4 најбоља екстерна ССД-а за кориснике Линук-а које треба изабрати у 2021

Да ли сте у потрази за новим екстерним ССД чврстим диском који ћете користити на Линук-у? Не можете да схватите шта да користите за своје потребе складиштења? Можемо помоћи! Ево наше листе од 4 најбоља екстерна ССД-а за употребу на Линуку!

ССД-ови на Линук-у

Пре него што купите ССД за коришћење на Линук-у, схватите да ћете морати да користите формат Линук система датотека да бисте извукли максимум из њега. Иако су одлични и компатибилни са Линуком, сви уређаји на овој листи су форматирани у НТФС, Мицрософт Виндовс формату.

Да бисте максимално искористили свој екстерни ССД на Линук-у, погледајте наш водич за оптимизацију вашег ССД-а. Обавезно прочитајте и наш водич о најбољим Линук системима датотека за ССДС.

Најбољи екстерни ССД-ови за кориснике Линук-а (наш избор)

Постоји толико много екстерних ССД-ова са подршком за Линук. Имајући то у виду, постоји много осредњих екстерних ССД-ова, а просечан корисник можда не зна како да разликује добро од лошег. Зато смо направили ову листу. Ево наших најбољих избора за најбоље екстерне ССД-ове за употребу на Линуку.

1. САМСУНГ Т7 Портабле ССД 1ТБ

Самсунг је неприкосновени краљ ССД уређаја, и то са добрим разлогом. Имају невероватну брзину читања и писања, а такође су и приступачне (осим ако се не одлучите за огроман простор за складиштење). Када су у питању екстерни ССД дискови за употребу на Линуку, не тражите даље од САМСУНГ Т7 Портабле ССД.

  Како да конфигуришете Разер гаминг периферије на Линук-у са полихроматским

Зашто? За почетак, Т7 је супербрзи ССД са довољно простора за складиштење, почевши од 1 ТБ простора па до 2 ТБ. Друго, уређај подржава и стандардно УСБ повезивање и УСБ-Ц са укљученим кабловима, а диск се опционо може шифровати помоћу Самсунговог софтвера.

Прос

Супербрзи ССД са довољно простора за складиштење, почевши од 1 ТБ простора до 2 ТБ.
Самсунг укључује сопствене ССД дискове у производ, који су најбржи и најпоузданији дискови на тржишту.
Упркос великој величини складиштења података, цена је изузетно разумна.
Уређај подржава брзине преноса података до 1050 МБ у секунди, 4,9 пута брже од екстерних ХДД-а.
Диск се опционо може шифровати помоћу Самсунговог софтвера (који је компатибилан са Линуком).
Уређај подржава и стандардно УСБ повезивање као и УСБ-Ц са укљученим кабловима.

Цонс

Датотечни систем је форматиран у НТФС, који је компатибилан са Линуком, али није одличан за оне који само планирају да користе Линук.

2. СанДиск Ектреме Портабле ССД

Ако Самсунг није ваш стил, још један одличан избор за преносиви Линук ССД је СанДиск Ектреме. Веома је мобилан, а чак има и уграђену карабинер куку за лак транспорт. Такође, долази у великом броју опција за складиштење, осигуравајући да имате довољно простора да држите све своје ствари.

Тхе Сандиск Ектреме је одличан и супер-брз, такође са брзинама до 1050 МБ у секунди, подршком за УСБ-Ц, као и дизајном отпорним на ударце који штити ваше податке од случајног испуштања.

Прос

Дизајн има уграђену карабинерску куку за лак транспорт.
Екстерни чврсти диск подржава и стандардну УСБ везу као и УСБ-Ц са укљученим кабловима.
Долази у великом броју опција за складиштење, почевши од 250 ГБ и завршавајући са масивних 4 ТБ.
Има невероватно брзу брзину преноса до 1050 МБ у секунди (УСБ-Ц).
Дизајн отпоран на ударце штити ваше податке од случајног пада.

