14 активности изградње тима које можете испробати у раду на даљину

За мала и средња предузећа до великих корпорација, флексибилна, али ефикасна даљинска изградња тима је кључна за неговање равнотеже између посла и приватног живота.

Зашто је удаљена изградња тима важна?

Генерално, током недеље проводимо осам сати дневно у канцеларијском простору; стога се развија јак тим. Редовно наилазимо једни на друге за њиховим столовима на разговоре, паузе, а повремено чак и на формалне дискусије јер смо блиско упознати са личностима једни других.

Стога, ови људски додири успостављају чврсту везу која води до лаке сарадње за постизање узбудљивијих резултата у организацијама.

Међутим, ако тим ради на даљину, физичка дистанца између чланова може брзо довести до потпуног осећаја одвојености, због чега се радници на даљину осећају одвојено од својих колега и неподржани.

На крају, ово може довести до већег одлива радника и нижег благостања запослених.

Психолошки, рад на даљину и живот сами могу пружити независност и флексибилност. Али ипак, то такође може довести до сагоревања, усамљености, дужих сати и других проблема који могу довести до здравствених проблема, депресије и стреса.

Дакле, људски контакт, комуникација и веза са колегама би умањили утицај и помогли да се води уравнотежен и здрав живот.

У свом најосновнијем облику, даљински теам буилдинг ствара везе између удаљених запослених да личе на физичке тимове. Укупни резултати, продуктивност, ангажовање и морал би се као резултат тога повећали.

Да бисмо промовисали добру равнотежу између посла и приватног живота, у посту испод ћемо погледати најпривлачније начине за интеракцију са удаљеним тимовима или запосленима.

Виртуелне собе за ћаскање

Иако је комуникација кључна компонента везе са запосленима и одвија се природно у канцеларији, удаљени тимови се могу осећати помало усамљено.

Да бисте заобишли ову препреку, потребно је поставити виртуелну собу за ћаскање у коју чланови особља могу да уђу у било које време и наставе да разговарају, посебно током пауза или ручка.

Посао менаџера је да охрабри особље да учествује у овој заједници за ћаскање на мрежи и да њено коришћење постане свакодневна навика.

Платформе попут Слацк, Асана, Флоцк, Зохо Цлик, Мицрософт Теамс, Дисцорд, Скипе, итд. олакшавају усвајање виртуелних соба за ћаскање.

Започните виртуелни здрав начин живота

Потреба да предузећа подрже добробит запослених никада није била већа него у доба рада на даљину. Уведите програм здравствених изазова ако тражите активности изградње тима које такође укључују добробит удаљених запослених.

Такви програми ће им помоћи да се изборе са својом изолацијом и исцрпљеношћу од дугих радних дана док креирају успешну стратегију изградње тима.

Групне вежбе на мрежи, свакодневни изазови, савети о исхрани, часови здравог кувања, групна терапија, животни коучинг и радионице менталног здравља су одлична места за почетак.

Апликација за дисање Спиро би била добра за покретање овог програма.

Виртуелни догађаји компаније

Организације или заинтересоване стране могу планирати компанијске догађаје на исти начин на који се одржавају у канцеларији. Било би најбоље да управљате виртуелним пословним догађајима на исти начин као и стварним догађајима. Укључите дневни ред, домаћина, низ говорника, неку забаву, прилику за учешће итд.

Цео тим има значајну корист од овога и осећа се задовољно и ентузијастично. Можете да користите различите апликације за видео састанке, укључујући Зоом, Вебек, Гоогле Меет, Мицрософт Теамс и Зохо Меетинг.

  5 разлога за коришћење светлих података за потребе проксија и Веб Сцрапинг-а

Виртуелно играње

Сам рад може бити стресан, што може учинити задатке заморним и демотивирајућим. Али игре и уживање могу ово учинити забавнијим. Забава ће учинити ваше особље мање стресним, креативним и ангажованим.

