21 практичних оператера Гоогле претраге за СЕО и маркетиншке стручњаке

Гоогле контролише 92% удела на тржишту претраживача на глобалном нивоу. Сваког дана обрађује милијарде упита, тачније 8,5 милијарди претрага дневно.

То је 99.000 претрага у секунди! 🤯

Дакле, као стручњак за СЕО или маркетинг за садржај, кључно је да ископате ову огромну гомилу упита за претрагу и пронађете оне релевантне за ваше пословање и публику.

Не када имате невероватне Гоогле операторе претраге.

Користим Гоогле операторе претраге да пронађем релевантне упите и филтрирам непотребне резултате претраге. Оператори Гоогле претраге су напредне команде и знакови за Гоогле претрагу да вам покаже тачно шта желите и ништа друго.

Овај Гоогле напредни метод претраге ми је помогао да скратим време истраживања и са лакоћом анализирам садржај свог конкурента. У многим случајевима, ове команде за Гоогле претрагу су ми помогле да пронађем и недовољно обрађене теме.

Дакле, хајде да истражимо листу оператора Гоогле претраге коју сваки стручњак за СЕО и маркетинг садржаја мора да зна.

Ако блогујете као споредну гужву, ова листа вам може изузетно помоћи да пронађете неке проклето добре теме ниске конкуренције за веб локацију за почетнике.

Преглед садржаја

Правила оператера претраге

Када користите операторе Гоогле претраге, углавном се морају поштовати два правила. У супротном, нећете добити резултате које желите.

 • Тачна интерпункција: Ако не користите исправан знак интерпункције, Гоогле ће обично игнорисати оператора и неће приказати очекиване резултате.
 • Избегавајте размаке: Немојте користити размаке пре или после оператора. На пример, сите:вдзвдз.цом ће радити, али сајт: вдзвдз.цом неће.
 • Ови оператори претраге су такође познати као Доркс и користе се за Гоогле Доркинг. Дакле, морате бити опрезни са информацијама које пронађете код ових оператера; немојте га злоупотребљавати, иначе можете упасти у правни проблем.

  Међутим, Гугл оператери претраге које ћу данас поделити углавном се фокусирају на истраживање вашег конкурента у СЕО и маркетиншке сврхе. Такође сам објаснио неке случајеве употребе који вам могу помоћи да лако побољшате своје маркетиншке напоре.

  Листа оператера Гоогле претраге

  Знати како да направите савршене Гоогле упите за претрагу може у великој мери утицати на вашу ефикасност и укупан процес истраживања. Оператори претраге се могу широко класификовати у две категорије: Поуздани и Непоуздани.

    Најбољих 10 Трон новчаника за чување и управљање ТРКС токенима

  ➡ Поуздан: Даје очекиване резултате.

  ➡ Непоуздано: резултати претраге су погодни и промашени. Можда ћете добити очекиване резултате, или нећете.

  Ови Гоогле оператори претраге ће такође радити на Гоогле Цхроме алтернативама, као што су ДуцкДуцкГо, Бинг, Иахоо, Браве и још много тога.

  Поуздани оператери Гоогле претраге

  -инурл:

  кеш:

  аллинтект/интект:

  сајт:

  тип датотеке:

  наслов/све наслов:

  *

  • Џокерски знак. Поклапаће се са било којом речју или фразом. Мора да се комбинује са неким другим оператером.
  • Пример: сајт:*вдзвдз.цом

  инфо:

  • Дохвата све доступне информације о одређеној страници или веб локацији.
  • Пример: инфо:вдзвдз.цом

  “”

  |/ОР

  И

  ин

  ()

  извор:

  пре после:

  🔔 Напомена: За операторе пре и после, ако користите пуне датуме, претрага мора да се обави у формату година/месец/дан.

  Непоуздани оператери Гоогле претраге

  инанцхор/аллинанцхор:

  око (Кс)

  • Враћа резултате где су два термина/фразе унутар (Кс) речи један од другог.
  • Пример: сео ОКО(2) садржаја

  локација/локација:

  датумски опсег:

  #…#

  🔔 Напомена: За оператор распона датума, прати се јулијански формат датума. Иза године следи број дана од почетка године.

  Моћни случајеви коришћења оператера Гоогле претраге за СЕО и маркетиншке стручњаке

  Дакле, сада када знате све поуздане и непоуздане операторе Гоогле претраге, морате да разумете како да их користите. Ако не желите да памтите ове операторе, чак можете да користите и Гоогле напредна претрага страница за ваше истраживање.

  Међутим, препоручујем да користите операторе Гоогле претраге јер је њихово директно коришћење приликом куцања упита за претрагу мање компликовано.

