33 БЕСПЛАТНА курса Универзитета Харвард које можете похађати управо сада

Универзитет Харвард налази се на врху листе најпрестижнијих образовних институција на свету. Било да се ради о академској изврсности или истраживању; стоји као најпожељнији избор за ученике. На срећу, универзитет је проширио своје цењене курсеве на кампусу на програме учења на мрежи.

Универзитет препознаје вредност онлајн учења и има две познате платформе, Харвард Ектенсион Сцхоол и ХарвардКс платформе које пружају разне онлајн курсеве и дипломске програме.

Оно што га чини још узбудљивијим је то што су многи од њих бесплатни. Ако желите да учите на Универзитету Харвард и побољшате своју каријеру, пратите док откривамо најбоље бесплатне онлине курсеве доступне на Универзитету Харвард.

Преглед садржаја

Информатика

ХарвардКс садржи многе бесплатне онлине курсеве о рачунарским наукама, укључујући.

ЦС50-ов увод у програмирање са Питхон-ом

ЦС50-ов Увод у програмирање са Питхон-ом је бесплатан курс који подучава програмирање почевши од најосновнијег језика, Питхон-а. Било да сте почетник у свету програмирања или искусан програмер, овај курс ћете добити вредност.

Образује вас о читању, писању и тестирању кода. Најбољи део овог курса је то што не захтева да радите на сложеном софтверу за кодирање; све што вам треба је веб претраживач.

ЦС50-ов увод у рачунарство

ЦС50-ов Увод у рачунарство је реномирани уводни курс који предаје основе рачунарства. Покрива основне теме рачунарства и програмирања за искусне и наивне.

Даје вам увид у алгоритме, структуру података, инкапсулацију, управљање ресурсима и безбедност, између осталог. Можете наставити са овим бесплатним курсом ако желите да се образујете о овој теми.

С50 Цомпутер Сциенце фор Бусинесс

ЦС50 рачунарске науке за пословне професионалце служи појединцима који се баве бизнисом и који желе да науче концепте рачунарских наука. Без обзира да ли сте менаџер, менаџер производа или оснивач, можете наставити са овим курсом.

Курс усваја приступ одозго према доле, фокусирајући се на концепте високог нивоа и одлуке о дизајну. Покрива рачунарско размишљање, програмске језике, развој веба и рачунарство у облаку, што омогућава информисаније технолошке одлуке.

Уметност и дизајн

За људе заинтересоване за уметност и дизајн, ХарвардКс има одличну колекцију бесплатних курсева:

Прве ноћи – Хендлов Месија

Прве ноћи – Хендлов Месија и барокни ораторијум су један од најбољих бесплатних курсева уметности и дизајна, а курс вас води кроз Месијине музичке нагласке и открива Хендлов процес композиције, припреме и премијерно извођење.

Да бисте започели са овим модулом, није вам нужно претходно искуство. У оквиру курса истражићете музичку форму, анализу, жанрове, стилове, историјски контекст првог извођења и каснију историју дела.

  Како онемогућити најаве снимања позива на Андроиду (Реалме, Оппо, Виво, иКОО, Ксиаоми & ОнеПлус)

Архитектонска имагинација

Тхе Архитектонска имагинација три реномирана и водећа васпитача и професора Универзитета Харвард. То је одличан извор за некога ко жели да истражује архитектуру.

Курс се бави културним и техничким аспектима архитектуре. То је 10-недељни курс који је такође самосталан, савршен за учење основних детаља и познавање света архитектуре.

Шекспиров Хамлет: Дух

Ако сте заинтересовани за учење уметности, посебно теме сећања, смрти и жалости, Шекспиров Хамлет: Дух можда је оно што бисте желели да гледате. Овај бесплатни онлајн курс истражује значај Духа у Шекспировом Хамлету.

Задире се у позоришну моћ лика, историјски контекст и верска уверења ренесансне Енглеске. Неопходно је и за почетнике и за ентузијасте Хамлета који желе да истраже Шекспирово ремек-дело.

Посао

Није ни чудо што је Универзитет Харвард познат по својим изванредним пословним курсевима у кампусу. Срећом, доста њих је доступно и бесплатно.