  5 најбољих Линук дистрибуција за игре

Цонс

Диск је намењен као УСБ-Ц уређај и укључује УСБ адаптер, а не два одвојена кабла. Ово је невоља за оне који не желе да користе УСБ-Ц и желе квалитетан кабл.
Диск долази форматиран у НТФС, формату Виндовс фајл система. Линук може да га чита, али корисници Линукса ће можда морати да га преформатирају како би ручно извукли максимум из њега.

3. ВД 1ТБ Ми Пасспорт екстерни преносиви ССД уређај

Осим Самсунг-а, Вестерн Дигитал прави прилично добре ССД-ове, а цела њихова линија производа сведочи о томе. Овај ВД 1ТБ екстерни ССД није другачије. Одличног квалитета и савршено ради на било ком Линук систему.

Корисници Линук-а који траже одличан екстерни треба да обрате пажњу на Ми Пасспорт, јер је прилично импресиван, од његове супер-брзе брзине читања и писања (1050 Мбпс за читање и 1000 Мбпс за писање) до његове подршке за 256-битно шифровање и УСБ конекцију . Ако вам је потребан одличан екстерни ССД на Линук-у, погледајте овај ВД 1 ТБ Ми Пасспорт!

Прос

Кућиште долази у широком спектру боја, а купци могу изабрати кућиште које најбоље одговара њиховој личности.
Унутрашњи уређај је супер брзи ССД заснован на НВМе чипу који пружа невероватне брзине од 1050 Мбпс читања и 1000 Мбпс писања.
Подржава технологију шифровања лозинке 256-бит.
ССД кућиште је отпорно на ударце, а ваши подаци су заштићени од случајног пада.
Подржава традиционално УСБ повезивање, као и УСБ-Ц. Оба кабла су укључена, тако да нема потребе за куповином додатне опреме.

Цонс

Долази форматиран у НТФС, који ради на Линук-у, али није одличан систем датотека за складиштење података на Линук систему. Корисници ће можда морати да ручно форматирају диск пре него што извуку максимум из њега.
Није јасно да ли је функција шифровања подржана на Линук-у.

  Како користити апликацију Схуттер сцреенсхот на Линук-у

4. Сеагате Екпансион ССД 500 ГБ Солид Стате Дриве

Да ли сте на буџету? Не можете да набавите нешто што ће сломити банку, али вам је потребан поуздан, брз екстерни ССД за коришћење на Линук-у? Ако јесте, погледајте Сеагате Екпансион ССД. Има 500 ГБ, и иако је спорији од Самсунга, Сандиска или ВД-а, нуди одличне перформансе и поузданост.

Тхе Сеагате Екпансион ССД је прилично импресивно. Долази са супер брзим УСБ 3.0 каблом који пружа пристојне брзине читања и писања преко било ког рачунара (долази до 400 Мбпс). Такође долази у чврстом, робусном кућишту отпорном на ударце које ће сигурно заштитити ваше податке.

Прос

Супер-брзи УСБ 3.0 кабл пружа респектабилну брзину читања од 400 Мбпс и одличну брзину писања.
Модел од 500 ГБ је невероватно приступачан. Они који желе квалитетан екстерни чврсти диск поузданог бренда као што је Сеагате, могу га набавити без губитка новца.
Диск може да ради на УСБ-Ц уређајима, а Сеагате има на располагању адаптер за оне којима је потребан.
Чврсто, робусно кућиште отпорно на ударце значи да су ваши подаци заштићени током путовања.

Цонс

Адаптер за УСБ-Ц кабл није укључен и корисници га морају купити засебно.
ССД, иако брз и приступачнији, је традиционални САТА ССД и испоручује много спорије брзине од НВМе преносивих уређаја других брендова.

Закључак

На овој листи смо прешли преко 4 одлична ССД-а за употребу са Линуком. Међутим, на тржишту постоји више од 4 екстерна ССД-а. Дакле, који је ваш омиљени екстерни ССД чврсти диск који користите на Линуку? Реците нам у коментарима испод!