јер је систем транспарентан са једнаким условима.

Кључне карактеристике које треба тражити у Алатима за мерење плата

Ефикасни алати за мерење плата комбинују следеће карактеристике како би помогли организацијама у обезбеђивању правичне праксе надокнаде:

 • Обимно прикупљање података: Ови алати прикупљају податке о плаћама из различитих извора, укључујући анкете у индустрији, унапређења послова и државне евиденције.
 • Усклађивање послова: Многи алати помажу људским ресурсима да упаре специфичне одговорности посла у својој компанији са сличним улогама на спољном тржишту рада. Ово обезбеђује тачна и релевантна поређења плата.
 • Перцентилно рангирање: Алати за мерење плата често нуде детаље о процентуалном пласману одређене плате. Удружења могу користити овај извештај да одлуче да ли је њихова плата испод или изнад тржишног просека.
 • Извештај о бенефицијама и погодностима: Поред основне плате, неколико алата нуди детаље о додатним сегментима плата као што су бонуси, подстицаји, бенефиције и погодности.
 • Сегментација тржишта: Алати треба да омогуће сегментацију података на различите сегменте као што су географски делови, предузећа, величине предузећа итд. Ова грануларност омогућава стручњацима за људске ресурсе да праве аутентичнија поређења.
 • Визуелизација: Корисници могу успешно дијагностиковати податке бенчмаркинга користећи једноставне, кохерентне визуелизације као што су графикони и графикони. Опсези плата, перцентили и трендови се откривају визуелним моделима.

Знајући шта тржиште заправо нуди, послодавци могу додати тај мали додатак, као што су награде и поклони запосленима, како би радници били ентузијастични и цењени. Имајући на уму горе наведене тачке, хајде да погледамо најбоље алате за мерење плата који су вам на располагању.

Салари.цом

Салари.цом пружа алатку прилагођену кориснику која је посвећена поједностављењу вашег бенчмаркинга плата. То је прилично познат ресурс међу ХР професионалцима и послодавцима, који нуди широк спектар решења за плаћање и проницљиве трендове у аналитичким подацима.

Платформа чак формира публицитет посла за послодавце тако што користи СЕО алате и применљиве кључне речи, помажући да привуче најбоље кандидате.

Ако тражите посао, Салари.цом проверава за процену ваше позиције на тржишту рада. Најбољи део је што је њихов онлајн алат доступан бесплатно!

  Како играти Бордерландс 2 на Линуку

Карактеристике:

 • Нуди низ сегмената компензације као што су анкете о платама, калкулатори и описи послова.
 • Послодавци могу лако добити приступ могућностима као што су огласи за посао, анкете о платама и калкулатори плата.
 • Пружа детаљне извештаје са подацима о платама, бонусима и бенефицијама.
 • Нуди образовни садржај: подкасте, чланке, алате за развој каријере.
 • Држи ХР професионалце у току са актуелним трендовима плата.

Салри.цом вам такође помаже да израчунате како се понашате у односу на своје колеге и противнике, што је срећа ако сте уверени да заслужујете да будете више плаћени. Он дефинише какву надокнаду треба да добијете, осигуравајући да ваш потенцијал зараде буде транспарентан и правичан.

Стручњак за плате

Стручњак за плате је одлично решење за оне који траже посао и ХР стручњаке. Он велича компаније вредним пакетима који их мотивишу да поставе конкурентне циљеве бонуса за своје особље, узимајући у обзир тренутне тржишне трендове и правична поређења. Ова пракса повећава праведност обогаћујући њихове процесе људских ресурса и стопе задржавања особља.

Карактеристике:

 • Запослите прилагођене регионе за умерене стопе плата на свим локацијама.
 • Фактор варијација у раду и трошковима живота, укључујући минималну плату и ФЛСА савете.
 • Увезите детаље о послу и прикажите сажетке плата.
 • Приступите комплетној бази података о накнадама из 14.600 радних места, 1.100 индустрија и 9.500 локација.

Статус бесплатног алата Салари Екперт је значајна предност. Људи су слободни да одреде колико вреде професионално. Корисници могу да обаве своје студије у безбедном окружењу захваљујући ригидним политикама поверљивости платформе и гаранцији тачности њених података.

