14 занимљивих алата за ревизију и управљање квалитетом кода

Заглавили сте са поквареним кодом? Не можете да идентификујете разлог грешке? Време је да анализирате свој код за проблеме који су проузроковани!

Софтвер и веб апликације широм света постају све сложенији из дана у дан. Уз оштру конкуренцију и потребу за квалитетом у критичним апликацијама, одржавање квалитета кода постаје од највеће важности. Лош код не утиче само на одржавање кода, већ утиче и на његов учинак у неколико случајева.

Хајде да бацимо поглед на неке од алата који су најприкладнији за решавање овог проблема.

СонарКубе

СонарКубе је најпопуларнији алат за анализу квалитета кода и безбедности на тржишту. Уз подршку заједнице отвореног кода, Сонаркубе тренутно може анализирати и производити резултате за преко 25 програмских језика, који су виши од већине алата на тржишту.

Долази у бесплатном издању за заједницу и другим премиум плаћеним издањима.

Примарне предности коришћења СонарКубе-а су:

 • Лако се интегрише у ЦИ/ЦД цевоводе са једном линијском командом.
 • Такође се може интегрисати у Мавен и Градле циклус изградње
 • Проверава скоро све – квалитет кода, форматирање, декларације променљивих, руковање изузетцима и још много тога

Ово вам помаже да осигурате да је ваш код очекиваног квалитета пре него што се споји!

Научите како да прегледате код са СонарКубе овде.

Висуал Ассист

Преместите свој код у било који метод, симбол, референцу или датотеку у својим решењима и пројектима помоћу којих Висуал Ассист. Помаже вам да прегледате и модернизујете старији код и извршите специфичне провере квалитета. За вас доноси функцију провере кода која је заснована на ЛЛВМ/Цланг, која поправља или дијагностикује типичне програмске грешке, као што су проблеми са интерфејсом, грешке и кршење стила.

Можете ископати у проблеме и поправити пукотине једноставном статичком анализом. Висуал Ассист вам помаже да смањите сложеност кода како бисте га учинили проширивим и побољшали читљивост без промене спољашњег понашања. Можете лако да рефакторишете код који сте наследили, прву верзију свог рада или застарели код помоћу Висуал Ассист-а.

Можете да исправите грешке, посебно нотацију показивача и мала слова симбола, и гледате како Висуал Ассист ради остало. Поред тога, направите Ц++ код високих перформанси за пројекат на којем радите са ВА функцијама и понашањем. Такође добијате Унреал Енгине 4 дев да онемогућите ИнтеллиСенсе и искористите подршку.

Штавише, Висуал Ассист предлаже довршење приликом писања кода како би уштедио време и поправио ваше упите током пројекта. Набавите пречице за отварање било које датотеке, проналажење било ког симбола, идите на имплементацију или било где у вези са тренутним симболом, отворите одговарајућу датотеку, пронађите референце и брзе радње, мени за рефакторирање, наведите методе у датотеци и још много тога.

ВА долази са две лиценце. Ако сте појединац, можете одабрати 129 УСД или купити стандардни план за 279 УСД ако сте организација.

Дубоко скенирање

Дубоко скенирање је одличан у скенирању спремишта Јавасцрипт кода. У стању је да обрађује динамичке провере квалитета кода за скоро сваки ЈаваСцрипт оквир.

Главне предности коришћења Деепсцан-а укључују:

 • Пружа графички приказ података скенирања током времена
 • Корисно за анализу и праћење како се одвија процес управљања кодом
 • Корисно за ревизије квалитета кода у целој организацији преко једне платформе
 • Аутоматско скенирање спремишта
 • Ради преко облака и локално

Пружа вам одличну контролну таблу за управљање и одржавање свих ваших пројеката и оцењивања квалитета кода на једном месту. Контролна табла је прави благослов за пласирање вашег стандарда квалитета пред клијента.

Клоцворк

Клоцворк може да изврши статичку анализу кода на пројектима скоро било које величине. Примарна предност коришћења Клоцворк-а је та што се лако интегрише са Висуал Студио Цоде ИДЕ, Ецлипсе, ИнтеллиЈ и неколико других. Ово програмерима олакшава коришћење Клоцворк-а.

Поред тога, може се интегрисати у ЦИ/ЦД цевоводе како би се обезбедио квалитет кода пре испоруке. Подржава Ц, Ц#, Ц++ и Јава.

