18 Метаверсе послова који би могли бити врући у будућности

Метаверсе, као технологија у настајању, има много могућности као и изазова који ће морати да издрже тест времена.

Метаверсе је привукао значајну мејнстрим пажњу након уласка глобалних брендова као што су Мета, Ницк и други. Ово широко усвајање Метаверсе-а има потенцијал да отвори нове/будуће прилике за каријеру у различитим секторима.

Међутим, биће потребно много улога да би се сектор проширио и покренуо напред. Са толико великих корпорација које показују интересовање за Метаверсе, укључујући Мета, Мицрософт, Гоогле, Роблок, Нвидиа и децентраланд, то би могло имати повољан утицај на тржиште рада.

Метаверсе — Повезивање са виртуелним светом

Метаверсе је интеграција различитих технологија које омогућавају корисницима да се укључе у активности у реалном времену у виртуелном свету, као што су догађаји, игре, састанци и тако даље. На пример, Метаверсе ће вам омогућити да разговарате, присуствујете састанцима, присуствујете уметничким/музичким емисијама, забавама или било којим догађајима користећи виртуелни аватар који симболизује идентитет корисника.

На Метаверсе можете купити земље на којима би ваш аватар могао да борави. Дигитална валута се користи за куповину свега што пожелите на Метаверсе-у, попут одеће, кућа, штитова и мачева за играче на Метаверсе-у и још много тога.

Идеја иза свега је да се људима омогући приступ истом искуству које обично имају у свету у реалном времену, па чак и више. Рецимо да уметник жели да одржи концерт у Метаверзуму. Људи могу присуствовати и уживати у концерту користећи своје аватаре који служе као њихова репрезентација у виртуелном свету. Ово показује како Метаверзум омогућава проширење искустава из стварног света у виртуелна.

Очекује се да ће метаверзално тржиште рада достићи процену од 800 милијарди долара до 2024. године, а очекује се да ће 10.000 послова бити додато тржишту метаверзума у ​​наредних пет година. Послови у Метаверсеу су у позицији да подстакну раст и утирају пут за масовно прихватање Метаверзума.

Већ постоје тоне Метаверсе послова који укључују архитекте метаверзума, 3Д дизајнере, дизајнере хардвера, дигиталне менаџере и још много тога што би могло постати доступно у будућности.

Већ постојећи Метаверсе послови

Метаверзум зависи искључиво од ангажовања и структура, којима су потребни објекти, дизајн и искуство да би Метаверзум постао стварност. Главна снага која стоји иза развоја Метаверзума су његови архитекти. Ови архитекти дизајнирају структуре, тј. зграде и споменике, који чине Метаверзум и омогућавају виртуелну интеракцију између корисника.

  Све што треба да знате о новом иПад мишу и курсору за праћење

Аватар дизајнери/стилисти одеће

У Метаверсе, аватари представљају виртуелни идентитет корисника. Можемо бити или мушки или женски аватари у Метаверзуму. Међутим, корисници ће желети да њихови аватари изгледају добро и да носе модерну одећу. Овде се појављује посао стилисте. Дужност дизајнера одеће аватара је лични стилиста, који облачи аватаре на задовољство корисника.

АР/ВР софтверски инжењери

Посао софтверског инжењера у метаверзуму је од виталног значаја за одржавање технолошког аспекта Метаверзума. Пошто ћете радити са најсавременијом технологијом да бисте креирали платформе са интерактивним корисничким искуствима, знање кодирања је услов за ову улогу.

Ово је/биће врућа позиција јер ће предузећа/компаније желети квалификоване софтверске инжењере проширене стварности/виртуелне стварности да креирају софтверске програме за различите метаверзалне платформе.

Метаверзални догађаји су популарна реч и не постоје две речи за то. Из тог разлога, не можете имати довољно људи да планирате и извршавате догађаје на Метаверзуму. Данас се широм света организује толико виртуелних конференција и догађаја НФТ и Веб3.

Овај посао такође захтева техничке вештине за управљање догађајима на овим виртуелним платформама. Они одвајају време да испланирају извођење догађаја, одреде процедуре и понуде подршку. Менаџери догађаја који су упознати са овом индустријом у настајању и разумеју је биће веома тражени.

