3 брза начина да онемогућите УСБ селективну суспензију у оперативном систему Виндовс 11

Функција УСБ селективног суспендовања Виндовс-а ставља УСБ уређаје у стање ниске потрошње енергије када се не користе. Иако ово може да продужи трајање батерије, може изазвати проблеме са периферним уређајима који захтевају константно напајање.

Ако наиђете на проблеме са УСБ уређајима на рачунару са оперативним системом Виндовс 11, размислите о онемогућавању УСБ селективне функције суспендовања. Ево како то учинити на Виндовс 11.

Зашто бисте можда желели да онемогућите УСБ селективну суспензију

Виндовс има различите функције за продужење трајања батерије вашег лаптопа, од којих је једна УСБ селективна суспензија. Иако је ова функција одлична, у наставку је неколико ситуација у којима бисте је требали онемогућити:

 • Ако Виндовс не успе да препозна УСБ уређај, покушајте да искључите УСБ селективно суспендовање и проверите да ли има неке разлике.
 • УСБ селективна суспензија понекад додаје малу количину кашњења, посебно у периферним уређајима за игре. Дакле, можете га искључити да бисте добили тренутни и брзи унос са свог уређаја за игре.
 • УСБ селективно обустављање може повремено бити у сукобу са другим поставкама управљања напајањем, што потенцијално доводи до нестабилности рачунара. Ако имате проблема са напајањем, онемогућавање УСБ селективне суспензије може помоћи.

Сада када знате разлог, хајде да проверимо различите начине за онемогућавање УСБ селективног суспендовања у оперативном систему Виндовс 11.

  Поправите камеру коју користи друга апликација у оперативном систему Виндовс 10

1. Коришћење Менаџера уређаја

Управљач уређајима у Виндовс-у је место за управљање УСБ уређајима повезаним са вашим системом. Можете га користити за ажурирање застарелих управљачких програма, деинсталирање уређаја и још много тога. Такође вам може помоћи да искључите функцију УСБ селективне суспензије.

Пратите ове кораке да бисте онемогућили УСБ селективно суспендовање преко Управљача уређајима:

 • Притисните интервентни тастер Вин + Кс и изаберите Девице Манагер из контекстног менија.
 • Двапут кликните на чвор контролера универзалне серијске магистрале.
 • Кликните десним тастером миша на било који драјвер за Генериц УСБ Хуб или УСБ Роот Хуб и изаберите Својства.
 • Пребаците се на картицу Управљање напајањем и поништите избор опције Дозволи рачунару да искључи овај уређај ради уштеде енергије. Затим кликните на ОК да бисте сачували промене.
 • Сада поновите горе наведене кораке за све УСБ драјвере за које желите да онемогућите УСБ селективно суспендовање.

  2. Коришћење контролне табле

  Контролна табла служи као централно чвориште Виндовс оперативног система, омогућавајући корисницима да обављају широк спектар задатака. Од једноставних радњи као што је промена позадине радне површине до сложенијих операција као што је управљање корисничким налозима, све то можете да урадите тако што ћете приступити контролној табли.

  Пратите ове кораке да бисте онемогућили УСБ селективно суспендовање преко контролне табле:

 • Притисните тастер Вин да бисте отворили Старт мени, унесите Цонтрол Панел у траку за претрагу и притисните Ентер.
 • Идите на Систем и безбедност > Опције напајања > Промени поставке плана.
 • Кликните на опцију Промени напредна подешавања напајања.
 • Двапут кликните на опцију УСБ подешавања, а затим проширите подешавање УСБ селективног суспендовања.
 • Изаберите Онемогућено за опције На батерији и Укључено.
 • Кликните на Примени > У реду да бисте сачували промене.
 •   Како поправити изобличење звука и статику у оперативном систему Виндовс 10

  Функција УСБ селективне суспензије је сада онемогућена. Хајде да погледамо још један начин да то урадимо.

  3. Коришћење командне линије

  Пратите ове кораке да бисте онемогућили УСБ селективно суспендовање преко командне линије:

 • Отворите Старт мени, откуцајте Командна линија у траку за претрагу и изаберите Покрени као администратор у десном окну.
 • Унесите следећу команду у повишени прозор командне линије и притисните Ентер.
   powercfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT 2a737441-1930-4402-8d77-b2bebba308a3 48e6b7a6-50f5-4782-a5d4-53bb8f07e226 0 

 • И готови сте! Функција УСБ селективног суспендовања је сада онемогућена на вашем Виндовс рачунару. Ако желите, можете га лако поново укључити користећи исту навигацију као што је приказано изнад.

  УСБ селективна суспензија је добра, али није савршена

  Погледали смо како и када да онемогућимо УСБ селективно суспендовање. Као што је раније поменуто, то повремено може довести до нестабилности система, увести кашњење или чак узроковати да рачунар не препозна УСБ уређај. Стога би његово онемогућавање могло бити пожељно када ефикасност енергије није главни приоритет за ваш систем.

  Међутим, ако онемогућавање УСБ селективног суспендовања не реши проблем, постоје разни други кораци за решавање проблема које можете предузети када Виндовс не успе да препозна УСБ уређај.