14 најбољих софтвера за праћење очију за маркетинг и онлајн истраживање

Софтвер за праћење очију је савршен алат за онлајн и офф-лине предузећа јер помаже у пружању драгоцених увида о томе шта је хит и промашај када је у питању привлачност корисника у смислу паковања, пласмана производа, рекламирања итд.

Праћење очију се односи на метод истраживања који посматра и тумачи покрете очију појединаца. Предузима радњу на активације корисника док се они ангажују са различитим визуелним стимулансима, укључујући веб локације, рекламе, слике и други визуелни садржај.

Ову технику користи напредна технологија као што су уређаји за праћење очију и софтвер за праћење и документовање покрета очију и образаца појединаца током интеракције са овим визуелним елементима.

Уз коришћење софтвера за праћење очију, предузећа могу да максимално искористе свој приказ производа и стратегију дигиталног маркетинга. Читајте даље за свеобухватнији преглед наше специјално припремљене листе најбољег софтвера за праћење очију наведених у табели испод:

Наслов

Опис

Истражите

Лумен Ресеарцх

Веб камера за праћење очију за веб странице, ТВ, дигитални маркетинг.

Стицки од Тобиија

Управља праћењем очију, калибрише кориснике, интегрише се са аналитиком.

иМотионс

Интегрише биосензоре, детаљно праћење ока засновано на облаку у различитим контекстима.

ГазеРецордер

Платформа за праћење очију заснована на облаку, бележи и анализира ангажовање корисника.

РеалЕие

Праћење очију засновано на вештачкој интелигенцији, мерење пажње на интервјуу уживо.

Газепоинт

Процена података у реалном времену, медицинска употреба, помоћна технологија.

Еиеваре

Имерзивно праћење очију и главе засновано на вештачкој интелигенцији, исплативо решење.

Хавкеие

иОС праћење очију за истраживање корисника, дигитална, скалабилна платформа.

Екпозе.ио

Истраживачка платформа за праћење очију, тренутни и прецизни резултати.

Лоцеие

Веб платформа за праћење очију, прилагођени извештаји, анализа заснована на људима.

ЕиеСее

Истраживање тржишта засновано на веб камери, праћење очију, кодирање лица, исплативо.

Цоол Тоол

Платформа за увид, неанимирани алати за мерење, истраживање засновано на анкетама.

Пупил Лабс

Софтвер отвореног кода, носиве слушалице за праћење очију, анализа заснована на облаку.

Око поглед

Комуникациони уређај заснован на погледу, брзо и безбедно претраживање интернета.

Како функционише технологија за праћење очију?

Технологија за праћење очију користи инфрацрвено светло за праћење покрета очију док осветљава зеницу. На крају, слика се формира на камери📷.

Камера затим снима слику сликајући центар зенице, извештавајући о ротацији очију и одређујући правац погледа. Софтвер обрађује снимљене податке и пружа детаљне информације о тачкама погледа и покретима очију.

Како су подаци о праћењу очију корисни за трговце и истраживање корисника?

Технологија праћења очију нам говори о најгледанијем делу странице и о томе колико је времена корисник провео на њему. Овај напредни метод вам омогућава да добијете информације о деловима веб странице који су у фокусу и разлогу за то.

Пласман производа, дизајн амбалаже, оглашавање и привлачење корисника су део маркетинга, а технологија информише шта скреће пажњу на њихову креативност. На крају, то утиче на понашање приликом куповине и на спремност купаца да плате.

Неки захтеви софтвера за праћење очију у реалном времену у маркетингу и претрази корисника: –

 • У продавници: Технологија праћења очију на глави је ефикасна за продавнице када људи гледају приказане производе. Купци долазе у радњу, а технологија бележи њихове активности. Помаже у сазнању која категорија свакодневно привлачи пажњу.
 • Дизајн амбалаже: Паковање производа утиче на куповно понашање купаца, јер неки делови треба да буду привлачни. Технологија за тестирање ока је погодна платформа за снимање детаља о паковању производа. Продавац може да ради на деловима пакета које је публика игнорисала.
 • Оглашавање: Дигитално оглашавање је растућа метода дигиталног маркетинга. Технологија тестирања очију је платформа за тестирање која показује шта привлачи пажњу, а шта не. Процес анализе укључује атрактивне или занемарене елементе визуелне презентације производа.
 • Веб-сајт: Платформе за праћење очију помажу у добијању проницљивих информација о атрактивним областима веб-сајта. То је ефикасан начин да се сазна разлог за клик далеко и жељену акцију купаца.

