4 креативна начина за размишљање о идејама

Када се упуштате у нови пројекат, уобичајено је да се суочите са изазовима који могу ослабити вашу мотивацију. Постоји моћан алат који вам може помоћи да поново запалите вашу креативност у таквим сценаријима: браинсторминг.

Браинсторминг је одличан начин да започнете свој следећи пројекат са лакоћом и максималном креативношћу. Ако вам је потребан брз и ефикасан начин да генеришете нове идеје, можете се ослонити на Нотион.

Не постоји један прави начин за размишљање; морате да експериментишете и видите који метод вам најбоље одговара. За почетак, ево четири креативна начина за размишљање у Нотион-у.

1. Направите фасциклу са идејама

Прављење фасцикле са идејама је практичан приступ организовању ваших идеја и одржавању ваших белешки доступних унутар Нотион-а. Захваљујући једноставној структури датотека Нотион-а, можете креирати фасциклу са идејама у неколико једноставних корака:

 • Приступите бочној траци и кликните на Додај страницу.
 • Доделите наслов страници и кликните на Емпти Паге или притисните Ентер.
 • У новом реду откуцајте команду /паге и притисните Ентер да додате нову страницу са идејама.
 • Временом можете наставити да додајете странице користећи команду док откривате нове идеје. Можете да додате иконе и емоџије на своје Нотион странице за персонализовани изглед. Додавање икона може вам помоћи да брже идентификујете идеје и обезбедите визуелне паузе између великих блокова текста.

    Шта то значи када ваш Фитбит каже да подаци нису обрисани синхронизују се и покушајте поново?

  Предности креирања фасцикле идеја

  Креирање фасцикле са идејама даје вам флексибилност да организујете своје идеје како год желите. Да бисте преуредили идеју на листи, једноставно држите и превуците идеју на било коју нову позицију. Требало би да видите плаву хоризонталну линију која означава где ће ставка бити постављена.

  Користећи две омиљене функције Нотион-а — подстранице и повратне везе — можете брзо проширити идеје и створити везе између њих. Унутар странице откуцајте команду /паге да бисте додали подстраницу. Ово помаже да се прошири на мање идеје док размишљате. Такође можете да повежете постојећу страницу са појмом тако што ћете откуцати симбол @, након чега следи назив странице.

  Недостаци креирања фасцикле идеја

  Иако је одличан метод за креативце, овај метод захтева да почнете од нуле, тако да није најбрже решење ако оптимизујете брзину. Након честе употребе, ваше идеје такође могу постати претрпане и теже за управљање. Потенцијално решење за ово је додавање поддиректоријума или коришћење наслова да би се раздвојило информације.

  2. Користите Нотион АИ

  Нотион је једна од многих апликација за продуктивност које интегришу вештачку интелигенцију за брже креирање садржаја. Овај метод је одличан за добијање почетне инспирације док почнете да размишљате.

  Да бисте активирали Нотион АИ, користите пречицу Цтрл + Ј на новом реду. Један од најлакших начина за размишљање идеја је коришћење Нотионовог АИ шаблона за размишљање, коме можете приступити следећим корацима:

 • Откуцајте Браинсторм и кликните на дугме Браинсторм Идеас које се појави.
 • Унесите свој одговор и притисните Ентер.
 • Притисните Готово ако сте завршили или изаберите Настави са писањем да бисте прикупили још идеја.
 • Предности Нотион АИ

  Без обзира да ли размишљате са својим тимом или покушавате да савладате блокаду писаца, опције за размишљање са Нотион АИ су бескрајне. Имати АИ алат уграђен у вашу апликацију за прављење белешки значи да можете директно да јој постављате упите на основу садржаја ваших белешки. Ово би било тешко постићи коришћењем засебног цхатбот-а као што је ЦхатГТП, а да не спомињемо више времена.