Предузетништво у земљама у развоју

Предузетништво у земљама у развоју је курс за пословање и менаџмент. То је одличан извор за амбициозне предузетнике који желе да науче како да се позабаве компликованим питањима на динамичним тржиштима. Курс покрива основе покретања и развоја подухвата у економијама у развоју. Унутар овог курса ћете открити иновативне стратегије и кретати се кроз изазове економије у настајању.

Побољшајте своје пословање кроз културу здравља

Побољшајте своје пословање кроз културу здравља онлајн курс је савршен за власнике предузећа и менаџере који желе да побољшају продуктивност и добробит у организацији. Наглашава како изградња здраве радне културе и веллнесс програма запослених доприноси дугорочном успеху. Ако сте заинтересовани за неговање културе здравља и стицање конкурентске предности, наставите са овим курсом!

Примена основних принципа лидерства

Ако сте жељни да унапредите своје лидерске вештине, Остваривање лидерства: темељни принципи је курс за вас! Курс се фокусира на решавање адаптивних изазова у свету који се мења. Удубљује се у практичне увиде савршене да појачате своју лидерску игру и остварите прави утицај на ваш лични и професионални живот.

Дата Сциенце

Наука о подацима је једна од најзанимљивијих области данашњице. То је навело Универзитет Харвард да покрене одличне онлајн курсеве у овој области.

Високодимензионална анализа података

Ако сте узбуђени због области науке о подацима и желите да научите како да управљате великим бројем сложених података, а Курс анализе високодимензионалних података је ваш кључ. Подељен на седам делова, курс почиње постављањем основа за основе, као што су математичка удаљеност, смањење димензионалности и груписање. Све у свему, то је одличан ресурс за почетак.

Наука о подацима: Цапстоне

Дата Сциенце: Цапстоне курс је детаљан курс који наглашава практичну обуку, а не само фокусирање на теоријско знање. То је двонедељни курс који вас учи како да примените вештине анализе података на проблеме у стварном свету. Ако планирате да изградите каријеру у анализи података, ово је обавезно!

Наука о подацима: Основе Р

Желите да научите да користите Р? Овај курс је управо оно што вам треба! Овај 8-недељни програм је идеалан за све који се баве науком о подацима и Р кодирањем. Унутар Наука о подацима: Основе Р наравно, истражићете основну Р синтаксу, основне концепте и како да радите са Р. У суштини, овај курс може бити добар почетак за свакога ко започиње авантуру са Р.

образовање

ХарвардКс има сјајну библиотеку едукативних курсева. Пронашли смо три невероватна курса за људе који су заинтересовани да прошире своје знање.

Увод у породични ангажман у образовању

Увод у породични ангажман у образовању је образовни курс који успоставља сарадњу између родитеља и васпитача. То је 6-недељни програм који наглашава важност укључивања родитеља у школско учење њихове деце.

  Како функционишу нова обавештења о изложености ЦОВИД-19 на вашем иПхоне-у

Рани развој деце

Рани развој деце: Курс Глобалне стратегије за имплементацију може бити користан за људе заинтересоване за учење о развоју детета. То може бити ефикасан програм било да сте родитељ, васпитач или креатор политике.

Наглашава како се нова генерација бори са раним развојем деце и како им се можемо позабавити. Ако желите да инвестирате у светлију будућност нашег најмлађег узраста, то је за вас обавезно!

Увод у Дата Висе

Још један трансформативни курс на нашој листи је Увод у Дата Висе: Сараднички процес за побољшање учења и подучавања. Програм вас излаже увиду у имплементацију ефективног учења у учионицама и школама. Задире дубље у најбоље праксе прикупљања и имплементације података како би се изградила култура сарадње.

Лекови

Не недостаје људи који су страствени за медицину. Ако сте међу њима, ево неких курсева које не смете да пропустите

ПредицтионКс: Џон Сноу и епидемија колере

ПредицтионКс: Џон Сноу и епидемија колере из 1854. је фасцинантан курс који говори о револуционарној истрази др Џона Сноуа о колери. Унутра ћете открити Сноуов приступ заснован на подацима који је помогао да се трансформише начин на који људи доживљавају пренос болести.