Паисцале

Паисцале је на челу да будете у току са најновијим трендовима плата. Корисницима испоручују прогресивну аналитику о критеријумима плата. Они могу да вам помогну да достигнете постојећи ниво прихода у складу са тржишним трендовима коришћењем алата за запошљавање са АИ и других. На овај начин можете стећи корисне увиде у свој садашњи радни учинак.

Карактеристике:

 • Предлаже изјаву о платама за информисане изборе каријере и надокнаде.
 • Помаже у упитима за посао на основу плате, локације и делатности.
 • Пружа ресурсе за каријеру онима који траже посао, мењачима и послодавцима.
 • Садржи калкулатор трошкова попуњености за поређење градова.
 • Нуди савете за преговоре за повећање плата запослених.

Паисцале пружа вишеструка решења у канцеларији за управљање аранжманима плата запослених на страни људских ресурса. На пример, алатка под називом МаркетПаи олакшава управљање свим вашим одредбама у вези са плаћањем путем софтвера прилагођеног кориснику. Највише обећавајући фактор је то што Паисцале може безбедно да чува ове податке у облаку, дајући вам стални приступ кад год је то потребно.

Институт за економска истраживања

Тхе ЕРИ (Институт за економска истраживања) је постао овлашћени извор за бенцхмаркинг решења специјализујући се за пружање података о надокнади. Са дугогодишњим искуством, ЕРИ пружа кључне алате дизајниране посебно за стручњаке за људске ресурсе и компензације.

Ови алати омогућавају професионалцима да креирају платне скале, израчунавају трошкове рада, формирају дугорочне структуре плата и још много тога.

Карактеристике:

 • Дизајнира низ планова подстицаја продаје са распоредом компензација и извлачи стипендије за метрику продаје.
 • Креира прилагођене корпоративне профиле, укључујући интерне огласе за посао.
 • Централизујте анкете о платама за лакше управљање.
 • Комбинује интерне податке са недавно ажурираним тржишним ценама.

Можете са сигурношћу да упоредите своју мрежу компензација са другим индустријама или сличним тржиштима користећи податке ЕРИ-ја у вашем процесу бенцхмаркинга. Поседује велику базу података о надокнадама праћену напредним софтвером који анализира податке и дизајниран је да задовољи ваше посебне потребе као стручњака за компензацију.

Мерцер

Мерцер истиче се као истакнуто средство за мерење плата, нудећи непроцењиве карактеристике. Препознат је по праведној плати између полова, стратешком планирању људских ресурса и свеобухватним платним скалама прикупљеним из глобалне перспективе.

Поред тога, Мерцер нуди користан алат за колеге да предвиде могући раст прихода унутар њиховог удружења. Ово препознавање даје предузећима моћ да планирају стратегије и промовише задовољство запослених.

Карактеристике:

 • иМерцер-ове анкете о плаћама и извештаји пружају проверене податке за вишеструке позиције у каријери, без обзира на ниво искуства.
 • Нуди опсежне информације, без обзира на ваше интересовање за локалне, националне или међународне податке о плаћама.
 • Можете остати у току са најновијим трендовима плата и решити недоследности у својој стратегији подстицаја.
 • То помаже да се осигура да је ваш приступ планирању плата запослених доследан.
  Како да оптимизујете свој садржај помоћу Семрусх СЕО помоћника за писање

Док иМерцер углавном служи као консултантска фирма за компаније и удружења за људске ресурсе, његове предности се протежу и на појединце.

Царта

Царта пружа вам експлицитни приступ информацијама о платама које су вођене тржишним трендовима. Ови подаци се углавном заснивају на карактеристикама као што су ваши једнаки у индустрији, специфичне врсте послова и географске локације, чак и до специјализованих радних улога.

Ово вам такође помаже да одредите најисплативије метрополе да привучете таленте. Нуди алате за планирање и предвиђање трошкова запошљавања талената у различитим предузећима широм Сједињених Држава.

