4 Најбољи софтвер за миграцију рачунарских података за Виндовс

Подаци су најважнији елемент за сваког појединца јер се састоје од много успомена и важних ствари.

Подаци могу бити било шта попут ваших важних датотека, презентација, фотографија, видео записа и било чега на дигиталној платформи. Сигурно ћете желети да сачувате све своје податке. Када се осврнете на своје фотографије и видео записе, добијате осећај радости, подсећајући вас на много успомена. Да бисте стекли овај осећај, прво морате да сачувате све своје дигиталне датотеке нетакнуте.

Временом бисте размотрили надоградњу система или набавку новог. Ово је време када ћете осетити потребу за софтвером за миграцију података. Уместо да ручно извршите све кораке миграције података, можете искористити помоћ ових алата како бисте цео процес учинили лаким и глатким. Такође ће смањити шансе за губитак података или грешке током њихове миграције.

Не само појединци, већ чак и предузећа и предузећа сматрају податке највреднијим елементом.

Постоји много доступних алата за копирање података на једноставан начин. Пре него што погледамо најбоље алате за миграцију података за Виндовс, хајде да укратко размотримо миграцију података, њене типове и предности.

Шта је миграција података?

Са технолошким напретком, појединци, предузећа и компаније унапређују своје системе. Ово је тренутак када миграција података долази у обзир. Процес преноса података из једног система у други систем познат је као миграција података.

За сваког појединца постало је од суштинског значаја да одржава своје системе ажурним. То је разлог зашто морају врло често да мигрирају своје податке.

Врсте миграције података

Уз помоћ надоградње система, постаје вам прилично лако да побољшате продуктивност како се систем повећава. Сада нећете морати да чекате да се систем учита јер је прилично брз. Пре него што у потпуности уживате у новом систему, биће вам потребни подаци. Било да желите да радите на свом претходном Ворд документу или да наставите са пројектом уређивања, потребни су вам ваши подаци.

Миграција података олакшава пребацивање свих података са вашег старог система на нови тако да можете одмах почети са радом без икаквих прекида.

Хајде да погледамо три главна типа миграције података.

  Како да проверите здравље вашег ССД-а у оперативном систему Виндовс 10

Миграција складишта – То је исплатива опција скалирања. Подаци се мигрирају са застарелог система у надограђени и савремени систем. Овом надоградњом долази до огромног повећања перформанси система.

Миграција апликације – Овај процес укључује пренос свих апликативних програма на нови систем.

Миграција у облак – Овде се сви подаци и апликације мигрирају са локалног рачунара на инфраструктуру облака.

Предности миграције података

Постоји много предности које су означене заједно са решењима за миграцију базе података. Неки од најзначајнијих су:

 • Интегритет података је у потпуности очуван.
 • Постоји значајно повећање РОИ јер се смањују трошкови складиштења и медија.
 • Минимални ручни напори
 • Повећава ефикасност и ефективност
 • Лако повећајте ресурсе за испуњавање пословних потреба

За предузећа, можете истражити алате за управљање подацима.

Сада када разумете шта је миграција базе података и како она може помоћи да се ваши подаци са старог рачунара пребаце на нови, хајде да истражимо следећи софтвер који то олакшава.

ПЦТранс

Ако планирате да преместите своје податке, апликације и налоге са старог на нови систем, онда ПЦТранс од ЕасеУС је прави алат.

Када завршите са процесом миграције, све ваше апликације ће бити унапред инсталиране у новом систему. Софтвер ће ефикасно обављати посао.

Неке од корисних функција ЕасеУС-а су аутоматски пренос датотека и навођење 24/7 за пренос. Испоставило се да су ове функције прилично корисне када сте заглављени на било ком месту док преносите своје податке. Осим тога, његова интеграција са алатима као што су Дропбок, Ауто ЦАД, Адобе и МС Оффице вам омогућава приступ неколико других функција.

Постоје три начина за пренос датотека:

 • Ако су стари и нови системи повезани преко ЛАН мреже, можете мигрирати податке, датотеке и апликације директно преко мреже.
 • За пренос података можете користити локалне дискове на рачунару.
 • Креирањем програма и слика података можете аутоматски да мигрирате своје датотеке са старог система на нови.

Ако ваш рачунар не може да се покрене или је покварен, и даље можете да користите овај алат за пренос датотека. Функција Дата Ресцуе-Рецовер је згодна у таквим ситуацијама.

ПЦТранс ради на Виндовс-у.

Ацронис

Било да планирате да преместите своје датотеке на надограђени систем или да направите резервну копију, Ацронис Труе Имаге има све покривено.

  Шта је Виндовс Спотлигхт?

Ацронис је као решење на једном месту за све потребе ваших рачунарских података. Можете да мигрирате, клонирате и заштитите све податке и датотеке вашег Виндовс-а или Мац-а. Можете направити резервну копију свих датотека, укључујући програме, фотографије, информације о покретању и информације о оперативном систему.