Следе неке забавне и узбудљиве игре са којима можете започети свој тим;

 • Алиса бежи из земље чуда: Заједнички рад на слагалицама, лавиринтима и другим задацима спојиће различите чланове вашег удаљеног тима.
 • Одлична вежба за ваш удаљени тим може бити виртуелни лов на чистаче.
 • Користите собу за бекство на мрежи да изазовете границе свог тима и решите мистерију.
 • Виртуелни бинго је једноставна и забавна игра која ангажује цео тим и захтева фокус и пажњу.
 • У покушају да се реши мистерија која изазива, Мурдер Мистериес је омиљена игра улога.
 • Вар оф тхе Визардс је бриљантна и задивљујућа онлине теамбуилдинг игра за удаљене раднике.
 • Гингербреад Варс је фантастична алтернатива ако организујете виртуелну активност изградње тима за празнике.

Охрабрите признање

Платформа за награде и признања може бити одличан приступ који гарантује да ће уважавање постати укорењено у свакодневном животу када нисмо физички присутни да то урадимо.

Захвалност запослених може бити драгоцено средство за развој тима и комуникацију када су сви географски раздвојени и раде са удаљених локација.

Охрабрење вашег тима и њихово слављење достигнућа је једна од главних предности препознавања. Перкбок пружа платформу као систем награђивања у овом случају.

Разговарајте о тестовима личности

Постављање тестова личности и дискусија о резултатима један је од метода за одређивање предности, слабости и стила рада удаљеног запосленог.

Сваки члан тима доноси различите карактеристике личности, способности, стилове рада и начине размишљања. Коришћење процене личности током даљинских активности изградње тима може помоћи да се створи тим са бољим учинком.

Свака од ових индивидуалних разлика међу саиграчима је разлог за славље јер управо оне помажу у одржавању оригиналности и стварању резултата.

Неки тестови личности који би помогли у овом сценарију су Анкета о снази карактера, Тхе Еннеаграм, Миерс-Бриггс, ДиСЦ 5-минутни тест личности и многи други.

Ремоте Фридаи Феелинг

Петком су сви у канцеларији заузети прављењем планова за викенд, али удаљени тимови су обично одсечени од таквих активности. Активности на Виртуал Фун Фридаи омогућавају вршњацима да комуницирају и опусте се на даљину.

Политика неодржавања састанака петком несумњиво би ублажила оптерећење вашег особља.

Увек можемо наручити ручак из оближњих ресторана, доставити га у домове запослених, а затим да се тим повеже и заједно једе.

Стога је заједнички ручак и добар провод у разговору сасвим замислив. Тим се може повезати са тривијалношћу у пабу после ручка. Можете сви уживати у њему виртуелно без изласка.

Виртуелна сесија за истезање или аеробик би вам подигла расположење у петак. Расположење у петак ублажило би стрес ужурбаног седмичног посла и улепшало атмосферу.

Да ли радите на даљину и повремено сматрате да је изоловано и да вам недостаје могућности да комуницирате било шта што је изван вашег делокруга? Удаљени тимови могу да започну сесију која није била везана за њихов радни профил или комуникацију која је потпуно изван њиховог делокруга.

Конверзија која није повезана са послом би несумњиво била освежење дана рада удаљених радника. Чак би и таква радионица помогла особљу да подели фантастичне вести које су им пале на памет.

Шта год да је, објављивање позитивних информација може бити сјајан начин да започнете разговор и окупите тимове док једни другима честитају на малим победама.

  Реме.ИО је једноставна услуга подсетника која ради са вашом е-поштом

Када су сви физички присутни у канцеларији, налетимо на сто колеге да разговарамо ако нам затреба пауза. Али ако радимо на даљину, мораћемо да користимо неколико СааС-а за ваше канцеларије, као што су Слацк, Зохо Цлик, Дисцорд, Флоцк, Флееп, Асана и многи други, да бисмо то постигли.

