17 најбољих софтвера за праћење и управљање трошковима за власнике малих и средњих предузећа

Праћење трошкова је процес бележења где ваш новац иде.

Колико често пратите своје трошкове?

Сваког сата, дневно, месечно, квартално или годишње? У почетку може изгледати као огроман посао, али временом ћете схватити његову важност.

Брига о нашим финансијским ресурсима је од највеће важности, а почиње још од студентских дана. За неке то почиње и пре тога. Ових дана потребан је само један медицински рачун, што може довести људе на ивицу банкрота.

Праћење месечних и годишњих трошкова је препоручени метод за власнике предузећа и појединце.

Важност праћења трошкова

  • Одржавајте навике потрошње: Праћење трошкова ће вам помоћи да идентификујете, ограничите или елиминишете своје расипничке навике потрошње. То ће вам додатно помоћи да свој новац ставите тамо где вам је потребно.
  • Спречавање прекомерне потрошње: Праћење трошкова ће спречити очигледну прекомерну потрошњу тако што ће вас приморати да креирате месечни буџет. Трошење ваше зараде у складу са буџетом који сте сами поставили добро је на дуге стазе.
  • Контрола над финансијама: Ако сте стално у дуговима, то је вероватно зато што не контролишете своје трошкове. Праћење трошкова ће вам дати слободу да свој новац уложите у продуктивне ствари.

Рецимо да сте ишли у куповину са пријатељима током викенда. Тада сте схватили да сте на крају купили ствари које нисте желели. Урадио си то само због притиска вршњака. Уместо тога, улагање тог новца у себе куповином књиге за самопомоћ или уписивањем у неки хоби час би могло бити од помоћи.

Зашто се фокусирати на праћење трошкова у предузећима?

За особе које су власници малих и средњих предузећа неопходно је пратити трошкове. Такође, држање личних трошкова одвојено од пословних је неопходно јер је компанија самостална јединица. Ваш посао би могао бити ваша страст и треба га третирати као такав јер:

  • То ће вас заштитити од невоља: Ваше предузеће има право на правну заштиту коју ви као особа можда нисте. Ако ваши трошкови нису одвојени, ви сте у супротности са тим понудама и тиме сте одговорни ако клијент покрене тужбу. У том случају, ваша имовина може бити у питању.
  • То вас чини спремним за пореску сезону: Нећете морати да гледате у свој ормар или контролну таблу аутомобила да бисте пронашли рачуне и признанице. Такође, када путујете ван града на пословни састанак, можете потраживати одређени износ насталих трошкова. Неки пословни трошкови су неопорезиви и могу се сматрати трошковима пословних састанака. Посао ваших књиговођа ће такође бити лакши јер ће бити лако разликовати опорезиве ствари од оних које нису опорезиве.
  • Бројање профита ће постати лако: моћи ћете да назовете своје профитне бројеве исправно без нагађања кад год клијенти затраже. То ће на крају помоћи у одржавању буџета компаније одражавајући се на трошкове.

Један од начина праћења пословних трошкова је коришћење апликација за праћење пословних трошкова. Апликација за праћење трошкова помаже вам да водите правовремену и одговарајућу евиденцију ваше потрошње пратећи признанице и рачуне. Неке апликације се директно повезују са вашом банком и кредитним картицама, штедећи вам време избегавајући ручни рад.

Дозволите нам да сада погледамо неке од најбољих апликација за праћење трошкова за ваше пословање.

Зохо Екпенсе

Зохо нуди једну од најбољих апликација за праћење трошкова. Његов УИ/УКС је веома задовољавајући корисника, нуди широк спектар решења. Зохо гарантује да нема рачуна без праћења и да их дигитално чува. Такође можете аутоматски да прослеђујете своје признанице путем е-поште. Чак и ако је ваше пословање у иностранству, Зохо вам омогућава да унесете своје трошкове у различитим валутама.

Овде можете креирати прилагођену страницу трошкова и омогућити својим запосленима да поделе трошкове. Ако ваш посао захтева много путовања, ваш трошак километраже се може пратити помоћу Зохо-а са 100% тачношћу. На овај начин можете ограничити своје трошкове.

Компатибилан је са било којом платформом, укључујући Андроид и иОС. Зохо нуди почетницима 14-дневну бесплатну пробну верзију.

  9 најбољих ВхатсАпп ЦРМ-ова за лаке односе с купцима

Валлестер

Валлестер је једна од најпопуларнијих платформи за праћење корпоративне потрошње. Нуди решење на једном месту за све потребе пословне потрошње, као што су праћење, снимање, дељење начина плаћања, подешавање нових метода плаћања и још много тога.

