5 најбољих апликација за сликање за Виндовс 10

Уређаји са оперативним системом Виндовс 10 обично нису тип уређаја који бисте изабрали ако желите нешто да нацртате. Многи корисници повезују дигитални таблет за цртање или блок за цртање са својим Виндовс системом када желе да цртају. Таблети за цртање, подлоге за цртање или уређаји као што су Сурфаце Студио или Сурфаце Таблетс захтевају апликације да би цртали.

апликације за сликање за Виндовс 10

Најбоље апликације за сликање за Виндовс 10

Апликације за сликање раде са додирним уносом, тј. можете да користите прст на уређају са омогућеним додиром, са мишем/трацкпадом и оловком. Добра апликација за сликање ће подржати све три врсте уноса, међутим, ако тражите добру апликацију за професионалну употребу или учење, желите ону која такође може да открије промене притиска и која укључује разне четке. Ево неколико апликација за проверу.

1. Скетцхбоок

Скетцхбоок је одличан алат за цртање и сликање. То је прилично добра алтернатива познатој апликацији Процреате иПад. Долази са четкицама за боје, мастило и оловку које омогућавају корисницима да креирају скице, линеарне и сложене слике. Некада је био бесплатан, али сада има цену од 20 долара што је двоструко више од цене Процреате-а. Има апликације за Мац, иОС и Андроид. Компатибилан је са ПСД датотекама и за њега можете инсталирати додатне четке.

2. Крита

Крита је моћна апликација и бесплатна је. То је одличан алат за цртање са прилагодљивим четкицама, стабилизацијом ако имате дрхтаве руке приликом цртања и може да креира 2Д анимације. Апликација није за почетнике иако вас ништа не спречава да научите да цртате на њој. Мораћете да уложите неко време да научите како апликација функционише и како да подесите свој радни простор. Апликација има водиче за цртање за цртање линија и кривих, алате за обликовање, управљање слојевима, подршку за ПСД датотеке и документацију која ће вам помоћи да почнете ако сте навикли на Пхотосхоп.

  15 нових функција у ажурирању Цреаторс за Виндовс 10

3. Цлип Студио Паинт

Цлип Студио Паинт је за брзо скицирање и мале пројекте у покрету. Ради са оловком, детектује промене притиска, погодан је за уређаје на додир и за десктоп рачунаре са Вацом таблетом, има стотине прилагодљивих четкица из кутије и мноштво четкица независних произвођача које се могу инсталирати и има 3Д моделирање карактера алата. Такође је сјајно ако уместо дигиталне уметности треба да цртате стрипове и мангу.

Про верзија кошта 50 долара, али верзија која укључује алате за цртање стрипова кошта 219 долара. Доступна је бесплатна пробна верзија тако да је можете испробати пре него што је купите.

4. Концепти

Концепти је апликација коју користе компаније као што су Диснеи и Аппле. Бесплатно је, али је доступна професионална верзија са напредним функцијама. Ради са уређајима осетљивим на додир и са стоним или лаптоп рачунарима који имају повезан таблет за цртање. Реагује на промене притиска оловке и нуди праве четкице за цртање налик оловкама и оловкама. Такође има алате за обликовање, алате и водиче за хватање, векторско скицирање и може да експортује у ПСД у случају да желите да радите на датотеци у Пхотосхопу.

5. Инксцапе

Инкспаце је јединствен на овој листи јер је бесплатан и отвореног кода. То не значи да није тако моћан или да има мање функција од комерцијалних апликација. Има алате за цртање слободном руком (алатке за оловку и уређивање путање), алате за обликовање, подршку за оловку (таблет за цртање) и много одличних четкица. Корисничко сучеље је слично Пхотосхопу, тако да ће подешавање радног простора бити лако. Нажалост, можда неће функционисати тако добро са уређајима који подржавају додир. Можда ће вам требати таблет за цртање ако желите да користите оловку за цртање. Такође би требало да знате како да подесите таблет пре него што га користите са овом апликацијом.

  Како омогућити или онемогућити Старт мени на целом екрану у оперативном систему Виндовс 10

Закључак

Ако учите дигитално цртање, добра је идеја да почнете са основном апликацијом. Такође би требало да будете сигурни да користите апликацију за цртање, а не апликацију за уређивање фотографија. Апликација за уређивање фотографија може радити, али то заправо није алат за цртање. Испробајте што више алата и дајте сваком неколико дана да видите колико добро ради за вас.