14 алтернативних менаџера датотека који замењују Виндовс 10 Филе Екплорер

Иако је Виндовс Екплорер једна од кључних компоненти оперативног система Виндовс, није добио много нових функција пошто је Виндовс временом ажуриран.

Као корисник Виндовс-а од Виндовс 98 дана, видео сам многе промене у Виндовс-у. Од глатког Виндовс 7 искуства до контроверзе Виндовс 8 Старт менија и тренутног Виндовс 10 где морате да онемогућите функције да бисте добили оптимизовано искуство.

Једна компонента која није много ажурирана осим неких визуелних ремонта је Виндовс Филе Екплорер. Тренутни Филе Екплорер је функционално сличан Виндовс 7, није ажуриран иако му недостају неке од најосновнијих функција.

Искрено говорећи, Виндовс Екплорер ради јадан посао стварног управљања датотекама. Мислим, зашто морам да кликнем четири пута и притиснем две пречице на тастатури ако морам да преместим више датотека појединачно између фасцикли? И немој да почнем са преименовањем и уређивањем батцх фајлова.

Ако вам је потребно често да управљате датотекама и фасциклама у оперативном систему Виндовс 10, подразумевани Филе Екплорер ће бити само препрека. Требало би да набавите менаџер датотека треће стране који нуди боље функције да бисте брзо обавили посао и евентуално користили мање ресурса.

У овом посту ћу навести неке од најбољих менаџера датотека за Виндовс 10 који могу заменити или радити заједно са Виндовс Филе Екплорер-ом како би понудили бољу функционалност.

Екплорер++

Екплорер++ нуди искуство попут прегледача за ваше Виндовс датотеке и фасцикле. Слично како ради претраживач, он отвара фасцикле у картицама којима можете управљати појединачно. Можете чак да користите пречице у прегледачу као што су Цтрл+В или Цтрл+Т да бисте затворили или отворили картицу.

Можете лако да премештате датотеке и фасцикле између картица, као и да дуплирате картице или их групно затворите. Апликација такође беспрекорно ради са другим апликацијама (укључујући Виндовс Филе Екплорер) за премештање података помоћу функције превлачења и отпуштања.

Осим прегледавања картица, има и споредне функције као што су могућност раздвајања/спајања датотека, фолдера са обележивачима, напредне претраге и функционалнијег панела за преглед. Најбоље од свега, то је преносива апликација тако да можете да је носите где год желите и користите је без инсталирања.

Ако сте заинтересовани да користите Екплорер++, препоручићу вам да га прочитате документацију пошто садржи детаљне информације о томе како да користите сваку од његових карактеристика.

Тотал Цоммандер

Напредни менаџер датотека за Виндовс 10. Тотал Цоммандер можда нема најлепши интерфејс, али његове напредне функције и двоструки прозори датотека чине управљање датотекама једноставним. Главни интерфејс се састоји од два прозора у којима можете отворити две фасцикле и беспрекорно размењивати и управљати датотекама између њих.

  Како никада више не „безбедно уклонити“ УСБ диск у оперативном систему Виндовс 10

Можете променити приказ сваког прозора, па чак и додати бочне панеле сваком да бисте се брзо кретали између директоријума. Постоји и занимљива функција за листање свих датотека унутар директоријума у ​​једном прозору, што може бити добро када желите да управљате одређеним типом датотека.

Његове остале карактеристике укључују алатку за групно преименовање, напредну претрагу, алатку за поређење датотека, алатку за архивирање, уграђени ФТП клијент, фаворите, проналажење дупликата и још много тога. Можете тестирати овај менаџер датотека користећи његову потпуно функционалну 1-месечну пробну верзију, након тога ћете морати да надоградите на плаћену верзију.

Дирецтори Опус

Ако желите у потпуности да замените Виндовс Филе Екплорер, онда Дирецтори Опус је савршен менаџер датотека. У потпуности се интегрише у Виндовс и кад год отворите Филе Екплорер или фасциклу, уместо тога ће се отворити Дирецтори Опус. Такође можете отворити програм из контекстног менија.

Овај менаџер датотека такође има интерфејс са два прозора где можете отворити две фасцикле у исто време и лако премештати и управљати подацима. Његов интерфејс је такође много интуитивнији са гомилом практичних дугмади који олакшавају ствари. На пример, можете да сакријете/откријете датотеке једним кликом, претражите директно унутар прозора, архивирате датотеке чак и ако се налазе у различитим фасциклама и добијете администраторску дозволу једним кликом.

Можете га користити бесплатно користећи 60-дневни потпуно функционалан пробни период. Након тога, мораћете да надоградите на Лигхт или Про верзија.

ТагСпацес

ТагСпацес има мало другачији приступ продуктивности омогућавајући вам да додате ознаке и боје датотекама и фасциклама да бисте њима лако управљали. Можда неће олакшати премештање и уређивање датотека, али можете груписати сличне датотеке/директоријуме користећи ознаке и боје.

На пример, ако радите на више датотека, онда можете да креирате ознаку „тодо“ и „доне“ да бисте лако знали које су датотеке готове, а које су још увек у реду чекања. Осим управљања ознакама, има и уграђени прегледник датотека који отвара већину датотека на бочном панелу чим кликнете.

Лите верзија је потпуно бесплатна и нуди ову функцију означавања. Можете добити Про верзију са напредним функцијама као што су додавање описа, праћење промена датотека, додавање географских ознака и напредна претрага итд.

КСИплорер

Ако желите и прегледање са картицама и приказ двоструког прозора, онда КСИплорер покрио те. Он наводи фасцикле у два вертикална прозора у којима можете даље да отварате картице да бисте додали још фасцикли; баш као претраживач. На десној страни постоји и табла директоријума за брзи приступ фасциклама унутар прозора и картица.

