13 пијаца за ангажовање стручњака за СЕО и напредовање у конкуренцији

Данас је дигитализација учинила СЕО (оптимизација за претраживаче) важнијим. Оптимизација за претраживаче има за циљ да ваш веб садржај рангира више у резултатима претраге.

Према статистикама, 89% маркетиншких стручњака верује да је СЕО ефикасна маркетиншка стратегија за повећање прихода. Ту могу помоћи СЕО професионалци. Питате се које је тржиште најбоље да ангажујете СЕО?

Без бриге! Овај пост описује СЕО, његову важност и различита тржишта на којима предузећа могу да ангажују стручњаке и стекну предност.

Шта је СЕО?

СЕО се односи на процес да ваш сајт достигне виши ниво на претраживачима. Бићете приказани у резултатима претраге на Гоогле-у, Бинг-у итд. када људи траже сродне ствари:

 • Производи које продајете.
 • Услуге које нудите.
 • Ваша стручност и искуство о одређеним темама.

СЕО такође укључује побољшање елемената на страници и ван странице, као што су садржај, наслови, мета описи, кључне речи и повратне везе.

Важност ангажовања стручњака за СЕО за ваше пословање

Добар стручњак за СЕО може помоћи вашој веб локацији да се боље рангира на Гоогле-у. Ево важности запошљавања.

Добијате предности стручности СЕО Тецх

Побољшање присуства вашег предузећа на мрежи само путем СЕО-а је тешко. Неколико техничких корака може утицати на то како вас купци виде, па ако желите да ваше пословање успе, али вам је потребно више техничке стручности за имплементацију СЕО стратегија. А стручњаци знају како да рукују СЕО-ом.

Обично ће користити ове стратегије да побољшају вашу веб локацију:

 • СЕО анализа веб сајта
 • Анализа и оптимизација кључних речи
 • Поједностављени УРЛ-ови
 • Креирање садржаја
 • Оптимизација мета описа и насловне ознаке
 • Линк буилдинг
 • Повећање брзине странице
 • Добићете доказане резултате

СЕО стручњаци годинама раде у индустрији и разумеју како систем функционише. Због тога могу да оптимизују ваш сајт и садржај за претраживаче. Они имају за циљ да повећају ваш органски саобраћај и потенцијалне клијенте оптимизацијом ваше веб странице. Њихови резултати показују да су стручњаци. Дакле, ако желите доказане резултате, размислите о ангажовању стручњака за СЕО.

У току са променама алгоритма

Постоје сталне промене у алгоритмима претраживача, тако да систем рангирања који је функционисао пре неколико недеља можда више неће радити. Предузећима је потребна помоћ да остану у врху Гоогле-а. А добар стручњак за СЕО ће увек настојати да изађе у сусрет потребама клијената. Они су увек у току са променама алгоритама за претрагу, тако да је важно унајмити професионалца који прати ове промене.

Зашто би требало да користите Маркетплаце да унајмите СЕО стручњаке?

Следећи разлози чине СЕО тржиште важним за сваки посао који покушава да успе:

 • Широка стручност – СЕО Маркетплацес вам омогућавају да ангажујете СЕО стручњаке широм света. То чини послодавцима осећај да ће пронаћи праву особу за посао.
 • Осигурање квалитета – Нека тржишта пажљиво проверавају стручњаке које ангажују. На тај начин послодавци могу да ангажују само најбоље и најквалификованије кандидате.
 • Уштеде трошкова – Коришћење тржишта омогућава послодавцима да ангажују СЕО стручњаке по конкурентним ценама, штедећи им новац.
 • Штеди време – Послодавци могу брзо и лако пронаћи правог стручњака за своје специфичне потребе преко тржишта. На овај начин ће бити лакше пронаћи одговарајућег стручњака.
 • Флексибилан приступ – Маркетплаце-и омогућавају послодавцима да ангажују хонорарне, слободне или уговорне стручњаке како би прилагодили особље пројектима и буџетима.
  8 најбољих алата за креирање, прикупљање и мерење вашег Нет Промотер Сцоре (НПС)

Сада када разумете потребу за стручњацима за СЕО, хајде да истражимо нека од најбољих тржишта за ангажовање стручњака за СЕО.

ГровТал

ГровТал је СЕО тржиште које повезује предузећа са квалификованим СЕО стручњацима. Ова платформа нуди свеобухватан претраживач за СЕО професионалце, омогућавајући предузећима да пронађу најприкладнијег консултанта за своје потребе.

