5 најбољих портала да оцените своје професоре и пронађете рецензије наставника

Да ли сте знали да су се пре појаве интернета студенти ослањали на сугестије од уста до уста да би одлучили на које часове професора да се пријаве? Тражили би другове из разреда који су већ завршили курс и распитивали се о њиховим ставовима о образовању професора. Учење о наступу професора у то време било је тешко, али је сада много приступачније.

Постоји много портала на којима студенти могу да објаве своја осећања о одређеном професору и предавањима која држе, дајући искрене примедбе и оцене. Захваљујући овим платформама, лакше ћете одредити колико високо други студенти рангирају наставника. Моћи ћете боље да бирате своје професоре и избегавате оне са ниским оценама.

Ево кратког резимеа најбољих портала за оцењивање ваших професора и наставника о којима ћу говорити у наставку.

Портали

Значајне карактеристике

Линк

Оцените моје професоре

Рецензије, оцене, оцене анонимних професора

РатеМиПрофессор.ио

Проницљиве информације о професорима, двосмерна комуникација

Оцените моје учитеље

Оцењивање и рецензирање наставника основних/средњих школа

Ратеиоурпроф.цом

Прикупља рецензије професора колеџа, опсежну претрагу, опште оцењивање

Улооп

Рецензије и увид у професоре, додатне услуге кампуса

Којој сврси служи портал за оцену вашег професора?

У контексту високог образовања, портал Оцени свог професора има неколико улога. Ово су неке од примарних намена портала:

 • Побољшање квалитета наставе: Професори могу профитирати од продуктивне критике понуђене преко портала. Пружа им убедљиву перцепцију ученика о њиховом подучавању и областима у којима ће можда морати да се прилагоде.
 • Избор курса: Студенти често користе ове портале да бирају курсеве и креирају распореде. Могли би да дају приоритет часовима најбоље оцењених професора или да се клоне оних који рутински добијају ниске оцене.
 • Повратне информације о напретку: Повратне информације могу бити важеће за факултете и организације поред тога што помажу академицима да побољшају своје образовање. Они могу да искористе овај извештај да открију обрасце, предности и недостатке својих академских иницијатива.

Да идемо даље, ево избора онлајн портала на којима можете рангирати и прегледати своје омиљене наставнике и професоре.

Оцените моје професоре

Ученици могу да изнесу своје мишљење о наставницима Оцените моје професоре‘ популарни портал. Унесите име професора или назив ваше школе у ​​поље за претрагу да бисте започели. Када откријете идеалног професора, можете прочитати претходне оцене или послати своје као члан или гост. Можете бити искрени без бриге јер је ваш идентитет маскиран.

  Колико је кашњење у Гоогле Цлоуд-у (ГЦП) између региона?

Карактеристике:

 • Рукујте и ажурирајте своје оцене.
 • Задржите потпуну анонимност приликом објављивања рецензија.
 • Укључите се у коментаре помоћу дугмади „Свиђа ми се/Не свиђа ми се“.
 • Остављање рецензије или коментара је брз и лак приступ.

Платформа нуди драгоцене детаље о општем квалитету професора, о томе да ли би студенти поново полагали свој час или не и степену тежине њихових курсева када посетите њихов профил. Можете пронаћи категорије које идентификују њихову методологију наставе и евалуације и сведочанства бивших ученика.

РатеМиПрофессор.ио

Ученици би могли имати огромну корист од схватања шта да предвиде јер се искуство сваког наставника и учионице разликује. РатеМиПрофессор.ио даје проницљиве информације о професорима о којима размишљате.

Пре формирања колаборативног пута учења, нуди потпуну перспективу компетенција и квалификација професора извлачећи милионе евалуација студената из локалних и међународних окружења.

Карактеристике:

 • Корисници могу да изнесу своје идеје и увиде тако што ће коментарисати било који материјал на платформи и рангирати га звездицама.
 • Студенти могу да размењују наставне материјале и академске радове.
 • Студентима олакшава комуникацију на сајтовима друштвених медија.
 • Академске дисциплине, институције и наставници имају велике користи од овог превода.

Промовисање двосмерне комуникације чини могућим да се минимизирају потенцијалне потешкоће у односима између студената и професора, истовремено осигуравајући да су њихови циљеви усклађени.

Оцените моје учитеље

Оцените моје учитеље је један од најпопуларнијих портала за оцењивање и рецензирање наставника. Углавном се концентрише на добијање коментара у вези наставника и основних и средњих школа.

Након што се придруже веб страници, ученици могу добити свеобухватну листу наставника тражећи одређену школу или наставника. Након што одаберу едукатора, корисници могу прочитати рецензије или чак додати своје оцене.

Карактеристике:

 • Директан фокус на наставнике у основним и средњим школама.
 • Доступност школа и наставника у одабраним земљама као што су Сједињене Државе, УК, Канада, Ирска, Аустралија и Нови Зеланд.
 • Могућност додавања школе у ​​базу података ако већ није наведена.
 • Систем оцењивања који обухвата ефикасност, интегритет, емпатију, поштовање, одлучност и још много тога омогућава ученицима да свеобухватно процене своје наставнике.

Систем оцењивања је једноставан, а резултати варирају од једног до пет поена. Аспекти као што су корисност, јасноћа, знање и лакоћа укључени су у категорије евалуације, омогућавајући ученицима да поделе своја размишљања о интеракцији са наставником док су у школи.

Ратеиоурпроф.цом

Ратеиоурпроф.цом је веб локација која прикупља податке о професорима колеџа и универзитета широм Сједињених Држава. Овај портал се ослања на студенте да допринесу својим рецензијама инструктора и омогућава им да прегледају оцене које су дали њихови вршњаци. Примарна сврха је да се студенти оспособе да доносе мудре пресуде у вези са својим академским искуствима.