  Како ослободити простор на диску помоћу чула за складиштење у оперативном систему Виндовс 10

На врху су велика дугмад за брзо обављање основних функција, а контекстни мени такође има гомилу додатних опција као што су поређење датотека, путања за копирање и моћна функција лепљења. Као и други алати, он такође има 30-дневну бесплатну пробну верзију након које ћете морати да надоградите на плаћена верзија да наставите да користите.

кплорер²

кплорер² је још једна одлична опција која је једноставна, али функционална. Дели исти интерфејс са двоструким прозорима, али нуди боље прилагођавање од већине и неке занимљиве бочне карактеристике. Приметна карактеристика је могућност отварања другог панела директно унутар прозора да бисте прешли у потфасцикле без губитка приступа главној фасцикли.

Такође можете лако променити величину прозора и чак променити положај у хоризонтални ако желите. Мислим да бисте га могли преферирати у односу на друге због његове уграђене макро функције која вам омогућава да креирате прилагођене макрое за аутоматизацију задатака који се понављају. Само укључите макро и довршите задатак и алат ће га аутоматски поновити.

Апликација долази са бесплатним пробним периодом од 21 дан и можете га надоградити плаћена верзија за даљу употребу.

Цловер

Ово је заправо екстензија за Виндовс Филе Екплорер за додавање више функционалности, а не за управљање датотекама са сопственим интерфејсом. Једном када инсталирате Цловер, побољшаће Филе Екплорер са функцијом картице сличном претраживачу. Моћи ћете да отворите Филе Екплорер на више картица и управљате фасциклама.

Ово је савршен алат ако волите Виндовс Филе Екплорер, али вам је потребна функција картица која је обично доступна у менаџерима датотека трећих страна. Са њим ћете имати исто искуство Филе Екплорер са додатном функционалношћу картица.

Осим картица, олакшава обележавање фасцикли и такође долази са додатним пречицама на тастатури за управљање функцијама везаним за картице. Апликација је такође потпуно бесплатна за коришћење.

ФилеВоиагер

ФилеВоиагер је још један менаџер датотека који нуди функцију двоструког прозора заједно са картицама како би се олакшало управљање и премештање података. Међутим, за разлику од других на овој листи, заправо је потпуно бесплатан за коришћење. Штавише, његова функција двоструких прозора такође долази са неким додатним функцијама.

Истакнутији је 3Д панел на врху прозора који приказује иконе и фасцикле са 3Д ефектима. Можда није од велике користи, али приказује фасцикле са садржајем тако да може олакшати навигацију. Унутар прозора постоји картица за преглед да бисте видели потпуни преглед датотека унутар ФилеВоиагер-а.

Картице се отварају на дну прозора и нова картица дуплира последњу картицу уместо да отвара нови прозор овог рачунара.

Иако има алат за поређење и алат за архивирање, недостаје му већина других споредних алата који се налазе у другим апликацијама на овој листи. Међутим, ако су двоструки прозори и картице једине функције које тражите, онда је то савршена бесплатна апликација за обављање посла.

  Како да поправите заглављена ажурирања Виндовс 10

Више менаџера датотека за Виндовс 10

Препоручујем горе поменути менаџер датотека и они би требало да буду у стању да подносе све ваше потребе за управљањем датотекама. Међутим, ако још увек нисте пронашли одговарајући менаџер датотека, можете проверити још неке менаџере датотека које наводим у наставку. Већина доле наведених менаџера датотека су слични онима изнад, али имају другачији интерфејс или основне карактеристике.

К-Дир

Можда нема много додатних алата, али нуди 4 прозора за отварање фасцикли и управљање њима. К-Дир подржава основне команде за померање датотека и такође је потпуно бесплатан. Ако више волите четвороструке прозоре, онда је вредно проверити.

ФрееЦоммандер КСЕ

Нуди интерфејс са два прозора са згодном листом директоријума на врху сваког прозора за брз приступ. ФрееЦоммандер КСЕ такође има наменска дугмад између два прозора како би се олакшало управљање датотекама између два прозора. И као што име говори, овај менаџер датотека је бесплатан за коришћење.

Алтап Саламандер

Алтап Саламандер је још један менаџер датотека са два прозора. Његова изузетна карактеристика је подршка за додатке за даље побољшање функционалности. Можете да набавите додатке да бисте добили функције као што су креатор архиве, аутоматизовани задаци, поређење датотека, ФТП клијент и још много тога.

СпеедЦоммандер

СпеедЦоммандер нуди функције двоструког прозора и картица са могућношћу промене теме и распореда на више начина. Његова истакнутија карактеристика је подршка за популарне услуге складиштења у облаку директно унутар његовог интерфејса. Иако морате да добијете његову плаћену верзију након пробног периода од 60 дана.

Унреал Цоммандер

Још један менаџер датотека који подржава и картице и поглед у два прозора. Међутим, приметио сам да га је прилично тешко користити јер је имао другачије команде од уобичајених за управљање датотекама. Мада Унреал Цоммандер је бесплатан и интерфејс је веома прилагодљив са атрактивним темама и иконама.

фман

Веома једноставан менаџер датотека за приказ са два прозора. Једина додатна функција коју сам видео била је трака за претрагу на врху коју можете користити да брзо приступите било чему. Међутим, такође је заиста мале величине и мало ресурса, па покушајте фман ако имате спор рачунар.

Завршетак мисли

По мом мишљењу, КСИплорер је најбољи свеобухватни менаџер датотека који нуди и прегледање са картицама и преглед у два прозора и долази са свим напредним функцијама потребним за свакодневно управљање датотекама. Мада, ако више волите потпуно бесплатан менаџер датотека за Виндовс 10, онда ништа није боље од ФилеВоиагера.