Кључне карактеристике

 • Стручни СЕО консултанти: Мрежа ГровТал доводи СЕО стручњаке са дугогодишњим искуством.
 • Приступачност: Гровтал нуди СЕО услуге по конкурентним ценама прилагођене вашим специфичним потребама.
 • Подршка 24/7: ГровТал нуди корисничку подршку 24/7 за брзо и ефикасно решавање сваког упита. ГровТал-ове СЕО услуге помажу предузећима да извуку максимум из својих веб локација.

Платформа такође садржи СЕО туторијале, блог и калкулатор резултата. Све у свему, предузећа могу користити услуге ГровТал-а да пронађу правог СЕО консултанта и приступе потребним ресурсима.

Топтал

Топтал платформа повезује предузећа широм света са најбољим фрееланцерима. Према јединственој формули за пријем коју користи ово тржиште, платформа прихвата највише 3% кандидата.

Кључне карактеристике

 • Детаљна провера – Топталов ригорозан процес скрининга доводи до тога да само око 3% од хиљада кандидата буде прихваћено. Зато Топтал професионалци пружају врхунске услуге.
 • Запошљавање уз помоћ послодавца – Кад год Топтал преузме новог клијента, додељује га компетентном стручњаку који ручно бира најквалификованије стручњаке.
 • Ангажујте се са водећим брендовима – Топталова платформа вам омогућава да радите са врхунским брендовима како бисте проширили свој портфолио. Топтал олакшава слетање великих клијената.

Штавише, то ће олакшати неометано укључивање и брз процес запошљавања. На Топталу можете пронаћи све, од градитеља линкова до писаца садржаја.

МаркетерХире

МаркетерХире СЕО платформа пружа предузећима средства за проналажење СЕО професионалаца. Платформа омогућава предузећима да траже квалификоване СЕО стручњаке како би запослили праву особу.

Кључне карактеристике:

 • Интерфејс који се лако користи – МаркетерХире СЕО Маркетплаце нуди једноставне за коришћење могућности претраживања и филтрирања тако да можете пронаћи СЕО професионалце.
 • Детаљни профили – акредитиви, искуство и портфолио сваког СЕО професионалца су детаљно наведени на сваком профилу.
 • Систем верификације – МаркетерХире-ова СЕО Маркетплаце користи систем верификације како би осигурала да су сви СЕО професионалци стварни.

Неке од њихових услуга укључују СЕО ревизије, истраживање кључних речи, изградњу линкова и оптимизацију садржаја. Као водеће СЕО Маркетплаце, МаркетерХире помаже предузећима да побољшају своју видљивост на мрежи и оптимизују напоре за оптимизацију претраживача.

Упворк

Упворк угошћује хиљаде профила слободних радника из целог света. Неколико људи на овој популарној платформи има СЕО и маркетиншко искуство, укључујући маркетинг путем е-поште и друштвених медија.

Платформа такође омогућава клијентима да сортирају фрееланцере на основу њихове стручности. Они могу да изаберу ниво профила који желе на основу сложености и буџета пројекта.

Кључне карактеристике

 • Упворк Талент Сцоут – Тешко је самостално изградити слободни тим, посебно ако имате искуства у регрутовању. Упворк-ов систем упаривања ће вас спојити са најквалификованијим слободњацима.
 • Добра плата – Упворк има неке од најталентованијих писаца, градитеља линкова, итд., у СЕО индустрији, тако да слободњаци могу да саставе крај с крајем. Уместо тога, можете ставити поштену цену.
 • Пружа подршку 24×7 – Једно од најпоузданијих слободних тржишта на свету, Упворк пружа неометану корисничку услугу 24/7, 7 дана у недељи.

Упворк је добар избор за кориснике који желе да прегледају много детаљних профила на једном месту. Међутим, он пружа профил и оцену за завршетак пројекта тако да можете донети информисану одлуку.

Фоурерр

Фоурерр је тржиште које служи и предузећима и слободним професијама. Можете почети са само 4 долара. Међутим, слободњаци и даље могу да наплате оно што верују да заслужују кад год желе.

  Зашто никада не би требало да онемогућите аутоматска ажурирања у Цхроме-у

Кључне карактеристике

 • Платите брзо – Не морате да чекате на уплату. Фоурерр има тренутне исплате, тако да можете повући свој новац када ваш рад буде одобрен.
 • Праћење је једноставно – Купци могу да прате своје поруџбине помоћу уређаја за праћење на страници „Моја куповина“ и обавештења путем е-поште.
 • Комуникација без ограничења – можете разговарати са својим потенцијалним продавцима пре него што наручите. На овај начин ћете знати шта можете очекивати и видети да ли су легитимни.

