4 начина да дозволите ЦхатГПТ-у да чита ПДФ-ове

ЦхатГПТ је невероватно моћан алат који може да уради невероватне ствари са текстом. Може да резимира чланке, даје савете о структури и садржају писања и саставља поруке е-поште, да споменемо само неке.

Међутим, може бити неспретно када је у питању рад са форматима датотека као што су ПДФ-ови. То га чини незгодним ако желите да ради са садржајем у овом формату. Ако се борите да натерате ЦхатГПТ да чита ПДФ-ове, ево неколико једноставних начина да то урадите.

1. Доставите ЦхатГПТ са УРЛ-ом

ЦхатГПТ може да упућује на УРЛ-ове које ви доставите. То значи да је, ако је ПДФ датотека на мрежи, супер лако добити ЦхатГПТ да је референцира. УРЛ адреса је веб адреса која се састоји од пет кључних компоненти. Овде не морамо да улазимо у детаље, све што треба да знате је веб адреса ПДФ-а на који желите да референцирате.

На пример, рецимо да истражујете Устав САД и да вам је потребан резиме одређених делова. Ако пронађете ПДФ на мрежи, лако је добити ЦхатГПТ да га резимира. У овом случају, нашли смо примерак Устава који је слободно доступан на а Сајт Владе САД.

Рецимо да желите резиме првог чланка, одељке од првог до четвртог. Наоружани УРЛ-ом документа, можете затражити од ЦхатГПТ-а да сумира ове одељке.

  Како подесити звук на ТикТок-у

ЦхатГПТ ће затим лепо сумирати главне тачке на траженим страницама. Овде треба напоменути да постоје ограничења за ЦхатГПТ упите и одговоре, посебно када су у питању сложенији захтеви. Дакле, за веће документе, добра је политика разбити задатак на мање делове.

2. Копирајте текст из ПДФ-а

Ако имате копију ПДФ-а на свом рачунару, онда је најлакши начин да једноставно копирате текст који вам је потребан из ПДФ-а. У примеру испод, отворили смо ПДФ копију МакеУсеОф чланка о техникама подстицања за ЦхатГПТ. Користили смо Мицрософт Едге да га отворимо, а затим смо истакли релевантни текст и копирали га у међуспремник.

Текст се затим може налепити у ЦхатГПТ промпт и постићи жељени резултати. У овом случају, замолили смо га да истакне главне тачке у тексту.

Као што видите, ЦхатГПТ ће лако одговорити на упите са текстом уметнутим у њих. Само запамтите да не тражите превише тога у једном захтеву. Ова техника ће радити са већином апликација које могу да отварају ПДФ-ове.

3. Претворите ПДФ у текстуални документ

ЦхатГПТ ће радо читати текст, на крају крајева, срце сваког АИ цхатбот-а је велики језички модел (ЛЛМ). ЛЛМ-ови су огромне текстуалне базе података које АИ цхат ботови позивају да би пружили одговоре налик људима. Иако ПДФ-ови садрже текст, није их лако уређивати. Због тога је незгодно ако желите да радите са овим форматом у ЦхатГПТ-у. Али конвертовање у формат који је лакши за управљање је лако.

Постоји много начина да се то уради, укључујући претварање у Ворд документ помоћу Гоогле диска. Такође постоји много онлине ПДФ уређивача, од којих ће вам многи омогућити да претворите ПДФ-ове у текст.

  10 најбољих платформи за искуство запослених за позитивно радно место

Међутим, ако имате инсталиран Мицрософт Ворд или сличан програм за обраду текста, можете једноставно отворити датотеку и сачувати је као текстуални или Ворд документ. Да бисмо ово демонстрирали, користићемо исти чланак који смо користили у другом методу. Следећи кораци вас воде кроз процес да то урадите у Ворд-у:

 • Отворите Ворд и користите команду Отвори и дођите до фасцикле у којој је документ сачуван.
 • Ако се документ не појави, користите падајући оквир типа датотеке и изаберите ПДФ датотеке из опција.
 • Када отворите датотеку, од вас ће се тражити да конвертујете документ, притисните ОК да наставите.
 • Ворд ће сада конвертовати и отворити датотеку, можете користити команду Сачувај као да бисте је сачували као Ворд или текстуални документ по жељи.
 • Када се конверзија заврши, можете копирати текст директно у ЦхатГПТ и покренути упите на њему да бисте добили жељене резултате.

  4. Инсталирајте и користите проширење

  Нажалост, у овом тренутку ЦхатГПТ не укључује начин за аутоматско отпремање ПДФ датотека или било којих датотека у том случају. Наравно, можете копирати текст из ПДФ-а или га претворити у текстуални документ, али постоји ли једноставнији начин да то урадите? Срећом, постоји. Један од најлакших начина да натерате ЦхатГПТ да чита ПДФ-ове је да једноставно инсталирате и користите екстензију.

  ЦхатГПТ Филе Уплоадер је Цхроме проширење које се бесплатно инсталира и које вам омогућава да отпремите било коју датотеку, укључујући Ворд документе, Екцел табеле, сликовне датотеке и, наравно, ПДФ-ове. Оно што ову методу чини одличним је колико је лако користити.

    Најбоље апликације и веб локације за праћење ЦОВИД-19

  Кораци су једноставни — инсталирајте ЦхатГПТ Филе Уплоадер у свој прегледач, отворите ЦхатГПТ и приметићете сјајно, ново дугме за отпремање поред траке за поруке на дну. Одатле, све што треба да урадите је да притиснете дугме и изаберете ПДФ који желите да отпремите.

  ПДФ-ови не морају да ометају вашу употребу ЦхатГПТ-а

  ЦхатГПТ је свестран алат који може са лакоћом да се носи са различитим задацима заснованим на тексту. Међутим, када је у питању рад са ПДФ-овима, то може бити изазовно. Срећом, постоје четири лака начина да заобиђете ову препреку.

  Ове методе превазилазе ограничења ЦхатГПТ-а са ПДФ-овима, омогућавајући му да буде још кориснији у различитим задацима заснованим на тексту. Најбржи метод је једноставно копирање текста из ПДФ-а, али само повремено то може бити проблематично. Уверите се да сте упознати са исправкама у случају да наиђете на проблеме.