4 цхатбот-а попут ЦхатГПТ-а за разговоре налик људима

ОпенАИ-јев ЦхатГПТ је освојио свет, али није једини цхатбот. Постоји више цхатботова изграђених на истом АПИ-ју који нуде различите функције и резултате.

Баш као и ЦхатГПТ, звуче као да човек разговара са вама и може да одговори на питања. Они могу да пишу кодове, песме и есеје, да праве шале, решавају математику и раде све што ЦхатГПТ може.

Иако је њихов АПИ исти, ови цхат ботови имају друге јединствене карактеристике које их чине вредним, чак и ако сте задовољни ЦхатГПТ-ом.

У наставку сам навео неке од алтернатива ЦхатГПТ-у које могу пружити информације и разговарати са вама као прави човек.

Потреба за ЦхатГПТ алтернативама

ЦхатГПТ је дефинитивно веома моћан и можда мислите да је савршен за ваше потребе, али има много ограничења и проблема. Најважнији фактор је то што су његови подаци исечени 2021. године, тако да може да одговори само на догађаје који су се десили пре тог времена.

Штавише, како је тренутно изузетно популаран, стално се суочава са проблемима због оптерећења на серверима, као што су споре перформансе, неочекиване грешке, па чак и потпуно гашење услуге. Такође престају да прихватају нове налоге данима када је оптерећење превелико.

Алтернативе ЦхатГПТ-а су обично стабилније због мање везе са сервером и имају додатне функције као што је могућност избора унапред подешене личности бота или генерисања АИ слика итд.

ИоуЦхат

Ви сте углавном претраживач где можете да прилагодите тип резултата које желите за свој упит са десетинама категорија. Међутим, недавно је додао ИоуЦхат, који је заснован на истом ОпенАИ ГПТ-3.0 моделу који покреће ЦхатГПТ.

Подаци за ИоуЦхат нису ограничени до 2021. године, за разлику од ЦхатГПТ-а. Његово знање се ажурира више пута дневно како би се осигурало да добијете најновије информације. Питао сам га о његовом најновијем ажурирању и то је био исти дан када сам поставио упит.

Иако сам приметио да његови подаци не укључују информације о најновијим вестима и понекад недавним догађајима који су мање популарни. На пример, може ми рећи о победнику ФИФА светског првенства 2022, али не и о недавном цурењу следећег Самсунговог водећег телефона. Све у свему, резултати су и даље много бољи од ограничених података ЦхатГПТ-а.

Што је још важније, такође се директно повезује са изворима из којих је добио информације о одређеном упиту. Међутим, не даје везе за све упите.

Обично одговори са чињеницама као што су становништво или дефиниција нечега имају директне везе. Ово га чини много бољим од ЦхатГПТ-а, пошто ови ботови имају тенденцију да дају нетачне информације, тако да можете да проверите везе да бисте ручно потврдили информације.

Такође сам приметио да је ИоуЦхат конкретнији, за разлику од ЦхатГПТ-а који даје свеобухватне одговоре са примерима. Такође покушава да одговори на скоро свако питање ако је могуће, за разлику од ЦхатГПТ-а, који тражи више контекста. Ово може бити и добра и лоша ствар, у зависности од тога зашто користите цхатбот.

  Зашто су добри објективи фотоапарата тако важни?

Такође има одвојене одељке ИоуВрите и ИоуИмагине које покреће исти АИ. У ИоуВрите-у можете тражити од њега да пише есеје, постове на блогу, е-поруке, наслове, итд., и да му кажете коју врсту тона да користи током писања.

Затим му дате наслов, па чак и тачне детаље које желите да видите у запису, и он ће писати у складу с тим.

У одељку ИоуИмагине можете креирати слике генерисане вештачком интелигенцијом тако што ћете им рећи коју врсту слике желите. Генерисана слика вероватно неће изгледати онако како бисте очекивали и понекад може бити прилично узнемирујућа. Међутим, то је добро средство за подстицање маште.

