5 функција које треба очекивати у иОС-у 9

Свака узастопна верзија иОС-а која је објављена има кориснике који се питају која ће бити њена карактеристика. Неко време, иОС је увек имао велику функцију коју су корисници очекивали са сваким новим издањем; иМессагес, Сири, Фацебоок интеграција, тастатуре и виџети трећих страна, итд. Веће функције добијају много пажње, али са иОС 9 постоји пет мањих функција због којих ћете још нестрпљивије чекати да се појави.

Побољшан мултитаскинг

Ако користите Гмаил и Цхроме, или Фацебоок и Фацебоок Мессенгер, вероватно сте приметили како је веома лако прелазити између ове две апликације. Ако додирнете везу у Гмаил-у, она ће је отворити у Цхроме-у, а унутар Цхроме-а можете да додирнете дугме Гмаил да бисте се вратили на апликацију Гмаил.

Исто тако, ако покренете Фацебоок Мессенгер из апликације Фацебоок, можете да додирнете дугме ‘Фацебоок’ унутар Фацебоок Мессенгер-а да бисте се вратили у апликацију Фацебоок. Замислите да ово функционише између свих апликација.

У иОС-у 9, ако користите апликацију, рецимо Твиттер, и добијете упозорење у текстуалној поруци, можете да додирнете упозорење да бисте отишли ​​у апликацију Поруке. Када завршите са одговором на текстуалну поруку, видећете опцију „Повратак на Твиттер“ на самом врху апликације Поруке коју можете да додирнете да бисте се вратили на претходну апликацију коју сте користили. Морате га испробати да видите колико је згодно.

Обавештења поређана хронолошки

Обавештења су тренутно груписана по апликацијама. То значи да не можете да видите обавештења како су стигла, односно нису у хронолошком редоследу. Са иОС 9 обавештења више нису груписана по апликацијама. Ако сте примили е-пошту, захтев за Цанди Црусх, а затим и текстуалну поруку, та обавештења ћете добијати тим редоследом уместо да се сва обавештења е-поште појављују на дугачкој листи изнад листе обавештења о Цанди Црусх.

  Како додати имена лицима која су идентификована апликацијом Фотографије у иОС-у 10

Режим мале снаге

Писали смо о томе како можете да активирате режим мале енергије у иОС-у 9. Режим ниске потрошње штеди батерију вашег уређаја и можете га омогућити кад год желите. Када се од вас затражи да вам је батерија празна на 20% и 10%, упозорење вам омогућава да укључите режим ниске потрошње директно са ње. Можете чак рећи Сири да укључи режим ниске потрошње.

Статистика коришћења батерије по апликацији

Са иОС 9 ћете моћи детаљно да погледате које апликације троше највише батерије на вашем уређају. Употреба батерије је доступна за последња 24 сата и последњих 7 дана. Можете да видите колико батерије троши апликација када се активно користи и колико батерије троши када ради у позадини. Провера ове статистике је супер једноставна.

Блокатори садржаја у Сафарију

Мобилни веб се још увек развија; како се корисницима приказују огласи, или чак безопасни упити и даље треба да се прецизирају. У међувремену, имате много веб локација које покушавају да искористе предности мобилних корисника тако што им приказују одложене огласе и покрећу скрипте које ће отворити нове картице. У иОС 9, ако користите Сафари, моћи ћете да инсталирате апликације које могу да раде са његовом функцијом блокирања садржаја и да добијете много боље искуство прегледања.

Којој функцији иОС 9 се највише радујете?