13 најбољих платформи за продају ваше дигиталне имовине

Покретање онлајн пословања никада није било тако лако. Због тога многи појединци размишљају о различитим онлајн пословима које могу започети.

У овој онлајн револуцији, постало је могуће да људи започну посао без великих улагања. Ово је привукло многе предузетнике и пословне људе да покрену нешто своје.

Раније је сваки производ био само физички. Али сада креатори такође продају дигиталне производе.

Дакле, шта су дигитални производи?

Дигитални производи укључују све, од е-књига, онлајн курсева и аудио књига до софтвера или пакета података.

Појединци и компаније креирају дигиталне производе како би привукли пажњу публике. Дигитални производи помажу појединцу или компанији да изграде кредибилитет, па чак и да тестирају тржиште за своје услуге.

Мноштво дигиталних производа клуба солопренеурс са позивима за консултације да привуче више купаца на своју страну. Ово је стратегија која се најчешће користи од стране самосталних предузетника да заробе тржиште и привуку пажњу људи на интернету.

Сада се можда питате где да продате дигиталну имовину. На интернету постоји неколико платформи које вам могу помоћи да продате своје дигиталне производе.

Пре него што дођемо до најбољих платформи, хајде да прво разумемо зашто би требало да продајете дигиталне производе на мрежи.

Предности продаје дигиталних производа

Све се креће ка онлајн свету. Ово је време да предузећа размотре интернет као прилику за скалирање свог пословања. Постоји много предности продаје дигиталних производа у поређењу са физичким. Неки од најзначајнијих разлога су:

  • Нема услова за паковање, физичко складиштење или испоруку производа. Ово смањује различите трошкове транспорта, јединице паковања и складишта.
  • Дигитални производи ће радити као додатни извор прихода за ваше пословање. Са овим производима можете чак и да створите глобални досег за своје пословање на мрежи.
  • Нема потребе да потпуно одбаците дигитални производ јер га једноставно можете ажурирати неопходним изменама како бисте га учинили релевантним за тренутно тржиште.
  • Инвентару нема краја. Можете дуплирати своје дигиталне производе колико год пута желите.
  • Продаја дигиталних производа не захтева ваше присуство у сваком тренутку. Чак и ако сте ван мреже, зарадићете новац сваки пут када купите ваш дигитални производ. Ово је најбољи пасивни извор прихода.

Сада ће вам бити јасно зашто би требало да продајете дигиталне производе. Али, да ли знате где да продате дигиталну имовину?

Дигитална имовина се може продати на одређеним платформама, о чему ћемо говорити касније у овом чланку. Ево неколико јаких разлога који ће вам помоћи да разумете потребу за платформом за продају дигиталних производа.

Зашто вам је потребна продајна платформа за дигиталне производе?

Ако размишљате о лансирању једног производа, свакако можете ићи са контакт формом. Можете интегрисати Стрипе или ПаиПал у сам образац да бисте примали уплате. Ово је погодна опција за један производ.

Али, ако имате више производа за продају на мрежи, препоручљиво је да изаберете продајну платформу. Ове врсте платформи ће вам пружити комплетан интерфејс и мноштво функција које вам могу помоћи да развијете своје пословање на мрежи.

Неке од најбољих ствари у вези са овим платформама су:

  • Сваки купац може имати свој налог за управљање свим куповинама ваших дигиталних производа
  • Можете чак и да продајете производе засноване на претплати пружањем приступа путем преузимања
  • Мноштво уграђених алата за промовисање и приказивање ваших дигиталних производа
  • Лакше је прихватити уплате са више начина плаћања
  • Директно испоручујте дигиталне производе као што су онлајн курсеви, е-књиге, лекције и друго клијентима на њиховим налозима

Осим ових, најзначајнија предност продаје ваших дигиталних производа путем различитих платформи је видљивост. Ако једноставно поставите сопствену веб локацију, и даље ћете морати да сачекате док нема посетилаца да бисте остварили продају. С друге стране, сваки дан на овим платформама има много посетилаца. Дакле, ваша продаја дигиталних производа може дефинитивно добити значајан подстицај на овим платформама.