  Неки оператери сами по себи нису много корисни, али њихово комбиновање са другима може вам отворити мноштво информација.

  Дакле, хајде да видимо како СЕО-ови и трговци могу да искористе ове оператере и смање своје време истраживања тако што ће дохватити тачно оне Гоогле резултате које желе.

  #1. Пронађите рањиве/ненамерно индексиране странице

  Многи хакери искоришћавају ове оператере и покушавају да пронађу податке или документе који су случајно учитани на мрежи. Ако се било који поверљиви пословни документ случајно открије, хакер црних шешира може га пронаћи и употребити против вас.

  На пример, ПДФ који садржи акредитиве базе података или Екцел лист са подацима за пријаву ваших запослених. Хакер може добити неовлашћени приступ вашем систему ако пронађе ове детаље.

  Чак и ваши конкуренти могу то да ураде да би имали предност над вама.

  Стринг оператора: сајт:[website] тип датотеке:[pdf/xls/html/etc.]

  Сада можете да проверите који документи не би требало да буду на интернету и да их деиндексирате додавањем УРЛ-ова у вашу роботс.ткт датотеку. Само додајте к-роботс ноиндек таг да решите ово.

  #2. Пронађите какве постове пише ваш конкурент

  Са комбинацијом исправних оператора, можете украсти стратегију садржаја вашег конкурента. Можете проверити који садржај они углавном пишу, а затим га реплицирати.

  На пример, ако тражим сите:пцмаг.цом, могу брзо да видим да пишу многе постове са рецензијама производа и садржај фокусиран на технологију.

    Како пронаћи стари биос на Инстаграму

  То је нешто што вдзвдз такође ради.

  Сви продавци садржаја и СЕО-ови знају да су најбоље кључне речи за циљање информативне кључне речи попут „како…“, „шта је…“ итд.

  Дакле, рецимо да желим да видим колико постова о томе како или шта је у ПЦМаг-у; То могу брзо да урадим.

  Стринг оператора: сајт:[website] наслов:[ “how to” OR “what is”]

  Штавише, можете да верификујете ове УРЛ адресе за њихов саобраћај користећи алатку за истраживање конкуренције као што је Семрусх, Ахрефс, Мангоолс или више. Дајте приоритет терминима за претрагу који остварују велики промет.

  Не желите да циљате упите који не остварују саобраћај, зар не?

  Писање гостујућих постова на веб локацији високог домена и обезбеђивање Дофоллов повратних веза може бити одличан начин да побољшате своје рангирање на Гоогле-у. Ваши конкуренти то већ раде, зашто не бисте и ви?

  Стринг оператора: интитле: „пиши за нас“ инурл:врите-фор-ус

  Овде желим да направим повратне везе за вдзвдз пост на Гоогле Адс-у, па тражим веб-сајтове који говоре о Гоогле Адс-у и такође прихватам постове гостију.

  Сада могу једноставно да пошаљем е-пошту овим сајтовима и питам их да ли могу да пошаљем пост за госте.

  #4. Откријте могућности међусобног повезивања

  Повезивање је један од највећих параметара за рангирање страница. Помаже у преношењу тог слатког СЕО линка са странице највишег ранга на страницу нижег ранга, што на крају повећава њен ранг.

  Користећи операторе Гоогле претраге, лако можете пронаћи странице за повезивање. Рецимо да имам нови пост о великим подацима и желим да скенирам старе вдзвдз постове да видим могућности контекстуалног повезивања.

  Стринг оператора: сите:вдзвдз.цом интект:” велики подаци”

  На овај начин могу лако да пронађем старе постове и повежем свој нови пост о великим подацима, стварајући могућности контекстуалног повезивања.

  #5. Пронађите релевантне листе које не помињу ваш бренд

  Рецимо да имате посао заснован на Схопифи-у. Имате апликацију за претплату за Схопифи, као што је Рецурпаи. Апликација помаже Схопифи продавцима да креирају пакете производа и продају их као претплате.

  Користећи праве операторе Гоогле претраге, можете пронаћи веб-сајтове високог ауторитета који пишу листе о темама у вези са Схопифи-ом. Затим проверите да ли се у овим списковима спомиње ваша апликација. Ако не, затражите од њих да уврсте вашу апликацију на листу.

  Стринг оператора: најбољи [topics/benefits related to your brand] -” [brand name]”

  Ово су неке заиста добре веб странице са највишим рангом, а представљање вашег производа у њиховим листама може вам помоћи да добијете органски саобраћај и повећате продају.