Својим запосленима можете издати нове виртуелне платне картице за потребе корпоративне потрошње било када и било где. Његов робустан систем обавештавања вас увек обавештава о активностима потрошње у реалном времену.

Штавише, можете дозволити да мала повлачења готовине замене канцеларијску кутију за закључавање ситног новца, што је веома несигурно и незгодно.

Као пословни менаџер или заинтересована страна, можете доносити одлуке у реалном времену о куповини и потрошњи тако што ћете онемогућити картицу са своје стране. Да не спомињемо, такође можете креирати виртуелне картице за одређене пројекте и дистрибуирати приступ више чланова тима.

Програмер такође ради на новој функцији која се зове праћење и отпремање без трошкова. Овај нови систем подсетника за праћење трошкова ће редовно подсећати запослене да постављају признанице, фактуре, ваучере итд.

Валлестеров алат за праћење трошкова ради на мрежи преко веб претраживача и на мобилним телефонима и тренутно нуди бесплатне пробне верзије. Стога, проверите да ли је ово прави алат за праћење трошкова за ваше пословање.

Прецоро

Предузећа која желе да стекну потпуну видљивост организационе потрошње могу се ослонити на Прецоро. Овај ефикасан софтвер за управљање трошковима нуди увид у оперативне трошкове и обезбеђује одговарајуће коришћење буџета.

Помоћу овог софтвера можете аутоматизовати ток рада за одобравање који не само да ће вам уштедети време, већ и време за повећање ефикасности. Праћење фактура, признаница и захтева за надокнаду трошкова постаје једноставно са овом платформом. Можете чак и да интегришете Прецоро са својим рачуноводственим алатом за двосмерну синхронизацију података.

Овај софтвер вам омогућава да креирате правила за потрошњу тако да никада не премашите свој буџет. Његова контролна табла у реалном времену је савршена за визуелизацију ваше укупне потрошње. Штавише, компаније могу добити детаљне извештаје о различитим категоријама.

Да бисте изградили беспрекоран ток посла, можете га интегрисати са КуицкБоокс, Ксеро, НетСуите, Амазон Бусинесс Пунцх-ин и Слацк. Модел цена је такође потпуно транспарентан и долази са 14-дневном бесплатном пробном верзијом.

Дивви

Дивви је свеобухватно решење за управљање трошковима за ваше пословање. Платформа има неке јединствене карактеристике које је чине правим избором за свако пословање. Уз Бусинесс Цредит, можете добити приступ финансирању било које величине. Потребно је само да се пријавите за кредитну линију у року од неколико минута и почнете да трошите уз помоћ Дивви картица.

Управљање трошковима постаје прилично лако јер сваку куповину направљену помоћу Дивви картица можете категоризовати са неколико кликова. Дакле, нема потребе за ручним извештавањем о трошковима у компанији.

Када направите буџет за своју компанију преко Дивви-ја, можете добити праћење и контроле у ​​реалном времену како бисте преузели потпуну контролу над буџетима ваше компаније.

Најбоља ствар у вези са овим софтвером за праћење трошкова светске класе је то што је потпуно бесплатан за коришћење. Нема скривених трошкова. Поврх тога, можете добити онолико физичких и виртуелних картица за своје запослене колико је потребно. Награде од Дивви-ја за вашу потрошњу чине још један разлог да одаберете ову платформу.

Реците збогом традиционалним извештајима о трошковима и поздравите овај напредни систем за праћење трошкова.

Плео

Плео је финтецх стартуп који управља трошковима предузећа користећи Плео картице: кредитне и дебитне картице. Можете да организујете своје трошкове кликом на неколико дугмади на екрану.

Можете интегрисати Плео заједно са другим књиговодственим алатима. Омогућава вам да поставите ограничења потрошње, прилагодите их било када и предложите најбоље праксе потрошње. Даље, чим се изврши уплата са ваше Плео картице, добићете обавештење и тај трошак ће бити додат.

Плео је апликација за мала и средња предузећа и има три различита распона цена. Плео скида ваш терет са неупоредивог и досадног свакодневног посла и омогућава вам да се фокусирате на свој посао.

ФресхБоокс

ФресхБоокс је апликација за праћење пословних трошкова која помаже у праћењу трошкова за мала и средња предузећа. Ваш налог ће се ажурирати сваког дана повезивањем банковног рачуна и кредитне картице.