Ове тачке ће појаснити зашто бисте се требали фокусирати на продају својих дигиталних производа путем платформе. Било да сте појединац или предузеће на мрежи, коришћење платформи за продају на мрежи може нагло повећати вашу продају.

Хајде да погледамо неке добро познате платформе за продају ваше дигиталне имовине.

Гумроад

Гумроад је најомиљенија платформа свих креатора када су у питању дигитални производи. То је платформа за е-трговину која креаторима поједностављује процес продаје дигиталних производа на мрежи. Уз Гумроад, креатори могу лако да буду плаћени за оно што направе.

Гумроад подржава све врсте дигиталних средстава као што су онлајн курсеви, е-књиге, музика, софтвер, стрипови и још много тога. Подешавање је прилично једноставно за коришћење и веома је безбедно. Можете чак и да интегришете Гуумроад у своју веб локацију да бисте поједноставили продају својих дигиталних производа. Уз помоћ Запиер-а, можете повезати свој Гумроад налог са мноштвом апликација.

Поврх тога, управљање купцима и детаљна аналитика најбоље су доступни на Гумроад-у.

Нема накнаде за почетак, али се примењују провизије на основу броја купаца.

Подиа

Подиа је још једна потпуно функционална платформа за е-трговину која вам може помоћи да продајете дигиталне производе као што су онлајн курсеви, преузимања, чланства и вебинари. Прилично је једноставан за коришћење са мноштвом функција које вам могу помоћи да повећате продају.

Подиа подржава придружени маркетинг и маркетинг путем е-поште. Можете чак и да додате виџет за ћаскање уживо да бисте ступили у контакт са свим својим потенцијалним клијентима и повећали стопе конверзије.

Дозвољено вам је да отпремате неограничен број датотека на Подију. Постоје различити планови плаћања које можете изабрати према вашим захтевима. Можете чак и продавати на Подији. Најбоља карактеристика Подиа је тренутна исплата и без накнада за трансакције. Међутим, мораћете да платите Стрипе и ПаиПал-ове накнаде за обраду.

Подиа такође подржава блог који користи маркетинг садржаја за повећање ваше продаје.

Селфи

Ако тражите нешто једноставно и ефикасно за продају својих дигиталних производа на мрежи, Селлфи је прави избор. Можете да подесите своју продавницу и почнете да продајете у року од 5 минута. Ако желите брзе резултате без сложености, онда би ово требало да буде ваша опција.

Селлфи долази са разним алатима за промовисање ваших производа на друштвеним медијима и побољшање продаје. Неки од најпродаванијих дигиталних производа на Селлфију су е-књиге, стрипови, дизајнерски предмети и музички садржај. Међу овим предметима, најпопуларнији су дизајнерски предмети са великим избором опција.

Можете у потпуности да прилагодите одредишне странице уметањем свог логотипа, увођењем боја вашег бренда и организовањем елемената. Селлфи подржава Стрипе и ПаиПал плаћања.

Е-наркоман

Е-наркоман је у великој мери растућа платформа за продају дигиталних производа јер се обавезала да не наплаћује никакве накнаде. Потребно је само да платите фиксне месечне накнаде за Е-јункие да бисте користили све услуге и остварили продају својих дигиталних производа.

Е-наркоман је популаран међу разним креаторима који продају услуге за области попут пословања и маркетинга. Платформа олакшава управљање свиме са једног места. Чим корисник изврши уплату, платформа ће верификовати корисников идентитет и омогућити му тренутно преузимање свих купљених дигиталних производа.

Можете чак и повећати своју продају уз помоћ придружене платформе на Е-јункие-у. Дигитална продаја графике, тема и е-књига је прилично поједностављена на Е-јункие-у. Уз помоћ аналитике можете лако разумети како продаја расте или опада с временом.