Овакви разговори који нису повезани са послом ће смањити анксиозност запослених и помоћи у најимпресивнијој изградњи тима на даљину, јер људи постају уморни од рутинских активности, првенствено ако радимо на даљину.

Поставите пријатељске изазове

Повремено ће изазовне активности прекинути начин размишљања о рутинском послу. Пријатељски виртуелни изазови би били одличан начин да удаљени запослени остану повезани и освеже своје мисли.

Одличан метод за покретање је фитнес изазов. Такве активности не само да ће подстаћи неко забавно такмичење, већ ће и побољшати добробит. Почните са апликацијама као што су МапМРун, Стридекицк, МовеСпринг и МиВиртуалМиссион.

У том погледу, изазови виртуелне игре би такође били корисни, а ЦласофЦланс би био фантастично место за почетак.

Други онлајн изазови који би зачинили удаљене тимове су:

Изазов цртања са повезом преко очију, Изазов за покушај да се не смејеш, Изазов за абецеду, Изазов у ​​канти леда, Изазов Погоди лирику итд.

Запослени и послодавци би имали користи од изазова учења; на пример, стицање сертификата може бити награђено надокнадом или другим признањем.

Организујте радионице и часове на даљину

Када би се предузели забавни виртуелни семинари, виртуелне станд-уп комедије и радионице причања прича на даљину, тимови који раде на даљину постали би више одушевљени.

Било би добро обезбедити ангажоване и непрофесионалне онлајн радионице у домену које би оживеле и привукле удаљене тимове.

Можете унајмити виртуелног станд-уп комичара са Каблоом догађаја да забавите своје удаљене раднике.

Чак и компаније могу да организују такмичења за домаће оброке где запослени могу да учествују и покажу своје вештине.

Развијање снажног удаљеног тима који подстиче сарадњу и подиже морал запослених захтева такве догађаје који нису на послу.

Ако желите да креирате радионицу, платформа СессионЛаб би била одлична за коришћење њихових унапред направљених шаблона.

На основу доступности удаљених тимова, корпоративне виртуелне комедије могу се резервисати преко ЛаугхтерЛоунге-а. Ако тражите догађаје музичке комедије, коришћење лаугхевентс је ваша најбоља опција.

Домаћин заједничких сесија медитације

Пошто људи раде на даљину и стога бирају своје распореде, тешко је застати и направити паузу, што дугорочно негативно утиче на запослене.

Да би се превазишле такве баријере међу удаљеним запосленима, могу се подстицати заједничке сесије медитације међу удаљеним тимовима како би се запослени подмладили.

Ако желите да ваше особље прави паузу од свог захтевног распореда, охрабрите их тако што ћете одржавати сесије медитације којима сви могу присуствовати одједном.

Удеми курсеви медитације су доступни за људе који понекад желе да медитирају приватно.

Поред пажљивог дисања или медитације, друге теме о којима би се могло разговарати током ове сесије укључују савете о добром здрављу и исхрани, опште савете о начину живота итд.

Сесије корпоративног посредовања се одржавају на неколико платформи, укључујући Миндфуллеадер, Хеадспаце, Миндфул и друге.

Виртуелне дебате

Уз различите нивое стручности, виртуелна дебатна сесија ће омогућити удаљеним тимовима да изграде виталне међуљудске и комуникацијске вештине.

Виртуелне дебате су ангажоване сесије које уводе свеже идеје, теме и дискусије које могу забавити запослене и учинити да се осећају више као део удаљених тимова.

Чак би и мини дебате помогле тимовима који седе далеко један од другог да успоставе добру комуникацију.

Виртуелна дебата се може водити међу тимовима или међу групама запослених за најистакнутије резултате.

  18 Метаверсе послова који би могли бити врући у будућности

Виртуелне расправе могу да почну о било којој теми, као што су најбоља пица, моцктаил, коктел, игре или читање, проблеми из стварног света, технологија, океани или шуме итд.