Дизајнери 3Д игара

Једна истакнута примена Метаверсе-а је играње игара. С обзиром на ово, дизајнер 3Д игара ће бити веома тражен посао у метаверзуму. Дизајнери игара задужени су да створе јединствено искуство играња које ће очарати многе играче. Дизајн игара је посао метаверзума који би омогућио дизајнерима игара да прошире своје скупове вештина и демонстрирају их у Метаверсеу и претворе га у пуну каријеру.

Да ли сте већ савладали веб2 вештину маркетинга? Фантастична прилика да откријете Метаверсе је претварање у стручњака за маркетинг за метаверсе.

Ова улога захтева развој билборда и рекламних кампања у Метаверсе-у за промовисање пројеката или предмета у виртуелном свету и повезивање са корисницима.

Менаџер производа

Како се Метаверсе развија и све више појединаца показује интересовање за њега, потражња за различитим производима у Метаверсе ће бити велика. Као резултат тога, компаније ће захтевати више менаџера производа који ће радити са инжењерским и дизајнерским тимовима како би развили производе. Ова улога посла метаверзума подразумева тестирање нових производа, преузимање одговорности за искуство крајњег корисника, лансирање нових идеја и подстицање развоја производа.

Хардваре Енгинеерс

Хардвер ће бити потребан за неке АР/ВР активности. Улоге посла у Метаверсе-у за хардверске инжењере ће бити тражене за прављење хардвера као што су слушалице, уређаји за ношење, нове камере и сензори. Сличне технологије већ постоје, али је потребан додатни развој како би биле бежичне, лагане и способне за интеракцију са додиром, околином или нашим сензацијама.

ЦиберСецурити

Док индустрија метаверзума напредује постепено, она је главна мета за хакере. Метаверсе је подложан безбедносним ризицима јер је рањив на сајбер нападе и крађу података.

Биће потребне неке безбедносне процедуре да би се гарантовало да су корисници безбедни док користе Метаверсе. И овде је потребан стручњак за сајбер безбедност за Метаверзум. Превенција напада у реалном времену је део овог посла, као и старање да се закони и протоколи ажурирају на време. Морате имати искуство у програмирању и сајбер безбедности да бисте били квалификовани за овај метаверзални посао.

  14 алата за верификацију е-поште за чишћење ваше мејлинг листе

Виртуелни водич

Пошто је Метаверсе млада индустрија, многи корисници још увек нису упознати са навигацијом виртуелним простором. Ови корисници или посетиоци први пут ће имати користи од помоћи туристичког водича. Дужности туристичког водича укључују помоћ, саветовање и смештај посетилаца у различитим просторима широм Метаверзума. За овај метаверзални посао, они који траже посао ће морати да имају широко знање о томе како индустрија функционише.

Стручњак за блокирање огласа

Огласи могу циљати на ваше право ја док ваше виртуелно ја истражује Метаверзум. Блокатори огласа за Метаверсе ће бити неопходни да би се спречили ови поремећаји.

Приповедач

За кориснике који посећују виртуелни свет, приповедачи у Метаверсе развијају искуства приповедања која укључују симулацију, спорт, слагалице, друштвене мреже и још много тога.

Овај метаверзални посао укључује писање сценарија за анимиране филмове или сценарије. Они пишу поучне приче и састављају приче за игре свих жанрова. За ову улогу морате разумети основе приповедања и бити у стању да користите преовлађујуће технологије у писању прича.

Ворлд Буилдер

Улога градитеља света у Метаверсе-у ће захтевати сличну стручност као и дизајнера видео игара, али са ширим и софистициранијим одговорностима, као што назив посла имплицира.

Градитељи света ће морати да размишљају унапред, јер је решавање друштвених последица онога што је изводљиво у овим световима у настајању кључно.

Виртуелни агент за некретнине

У Метаверсе-у већ постоје виртуелне некретнине, тако да ће бити потребни агенти за некретнине. Слично као што то раде у физичком свету, њихова одговорност ће бити да продају и изнајмљују имовину у Метаверзуму.

Креирање, управљање, консалтинг и маркетинг некретнина су сви аспекти овог метаверзума. Ово је прилика за агенте за некретнине који желе да пређу на Метаверсе и прошире своју стручност.

