6 практичних пречица за побољшање вашег искуства са Виндовс 8.1

Прво велико ажурирање за Виндовс 8.1 – названо Виндовс 8.1 Упдате 1 – јавно је објављено у априлу 2014. и од тада смо се играли са његовим многим новим функцијама. Заиста, то је велико ажурирање, оно које је требало да постоји од првог дана издавања оперативног система Виндовс 8, и иако постоји неколико промена испод хаубе, главна директива ажурирања 1 је изгледа била да побољша целокупно искуство Виндовса за кориснике десктопа . Данас ћемо навести шест пречица за пречице које имају за циљ да побољшају ваше корисничко искуство у оперативном систему Виндовс 8.1 на овај или онај начин, од брзог затварања модерних УИ апликација до приступа траци задатака на почетном екрану. Дакле, без икаквог одлагања, хајде да почнемо.

1. Есцапе Кеи

Током последње две године, почетни екран оперативног система Виндовс 8 добио је гомилу негативних критика. Толико да је Мицрософт коначно био приморан да корисницима Виндовс 8 омогући опцију покретања на радну површину. Ипак, почетни екран остаје незаобилазна предност оперативног система Виндовс 8.1, а ако морате брзо да се вратите на радну површину са почетног екрана, можете једноставно да користите тастер Есцапе. Можете да притиснете тастер Есцапе да бисте се вратили на радну површину, али на чудан начин ако га поново притиснете, не враћате се на почетни екран.

  Како омогућити промпт за чување преузимања у Мицрософт Едге-у на Виндовс 10

2. Вин + Т

Занимљиво је да Виндовс 8.1 Упдате 1 такође додаје траку задатака модерном корисничком интерфејсу. Не за стално, али постоји. То значи да можете приступити траци задатака у модерним УИ апликацијама и почетном екрану. Међутим, једино упозорење је да се трака задатака аутоматски сакрива након неколико секунди. Али можете притиснути комбинацију пречице Вин + Т да бисте је приказали.

3. Вин + тастер за померање надоле

У ажурирању 1, Мицрософт је мало прилагодио начин на који модерне УИ апликације такође функционишу, што укључује омогућавање корисницима да минимизирају апликацију Виндовс продавнице директно на траци задатака како би јој поново брзо приступили. Ако желите да минимизирате модерну УИ апликацију са својом тастатуром, тастер за померање Вин + Довн ради трик. Нажалост, Вин + Уп га поново не максимизира.

4. Вин + тачка + десни или леви тастери за померање

Ако притиснете Вин + Дот (тачка) + десно или лево тастере за померање, ово ће вам омогућити да поставите до четири модерне УИ апликације (укључујући радну површину) једну поред друге. Ова комбинација је корисна када морате брзо да ускочите Виндовс или промените њихове тренутне позиције.

5. Алт + Ф4

На крају, али не и најмање важно, ниједан други метод вам не може омогућити да брзо затворите апликацију модерног корисничког интерфејса осим добре старе комбинације пречица Алт + Ф4. Пробајте, и бићете нам захвални на томе!

6. Хоме и Енд тастери

Радна површина у Виндовс-у је увек била важна предност за кориснике. Омогућава вам да креирате пречице за апликације и датотеке како бисте им брзо приступили. У оперативном систему Виндовс 8.1, ако притиснете тастер Почетна када сте у режиму радне површине, одвешће вас до прве иконе на радној површини (као што је приказано са леве стране). Насупрот томе, притиском на тастер Енд ће фокус померити на последњу икону пречице у последњем реду радне површине. Ово може бити корисно када брзо отворите „Овај рачунар“ тако што ћете ову пречицу поставити у први ред икона на радној површини (Хоме + Ентер, било ко?).

  Поправите да се Коди неће отворити у оперативном систему Виндовс 10