  Како избрисати Диснеи+ профил са било ког уређаја

Карактеристике:

 • Пружа платформу лаку за коришћење која смањује време потребно за подношење оцена наставника.
 • Корисници имају могућност да процене академике и наставнике на основу различитих метрика учинка.
 • Портал користи систем оцењивања који резултира општом оценом за сваког наставника на основу оцена сваког ученика.
 • Портал наводи имена најбољих професора за сваку школу приликом претраге.

Значајно је да је ова услуга бесплатна, а сви уноси корисника остају анонимни. Опсежна могућност претраживања сајта, која омогућава корисницима да филтрирају своје претраге користећи више параметара, је јединствена карактеристика. Ова функција у великој мери побољшава капацитет корисника да сазна више о универзитету и поједином професору.

Улооп

Улооп истиче се као једна од најбољих алтернатива за студенте који желе да процене и провере своје професоре. Овај портал олакшава студентима да коментаришу своје професоре, предаваче и наставнике.

Рецензије бивших студената који су студирали код ових професора пружају увид у бројне аспекте њихових наставних стратегија, манира и личности.

Карактеристике:

 • Скоро све америчке образовне институције укључене су у Улооп-ову покривеност.
 • Студенти могу да приступе разним услугама преко њега, као што су огласи за посао у кампусу, могућност дељења белешки са курса, опције подучавања и могућност оцењивања наставника.
 • Студенти оцењују своје професоре у складу са стандардима, укључујући јасноћу у инструкцији, читљивост и општу помоћ.
 • Увођење коментара, поред евалуација, побољшава разумевање рада професора.

Улооп такође делује као ресурс који омогућава ученицима да подрже своје пријатеље и избегавају лоше наставнике. Увиди са форума превазилазе пуке процене професора. Страница посвећена сваком предавачу укључује одељак за коментаре где бивши студенти могу да изнесу своје увиде и искуства.

Која су генерално правила за оцењивање портала ваших професора?

Тачна правила могу варирати између портала. Ево неких стандардних правила и смерница које можете очекивати да пронађете:

 • Језик поштовања: Ученици обично морају да користе језик поштовања и неувредљив када пишу критике.
 • Без личних података: Рецензентима обично није дозвољено да деле личне податке о професору или другима у својим рецензијама.
 • Без лажних информација: Објављивање лажних или обмањујућих информација о професору је обично противно правилима.
 • Релевантан садржај: Рецензије треба да се фокусирају на професоров стил предавања, комуникацију, организацију и друге аспекте који се односе на академско искуство.
 • Једна рецензија по семестру: Неки портали могу ограничити студенте на једну рецензију по професору по семестру или академском термину како би спречили прекомерне или пристрасне повратне информације.
 • Захтеви за уклањање: Професори могу да захтевају уклањање рецензија ако верују да садржај крши правила портала.
 • Академски интегритет: Студентима је обично забрањено да користе портале за варање или академско непоштење, као што је тражење или понуда да плате добре критике или оцене.
 • Верификација: Неки портали могу имати механизме за проверу да су рецензенти стварни студенти професора који се рецензира.
  9 најбољих графичких картица (ГПУ) за играче

По којим параметрима студенти могу да оцењују професоре?

Користећи портале или веб странице креиране за оцењивање професора, студенти често могу да оцењују професоре по различитим критеријумима. Ови фактори се могу променити у зависности од платформе, али често укључују:

 • Укупна оцена: Да сумирамо њихову интеракцију са професором, студенти често дају укупну оцену или резултат, обично на скали од 1 до 10. Студенти процењују моћ професора да успешно пренесе материјал за курс, јасноћу у настави и стил подучавања.
 • Тешкоћа курса: рангирањем тежине курса, студенти могу понудити будућим студентима назнаку шта да очекују.
 • Садржај курса: Овај критеријум укључује калибар, релевантност и степен у коме они допуњују циљеве курса.

Какав је утицај ових портала?

Ове платформе помажу у побољшању интеракције између ученика и наставника или помажу у побољшању наставних стандарда. Неке од погодности које се нуде су следеће:

 • Транспарентност: Студенти могу да бирају курсеве и професоре са одличним знањем дајући студентима кључ за портале за оцењивање.
 • Повратне информације за унапређење: Професори могу да користе позитивну критику студената да побољшају своје материјале за курс и планове часова.
 • Пеер бенцхмаркинг: Упоређујући своје резултате са својим колегама, професори могу да виде где напредују и треба да се побољшају.

Неизвесно је да ли портали за рејтинг подижу наставне стандарде или ангажовање ученика и наставника. Они могу промовисати дискусију и интроспекцију, што неки академици сматрају да побољшава њихове стратегије подучавања. Међутим, оснивање, професори и начин на који се евалуације примењују ће утицати на ангажовање ученика и наставника и стандарде наставе.

Закључак

Ваш академски напредак може патити ако упишете средњу школу или универзитет са мање ефикасним инструктором. Добра вест је да постоје начини да се избегну или припремите за ове професоре.

Можете консултовати веб странице које нуде детаље о предавачима у вашој школи како бисте се у потпуности припремили за њихове часове. Ови портали пружају најновије оцене и рангирања професора, помажући вам да одаберете одговарајуће курсеве.

Добијање ових увида вам омогућава да унапред закажете свој курс. Када користите ове алате, од кључне је важности да будете опрезни у вези са сајбер-безбедношћу и да се уздржите од откривања велике количине личних података.

Затим можете такође истражити како да учите БЕСПЛАТНО на Харварду, Станфорду, МИТ-у, итд