4 најбоља Гитхуб клијента за Линук

У Линук заједници, у основи, сви користе Гит протокол у неком облику. Гит функционише тако добро јер је интегрисан у командну линију и Линук начин рада. Нажалост, немају сви стрпљења да се носе са великом количином Гит команди за ажурирање изворног кода. Као резултат тога, многи програмери се обраћају Гитхуб клијентима како би поједноставили процес. На овој листи ћемо прегледати неке од најбољих Гитхуб клијената за Линук.

Напомена: постоји много Гитхуб клијената за Линук. Ако знате за одличан Гит алат за интеракцију о коме се не говори на овој листи, реците нам о томе у одељку за коментаре испод!

1. ГитКракен

ГитКракен је бесплатни Гит клијент на више платформи. Корисници морају да плате да би користили овај производ комерцијално и са великим тимовима. Није отвореног кода. Уз то, има бесплатну верзију коју свако може да користи (из личних разлога и из хобија).

Про верзија ГитКракена има много функција, али већина корисника на Линук-у који је програм само за школу или за некомерцијалну употребу требало би да буде у реду са бесплатном верзијом. Овај алат чини управљање и контролу изворног кода преко Гит протокола веома лаким.

Једна од главних предности ГитКракена је модеран дизајн. Чист је и лак за очи, а на располагању је и наменски тим за подршку корисницима. Програмери који траже глатку алатку за управљање Гитом са лакоћом треба да размотре ову алатку изнад свих осталих.

  Како читати Википедију са Линук десктопа

Значајне карактеристике

Бесплатно за личну употребу
Подршка за све главне оперативне системе тако да цео ваш тим може да је користи
Једноставан за коришћење и навигацију
Подршка за Гитфлов (графички алат за гранање Гит)
Гит ЛФС подршка (велико складиште датотека)
Прилагодљиви графови урезивања
Подршка за Гит Хоокс
Дугме за брзо поништавање/понављање
Подршка за више Гит провајдера (укључујући самостално хостоване)
Моћна функција „фази тражила“ омогућава корисницима да брзо траже команде и радње и изврше их
Подмодули омогућавају лаку тимску сарадњу
Вишеструке УИ теме омогућавају кориснику да прилагоди ГитКракен по свом укусу
Визуелни прикази Гит репо активности у графовима

2. СмартГит

СмартГит је вишеплатформски Гит клијент. Као и ГитКракен, софтвер је бесплатан за личну употребу, са плаћеном, „про“ верзијом за тимове. СмартГит подржава више Гит провајдера, укључујући ГитХуб, БитБуцкет, Гит сервере са сопственим хостом и Атлассиан Стасх. Поред тога, СмартГит такође може да се носи СВН и Мерцуриал прилично добро.

Дизајн програма је веома чист и без бесмислица. Не троши се много времена на улепшавање свега. Уместо тога, програмери све фокусирају на функције, а оне које се најчешће користе су увек на дохват руке. Овај Гит клијент је идеалан за програмере који цене функције уместо фенси елемената корисничког интерфејса и лепих боја.

Значајне карактеристике

Подршка за више Гит провајдера (укључујући самостално хостоване)
Подршка за друге методе контроле извора осим Гит-а (СВН и Мерцуриал)
ГитФлов подршка (графички Гит менаџер огранка)
Гит Ларге Филе Стораге
Чист дизајн корисничког интерфејса
Лако упоредити разлике једна поред друге
Интегрисани ССХ клијент за брзе даљинске везе
Одличан алат за разлику који је моћан и лак за употребу

  Како инсталирати Емби Медиа Сервер на Линук

3. Гитг

Гитг је претраживач Гит софтверског спремишта посебно дизајниран за Гноме десктоп и скуп апликација (иако, чудно, има Мац верзију). Главни циљ Гитг алата је да корисницима Линука пружи предњи крај алатке командне линије Гит који је једноставан за коришћење.

Софтвер је отвореног кода, а код је у потпуности доступан свима. Размислите о Гитг-у ако сте програмер софтвера који воли Гноме десктоп окружење на Линук-у.

Значајне карактеристике

Отворен код и бесплатан за заувек
Има уграђени прегледник датотека за једноставно гледање кода
Интеграција унутар Гноме Схелл радне површине која омогућава корисницима да виде Гит репозиторије којима су недавно приступили, итд
Веома подсећа на Мац ОС клијент ГитКс и његов скуп функција
Гитг пројекат ради у сарадњи са ГитКс-ом за Мац како би апликација учинио сличнијом
Функција претраге омогућава брзу претрагу грана и ознака
Укључите алатку за проверу правописа

4. Магит

Магит је додатак за Емацс уређивач текста и може се инсталирати на свим оперативним системима који тренутно подржавају Емацс. Додатак је отвореног кода под ГНУ општом јавном лиценцом В3. Додатак тврди да је комплетан „Гит Порцелаин“ фронт-енд који побољшава интерфејс Гит клијента.

Овај клијент је идеалан за оне који користе Емацс уређивач текста за развој софтвера и треба им добар Гит алат који би могао да иде уз њега.

Значајне карактеристике

Олакшава коришћење Гита у терминалу поједностављивањем команди и побољшањем синтаксе (додај, ам, преполови, окриви, грана, одјави, трешња, цхерри-пицк, цлеан, клон, урезивање, конфигурација, опише, дифф, дохвати, итд. .)
Интегрише се са Емацс уређивачем текста тако да можете да радите развој и контролу извора преко Гита у истој апликацији
Ради са више Гит провајдера, укључујући хостоване
Заснован на тексту чини га савршеним за љубитеље терминала који не воле Гит ГУИ алате

  7 најбољих ИДЕ за Линук за развој сложеног софтвера са лакоћом