Да ли увиди вођени праћењем очију воде повећању продаје и раста?

Праћење очију обрађује људске визуелне информације, мере пажњу и интересовање. То је драгоцено средство за истраживање људског понашања и рад на сегментацији купаца.

  Како избрисати Призеграб налог

Брендови нашироко усвајају ову апликацију како би повећали своју продају; то им даје до знања где је пажња купца дуго времена. Повећава профит за предузећа и побољшава њихов ниво продаје и способности доношења одлука.

Извор: хттпс://ввв.грандвиевресеарцх.цом/индустри-аналисис/еие-трацкинг-маркет

 • Технологија праћења очију пружа детаљне информације о задовољству купаца, помажући да се смање трошкови аквизиције купаца до 65%.
 • Софтвер генерише извештаје о сегментима који су усмерени на кориснике и занемарене сегменте, при чему брендови користе податке да побољшају области које недостају. Може повећати стопе конверзије на мрежи до 16%.
 • Здравствена индустрија ће поделити 25% од укупног тржишног удела технологије за праћење очију до 2021. 50% мождане активности је повезано са оком, тако да праћење очију помаже код повреда мозга и болести попут когнитивног оштећења.
 • Брендови могу повећати свој ангажман путем дигиталног маркетинга, јер праћење очију пружа информације о визуелизацијама на веб страницама, огласима и још много тога. Прецизност софтвера је 96%, што може повећати утицај огласа 45 пута.
 • Потрошачи више воле индустрију продаје е-трговине за поновљене куповине, која је порасла 43% од 2021. Ова индустрија може повећати раст редовним развојем својих занемарених области, као што су детаљи Инсигхт-а генерисани софтвером за праћење очију.

Лумен Ресеарцх

Лумен Ресеарцх је технолошка платформа за праћење очију заснована на веб камери која помаже брендовима да мере ангажовање, куповине и пажњу у свом маркетингу. Претвара камеру телефона или рачунара у висококвалитетни сензор за праћење очију за мерење визуелног ангажовања.

Софтвер покреће напредна технологија машинског учења која се фокусира на паковање и тачку скале. Он израчунава људско око унутар круга пречника 2,5 цм или 1 инча за рад.

Кључне карактеристике:

 • Обезбеђује сензор за праћење ока за веб локације, ТВ и дигитални маркетинг који помаже у повећању видљивости.
 • Има статичке софтверске сензоре за праћење очију који генеришу проницљиву пажњу за огласе, упитнике, процену медија и креативно тестирање било где у свету.
 • Софтверски алати комбинују технологију праћења очију са кодирањем лица и уграђеним технологијама времена реакције да би се створиле богате препоруке које доводе до сигурних одлука и повећане продаје.

Лумен Ресеарцх је скалабилна и брза платформа у реалном времену за мерење увида у праћење људског ока, јер је стога један од обавезних алата за дигитални маркетинг!

Стицки од Тобиија

Стицки би Тобии је менаџер за праћење очију који је вредан алат за управљање повезаним уређајима за праћење очију и калибрацију корисника. Укључује најсавременију сензорску технологију за идентификацију присуства особе и праћење њеног фокуса у реалном времену. Технологија бележи покрете очију у скуп података, обезбеђујући положај зенице, вектор погледа за свако око и тачку погледа.

Кључне карактеристике:

 • Алат има једноставне кораке који омогућавају истраживачима да брзо конфигуришу очни трагач са екраном.
 • Омогућава брзу и поуздану калибрацију корисника и указује на локацију очију учесника у оквиру за праћење.
 • Софтвер се може интегрисати са аналитичким апликацијама, дајући софтверу флексибилност да прати апликације, конфигурише област приказа и спроводи корисничку калибрацију.