ИоуЦхат и ИоуИмагине су бесплатни за коришћење све док сте пријављени. За ИоуВрите, добијате 10 писања дневно, а можете добити премиум претплату да бисте добили до 1000 записа, заједно са више тонова и могућношћу да генеришете везе.

Карактеристике

 • Останите у току са најновијим информацијама.
 • Укључује изворне везе са одговорима.
 • Подршка за генерисање АИ слике.
 • Има посебан одељак за писање есеја и постова.
 • Брза обрада резултата.

Ритр

Иако не може да води разговоре 1:1, ако сте желели да користите ЦхатГПТ да бисте писали садржај за себе или добили детаљно објашњење о некој теми, онда би Ритр могао бити још бољи.

Покренут истом технологијом као и ЦхатГПТ, Ритр вам помаже да аутоматски пишете садржај попут постова на блогу, есеја, е-порука, пасуса, постова на друштвеним мрежама и још много тога. Можете га користити или да добијете инспирацију за своје писање или једноставно добијете детаљне информације о било којој теми.

Алат може да пише на 30 језика и преко 20 тонова како би одговарао вашим потребама. Такође имате подразумевано доступно преко 40 случајева коришћења, можете чак и да креирате сопствени случај коришћења тако да може дати тачан одговор који вам је потребан.

Да бисте користили алатку, пријавите се и направите нови нацрт; овде, на левој страни, изаберите језик, тон и случај употребе. Након тога, наведите главне кључне речи за тему и поставите ниво креативности.

У мом примеру, замолио сам га да генерише нацрт за пост на блогу о „Роотингу Андроид телефона“. На доњем снимку екрана можете видети да ствара савршен наслов, увод, главни део и закључак са предлозима кључних речи.

То није све; одавде можете да означите наслов и кликнете на дугме Параграф и он ће написати цео пасус о наслову. Наравно, то неће бити савршено, али ће покренути мало креативности и ослободити се тог списатељског блока. Ово се такође може користити за добијање више информација о теми и добијање одређених информација.

  Можете ли добити Варзоне Аимбот на Ксбок Оне?

Ако вам се не свиђа резултат, увек га можете побољшати или преформулисати. Можете чак да направите до 3 варијације да бисте пронашли ону која вам се свиђа.

У бесплатном плану можете да генеришете до 10.000 знакова месечно. Морате да добијете плаћену претплату за неограничено коришћење.

Карактеристике

 • Аутоматски форматира садржај за различите случајеве употребе.
 • Можете да контролишете колико детаљан одговор желите.
 • Генеришите садржај у много различитих тонова.
 • Генеришите АИ слике.
 • Поставите ниво креативности и чињеница за садржај.
 • Уграђени уређивач за форматирање садржаја.

Цхатсониц

Цхатсониц се оглашава као „ЦхатГПТ изграђен са супермоћима“. У основи је ЦхатГПТ, али са додатним функцијама и без ограничења. Његова изузетна карактеристика је да има уграђену интеграцију Гоогле претраге за приступ најновијим информацијама. Успео сам да добијем информације о вестима старим мање од 1 сата.

Постоји и леп прекидач личности који мења начин на који АИ одговара. На пример, можете га натерати да се понаша као песник, рачуновођа, филозоф, анкетар, станд-уп комичар или лични тренер. Међутим, интеграција Гоогле претраге ће бити уклоњена ако користите другу личност.

Слично као у ИоуЦхат-у, Цхатсониц одговори су такође кратки са ограниченим детаљима. Међутим, увек можете затражити више детаља ако сматрате да је одговор незадовољавајући. Такође покушава да одговори на све ако је могуће и не говори стално о свом ограничењу као АИ бот, за разлику од ЦхатГПТ-а.

Иако се слаже да је то АИ бот, он и даље покушава да вас убеди да има осећања, интересовања, уверења итд., покушавајући да се понаша као човек. У случају ЦхатГПТ-а или чак ИоуЦхат-а, кажу да су они софтвер АИ и да не могу да раде такве ствари.

Међутим, његови одговори могу бити пристрасни јер покушава да се сложи са вама и задовољи вас својим одговором. На пример, не само да може да одговори на осетљива питања као што је „његово веровање у Бога“, већ може имати и другачији одговор у зависности од тога како постављате питање.