Опиоидна криза у Америци

Опиоидна криза у Америци курс се фокусира на лекове и њихово предозирање. Говори о томе како је грешком предозирање дрогом довело до небројених смртних случајева у Америци и зашто је то још увек претећи узрок у Америци. Ако звучи као нешто што вам може помоћи у каријери, наставите са овим курсом!

МалариаКс: Победити маларију од гена до света

МалариаКс: Победити маларију из гена то тхе Глобе је добар курс медицине на Универзитету Харвард за људе који су знатижељни о науци и технологији. Даје вам најсавременије увиде у то како наука може помоћи у уклањању болести опасних по живот. Курс има занимљива предавања и стручне дискусије које га чине доступним ученицима свих нивоа.

хуманистичке науке

ХарвардКс има неке невероватне курсеве из хуманистичких наука који су доступни бесплатно. Ево неких од њих:

ПредицтионКс: Изгубљено без географске дужине

Ако вас хуманистичке науке занимају и увек тражите начине да проширите своје знање, свидеће вам се ПредицтионКс: Изгубљено без географске дужине. Задире у историју навигације и потрагу за географском дужином. Савршен је за љубитеље историје, радознале умове и наутичаре. Курс вас води кроз изазове у поморству и утицај географске дужине на глобална истраживања.

Глобална Кина: Од Монгола до Минга

Ако волите да истражујете историју, ово је вредан ресурс који можете искористити. Глобална Кина: Од Монгола до Минга курс вас враћа у историју Кине од монголске владавине до династије Минг. Курс говори о томе како су Монголи створили највеће царство у људској историји. Дакле, ако сте заинтересовани за откривање историје и културе Кине, овај курс је намењен вама!

Инвазије, побуне и пад царске Кине

Инвазије, побуне и пад царске Кине је одличан ресурс фокусиран на истраживање кинеске историје. Инвазије, побуне и пад царске Кине је свеобухватан курс који вас учи о разлозима који стоје иза кинеске пропасти, како Кина доприноси светској историји, итд. Ако ово подстакне вашу радозналост, наставите са овим узбудљивим курсом.

Математика

Желите да усавршите своје математичке вештине? Имамо вас! Открили смо неке сјајне курсеве са Универзитета Харвард који су савршени за све који су заинтересовани за учење математичких концепата.

Статистичко закључивање и моделирање

Да ли желите да усавршите своје математичке вештине за примере високе пропусности? Статистичко закључивање и моделирање за курс Експерименти високе пропусности вас је покрио! То је одличан ресурс за све који желе да науче о статистичким сметњама. Задире дубље у основе статистичких тема релевантних за решавање проблема високе пропусности.

  Поправите термичко пригушивање лаптопа

Увод у линеарне моделе и матричну алгебру

Анализа високодимензионалних података није шала, а овај курс савршено разбија овај сложени концепт на лако разумљив начин. Увод у линеарне моделе и курс Матрик Алгебра вас упознаје са основним концептима потребним за анализу високодимензионалних података. То је савршен програм за нове људе који желе да унапреде своје учење.

Студије случаја у функционалној геномици

Студије случаја у функционалној геномици је курс фокусиран на геномику. Курс укључује примере из стварног живота који показују како се функционална геномика користи на практичан начин. То је фантастична прилика за све који желе да буду у току са најновијим дешавањима у овој области. Дакле, ако волите да будете у току са најновијим дешавањима у геномици, овај курс добија велико да!

Програмирање

Није ни чудо што програмирање постаје предмет интересовања са све већом адаптацијом технологије. ХарвардКс, у свом пакету, има много сјајних ресурса за људе који желе да стекну знање у овој области.

ЦС50-ов увод у развој игара

Први најбољи курс програмирања на нашој листи је ЦС50-ов Увод у развој игара. То је невероватан програм за амбициозне програмере спремне да зароне у развој игара. Курс ће вам дати увид у основне концепте развоја игара, алате и програмске језике потребне за прављење ваших игара.