ЦодеСонар


ЦодеСонар је алат за статистичку анализу кода који анализира код из рачунарске перспективе. У стању је да развије моделе из вашег кода, анализира их за потенцијалне претње извршења као што су застоји, преливање меморије, нулл показивачи, цурење података и бројне такве програмске грешке које би могло бити тешко ухватити.

Програмери ЦодеСонара тврде:

 • Скенирање кода које врши је дубље од других.
 • Може да открије 3-5 пута више недостатака у поређењу са другим алатима
 • Може да направи сопствени граф позива функције да би анализирао комплетан модел кода и пружио излаз о квалитету.

ЦодеСонар пружа опсежне могућности разумевања кода и помаже програмерима да брзо идентификују и реше проблеме.

ЈАрцхитецт

ЈАрцхитецт првенствено је посвећен анализи кода у језику Јава. ЈАрцхитецт је најисцрпнији алат за анализу Јава кода који анализира

 • Хијерархије позива
 • Потрошња меморије
 • Сложеност кода
 • Функционална спрега
 • Дубина гнежђења блока
 • Архитектонске мане у реализацији

ЈАрцхитецт користе гиганти као што су Самсунг, Интел, ЛГ, ИБМ, Гоогле и други. Ово потврђује колико је алат одличан.

Бандит

Бандит је Питхон алатка за скенирање безбедносних рањивости која скенира Питхон пакете у потрази за безбедносним грешкама. То је популаран алат међу научницима података и стручњацима за вештачку интелигенцију за прављење кода који испуњава организационе стандарде. Бандит је доступан за употребу преко интерфејса командне линије.

Он генерише извештај о безбедносној рањивости са детаљним информацијама о безбедносном проблему.

Више Питхон безбедносних скенера је наведено овде.

Цоде Цлимате

Цоде Цлимате је аналитичко средство које је изузетно корисно за организацију која наглашава квалитет.

Цоде Цлимате нуди два различита производа:

 • Брзина – идентификујте логичке недостатке и лоше обрасце дизајна унутар кода. Пружа добро анализирану визуализацију квалитета кода и помаже у разрешавању истог. Карактеристике брзине се фокусирају на побољшање функционалног квалитета кода.
 • Квалитет – првенствено се фокусира на квалитет кода у смислу форматирања, неискоришћеног увоза, променљивих и покривености тестом јединица. То је аутоматизовани алат који може аутоматски да обради све ваше захтеве за повлачењем. Ово обезбеђује квалитет пре спајања.

Подржава више од десет језика.

Цруцибле

Цруцибле из куће на Атлассиан је занимљив алат за сарадњу за управљање квалитетом кода. За разлику од аутоматизованих алата за проверу квалитета. Уместо тога, Цруцибле је ретка алатка на тржишту која пружа квалитетну анализу уз могућност сарадње у исто време. Цруцибле омогућава интеграцију са популарним алатима као што су Јира, Гитхуб, Цонфлуенце, као и ЦИ/ЦД алатима као што су Јенкинс или АВС ЦодеПипелине.

Неке од карактеристика Цруцибле-а укључују следеће.

 • Прегледајте код и сарађујте на њему
 • Аутоматски активирајте скенирање кода и погледајте извештаје у жељеном алату
 • Аутоматски генеришите карте у Јира тако што ћете дати рецензију
 • Пратите комплетан циклус прегледа кода на једном месту

Фортифи Статиц Цоде Анализер

Фортифи би Мицро Фоцус фокусирати се на скенирање безбедносних пропуста у бази кода. Гледа на познате безбедносне пропусте и било какво присуство злонамерног софтвера или оштећених датотека које могу представљати проблем.

Неке од узбудљивих карактеристика укључују:

 • Аутоматско скенирање кода
 • Покрива скоро сваки програмски језик
 • Пружа предлоге за решавање рањивости
 • Пружа богату анализу кода како би вам помогао да брже решите проблеме
 • Једноставна интеграција са популарним ЦИ/ЦД алатима

Цодецов

Цодецов је свеобухватан алат за управљање базом кода као и за изградњу помоћу једног услужног програма. Анализира гурнути код, врши потребне провере и аутоматски их спаја ако је потребно. Неке од више функција су наведене у наставку.