Стицки има широк спектар примена и декодира покрете очију да би се преточио у вредне увиде.

иМотионс

иМотионс је софтвер за истраживање људског понашања који интегрише и синхронизује више биосензора, укључујући праћење очију и израз лица.

Софтвер је дизајниран за ефикасне истраживачке пројекте, посебно оне који се ослањају на снимање и анализу уноса сваког биометријског хардверског уређаја. Открива основне емоције, мисли и понашања, што помаже у доношењу одлука, способностима учења и добробити.

Кључне карактеристике:

 • Софтвер иМотионс омогућава различите метрике и визуелизације праћења очију, где корисници раде са сликама, видео записима, ВР окружењима и веб садржајем у свом основном софтверу за десктоп лабораторију.
 • То је онлајн, високо прецизан софтвер заснован на облаку који пружа детаљне податке о праћењу очију чак и у променљивим условима осветљења.
 • Мери визуелну пажњу на одређени елемент кроз мапирање погледа и пружа динамичан визуелни садржај представљен статичном сликом.

Софтвер за више модела је подржан науком која укључује свеобухватне алате за људски увид за учење тачке погледа, где неко гледа или кретања очију у односу на главу.

ГазеРецордер

ГазеРецордер је платформа за увид у праћење заснована на облаку. Аутоматски бележи шта људи траже и где се баве на екранима својих рачунара помоћу обичних веб камера. Технологија праћења кретања очију обезбеђује топлотне мапе за аналитичко истраживање.

  Како проверити да ли компаније продају вашу адресу е-поште

Кључне карактеристике:

 • Његов алат за снимање погледа снима видео запис праћених покрета очију, са веб камером као извором улаза за овај процес.
 • Показивач погледа прати показивач миша како би пратио видљиве области веб странице.
 • Газе Флов је хардверски независан механизам за праћење очију на веб камери који оптимизује праћење очију у реалном времену без физичког контакта.

ГазеРецордер је компатибилан са уобичајеним оперативним системима, уносећи податке о праћењу очију и миша у реалном времену.

РеалЕие

РеалЕие је софтвер за праћење очију заснован на вештачкој интелигенцији који користи обичан рачунар или лаптоп за анализу слика са веб камере. АИ иновативне платформе детектује зенице лица корисника и предвиђа тачке погледа са тачношћу од 110 пиксела.

Кључне карактеристике:

 • Софтвер вам омогућава да знате да ли учесници обраћају пажњу у интервјуима уживо.
 • Има компатибилан софтвер за праћење очију за истраживачке пројекте, а његова веома прецизна анализа показује информације о понашању ученика погледом.
 • Овај алат за мерење пажње има аналитичку функцију за учење о нечијој концентрацији и способности да се фокусира на одређене информације.

РеалЕие софтвер за праћење очију има прецизнији приказ пиксела од другог софтвера.

Газепоинт

Газепоинт је софтвер за праћење очију и биометријски софтвер који у реалном времену процењује податке о искреним мислима, свиђањима и несвиђањима корисника. Може анализирати како људске очи виде и реагују на то. Софтвер омогућава да се планови прецизирају према повратним информацијама учесника.

Кључне карактеристике:

 • То је платформа вођена подацима која елиминише нагађање о ангажовању корисника и интеракцији са тачком погледа. Дизајнери могу да погледају обрасце коришћења и оптимизују корисничко искуство.
 • Газепоинт је ефикасан алат за медицинску употребу, јер се користи у тестирању глаукома и дијагнози и лечењу дислексије.
 • Његова помоћна технологија омогућава појединцима са инвалидитетом да комуницирају, крећу се и комуницирају са светом.

Вишенаменски софтвер покрива широк спектар активности кроз тестирање ока, решења за праћење очију, маркетинг повезан са неуронима и биометријска истраживања.

Еиеваре

Еиеваре је провајдер имерзивне технологије заснован на вештачкој интелигенцији који врши праћење главе и очију путем веб камера или 3Д камера. Власнички алгоритми компјутерског вида и АИ технологија за перцепцију машина подржавају решења заснована на хардверу заснована на старијим технологијама.

