4 најбоље нове функције Мицрософт Паинт-а

Са лансирањем оперативног система Виндовс 11, Мицрософт је коначно одлучио да својој популарној класичној апликацији Паинт да преко потребну ревизију дизајна. Од тада, компанија је додала више функција у апликацију, од којих је значајна Тамни режим где апликација прилагођава тему на основу подешавања вашег система.

Нова апликација Паинт такође доноси побољшања корисничког интерфејса и побољшани скуп алата без компромиса у погледу једноставности и фактора приступачности графичког уређивача. Ако надограђујете на Виндовс 11, ево шта је ново у новој апликацији Мицрософт Паинт.

1. Мицрософт Паинт добија ремонт дизајна

Ново ажурирање доноси суптилне, али важне промене у апликацији за старење уметности. Они који су упознати са апликацијом МС Паинт приметиће да кориснички интерфејс за искачуће прозоре „Уреди боју“, „Промени величину“ и „Скев“ сада одговара стилу оперативног система Виндовс 11.

Поред тога, ново ажурирање доноси побољшану подршку за читаче екрана како би се олакшала приступачност. Такође решава проблем где се текстуални оквири неочекивано померају ако користите ИМЕ и исправља погрешно локализоване оквире за дијалог на хебрејском, холандском, норвешком и другим језицима. Коначно, Схифт-клик на узорак боје сада ће га изабрати као секундарну боју.

2. Паинт-ов тамни режим је доступан свима

Након првобитне најаве у јануару ове године, подршка за тамни режим за апликацију Паинт се сада покреће за стабилно издање. Апликација ради независно од ажурирања за Виндовс, тако да ћете морати да проверите Мицрософт Сторе да бисте инсталирали најновије исправке доступне за апликацију Паинт.

  Да ли су ваше фотографије са паметног телефона мутне? Ево зашто

Да бисте омогућили тамни режим, кликните на ново дугме Подешавања (икона зупчаника) у горњем десном углу апликације Паинт. Кликните на тему апликације да бисте проширили одељак са темама. Изаберите Тамно да бисте омогућили тамни режим под Изглед. Алтернативно, поставите га на „Подешавање система“ да бисте дозволили апликацији да се прилагоди преференцији тамног режима у оперативном систему Виндовс 11.

Тамни режим је доступан у верзији Паинт 11.2304.17.0 и новијим.

3. Централно платно за боје

Платно Мицрософт Паинт се традиционално налази у горњем левом углу апликације, што ће се променити са новим ажурирањем. Верзија 11.2306.23.0, доступна само на верзијама Цанари и Девелоперс у време писања, је додала подршку за централно платно.

Центрирано платно пружа визуелну равнотежу и помаже да се садржај стави у фокус. Слично мрачном режиму, ова функција ће вероватно на крају доћи до стабилног издања.

4. Побољшане контроле зумирања и приступачност

Нова апликација Паинт такође има побољшане контроле зумирања, чинећи искуство увећања/умањивања глаткијим за већу прецизност. Поред тога, нова опција „Прилагоди прозору“ може брзо да се прилагоди величини вашег прозора, допуњујући нову композицију платна у средини.

Мицрософт је такође ажурирао дијалог Својства слике како би одговарао стилу Виндовса 11. Штавише, апликација сада има побољшане приступне тастере и подршку за пречице за побољшану приступачност помоћу тастатуре. Пошто је већина пречица на тастатури у програму Паинт наслеђена из претходне верзије, навикавање на пречице на тастатури не би требало да представља проблем.

Док компанија постепено додаје побољшања која су најављена раније ове године, укључујући тамни режим и централно платно, интегрисање функција картице ће побољшати аспект мултитаскинг апликације Паинт.

  ВакеУп се аутоматски укључује на екран када подигнете свој уређај

Апликација Цлассиц Паинт је ту да остане

Мицрософтова стална подршка да се класична апликација Паинт усклади са језиком дизајна Виндовс 11 значи да ће апликација и даље бити део оперативног система Виндовс. Са новим побољшањима, МС Паинт ће остати добра опција за основно уређивање, укључујући брзо састављање корисничких водича, означавање снимака екрана или чак претварање слика у различите формате.