    Фик Зоом каже да немате право да се пријавите за Зоом у овом тренутку

  Недостаци појма АИ

  Нажалост, постоји ограничен број одговора које можете генерисати месечно на бесплатном плану Нотион-а (до 20 бесплатних одговора месечно). Упркос ограничењу, ово је корисно за добро разумевање функције пре него што размислите о надоградњи на плаћени Нотион план.

  3. Користите предложак појма

  Ако тражите начин да визуелно исцртате идеје и уштедите време, можете истражити бесплатне шаблоне за размишљање о Нотион-у за брзо генерисање идеја. Можете истражити шаблоне за размишљање у Галерија шаблона појмагде постоји на десетине бесплатних и плаћених шаблона за избор.

  Можете да прегледате шаблоне пре него што их примените на свој радни простор. Ако сте задовољни шаблоном, кликните на дугме Дуплицирај у горњем десном углу шаблона да бисте га додали у свој радни простор.

  Предности коришћења шаблона појмова

  Коришћење шаблона штеди доста времена приликом куцања идеја. Уз мноштво доступних шаблона, лако можете пронаћи онај који одговара вашим потребама, било да размишљате сами или са својим пријатељима на послу.

  Многи шаблони, укључујући Нотионов бесплатни шаблон за даљинско размишљање, садрже функције као што су Дугмад Нотион. Ова функција вам омогућава да извршите тренутне радње, као што је додавање идеје означене вашим именом. Овакви предлошци такође нуде корисне упите и питања за почетак ваше сесије размишљања.

  Недостаци коришћења шаблона појмова

  Када користите шаблон, можда ћете открити да нису неопходне све његове карактеристике. Овај сувишни простор може да вам одврати пажњу од критичних компоненти ваше странице за размишљање. Да бисте ово ублажили, можете променити редослед блокова или их избрисати притиском на тастер Дел.

    5 поправки када диктирање не ради на вашем иПхоне-у

  4. Креирајте прилагођени шаблон

  Друга алтернатива коју можете испробати је да креирате сопствене шаблоне. Ово је драгоцено ако тражите персонализовани приступ за мање сесије размишљања које захтевају мало дубине. Можете креирати прилагођени шаблон помоћу дугмади Нотион:

 • Откуцајте команду /дугме у новом реду.
 • Дајте свом шаблону име и изаберите Инсерт Блоцкс са листе опција.
 • Додајте нови садржај за шаблон у оквир за уређивање или превуците постојеће блокове унутра.
 • Кад год кликнете на дугме, он ће генерисати нови шаблон садржаја који сте ставили унутра.

  Предности креирања прилагођеног шаблона

  Коришћење прилагођеног шаблона ће вам помоћи да се посветите сопственој рутини без потребе да уклањате небитне елементе из унапред направљеног шаблона. Такође вам даје креативну слободу да дизајнирате свој шаблон како год желите, а да не будете ограничени на стил унапред направљених шаблона.

  Прозор за уређивање унутар дугмета шаблона нуди све функције које се виде у редовном уређивачу, укључујући наслове, контролне листе, табеле и још много тога.

  Недостаци креирања прилагођеног шаблона

  Упркос јаким могућностима прилагођавања ове методе, може бити тешко управљати њоме. За разлику од обичних шаблона доступних са бочне траке, мораћете ручно да копирате и налепите дугме шаблона ако желите да користите прилагођени шаблон на различитим локацијама. Нотион има лепу пречицу да поједностави овај процес: држите Алт и превуците дугме да бисте направили дупликат.

  Узмите Браинсторминг на следећи ниво са идејом

  Нотион пружа низ моћних алата који ће вам помоћи да брзо и ефикасно размишљате. Без обзира да ли радите са тимом или размишљате о личном пројекту, уз Нотион можете да прилагодите свој приступ размишљању како би одговарао вашим специфичним потребама.

  Зашто онда не позовете Нотион на своју следећу сесију мозгања и ослободите своју креативност?