  10 најбољих Доцкер хостинг платформи за ваше контејнере

Има функцију преузимања потребних података са слике коју отпремите са било ког рачуна или рачуна. Такође можете да складиштите своје рачуне у Фресхбоокс-у. Дакле, имате све за време подношења захтева за порез. Док сте у пројекту, ваш тим може да израчуна своју потрошњу, а такође можете да надгледате њихове трошкове.

Помаже вам да пратите количину посла обављеног током дана са било ког места. Потребно је само да се фокусирате на неговање свог пословања јер је све аутоматизовано.

Понуђене цене су минималне за различите планове, али апликација је дугорочно корисна, без обзира на цене.

Нана

Можете видети цео свој финансијски живот кроз Минт. Минт вам нуди прилагођена решења, персонализујући ваше искуство потрошње и праћење трошкова.

Сва ваша доспела плаћања рачуна и месечни трошкови могу се интегрисати у Минт заједно са другим апликацијама. Омогућава вам да не пропустите ниједан износ и да пратите где трошите свој новац.

Апликација вам омогућава да подесите свој буџет, осигуравајући да га се придржавате слањем благовремених обавештења ако је превише потрошен. Такође даје препоруке за уштеду новца и могуће брже постизање ваших финансијских циљева.

Процес отварања рачуна је безбедан и безбедан и доступан је на свим уређајима.

Екпенсифи

Екпенсифи омогућава својим корисницима да воде евиденцију о неограниченој количини рачуна. Синхронизовањем ваших налога са Екпенсифи-ом, остаћете са врло мало посла током ове пореске сезоне. Такође можете поставити прилагођене пореске стопе за одређену политику трошкова.

Ручно отпремање трошкова је застарело. Овде се сви ваши рачуни и признанице аутоматски скенирају једним кликом. Поред тога, ако су вам досадили сви ови процеси, можете се додатно одлучити за Екпенсифи картицу уместо рачуна.

Можете испробати бесплатну верзију, јер је једноставна за коришћење и пружа вам пут да размишљате у правом смеру за своје пословне трошкове. Помаже вам да пратите трошкове док се крећете, код куће или у канцеларији.

Клупа

Апликација Бенцх делује као ваш виртуелни књиговођа. У Бенцх-у су софтвер и људски мозак упарени. Главни фокус је на малим предузећима и предузетницима који припремају финансијске извештаје за своје пословање.

Тим посвећених стручњака преузима све, а вама се контактира само ако је нешто потребно. Књиговодство се обавља месечно и чини вас и ваше предузеће финансијски спремним за порез. Посвећени стручни тим је брз и поуздан.

Апликација вам омогућава да се усредсредите искључиво на вођење свог пословања без бриге о пореским режимима. То је један од најбољих софтвера у употреби. Цене су приступачне, а на почетку је обезбеђена и пробна верзија да бисте боље разумели апликацију.

Схоебокед

Схоебокед је апликација која својим корисницима пружа услуге дигитализације. Циљ му је да дигитализује стварне рачуне смањујући људске грешке. Такође подржава интеграцију различитих апликација како би се олакшао ток посла.

Апликација се бави пореским пријавама, складиштењем скенираних признаница и рачуна и пружа извештаје о трошковима. Чување основних докумената у фасцикли архиве је згодно када је то хитно потребно.

Користећи ову апликацију, можете креирати онлајн листу свог тима и стално је ажурирати. Подржан је и на Андроид и иОС платформама. Његова тачна функција праћења километраже се користи када сте на путовању са буџетом.

Дект

Дект је апликација за праћење пословних трошкова која жели да останете без папира и обавите минималну папирологију. Олакшава руковање бројевима и папирима тако што ћете постати дигитални са вашим рачунима.

Дект ће извући битне податке и сачувати их у својој меморији тако што ће учитати рачуне, признанице или фактуре. Има преко 95% тачности док подноси папирологију и штеди ваше време и труд. Ово вам оставља значајну количину времена за развој вашег пословања.

Отпремите своје податке са било ког места и са било ког уређаја. Нуди и налаже преко 30 интеграција за одржавање вашег тока посла. Апликација је тако дизајнирана да је лако разумети. Сада можете добити бесплатну пробну верзију ако је ваше предузеће мало или сте будући пословни ентузијаста.

Цонцур

Цонцур вам помаже да растете као пословни професионалац јер апликација стално расте и додаје нове функције. Овде, изменом подешавања у складу са вашим потребама, можете да прилагодите апликацију вашим начинима.