Селлвире

Селлвире је једноставна платформа за продају дигиталних производа са мноштвом функција упакованих у њу. То је платформа за е-трговину оријентисана на аналитику са управљањем датотекама, промотивним понудама и функцијама праћења поруџбина. Такође можете добити јасну представу о томе како ваши производи раде кроз прецизну аналитику од Селлвире-а.

Нема потребе да бринете о безбедности јер се сва плаћања обрађују преко Стрипе и ПаиПал-а. Селлвире каже да вам није потребна сложена поставка е-трговине за продају ваших дигиталних производа. Можете лако да продате свако дигитално средство на Селлвире-у. Функција паметног извештавања је плус за Селлвире.

Амазон

Амазон је највеће тржиште за продају било чега. Без обзира да ли продајете физичке производе или дигиталне производе, дефинитивно се можете ослонити на Амазон да повећа своју продају. Сваки дан на Амазону купују милиони купаца широм света.

Амазон је такође олакшао продају дигиталних производа. Можете да поставите сопствену продавницу на Амазону и почнете да продајете своје дигиталне производе као што су е-књиге, софтвер, теме и још много тога. Ако тражите више пажње и видљивости међу купцима, прави је избор да почнете да продајете своје дигиталне производе на Амазону.

Можете да изградите солидан бренд за своје дигиталне производе на Амазону да бисте обавестили купце. Поврх тога, можете користити своје вештине истраживања кључних речи да боље рангирате своје производе на Амазону.

Симпле Гоодс

Симпле Гоодс је платформа за е-трговину која се једноставно фокусира на продају ваших дигиталних производа. Нема потребе да отварате продавницу или продавницу. Потребно је само да креирате налог, отпремите све своје дигиталне производе, додате прилагођене искачуће наплате и користите његове хостоване странице за плаћање за примање готовине.

Нема захтева за кодирањем или дугим процедурама. Потребно вам је само 5 минута да почнете да продајете своје дигиталне производе на мрежи преко Симпле Гоодс-а. Симпле Гоодс подржава различите моћне интеграције које ће вам помоћи да промовишете своје производе и унапредите своје пословање на мрежи.

То је савршено место за продају различитих дигиталних производа попут фотографија, музике, е-књига, тема, дизајна и још много тога. Нуди цену од 0 УСД месечно за до 3 производа.

Ко-фи

Ко-фи је бесплатан и одличан начин да продајете дигиталне производе, нудите чланство, па чак и прихватате донације ваших обожавалаца. Најбоља ствар код Ко-фија је то што нема накнада, а ви добијате 100% новца од својих фанова.

Можете да направите своју Ко-фи продавницу у року од 60 секунди и додате све своје физичке и дигиталне производе за продају. Нема потребе за било каквом веб локацијом или радњом. Можете директно почети са продајом преко линкова за производе.

Ко-фи вам омогућава да остварите месечни приход нудећи чланство за ваше дигиталне производе засноване на претплати. Такође можете подесити циљеве групног финансирања за било који циљ на Ко-фи и дозволити својим фановима да томе допринесу.

Ко-фи је комплетна платформа која вам омогућава да делите своје креативно путовање кроз видео снимке, аудио снимке и постове на блогу. Поврх тога, Ко-фи такође подржава мноштво интеграција као што су Запиер, ВордПресс, Дисцорд и још много тога.

СендОвл

СендОвл је одлична платформа за искусне и неискусне продавце који желе да продају на мрежи. То је одлична платформа за е-трговину која вам помаже у продаји дигиталних производа са друштвених медија и других веб локација. СендОвл вам омогућава да у року од неколико минута поставите продавницу са свим вашим дигиталним производима наведеним на њој. Сада га можете прилагодити и додати на свој блог да бисте промовисали своје дигиталне производе.

Поврх тога, СендОвл вам такође помаже да директно креирате друштвене везе за продају преко Фацебоок-а и других платформи друштвених медија. Постоји много корисних функција као што су прилагодљиво плаћање, различите опције плаћања и подршка за више језика.