То је исплатив софтвер за праћење очију који се може интегрисати у било коју платформу или уређај.

Кључне карактеристике:

 • Развијен је да побољша природну везу између људи и уређаја кроз технологију праћења погледа.
 • Софтвер прати умор откривањем положаја главе, погледа и затварања очију под различитим положајима главе.
 • Његов алат Еиевеар Беам омогућава праћење покрета очију и главе током играња игрица. Корисници га такође деле са гледаоцима у стриму уживо.
 • Еиеваре обезбеђује 6 степени компатибилан софтвер за праћење главе са тачним резултатима.

То је софтвер заснован на вештачкој интелигенцији који елиминише хардверски процес за праћење очију и прати покрете очију и главе.

Хавкеие

Хавкеие је платформа за истраживање корисника и праћење очију која пружа информације о понашању корисника. Овај софтвер је способан само за иОС уређаје и омогућава вам да тестирате све путем праћења очију.

Кључне карактеристике:

 • Омогућава да се сниме покрети очију како би се разумели мисаони процеси учесника. Кроз ово се могу видети функционалне перформансе корисника, пажња и незнање.
 • Софтвер прилагођен кориснику је у потпуности дигиталан, без употребе било каквог хардвера.
 • Овај алат омогућава дизајнерима, трговцима и истраживачима да стекну детаљан поглед на своју креативност.

Платформа обрађује хиљаде података са скалабилношћу, али софтвер није компатибилан са Андроид или Виндовс уређајима.

Екпозе.ио

Екпозе.ио је истраживачка платформа за праћење очију која минимизира људске учеснике. Поуздана платформа пружа тренутне, прецизне, фокусиране и предвидљиве резултате за слике и видео записе.

Препун је научне позадине и синтаксе која предвиђа колико ће пажње објекти посветити елементу.

Кључне карактеристике:

 • Прави топлотне мапе на огласима или брошурама да покаже који део привлачи пажњу.
 • АИ производи оцену топлотне карте са 95% тачности у поређењу са људским оком.
 • Фигма или Цхроме додаци могу анализирати дизајн без затварања тренутне апликације.
 • Екпозе нуди топлотну мапу пажње за видео, идентификујући област интересовања и како ће се понашати пред правом публиком.

Екпосе.ио одузима мање времена од других платформи за праћење очију јер људи морају да га анализирају. Међутим, ова платформа има сличну примарну тачност у поређењу са софтвером заснованим на људима.

Лоцеие

Лоцеие је веб-базирана платформа за праћење очију која пружа увид брендовима, агенцијама и истраживачима тржишта. Регрутовао је праве запослене да анализирају дизајн на основу демографских података. Платформа генерише прилагођене извештаје са топлотним мапама за визуелизацију и валидира дизајн на основу најбољих претпоставки.

  10 софтвер за управљање фармама за ваше пољопривредно земљиште

Кључне карактеристике:

 • Лоцеие је биометријска платформа за праћење очију која оптимизује дигиталну помоћ и пружа прецизна мерења за визуелно представљање.
 • Омогућава трговцима, агенцијама и веб дизајнерима да добију претходне повратне информације о коришћењу свог садржаја.
 • Софтвер помаже да се повећа повраћај улагања и стопе конверзије генерисањем топлотних мапа на дизајну и проналажењу области за побољшање.

Лоцеие је корисна платформа за кориснике којима је потребно двориште људи за анализу дизајна. Пружа извештаје засноване на људима за коришћење у реалном времену.

ЕиеСее

ЕиеСее је компанија за истраживање тржишта која користи маркетиншке утицајне људе користећи технологије праћења очију и кодирања лица. То је брзо, скалабилно и исплативо решење засновано на веб камери за истраживаче, које олакшава конверзију података у увиде који се могу применити.

