5 најбољих софтвера за појачавање игара за Виндовс 10

Игре су неке од апликација које највише губе ресурсе које ћете покретати на свом систему. Да бисте покренули игру, ваш систем мора да испуни своје минималне захтеве. У ствари, увек је најбоље да проверите минималне захтеве игре пре него што је купите.

Захтеви игре су у основи хардверске спецификације које ваш систем мора да испуни да би покренуо игру. Што је бољи хардвер, то ће ваша игра боље радити. Неће заостајати и добићете много већи ФПС (под условом да га игра подржава).

Софтвер за појачавање игара

Перформансе игре за Виндовс 10

Перформансе игре се у великој мери ослањају на хардвер на вашем систему. Уз то, можете имати основни хардвер потребан за покретање игре или боље, али игра можда и даље неће добро радити. Ово се дешава из неколико разлога; игра дели системске ресурсе са другим процесима на вашем систему или ваш хардвер није конфигурисан да ради са великим капацитетом.

Ако перформансе ваше игре заостају, уверите се да не покрећете друге задатке са интензивним ресурсима и да ваша игра користи ГПУ. Ако и даље имате проблема са перформансама игре, можете покушати да користите апликацију за појачавање игара.

Шта је софтвер за подизање игара?

Перформансе игре се ослањају на добар хардвер и способност игре да га користи искључиво или да искористи хардвер. Корисник можда неће моћи да гарантује ово ако не зна како да контролише начин на који системски хардвер користе друге апликације. Ово обично раде апликације за појачавање игара; они помажу да се ослободе системски ресурси и дају предност игри изнад свих осталих, уз одржавање стабилности система.

Софтвер за појачавање игара неће вам дати експоненцијална побољшања перформанси, нпр. ако ваш систем може да подржи ФПС до 60, нећете одједном моћи да играте игру са 120 ФПС.

Софтвер за подизање игара за Виндовс 10

Постоји гомила различитих апликација које можете да инсталирате да бисте побољшали перформансе игре на Виндовс 10. Прво би требало да испробате Гаме Моде и видите да ли ће то помоћи. За неке игре то повећава перформансе, али за друге погоршава ствари. Ако га користите, прво га онемогућите и проверите да ли се перформансе ваше игре побољшавају.

Ипак, ево неколико апликација које можете покушати да побољшате перформансе игре на Виндовс 10.

1. Игра Ватра 6

Игра Ватра 6 има бесплатну верзију која има минималну оптимизацију и плаћену верзију која има све што вам је потребно за оптимизацију перформанси игре на Виндовс 10. Ова апликација нуди повећање перформанси у реалном времену; то значи да док играте своју игру, апликација ће радити у позадини, активно пратити процесе на вашем систему и управљати њима тако да ваша игра извуче максимум из хардвера.

Ако добијете плаћену верзију, уживаћете у специфичним могућностима оптимизације апликације за Виндовс 10.

2. ВТФаст

ВТФаст је слична Гаме Фире 6 осим што је ова апликација посебно за онлајн игре. Управља заостајањем или брзином интернета и вашом везом са серверима за игре. Ако имате проблема са високим пингом, упркос томе што имате стабилну и брзу интернет везу, ово је алатка коју вреди проверити. Плаћа се и није једнократна; апликација ради на моделу претплате и ради на основу система, тј. цена ваше претплате ће се променити у зависности од броја система на којима планирате да користите апликацију. Нуди бесплатну пробну верзију, па покушајте пре него што се претплатите.

3. Разер Цортек Боост

Тхе Разер Цортек Боост апликација компаније Разер, произвођача ЦПУ и ГПУ чипова који циљају играче. Апликација је бесплатна и није битно да ли ваш систем има Разеров хардвер или не. Радиће са Интеловим процесорима и АМД или Нвидиа ГПУ-овима. Повећање перформанси можда неће бити оно што бисте добили да користите Разер хардвер, али ћете приметити разлику. Апликације подржавају одабране игре и видећете да су популарни наслови углавном подржани.

Апликација такође нуди проширени поглед на то колико добро игра игра; то ће мапирати ФПС који добијете у игри. Можете га користити да побољшате перформансе било које апликације на вашем систему, а не само игара.

4. Висе Гаме Боостер

Висе Гаме Боостер је бесплатна апликација која може да управља процесима на вашем систему, управља мрежним активностима и затвори непотребне апликације да би вашој игри дала повећање перформанси. Није тако моћна као Гаме Фире 6, али ако вам је потребан алат мањег обима за управљање процесима, ова апликација је добар избор.

5. МСИ Афтербурнер

МСИ Афтербурнер је алат за оверклок. Можете га користити за оверклоковање и ЦПУ-а и ГПУ-а. Једном када ове хардверске компоненте буду оверклоковане, ваше игре ће моћи да извуку више снаге и више употребе. Апликација не управља системским процесима и не балансира како се системски ресурси користе. МСИ Афтербурнер је за подешавање хардвера. Када оверцлоцкате свој хардвер, можете покренути и други софтвер за појачавање.

Оверцлоцкинг је озбиљан посао, па ако не знате шта радите, требало би да се држите осталих апликација на овој листи.

Закључак

Постоји ограничење колико можете да побољшате перформансе система или игре која се покреће на вашем систему. Ваш хардвер је у суштини оно што ограничава ствари, па имајте то на уму када играте игру. Препоручујемо вам да користите пробне верзије ових апликација пре него што их купите и видите да ли се куповина исплати.