  Шта значи „ИТТ“ и како га користите?

Можете да израчунате РОИ свог пословања са великом прецизношћу. Има приступачну контролну таблу која вам омогућава да видите сву своју потрошњу на једној страници. Можете да мењате своје буџете и да их контролишете било када и било где.

Такође можете погледати демонстрацију рада апликације, која је прилично једноставна. Цонцур вам омогућава да холистички доносите финансијске одлуке подржане чврстим подацима. Показало се да је од велике помоћи власницима малих предузећа и младим стартапима.

Цертифи

Цертифи пружа одличан увид у управљање трошковима. Овај алат је једноставан за креирање и руковање извештајима и надокнаду трошкова. Потребно је само да учитате слику својих трошкова, а извештај се креира аутоматски.

Савршена је основа за глобално пословање јер је доступна на преко 60 језика и 140 валута. Можете да интегришете своје пословне кредитне картице и политике са апликацијом и персонализујете сваку ствар према свом буџету.

Овде су такође подржане интеграције са широким спектром апликација тако да ваш рад не престаје. Апликација је подржана на свим уређајима и има беспрекорне перформансе и високо задовољство корисника.

ММЦ признаница

ММЦ Рецеипт је апликација за праћење трошкова и скенирање рачуна. Апликација брзо скенира рачуне и признанице у различитим валутама са великом прецизношћу података.

Нема ограничења за постављање рачуна и број корисника. Не морате да бринете о простору за складиштење пошто апликација има неограничено складиште у облаку и омогућава вам да складиштите без ограничења.

Постављање функције вишестепеног одобрења даје вашем пословању додатни подстицај. Он процењује да ли су снимљени подаци спремни за извоз или не, помажући у побољшању ваше способности доношења одлука.

Такође можете погледати демо верзију да бисте боље разумели карактеристике апликације и испробали бесплатну верзију.

Еверланце

Еверланце је вођење послова учинио главним приоритетом власника предузећа аутоматизацијом максималног броја ствари. Са једним надимком на екрану, можете сортирати и управљати својим трошковима. Прилагодите своју личну и пословну потрошњу на овој платформи и будите слободни током пореске сезоне.

Пренос података је обезбеђен, а организовање складиштења у облаку је једноставно. Повежите више визиткарти одједном да бисте уштедели време и труд за управљање трошковима. Предлози у вези са пореским олакшицама су његова изузетна карактеристика. Можете уштедети своје порезе пружањем правовремених и тачних информација.

Тим за корисничку подршку стоји вам на располагању седам дана у недељи за сва питања. Можете одабрати његову бесплатну верзију да бисте испробали где нуди многе функције. Осим тога, можете чак и да креирате свој персонализовани шаблон према вашим потребама.

Ваве

Ваве је више фокусиран на неговање малих предузећа до њиховог пуног потенцијала. Има софтвер високе технологије који је једноставан за руковање и који је сигуран за управљање вашим трошковима.

Такође вам омогућава да пратите свој профит и губитак у реалном времену и одржава вас спремним за пореску сезону. Софтвер је бесплатан за коришћење неограничено време без ограничења и скривених накнада.

Једина ствар коју морате имати док приступате апликацији је интернет веза. Подржан је на свим уређајима и релативно је једноставан за коришћење. Пребацивање података са различитих апликација и веб локација је доступно са даљине.

Верифи

Верифи помаже малим предузећима да расту брже него икад. Апликација служи својим клијентима и има неискоришћени потенцијал раста.

Овде можете проценити своје трошкове пројекта или пословне трошкове пре почетка пројекта. Подаци се аутоматски уносе у апликацију и није потребан ручни рад. Месечни извештај можете погледати било када и било где, јер је доступан 24/7.

Доступан је на свим уређајима и на свим платформама. Можете да синхронизујете своју е-пошту са Верифи ради лакшег преузимања рачуна и признаница. Има широк спектар других апликација, а апликација се користи у различитим областима.

Закључак

Прошли су дани када сте пронашли доброг књиговођу за ваше пословање за подношење пореских пријава. Све што вам треба је апликација за праћење пословних трошкова и ништа друго. Међутим, одабир праве апликације за раст вашег пословања и ефикасно управљање трошковима је подједнако важан. Коришћење ових апликација у свом послу оставиће вам довољно времена, труда и енергије за себе и своју породицу.

Ево неких алатки које ће вам помоћи у управљању ресурсима и Ацтиве Дирецтори и Оффице 365 менаџменту за ваше пословање.