Карактеристике:

 • Представља дубински приказ плата запослених у односу на тржишне норме.
 • Помаже у одређивању тачних платних разреда запослених унутар удружења.
 • Информације о улазној плати и капиталу из 100+ ХРИС интеграција.
 • Одмах се повежите са платформама као што су Рипплинг, Воркдаи и још много тога за наменски извор података.

Њихова екипа стручњака помаже вам да остварите ове увиде и потврдите да је списак ваших запослених исправно усклађен, а они нуде ову услугу без додатних трошкова.

Примарна сврха покретања Цомп Тоол Програм је био да се осмисли јефтин, али потпуно оперативан алат за одређивање цена на тржишту којим професионалци за људске ресурсе могу да се крећу. Без обзира да ли радите са једном анкетом о платама или са више њих, ЦомпТоол поједностављује организацију и убрзава функцију претраживања анкете.

Карактеристике:

 • Класификујте своје тренутне утакмице уредно да бисте били у складу са провајдерима анкете о платама.
 • Тим правих практичара за компензацију спреман је да вам помогне.
 • Моделирајте мреже плаћања и тренутне КПИ и метрике за нови систем.
 • Њихов алат за анкету о платама олакшава вам процес предлога анкете.

Њихов административни тим за рачуне има најмање 15 година практичне експертизе у управљању плаћањима. Чак и његов оснивач има позадину као професионалац за компензацију, дизајнирао је ЦомпТоол док је ужурбано усмеравао програме компензације широм САД и Велике Британије у оквиру редовног радног времена.

ХР360

ХР360 даје темељан и свеобухватан поглед на људске ресурсе и законите аспекте предности запослених у вези са савезним и државним прописима. Један од његових кључних сегмената, алатка ‘бенцхмарк’ за плате, даје дубок увид у доступност и коришћење додатних погодности.

Карактеристике:

 • Поређење плата за сличне улоге у оквиру истог сродника посла.
 • Доказ о процентима плата и табела поређења са 50 држава.
 • Упоредите плате за више послова на једној локацији.
 • Прилагодљива насловна страница и инклузивни садржај.

Ово је рашчлањено на основу аспеката као што су улоге посла и врсте индустрије. Детаљи су приказани као пропорције, показујући однос запослених који имају приступ или су део одређених бенефиција. Поред тога, нуди просечне детаље о бенефицијама, као што је типичан број плаћених одсустава које се дају запосленима годишње.

Такође прочитајте: Најбољи софтвер за упућивање запослених за поједностављење процеса запошљавања.

ОпенЦомп

ОпенЦомп удружио се са преко 20 ХРИС-а и провајдера управљања капиталом. Овај савез омогућава свакодневну аутоматизацију уноса и ажурирања података о плаћама. Ово једнообразно ажурирање потврђује да увек имате на располагању најновије информације о плаћању, што је кључно за правилно руковање финансијама компаније, подизање праксе поштених плата и задржавање особља са најбољим учинком.

 • Покрените аутоматизовано бенцхмаркинг са нивоом прецизности од 95%.
 • Истражите информације о надокнади за преко 3400 улога.
 • Поставите своју конкурентност у односу на колеге.
 • Симулирајте различите сценарије и политике користећи моделирање.

ОпенЦомп предлаже кључне елементе као што су стандарди надокнаде, статистика и увид, омогућавајући корпорацијама да саставе боље информисане финансијске програме и промовишу поштеније радно окружење.

ПаиНортхЕаст

Знање како да понудите конкурентне плате омогућиће вам да привучете и задржите најбоље особље у свом послу. Витх ПаиНортхЕастпрефињени алат за мерење плата, можете брзо да приступите, прегледате и упоредите информације о накнади за више од 950 радних места у више од 750 различитих урбаних и неурбаних зона широм Сједињених Држава.

  Како лако штампати фотографије на свом Мац-у

Карактеристике:

 • Ажурирани извештај о платама алата има нове функције као што је персонализована насловна страница.
 • Јасно објашњење процената плата и петогодишња анализа кретања плата.
 • Пружа графикон који упоређује плате у свих 50 држава.
 • Поређење плата је доступно за слична радна места у оквиру исте категорије послова.

Платформа је бесплатна за фирме са до 50 запослених. ПаиНортхЕаст представља различите нивое цена и помоћ за већа предузећа у складу са њиховим захтевима и величином.