ЦС50-ов увод у програмирање са Сцратцх-ом

ЦС50-ов Увод у програмирање са Сцратцх-ом курс има нежан увод у програмирање који је савршен за будуће кодере. То је добро структуиран и занимљив курс за некога ко жели програмере. Зато започните своје путовање кодирањем и изградите јаку основу у програмирању уз овај курс.

Веб програмирање ЦС50 са Питхон-ом и ЈаваСцрипт-ом

Заинтересовани сте за учење Питхон-а и ЈаваСцрипт-а? Погледајте овај бесплатни онлајн курс: Веб програмирање ЦС50 са Питхон-ом и ЈаваСцрипт-ом. Инструктори у овом водичу за курс вас воде кроз Питхон и ЈаваСцрипт уз помоћ занимљивих примера. Курс покрива основне концепте веб развоја и служи почетницима и ученицима средњег нивоа.

Наука

Желите да проширите своје знање о науци и технологији? Ево неколико најбољих ресурса за вас:

Увод у Биоцондуцтор

Тек почињете да учите о Биоцондуцтор-у? Ево одличног курса за учење за вас. Бесплатни онлајн курс Увод у Биоцондуцтор пружа свеобухватан, лако разумљив материјал. Предавачи курса раде сјајан посао разбијајући сложене теме на потрошне комаде.

Адванцед Биоцондуцтор

Ако сте научили основе Биоцондуцтор-а и желите да научите више, имамо прави курс за вас. Универзитет Харвард нуди бесплатан онлајн курс, Адванцед Биоцондуцтор, са знањем следећег нивоа. Овај курс нуди дубок увид у Биоцондуцтор.

Она разлаже сложену тему једноставним објашњењима и практичним примерима, омогућавајући вам да изоштрите своје вештине и да се ефикасно уроните у истраживање геномике.

Ентропија и равнотежа

Бесплатни онлајн курс Ентропија и равнотежа са Универзитета Харвард даје потпуни водич за ове компликоване идеје. Направљен је за људе који желе да схвате правила ентропије и равнотеже у различитим ситуацијама. Наставници такође користе примере и објашњења, тако да је од помоћи почетницима и људима који већ понешто знају о овим темама.

Друштвене науке

Ако сте жељни да научите о концептима друштвених наука, нема бољег начина него да истражите ХардвардКс да бисте приступили неким бесплатним ресурсима.

ПредицтионКс: Оменс, Орацлес & Пропхециес

ПредицтионКс: Оменс, Орацлес & Пропхециес је одличан бесплатни онлајн курс који укључује древне праксе прорицања и њихову релевантност данас. Курс је савршен за радознале умове заинтересоване да разумеју како су предвиђања обликовала културе и утицала на људска веровања кроз историју. За оне који су заинтересовани за древне цивилизације и тајне прорицања, то је одличан курс.

Решења великих података за друштвене и економске разлике

Решења великих података за друштвене и економске разлике је још један одличан курс који свеобухватно разуме како велики подаци могу да се позабаве хитним друштвеним изазовима. Курс је доступан свима који су заинтересовани за коришћење података за решавање друштвених и економских разлика.

ЦитиесКс: Прошлост, садашњост и будућност урбаног живота

Ако су друштвене науке, посебно процес развоја градова, нешто што вас занима, уживаћете у томе ЦитиесКс: Прошлост, садашњост и будућност урбаног живота наравно. Курс детаљно истражује како се градови мењају, укључене процесе и данашње изазове.

Закључак: приступачни начини да проширите своје знање

Бесплатни курсеви наведени у овом посту вреди искористити. Ови курсеви су одлична прилика да проширите своје знање без улагања великих трошкова. Без обзира да ли желите да научите о било којој теми или усавршите своје вештине, постоји курс који ће вам помоћи.

Искористите ову прилику да побољшате своје способности, проширите свој поглед и започнете цео живот у учењу. Не уздржавајте се да користите ове ресурсе да откријете све своје могућности без трошења новца.

Такође можете истражити неке платформе на којима можете пронаћи бесплатне онлине курсеве да научите нешто ново.