4 разлога зашто Ксбок Сериес С неће добити диск јединицу (упркос томе да се за то тражи патент)

Ксбок Сериес С представља необичан облик дигиталног играња заснованог на вредностима. А с обзиром на његову популарност, можда ће вам бити чудно што Мицрософт није обезбедио никакав облик подршке за диск. Али с обзиром да је Мицрософт наизглед патентирао додатну опрему за диск јединицу за серију С, питање постаје само још збуњујуће.

Ипак, Мицрософт не показује знаке да ће икада објавити Серију С који подржава диск јединицу. Дакле, ако се питате да ли би Ксбок Сериес С могао добити подршку за диск, погледајмо неке од разлога због којих је то мало вероватно.

1. На продају Ксбок серије Кс може утицати

Један од најочигледнијих разлога због којих би Мицрософт био незаинтересован за обезбеђивање диск јединице за серију С је тај што би то могло да умањи укупну продају конзола Ксбок серије Кс.

Када упоредите Ксбок Сериес С са Ксбок Сериес Кс, бројна јединствена својства са обе конзоле могу вас охрабрити да дате предност једном Ксбок-у у односу на други, било због цене, снаге или складиштења. Али једна од најпродаванијих тачака за серију Кс је диск јединица.

Иако је серија С можда јефтинија конзола, морали бисте да будете посвећени игрању само дигиталних игара да бисте се обавезали да купите једну у односу на серију Кс. Али ако би Мицрософт уклонио ту препреку из серије С, то би вас одвукло од трошећи више новца на серију Кс у корист јефтиније серије С.

  Како поставити позадинску слику за Мицрософт Ворд

Док би Ксбок Сериес С подржан од стране диск јединице био од велике користи за вас и друге потрошаче, за Мицрософт би то могао бити ризичан потез који омета главне продајне тачке његове водеће конзоле. На крају крајева, да је Ксбок Сериес С остао јефтинији, али подржани дискови, разлози за набавку Ксбок серије Кс би били сузи.

2. Одржавање Ксбок серије С дигитално гарантује продају у продавници

Мање очигледан продајни разлог због којег Ксбок Сериес С вероватно неће добити подршку за диск јединицу је то што се конзола у великој мери ослања на Мицрософт Сторе.

Пошто су све верзије Ксбок Сериес С само дигиталне, начин на који бисте куповали игре за своју конзолу би био преко Мицрософт Сторе-а. Једино упозорење је ако купујете игре са сајтова који продају дигиталне кодове.

Дакле, за Мицрософт, више власника само дигиталних конзола готово гарантује више корисника Мицрософт Сторе-а и задржава куповине на локацијама, продавницама и производима у власништву Мицрософт-а. У складу са тим, ако су екстерна диск јединица или Серија С подржана за диск јединицу били доступни, Мицрософт би изгубио ову гаранцију.

Имајући то у виду, процеси дигиталне продавнице су само једна од многих ствари које треба узети у обзир при куповини само дигиталне конзоле, а можда ћете чак пронаћи и неку дигиталну продају далеко бољу од физичке. Али вероватноћа да ће Ксбок објавити Ксбок Сериес С са подршком за диск постаје мање вероватна са ефектима на Мицрософт Сторе.

3. Спољни читачи дискова су онемогућени на Ксбок Сериес С

Осим продаје, разлози због којих Ксбок Сериес С неће добити подршку за диск јединицу такође се односе на хардвер и функционалност саме конзоле. А са свим облицима читача дискова који нису компатибилни са Ксбок серијом С, такође је мало вероватно да би било која додатна опрема треће стране могла да омогући подршку за диск.

  12 најбољих игара за симулацију живота за импресивна и занимљива искуства

Међутим, како је известио Гаме РантМицрософт је представио патент за начин на који подршка за диск јединицу може бити имплементирана за Ксбок Сериес С. Иако није специфичан, патент је подразумевао да можете да потврдите своје физичке игре како бисте их учинили доступним на вашој дигиталној конзоли.

Занимљиво, патент је закључио да ћете за верификацију ваших физичких игара за дигиталну употребу користити екстерни диск за скенирање физичких игара. Тако да се чини да чак и са подршком за екстерну диск јединицу, Серија С није у стању да репродукује дискове са играма, већ може само да их потврди и репродукује као дигиталне верзије.

Дакле, иако подршка за екстерне диск јединице није у потпуности искључена за Ксбок Сериес С, мораћете да сачекате да Мицрософт направи сопствену екстерну диск јединицу. Чак и тада, нећете моћи да репродукујете своје физичке дискове и користићете диск јединицу само за верификацију — ако је веровати патенту.

4. Ксбок Сериес С који подржава диск јединицу би повећао трошкове

Без обзира на то како би подршка за диск јединицу била имплементирана у конзоле Ксбок Сериес С, ако би Мицрософт креирао верзију са подршком за диск јединицу, или ако би издао званичну додатну опрему за читач дискова, као што његов патент сугерише, трошкови би се повећали.

Када је објављен, Ксбок Сериес С поставио је нови стандард за јефтине игре. Али ако би Мицрософт направио премијум серију С са диск јединицом, то не би само ометало продају Серије Кс, већ би такође променило имиџ серије С.

  Како да синхронизујете лица на различитим уређајима у Аппле фотографијама

Било преко скупље Серије С или додатне опреме за екстерни диск, цена буџетског играња Серије С би порасла. Чак и ако су цене Серије С остале ниже од Ксбок Сериес Кс, али и даље порасле, можда ћете видети да најбољу Ксбок конзолу у буџету видите мање повољно.

Ксбок Сериес С је одлична буџетска конзола чак и без подршке за диск

Колико год да је мало вероватно да Ксбок Сериес С подржава диск јединицу, Мицрософт-ов патент барем имплицира да ћете и даље моћи да користите физичке игре кроз валидацију и да их играте на конзоли.

Али чак и тако, Ксбок Сериес С остаје невероватна конзола у свом ценовном рангу, а ако никада не видите подршку за диск драјв, преваленција дигиталних игара у односу на физичке само наставља да расте. Дакле, ако бисте видели диск драјвове за конзоле серије С, они би могли бити мање релевантни или прескупи за серију С.