Нема потребе да инсталирате више алата јер Ацронис долази са уграђеном алатком за заштиту од малвера за заштиту свих ваших података. Дакле, добијате потпуну заштиту од свих врста претњи као што су сајбер напади, вируси, отказ диска и још много тога.

Најневероватнија карактеристика Ацронис-а је функција Ацтиве Диск Леарнинг. Омогућава вам да направите комплетну реплику вашег система чак и ако је у употреби. Дакле, нема потребе да прекидате свој рад и поново покрећете систем док преносите податке са старог система на нови.

Такође нуди једноставне опције враћања тако што задржава до 20 верзија једне датотеке у периоду од 6 месеци. Такође можете направити резервну копију целе слике диска да бисте форматирали, копирали, избрисали или чак поделили слику тог одређеног чврстог диска.

Примарне функције Ацронис-а су:

 • Можете лако да мигрирате податке са ССД-а на ССД, ХДД-а на ХДД, као и између ХДД-а и ССД-а.
 • Не само рачунар, већ и пренос података између мобилних телефона
 • Формирајте нови диск реплицирањем података.
 • Клонирање целог диска и промена величине партиција.
 • Потпуна заштита ваших података и датотека са енд-то-енд енкрипцијом.

Активна заштита је важна функција за праћење сумњивог понашања свих ваших датотека на уређају. Најновија верзија овог алата пружа побољшану заштиту од претњи крипто рударења. Неке од додатних функција укључују резервне копије засноване на догађајима, настављиве репликације, валидацију резервних копија, аутоматске резервне копије за мобилне уређаје и анти-рансомваре.

Ацронис ради на Виндовс-у, мацОС-у, иОС-у и Андроид-у.

Лаплинк

Сада можете да мигрирате сваку датотеку, апликацију, фасциклу, па чак и ваша подешавања помоћу Лаплинк ПЦмовер.

Пошто би већина програма била унапред инсталирана у новом систему, нећете морати да тражите лиценцне кодове. Још једна важна ствар је да чак и ако је верзија вашег старог система другачија, и даље ћете моћи да вратите и пренесете све податке без остављања било чега од тога.

Кораци процеса миграције су:

 • Прво, инсталирајте професионални алат Лаплинк ПЦмовер и на нове и на старе системе.
 • Изаберите опцију преноса са којом желите да наставите.
 • Сада, седите и опустите се! Ваш нови систем ће имати сва подешавања и програме као и стари.
  Поправите НВИДИА преклоп који не ради на Виндовс 10

Лаплинк нуди прилику да изаберете датотеке и апликације које желите да вратите или пренесете на свој нови систем. Међутим, нећете моћи да пренесете никакве антивирусне алате. Мораћете да га деактивирате у старом систему за ваш антивирус, а затим га поново покренете у новом.

Неке од кључних карактеристика су:

 • Брза миграција датотека
 • Функција поништавања ради избегавања било каквих проблема током миграције
 • Избор датотека за миграцију

Осим тога, од стручног тима Лаплинк-а можете добити упутства 24 сата дневно, 7 дана у недељи ако сте заглавили у било чему током миграције података и апликација.

Лаплинк ради на Виндовс-у.

АОМЕИ

АОМЕИ је осмислио професионални софтвер за партиције за управљање свим партицијама вашег диска. Ако сте купили нови систем и планирате да пренесете све своје апликације и податке, можете то учинити са лакоћом користећи овај алат. Можете клонирати одређене партиције или чак клонирати цео чврсти диск на нови систем са старог.

Пошто је то професионални софтвер за партиције, добијате потпуну контролу над вашим динамичким партицијама диска. Без обзира да ли желите да креирате, форматирате, избришете, спојите, поделите, преместите, клонирате, поравнате или било шта друго са партицијама, то можете да урадите са неколико кликова. Можете чак и да извршите све операције партиционисања преко командне линије. Његова функција брзог партиционисања омогућава вам да брзо поделите диск јединицу једним кликом.

Функције нису ограничене само на партиционисање, већ можете пронаћи и неколико претварача и чаробњака за боље функционисање.

Још једна фасцинантна карактеристика коју нуди овај алат је Виндовс То Го Цреатор. Можете лако и брзо да направите систем Виндовс 10/8/7 који се може покренути на свом УСБ диску. Када се ухватите у руке софтвера, наћи ћете неколико функција док се крећете напред и истражујете их.

АОМЕИ ради на Виндовс-у.

Последње мисли

Прилично је дуготрајно и изазовно да се комплетан процес миграције података заврши ручно. Ово је разлог зашто бисте требали користити професионалне алате за миграцију података.

Затим истражите неке од најбољих софтвера за клонирање дискова.