Несумњиво ћете наћи компетентног слободњака у Фоурер-у који ће вам помоћи у вашим потребама оптимизације за претраживаче.

Конкер

Конкер слободно тржиште може се похвалити великим бројем СЕО професионалаца. Једна од најбољих карактеристика Конкера је беспрекорно укључивање, а тим за подршку је стално доступан.

Кључне карактеристике

 • Свеобухватне СЕО услуге – Конкер фрееланцери могу вам помоћи у истраживању кључних речи, креирању садржаја, изградњи линкова и оптимизацији сајта.
 • Паметни филтери – Да ли желите да прођете кроз хиљаде концерата? Можете да сузите претрагу помоћу паметних филтера тако што ћете изабрати време испоруке, буџет и оцену продавца.
 • Сигурност трансакција – Конкер ставља вашу сигурност и искуство на прво место. Због тога су ваши подаци шифровани, а трансакције су гарантовано безбедне.

Осим тога, на Конкер веб страници је доступан детаљан видео водич који ће вам помоћи да почнете са услугом.

СЕО Цлеркс

Добро је познато да је СЕО Цлеркс једно од водећих СЕО тржишта у индустрији. Предузећа која траже компетентне слободњаке и слободњаци који траже квалитетан СЕО посао могу имати користи од платформе.

Кључне карактеристике

 • Промоције – СЕО Цлеркс награђује слободњаке који напорно раде на пројектима промоцијом на више нивое са бољом платом и занимљивијим радом.
 • Различите услуге – Разноврстан асортиман услуга СЕО Цлерка омогућава вам да испуните све ваше СЕО потребе под једним кровом.
 • Безбедност плаћања – Можете да сачувате своја средства користећи глобалне апликације за плаћање као што су ПаиПал и Паионеер.

Штавише, ова платформа нуди осам услуга: прављење линкова, уметност и дизајн, писање и садржај, програмирање, блоговање гостију, оптимизација претраживача, друштвено умрежавање и виртуелна помоћ.

Легиит

Легиит СЕО је платформа која је популарна међу фрееланцерима и предузећима. Ова страница угошћује преко 10.000 слободњака из различитих дисциплина, укључујући писање, програмирање, СЕО и е-трговину.

Кључне карактеристике

 • Прилагодљивост – Нека тржишта ограничавају типове налога на „Продавци“ или „Купци“. С друге стране, Легиит вам омогућава да купујете и продајете истовремено.
 • Више опција плаћања – Уморни сте од СЕО тржишта које ограничавају ваше опције плаћања? Испробајте Легиит. Можете платити Паипал, МастерЦард, Виса, Скрилл, Паионеер и Дисцовер.
 • Прилагодљиве мобилне апликације – Легиит нуди мобилну апликацију која ради на Андроид и иОС уређајима ако не волите да проводите сате испред рачунара.

Легиит је добио многе позитивне критике на својој веб страници, што указује да су претходни клијенти и корисници задовољни услугом. Легиит је без премца у индустрији по свом искуству, квалитету и беспрекорном раду.

ГровтхЦоллецтиве

ГровтхЦоллецтиве СЕО Маркетплаце повезује предузећа са претходно провереним и одобреним професионалцима за дигитални маркетинг.

Кључне карактеристике

 • Коришћење проверених извора – ГровтхЦоллецтиве је тржиште где предузетници и предузећа могу пронаћи ресурсе и услуге.
 • Могућности за умрежавање – Омогућава смислене везе између предузетника и професионалаца широм света.
 • Менторство – Ментори су доступни преко ГровтхЦоллецтиве Маркетплаце-а и могу да усмеравају и саветују кориснике.

Помаже компанијама да пронађу праве СЕО стручњаке за своје пројекте ефикасно и економично. Штавише, платформа пружа предузећима различите ресурсе, алате и подршку како би им помогла да побољшају своју изложеност и досег на Интернету.

Труеланцер

Труеланцер онлајн платформа повезује слободњаке са предузећима. Ту су СЕО, развој веба, дигитални маркетинг, писање садржаја и још много тога. Труеланцер платформа помаже компанијама да брзо и лако пронађу слободњаке.

  Како добити бесплатну храну и доставу на ДоорДасх-у

Кључне карактеристике

 • Верификовани слободњаци – Труеланцер има много верификованих слободњака са квалификацијама и искуством за руковање вашим пројектом.
 • Напредна претрага – Труеланцер омогућава корисницима да пронађу слободњаке на основу њихових вештина, локације и других фактора.
 • Рецензије – Труеланцер чини рад транспарентнијим и одговорнијим дозвољавајући послодавцима и слободњацима да оцењују једни друге. Труеланцер-ова платформа лака за коришћење олакшава слободњацима и послодавцима сарадњу.