Истовремено, виртуелне дискусије међу придошлицама или стажистима како би се разговарало о технолошким питањима, детаљима пројекта итд., побољшаће њихове вештине.

Слацк Ектенсионс

Одлична је идеја да нађете време да поделите нешто о нама када не радимо, јер смо сви повезани на даљину, и то је сјајна прилика да сазнате више о интересима једни других.

Ови Слацк забавни канали су понекад најбоље идеје за изградњу тима и којима је најлакше управљати јер удаљеним сарадницима је потребна прилика да опуштено говоре за столовима, пролазима или кафетеријама.

Ови канали могу бити пријатан начин за повезивање са колегама који раде на даљину, учење о заједничким интересовањима и забавама и дељење слатких фотографија чланова породице, кућних љубимаца и домаћих оброка.

Испод је неколико занимљивих апликација које се лако могу интегрисати у Слацк:

 • ГИПХИ: Најбољи онлајн извор за најновије и најбоље анимиране налепнице и ГИФ-ове.
 • Једноставна анкета: Корисници могу да праве једноставне анкете и учествују у њима.
 • Фоурскуаре: Пронађите најневероватније локације за брзо јело, пиће или дружење користећи Фоурскуаре, све из Слацк-а.
 • Тиц-Тац-Тое: Ако желите да направите кратку паузу и играте неке игрице, Тиц-Тац-Тое је најбоља опција.
 • Камен-папир-маказе: То чини играње игре на Слацк-у једноставним и брзим.
 • Дигг: Биће довољно да будете у току са локалним догађајима нудећи добро одабран садржај из вашег омиљеног медијског извора.
 • Донут: Донут је Слацк екстензија која се аутоматски поклапа са вашим колегама тако да могу да закажу 30-минутни видео позив.

Опустите своје тело јогом

Још једна активност која може ујединити различите удаљене тимове и подстаћи хармонију између ума и тела је јога. Ништа не окупља под стресом, усамљене професионалце који седе на удаљеним локацијама као сесија јоге.

Одржавање сесија са запосленима који не раде заједно или који се ретко укрштају може ово учинити мало препознатљивијим.

Друге активности, као што су плес и аеробик, могу се комбиновати како би се забавили и оставили осећај да се особље потпуно подмлађује.

Доступне су бројне виртуелне платформе или апликације за јогу, као што су Гаиам, Даилииога (у којој милиони људи уживају), ГлоИога, 5МинутеИога итд.

Соспарти нуди корпоративним клијентима недељне виртуелне сесије јоге.

Предности даљинског изградње тима

Ево неколико предности изградње тима на даљину:

Када способан тим окружи запосленог, успоставља се систем подршке. Ако буду свесни ко слуша, осећаће се сигурније и боље ће бити опремљени да изразе своје идеје.

Пошто рад на даљину понекад може бити изолован и усамљен, неговање осећаја заједништва може помоћи да се подигне расположење и учини људе срећнијима када су ствари тешке.

Запослени могу ефикасније сарађивати за спектакуларна достигнућа када истински разумеју своје колеге и способности.

Снажна корпоративна култура се може развити великим делом кроз изградњу тима. Можете побољшати интерну и екстерну комуникацију успостављањем пословне културе, првенствено ако радите на даљину.

Завршне речи

Чак и ако покушамо, не можемо да функционишемо као робот; прогањаће нас после неког времена пошто смо људи. Кроз бројне студије, дошло се до овог закључка. Толико предузећа, од малих стартапа до великих корпорација, траже начине да забаве своје удаљене запослене.

Листа активности за развој удаљеног тима је бесконачна. Кључно је тражити свеже, креативне начине да повежете своје удаљено особље, останете у контакту и негујете позитивну радну атмосферу.

Затим можете да проверите апликације да бисте олакшали рад код куће.