 • Једна линија команде може скенирати, анализирати, генерисати извештаје и спојити их
 • Интегрисан са скоро свим популарним ЦИ/ЦД алатима
 • Подржава разрађену листу од 30+ програмских језика
 • Интегрише извештаје у Гитхуб спремиште ради лакшег прегледа кода

Цодаци

Прегледајте квалитет свог кода и аутоматизујте процес са Цодаци. Помаже вам да пратите технички дуг за преко 40 програмских језика. Добићете приступ за одржавање сопственог квалитета кода кроз блокирање спајања на основу ваших правила квалитета.

Цодаци пружа све функције које су вам потребне, као што су стандарди високе безбедности, стандардизација кода, побољшана брзина тима, прилагођене потребе и још много тога. Интегришите Цодаци са својим током рада и добијајте обавештења где треба да убрзате процес.

Примајте обавештења на Слацк-у или као коментаре захтева за повлачењем и стекните потпуну видљивост техничких дугова и знајте тачно шта да решите за колико времена. Прилагодите своју анализу на основу стотина правила која Цодаци нуди или користите њену конфигурациону датотеку.

Цодаци проверава перформансе и безбедност пре процеса да би заштитио ваш производ од рањивости. Дефинишите стандард квалитета и уверите се да сви у тиму објављују доследан и здрав код. Такође можете да се одлучите за верзију са сопственим хостом да бисте добили најбезбедније окружење и приступ фантастичним функцијама.

Цена за мале тимове је 15 УСД по кориснику месечно ако се наплаћује годишње, укључујући складишта у облаку и неограничене линије кода. Искористите 14-дневну бесплатну пробну верзију.

Цодеац

Пронађите могућности за рефакторисање, смањите технички дуг и измерите квалитет кода помоћу Цодеац ЦИ алат. За пријаву можете користити било коју верзију контролног система по вашем избору, укључујући Битбуцкет, ГитЛаб и ГитХуб. Подесите Цодеац да бисте знали шта се дешава у изворној контроли за само неколико секунди.

Лако идентификујте дупликације кода, цикломатску сложеност, нове проблеме са статичком анализом и уштедите време на прегледима. Пратите свој пројекат сваки пут да бисте побољшали квалитет кода током времена. Уводи време циклуса развоја софтвера за мерење времена потребног од првог урезивања до производње.

Цодеац је потпуно конфигурабилан и увек пружа детаљне извештаје. Почните да управљате квалитетом кода од данас тако што ћете брзо анализирати проблеме.

Набавите га сада по цени од 0 долара са неограниченим јавним спремиштима. Плаћајте 21 УСД месечно/кориснику да бисте добили неограничена приватна складишта. Искористите 14-дневну бесплатну пробну верзију и зароните дубље у предности.

СонарЦлоуд

Лако елиминишите рањивости и грешке помоћу СонарЦлоуд и брзо побољшати квалитет кода. Помаже вам да побољшате ток посла уз сигурност кода и континуирани квалитет кода тако да можете да отпустите чист код. Такође аутоматски анализира гране и украшава сваки захтев за повлачењем.

СонарЦлоуд решава проблеме који компромитују вашу апликацију и брзо хвата грешке како би спречио нежељене узроке који утичу на искуство крајњег корисника. Има сјајну функционалност која вам омогућава приступ сјајним побољшањима и функцијама. Поред тога, пружа чисте и транспарентне контролне табле како би стејкхолдере и тимове држао на истој страници како би одржао квалитет и поузданост. Такође можете да прикажете своје значке пројекта да бисте показали своју снагу.

Поделите праксе и уживајте у писању квалитетних дела уз СонарЦлоуд. Такође можете да се повежете са Сонарлинтом да бисте примали обавештења у ИДЕ-у. Говори много језика, од Јаве, Ц++, Апек-а, до Руби-ја и Свифта, и подржава преко 24 језика тако да се можете опустити у погледу безбедности и квалитета кода.

Набавите пројекте отвореног кода бесплатно са потпуним приступом функцијама. Почните са плаћеним планом тако што ћете узети 14-дневну бесплатну пробну верзију да бисте искористили више погодности.

Закључак

Анализа квалитета кода и ревизије постале су суштински процес за сваку организацију данас. Са све већом употребом библиотека отвореног кода, безбедност и квалитет кода су постали кључни за изградњу квалитетног софтвера.

Поред тога, бољи квалитет кода такође помаже организацији да смањи трошкове одржавања и побољшања у будућности. Стога ће вам ови алати сигурно прискочити у помоћ када је у питању прављење квалитетног софтвера.