Такође можете управљати својим пројектима, пратити свој напредак и сарађивати са слободњацима на платформи.

Цодерс.Дев

Цодерс.дев је тржиште за повезивање предузећа са СЕО-овима. Они нуде истраживање кључних речи, изградњу линкова, оптимизацију садржаја и анализу конкуренције.

Кључне карактеристике

 • СЕО стручњаци – кодери. дев-ови стручњаци за СЕО могу да повећају органски саобраћај и видљивост ваше веб странице уз ефикасну СЕО стратегију.
 • Детаљна СЕО ревизија – Цодерс.дев може да обезбеди свеобухватне СЕО ревизије које вам омогућавају да идентификујете области за побољшање.
 • Анализа и извештавање – Можете пратити и мерити своје СЕО напоре помоћу Цодерса. дев-ово свеобухватно извештавање и анализа.

Платформа помаже компанијама да пронађу правог СЕО стручњака за своје потребе пружањем СЕО услуга од искусних консултаната. Њихови стручњаци могу оптимизовати видљивост ваше веб странице у резултатима претраживача на основу своје стручности.

Уплерс

Уплерс је тржиште које повезује предузећа са СЕО стручњацима. Можете пронаћи правог СЕО стручњака за свој пројекат на Уплерс-у и приступити потребним алатима и ресурсима.

Они нуде услуге СЕО, ППЦ, СММ, маркетинг садржаја, дизајн и развој. СЕО стручњаци на платформи помажу предузећима да постигну своје циљеве помоћу прилагођених решења.

Кључне карактеристике

 • Стручност – СЕО стручњаци у Уплерс-у су специјализовани за изградњу линкова, истраживање кључних речи, оптимизацију садржаја и још много тога.
 • Прилагодљивост – Можете унајмити СЕО стручњаке преко Уплерс-а и изабрати ко најбоље одговара вашим потребама.
 • Загарантован квалитет – Уплерс има СЕО стручњаке који су темељно проверени и имају много искуства, тако да сте у добрим рукама.

Побољшаћете свој СЕО учинак ослањајући се на Уплерсову стручност и приступ заснован на резултатима.

Фрееланцер

Фрееланцер је једно од највећих слободних тржишта, са стручњацима у скоро свакој индустрији, укључујући СЕО. Има довољно клијената за сваког способног фрееланцера и довољно фрееланцера за предузећа.

То је сајт за е-трговину са слободњацима. Можете пронаћи професионалца за СЕО и маркетинг садржаја за било који скуп вештина. Морате да прегледате стотине профила да бисте изабрали правог кандидата.

Кључне карактеристике

 • Регистрација је лака – нема ограничења колико слободњака можете унајмити. Регистрација и припрема за продају услуга траје мање од пет минута.
 • Верификовани слободњаци – Фрееланцер омогућава слободњацима да покажу своју компетенцију више пута. Унајмљивање слободњака који су завршили неколико сертификата и тестова је добра идеја.
 • Сигурна плаћања – Да ли бринете о лажним слободњацима? Ово слободно тржиште ће ослободити средства Фрееланцеру када одобрите рад.

Већина СЕО-а је почетни и средњи ниво. Међутим, ако имате ограничен буџет и потребна вам је једна или две особе за имплементацију основних СЕО стратегија, Фрееланцер је добра опција.

Како унајмити најбољи СЕО на тржишту?

 • Проверите искуство кандидата у индустрији – Погледајте њихов портфолио и прошли рад да бисте били сигурни да имају искуство које тражите.
 • Питајте за референце – Сазнајте о професионалности и квалитету рада кандидата питајући претходне послодавце, клијенте и колеге.
 • Јасан опис посла – Требало би да се уверите да је опис посла који је дао кандидат тачан пре него што га запослите.
 • Поставите права питања – Уверите се да кандидат има искуство у индустрији, добро разумевање СЕО-а и способност да ради са другима.
 • Трошкови – Узмите у обзир цену СЕО услуга, квалитет кандидата и њихову вредност.

Завршне речи

Одабир правог тржишта за ангажовање стручњака за СЕО може бити изазов. Ипак, са правим знањем и истраживањем, предузећа могу пронаћи правог појединца који ће им помоћи у навигацији дигиталним пејзажом који се стално развија.

Компаније могу да пронађу најбоље СЕО стручњаке од слободних тржишта до специјализованих платформи на овим тржиштима како би остале испред својих конкурената.

Затим погледајте водич за почетнике за почетак каријере слободњака.