Покушава да погоди који одговор ће вам се свидети и иде на то. На снимку екрана испод, можете видети да покушава да се сложи са мојом изјавом.

Такође можете затражити од њега да генерише АИ слике, а он ће их генерисати директно унутар ћаскања са две различите слике за сваки упит. Најбоље од свега, има подршку гласовне команде за изговор питања, па чак и за слушање одговора јер подржава тект2спеецх.

Добићете 25 дневних упита бесплатно, а након тога троши ограничење од 2500 речи бесплатног налога, које дели Цхатсониц и његови други производи као што су Вритесониц и Пхотосониц. Премијум претплате повећавају број речи, а можете добити чак 2 милиона речи месечно.

Карактеристике

 • Интегрисана Гоогле претрага за најновије информације.
 • Брза обрада резултата.
 • Унапред припремљена листа личности које можете изабрати.
 • Подршка за гласовни унос.
 • Уграђени АИ генератор слике.
 • Можете тражити да добијете везе за изворе.
  Како избрисати налепнице у апликацији Снапцхат

ГПТ-3 Игралиште

ГПТ-3 Плаигроунд је као велики брат ЦхатГПТ-у, али ОпенАИ га није довољно рекламирао мејнстрим корисницима. Био је доступан пре ЦхатГПТ-а и свако може да га испроба користећи његов великодушни бесплатни план. Међутим, његов интерфејс је мало другачији док пишете у текстуални прозор који изгледа као бележница.

Иако даје сличне информације као ЦхатГПТ, његово понашање током разговора је веома различито. Чини се да нема поводац и покушаће да одговори на све и да пријатан одговор. Такође је помало неваљало; може да те лаже и превари.

Настоји да вас убеди да је то прави човек и једноставно се неће сложити ако га назовете вештачком интелигенцијом. Ако се не слажете са тим или га ухватите да говори нешто лажно, користиће речи попут „Погрешно сам разумео“ или „Моје лоше, мислио сам да говорите тако и то“, а затим ће се сложити са вама.

Верујем да се тако понаша јер се исти АПИ користи за креирање аутоматских цхатботова за услуге корисничке подршке. Стога, ГПТ-3 треба да осигура да је купац задовољан одговорима, а да не открије да је то АИ бот.

Без обзира на то, то је одлична алтернатива ЦхатГПТ-у ако више волите цхатбот са више слободе говора. Такође има неке занимљиве опције које га чине бољим. Може аутоматски да попуни ваша питања и исправи ваше реченице како би боље разумео вашу намеру и одговорио у складу са тим.

Постоји и гомила унапред подешених поставки попут природног језика за Питхон, резимеа за ученике 2. разреда, питања и одговора, објашњења кода и гомила више да бисте добили информације на специфичан начин. Штавише, постоје особе које могу да подесе дужину и квалитет одговора, а сваки од њих има објашњење да разуме шта ради.

Приликом регистрације, даје кредит од 18 долара за 3 месеца бесплатно, који се претвара у токене док користите бот. Тешко је разумети конверзију токена, али да то ставим у перспективу, користио сам само токене у вредности од 2 долара чак и након дугих разговора током више дана. Након бесплатних токена у вредности од 18 долара, можете платити док користите више.

Карактеристике

 • Аутоматски попуњава ваша питања.
 • Унапред подешене информације за добијање одређених информација.
 • Подршка за претварање говора у текст.
 • Можете подесити квалитет одговора.
 • Нуди више модела ГПТ-3 за избор.

Моје мисли

ЦхатГПТ је дефинитивно учинио идеју о вођењу разговора са ботовима популарнијом. Међутим, постоје вероватно боље алтернативе које нису везане ограниченим подацима и могу да генеришу АИ слике. Свиђа ми се ИоуЦхат јер је много ближи ЦхатГПТ-у и бесплатан за коришћење. Мада, ГПТ-3 Плаигроунд је занимљивији са одговорима и много моћнији ако можете да га правилно конфигуришете.