ЛаборИК

ЛаборИК има за циљ да револуционише област ХР Тецх испоруком развијеног софтвера за тржиште рада који оснажује ХР професионалце. Они имају за циљ да обезбеде интуитивне алате за преко 20.000 радних места са ажурним увидом у плате. Ово помаже удружењима да идентификују разлике у платама и минимизирају флуктуацију запослених.

Карактеристике:

 • Ажурирање месечних плата је потврђено у односу на 8,6 милиона платних листова из 400.000 америчких предузећа ради тачности.
 • Представља увид у компензацију за 20.000+ радних места, помажући у идентификовању разлика у платама и смањењу флуктуације запослених.
 • Промовише прецизну структуру распона плата за конкурентност индустрије и транспарентне процедуре плата.

Тренутно, ЛаборИК служи многим корисницима тако што брзо решава њихове услове везане за надокнаду, поређење плата, задржавање запослених и предвиђања о трендовима на тржишту рада за различите делове широм Сједињених Држава. Софтвер ЛаборИК функционише као широко решење за регрутовање, попуњавање упражњених радних места и поштено плаћање било које позиције.

Паве

Дизајнирајте, делите и процените своје планове надокнаде помоћу овог савршеног алата за мерење плата. Паве пружа платформу за осниваче индустрије, лидере и стручњаке за људске ресурсе да побољшају своје изборе надокнаде и одбаце сложеност табела. Ово је могуће кроз повезивање са ХРИС, АТС и Цап Табле.

Карактеристике:

 • Користите проверене извештаје о пословима и нивоима да бисте обезбедили аутентично преузимање података.
 • Упоредите различите улоге истовремено да бисте одлучили о правичној надокнади.
 • Укључите са својим ХРИС-ом и табелом капа за ажурне и јасне информације.
 • Истражите податке засноване на фази компаније, локацији, улози и нивоу за дубљи увид.

Комбиновањем ХРИС-а и алата за табелу за затварање, можете приступити опсежној бази података о платама из разних приватних компанија све док користите Паве. Поставите везе директно до ваших централних извора података, успоставите нивое запослених и уклоните потребу за радом са табелама.

Решетка

Решетка нуди обиље алата како би плате, учинак и ангажовање запослених учинили доступнијим. Све ове улоге су комбиноване у једном корисничком интерфејсу, што поједностављује ваше ХР процесе.

Са Латтице-ом можете лако да дизајнирате и надгледате токове рада за дефинисање и прилагођавање плата, обезбеђујући доследност и јасноћу за менаџере и запослене. Платформа чак пружа стручњацима за људске ресурсе податке о бенчмаркингу како би им помогла да направе повољне преференције за плаћање.

Карактеристике:

 • Укључите податке бенчмаркинга да бисте организовали бонусе и капитал.
 • Извршите токове одобравања на више нивоа за различите функције.
 • Прилагодите шаблоне за процену учинка.
 • Омогућите детаљну повратну информацију кроз процене од 360 степени.
 • Спојите се са бројним платформама, укључујући АДП, Гоогле Воркспаце, Слацк и још много тога.

Латтице олакшава вођење евиденције тако што чува евиденцију о платама запослених и омогућава вам да процените како се начин плаћања уклапа у ваше пословне циљеве и финансијске циљеве. Штавише, алат помаже у покретању меморандума фокусираних на запослене који помажу људима да разумеју варијабле које утичу на њихову плату.

Закључак

Без обзира колико велика или мала ваша компанија или индустрија, коришћење алата за поређење плата је мудро. Ови алати обавезују да одлучите да ли су ваше тренутне понуде компензација у складу са тржишним стандардима.

Они такође пружају предност одржавања ажурних извештаја о платама, што је од виталног значаја за планирање успешних шема плаћања и награђивања како би се привукло будуће запошљавање и задржали садашњи запослени. Нека од ових поређења пружају утицајан увид у најбоље праксе у области људских ресурса, као што је запошљавање вештих кандидата и управљање новим члановима тима.

Следећи, најбољи софтвер за управљање запосленима који ће поједноставити вашу радну снагу.