  #6. Пронађите релевантне теме и форуме у заједници

  Веб локације форума као што су Реддит, Куора, ИГН и још много тога су одличне платформе за промоцију вашег бренда и интеракцију са директним корисницима вашег производа.

  Можете брзо пронаћи дискусије и питања која се постављају у вашој ниши, а затим се придружити.

    Вероватно грешите на свом иПхоне Кс-у, ево како да то урадите како треба

  Стринг оператора: сите:вебсите.цом интитле:кеиворд

  Можете се укључити у ове разговоре са свог брендираног профила и понудити решење. Можете чак и да повежете своју веб локацију/чланак/видео ако корисник жели да пронађе више детаља.

  Међутим, препоручујем да не промовишете превише свог бренда јер би модератори заједнице могли сматрати да је нежељена пошта и забранити ваш налог.

  #7. Откријте не-ХТТПС индексиране странице

  ХТТП је мрежни протокол који шифрује податке који се размењују између претраживача корисника и сервера веб локације и чува их. Дакле, свака веб локација мора имати ССЛ сертификат.

  Са неколико оператора, можете пронаћи странице које нису ХТТПС на вашој веб локацији које су индексиране, случајно или случајно.

  Стринг оператора: сајт:[website.com] -инурл:хттпс

  Након коришћења овог стринга оператора, увек треба да проверите странице у резултатима претраге. Јер, понекад, када посетите стварну страницу, наићи ћете на ХТТПС верзију. Веб страница је можда већ преусмерена на ХТТПС верзију.

  Ако проверите сопствену веб локацију и пронађете неке индексиране ХТТП странице, посетите стварне странице, а оне и даље нису безбедне, онда проверите свој ССЛ сертификат.

  #8. Проверите да ли постоји дуплирани садржај/плагијат

  Можете да користите алатку за проверу плагијата да проверите да ли има дуплих садржаја на вашој веб локацији. Међутим, ако немате буџет, можете користити овај једноставан оператер да пронађете дуплирани садржај.

  Стринг оператора: „дупликат садржаја који желите да проверите.“

  Ко зна, можда ћете наћи неке веб локације које краду и поново објављују ваш садржај без дозволе или приписивања!

  #9. Пронађите маркетиншке алате уз бесплатне пробне верзије

  Користећи Гоогле операторе претраге, лако можете пронаћи СааС алате или било које алате који имају бесплатну пробну верзију. Само потражите примарну кључну реч о алату који тражите и комбинујте је са неким другим операторима.

  Стринг оператора: „кључна реч“ интект:бесплатна пробна верзија ИЛИ инурл:бесплатна пробна верзија

  Ако тражите одређену алатку и желите да проверите да ли има бесплатну пробну верзију – само замените назив алата кључном речју у стрингу оператора. На пример: „семрусх“ интект:бесплатна пробна верзија ИЛИ инурл:бесплатна пробна верзија

  #10. Пронађите друштвене профиле за Оутреацх

  Допирање до људи путем профила на друштвеним мрежама је одличан начин за изградњу пословних односа и проналажење потенцијалних клијената. Само им знаш име? То је то. То је све што нам треба.

  Стринг оператора: [name] сите:твиттер.цом | сајт:фацебоок.цом | сите:линкедин.цом

  Затим можете директно контактирати људе преко друштвених медија и изградити професионални репертоар. Можете додати још више друштвених медија као што су Инстаграм, ТикТок и још много тога.

  #11. Претражите релевантне слике за своје постове

  За ово вам не треба чак ни оператор Гоогле претраге. Помоћу Гоогле-а можете пронаћи релевантне слике за своје друштвене медије или постове на блогу Страница напредне претраге слика.

  Додајте детаље и извршите Гоогле напредну претрагу. Гоогле ће вам дати све релевантне слике које одговарају вашим критеријумима претраге.

  Последње мисли

  Оператори Гоогле претраге су супер моћни ако се правилно користе. Треба вам само неколико оператера да би ваш процес истраживања био бржи и ефикаснији.

  Нису сви сами по себи корисни, тако да морате да их комбинујете са другим оператерима, као што смо користили комбинацију оператера да бисмо пронашли бесплатне пробне верзије алата за маркетинг путем е-поште.

  Углавном користим сите, интитле, инурл, -, и””, за своје истраживање садржаја, и препоручујем вам да их користите и за своје истраживање.

  Истражите листу оператора Гоогле претраге и играјте се са њима да бисте пронашли тачне резултате претраге које желите.

  Затим погледајте трикове Гоогле претраге који ће вам помоћи да постанете бољи у претрази на мрежи.

  Да ли је овај чланак био од помоћи?

  Хвала на повратним информацијама!