Програмер екосистема

Програмери екосистема одвајају своје време да посматрају и утврде шта је потребно заједницама или платформама, а затим раде са онима који стварају темељни елемент екосистема. Екосистем укључује игре, заједнице и сајтове друштвених медија.

Ови програмери екосистема су планери метаверзума који раде са виртуелним платформама или заједницама.

Поред тога, мораће да координишу са партнерима и гарантују да купци могу да користе своју виртуелну робу у различитим контекстима.

Истраживач

Предузећа или предузећа ће моћи да прате како су радили или раде у Метаверсе уз помоћ научника-истраживача. Научници истраживања могу понудити доступне информације о томе шта појединци одлуче да користе, на пример које игре играју чешће или колико често комуницирају са производом.

Ови подаци могу бити од користи за предузећа јер помоћу ових података могу да утврде да ли се потражња за њиховим производима повећава, на шта се њихови производи највише обраћају и да ли да преиспитају своје стратегије.

  Како сортирати одговоре на Куора према гласовима

Сафети Манагер

Менаџер безбедности метаверза је један од предстојећих послова у индустрији метаверзума. Они су ти који могу да прате шта се дешава у простору и да се постарају да сви буду безбедни.

На пример, могу да надгледају покушаје хаковања, провере усклађеност са регулаторним захтевима и пријаве узнемиравање на мрежи. Поред тога, они ће идентификовати потенцијалне употребе и злоупотребе Метаверсе карактеристика и указати на мере предострожности које ће бити предузете као одговор на њихове пројекције.

Дата Боунти Хунтер

У Метаверсе, подаци су све, тако да желите да будете сигурни да имате потпуну контролу. У Метаверзуму ће несумњиво постојати потражња за ловцима на уцене података са јаким вештинама рударења података, дигиталним вештинама и свеобухватним знањем о метаверзуму.

Ресурси за учење о Метаверзуму

#1. Метаверсе Мастерцласс

Један курс који ће вас упознати са Метаверсе је Метаверсе Мастерцласс. У овом трочасовном курсу открићете све што треба да знате о Метаверсе-у, блокчејн протоколу, улагању у имовину метаверза и како играње игара, веб3 и блоцкцхаин револуционишу интернет, између осталих тема. По завршетку ћете такође добити сертификат.

#2. Проширена стварност и виртуелна реалност Метаверсе Бусинесс

Научићете основе АР/ВР на овом Удеми курсу и како да покренете посао у Метаверсе. Укључује 4-сатни видео који објашњава шта су проширена стварност и виртуелна стварност, пословне концепте за АР апликације, ангажовање програмера за креирање АР апликација и како пласирати слободне услуге у проширеној и виртуелној стварности. Такође, добићете сертификат о завршетку.

#3. Специјализација виртуелне реалности

Цоурсера је такође одлично место за похађање курсева Метаверсе. Можете искористити курс специјализације за виртуелну стварност на Цоурсери да бисте покренули своје искуство виртуелне стварности. Можете се бесплатно придружити овом курсу да бисте научили основе виртуелне стварности, 3Д графике и ВР технологије интеракције. Једноставно унапредите знање ВР и дизајнирајте сопствене ВР апликације.

#4. Увод у КСР: АР/ВР/МР

Овај курс од Цоурсере вас упознаје са новим скупом технологија које револуционишу начин на који комуницирамо једни са другима. Овде ћете открити више о основним технологијама КСР-а. Штавише, на крају ћете добити потврду о завршетку.

#5. Сертификовани стручњак за метаверзум

У овом петосатном курсу научићете о историји веб3, како да почнете са Метаверсе-ом, шта значи бити стручњак у овој области, како да користите различите метаверсе технологије, а такође ћете истражити бројне случајеве употребе. Да бисте препознали свој труд, добићете сертификат о завршеном курсу.

Завршне речи

Док се Метаверзум прогресивно шири, још увек постоје неке неизвесности. Али упркос свему томе, Метаверсе је ту да остане захваљујући новим приликама за каријеру које ће створити за појединце, чинећи га индустријом коју вреди пратити.

Биће вредно истражити различите метаверсе компаније, јер већина захтева само веб2 вештине. Једина разлика је што ће се сада изводити у виртуелном окружењу кроз интеграцију различитих технологија. Ово олакшава људима да пређу са својих веб2 радних улога на веб3 метаверсе посла.