СендОвл је такође способан да управља продајом физичких производа. Пронаћи ћете сву неопходну аналитику да бисте утврдили како ваши дигитални и физички производи раде на тржишту.

Паихип

Паихип је корисна платформа за продају дигиталних преузимања са лакоћом. Ако размишљате о продаји дигиталних производа као што су онлајн курсеви, е-књиге, софтвер или други ресурси за учење на мрежи, свакако можете размотрити Паихип. Поред тога, можете и продавати претплате и чланства на овој платформи.

Можете да продајете своје дигиталне производе са свог блога, страница друштвених медија, или чак из продавнице е-трговине користећи Паихип. Паихип такође има партнерски програм тако да не морате да пратите клијенте који промовишу ваше дигиталне производе.

Најиновативнија ствар у вези са Паихип-ом је то што можете дигитално печатити све ПДФ документе дигиталних датотека именом купца. Ово ће их спречити да илегално деле са другим људима. Осим тога, Паихип такође има опцију за ограничавање преузимања ваших дигиталних производа. Почетна накнада је 0 долара, али платформа наплаћује накнаде за трансакције.

Енвато

Енвато је огромна заједница за дигиталне креаторе да направе нешто док раде оно што воле. На Енвату вам је дозвољено да продајете све што је креативно и дигитално. Од кодних скрипти и музике до тема веб сајта и дизајнерских средстава, можете продати све на Енвату да бисте зарадили кредит и новац за свој рад.

Можете изградити свој бренд продајом дигиталних производа на тржишту на начин који желите. Цео екосистем Енвато је огроман. Ово вам омогућава да будете што креативнији и да истражујете више. Аналитика вам може олакшати проналажење најбољих времена на тржишту и такође видети учинак ваших производа.

Продаја ваших дигиталних производа је поједностављена и такође ефикасна на Енвато-у. Накнаде се заснивају на продаји производа.

Лако дигитално преузимање

Ако желите да продајете своје дигиталне производе директно преко свог ВордПресс блога, онда је Еаси Дигитал Довнлоадс савршен избор за вас. Пошто ћете продавати дигиталне производе директно са своје веб странице, то ће бити одлично за СЕО, а такође ћете остварити више органске продаје путем свог блога.

Постоји неколико корисних функција као што су кодови купона, партнерски програми, као и попусти за купце када деле ваше производе на платформама друштвених медија или се претплате на ваш билтен. Сама платформа управља свиме тако да се можете у потпуности фокусирати на своје производе и сазнати како можете побољшати своју продају.

Сви подаци о продаји се снимају и чувају у извештајима. Можете анализирати ове податке да бисте открили свој херој производ и такође радити на различитим начинима повећања продаје својих производа.

Етси

Етси има огромно тржиште са милионима купаца који траже креативне производе. Платформа такође помаже својим предузетницима да поставе продавницу и продају своје дигиталне производе на својој платформи узимајући помоћ од Етси стручњака за подршку.

Нећете морати да трошите више времена на управљање својом радњом јер Етси ради посао уместо вас. Постоји много једноставних, али моћних алата који ће вам помоћи да започнете, па чак и да се повећате. Етси је доступан на свим платформама како би вам олакшао руковање свиме у покрету.

Промотивни алати на Етси-ју могу вам помоћи да повећате продају путем платформе, као и других сајтова друштвених медија. Осим тога, детаљна аналитика ће приказати трендове учинка и изворе саобраћаја како би вам помогла да развијете своје пословање. Можете да наведете свој производ на Етси-ју за само 0,20 УСД; за продају се примењују додатне накнаде.

Закључак

Продаја дигиталних производа на мрежи је начин да унапредите своје пословање. Како се све креће ка онлајн тржишту, велики број онлајн креатора долази са разним корисним дигиталним производима. Свака платформа има различите карактеристике и можете одабрати било коју платформу на основу ваших захтева.

Такође можете да проверите ове платформе за продају на мрежи.