Кључне карактеристике:

 • Помаже у тестирању паковања у свим фазама процеса, претварајући препреке у повољне исходе.
 • Организација дозвољава да се стопа покривености е-трговине позитивно промени. Његов приступ понашању потрошача заснован на технологији обезбеђује видљивост производа, повећавајући продају.
 • Оптимизује синтетику дигиталног маркетинга како би пружио најпредвидљивији увид у учинак огласа.

ЕиеСее укључује многа решења за дигиталне процесе који су исплативи, јер не користи људе за даље.

Цоол Тоол је платформа за увид која пружа неанимиране алате за мерење и истраживања заснована на анкетама. Анализира шта људи мисле, виде и осећају када гледају бренд. Потпуно аутоматизовани алат поставља и оптимизује концепт тржишта и приказује њихове репосте, што помаже у повећању утицаја куповине и повраћаја улагања.

Кључне карактеристике:

 • Софтвер омогућава тестирање статичних и анимираних слика, видео записа и окружења као што су прототипови, веб странице и мобилне апликације.
 • Цоол Тоол користи МиндВаве мобилне слушалице за мерење ЕЕГ активности, омогућавајући праћење емоционалног стања корисника у реалном времену. Показује да ли је купац задовољан или разочаран производима.
 • То је платформа за онлајн анкетирање која помаже агенцијама да спроводе истраживање тржишта како би упознале понашање потрошача.

ЦоолТоол-ов софтвер заснован на анкетама пружа детаљне информације о извештајима тестираним очима и помаже истраживачима да разумеју расположење потрошача.

Пупил Лабс

Пупил Лабс је софтвер отвореног кода и носиве слушалице за праћење очију које користи глобална заједница истраживача за праћење очију. Омогућено је анализом погледа заснованом на облаку и изграђено са робусним скупом алгоритама и инфраструктуре доступне истраживачима.

Кључне карактеристике:

 • Његов софтвер Пупил Цоре чита долазни видео ток и детектује зеницу, прати поглед, открива и прати маркере у окружењу и преноси податке у реалном времену.
 • Показује покрете очију у реалном времену и открива обрасце визуелне пажње.
 • Пупил Инсивибле су наочаре за праћење очију које омогућавају машинско учење и које се повезују са паметним телефонима.

Платформа се састоји од разних фенси наочара које прате покрете очију и омогућавају апликације за праћење очију које превазилазе данашње могућности.

Око поглед

Око поглед је комуникациони уређај заснован на погледу који обавља критичну функцију прецизног мерења где корисник гледа. То је инструмент који се мало замара и има високу тачност, за постављање калибрације потребно је мање од 15 секунди. Овај уређај контролише системе за забаву и звук, светла и прекидаче са инфрацрвеним фреквенцијама и радио таласима.

Кључне карактеристике:

 • Еиегазе има алате за обликовање текста који омогућавају брже куцање, пребацивање између различитих распореда тастатуре и куцање на више локација.
 • Има интерфејс тамне позадине за смањење напрезања очију и укључује дизајниране иконе.
 • Објекат за претраживање интернета је брз и сигуран, што омогућава да се добију тачније информације тако што ћете бити ближе објекту.

Еиегазе је бржи од било које друге платформе за калибрацију и даје резултате за 60 секунди. То поједностављује процес повезивања са светом.

Завршне речи

Маркетиншким стручњацима и истраживачима је потребан софтвер за праћење очију да би свој маркетиншки план подигли на виши ниво и истакли се. Он детектује покрете очију корисника у реалном времену, омогућавајући им да процене ефикасност своје креативности у уму корисника. Показало се да је то драгоцено средство за стицање увида у области елемената који привлаче пажњу.

Маркетиншки стручњаци могу дизајнирати ефикасније рекламе, веб странице и паковање производа директно анализирајући начин размишљања и визуелну пажњу потрошача. Ова техника омогућава маркетиншким стручњацима да идентификују кључне области којима је потребна пажња како би се повећао ангажман корисника. Дакле, технологија доприноси доношењу вредних одлука за постизање најбољих могућих резултата.

Погледајте ове алатке за топлотну мапу које ће вам рећи где ваши корисници кликну како бисте максимално искористили своју дигиталну маркетиншку стратегију и повећали ту продају!