6 апликација за надгледање и побољшање трајања батерије вашег МацБоок-а

Брзе везе

Литијум-јонске батерије се старењем погоршавају и зато ваш МацБоок не траје толико дуго са једним пуњењем као када је био нов. Срећом, можете продужити његов животни век редовним праћењем и одржавањем користећи Мац апликације за батерије у наставку.

1. Здравље батерије 2

Баттери Хеалтх је вероватно најпопуларнији алат за праћење батерије за Мац, а Баттери Хеалтх 2 је наследник за који нисмо знали да нам је потребан. Овај алат нуди уредан интерфејс који наводи све виталне карактеристике батерије за ваш МацБоок.

Апликација приказује тренутну напуњеност, тренутни максимум, здравствени статус мацОС-а, циклусе, старост, потрошњу енергије и амперажу. У суштини, све што треба да знате да сами надгледате батерију вашег МацБоок-а. Историја напајања је врхунска функција која вам помаже да стекнете корисне увиде. Приказује динамичке графиконе потрошње енергије и обавештења о снопу када потрошња батерије пређе одређени праг.

Преузимање: Здравље батерије 2 (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

2. цоцонутБаттери

цоцонутБаттери је још један од мацОС алата за праћење батерије који се фокусира на основе. Упркос свом спартанском приступу, апликација је тачна и корисна.

цоцонутБаттери приказује процентуалну траку која приказује ваш тренутни пуни капацитет пуњења, након чега следи процентуална трака за пројектовани капацитет батерије. Апликација вам такође омогућава да снимите статус батерије у различитим временским интервалима и да сходно томе сачувате евиденцију. На крају, алат вам такође омогућава да проверите статус батерије вашег иОС уређаја ако је повезан на ваш Мац преко УСБ-а или Ви-Фи-ја.

  Шта је заштитни зид? – Водич за увод

Преузимање: цоцонутБаттери (Бесплатна, доступна премиум верзија)

иСтат менији су корисни ако желите да додате напредне статистике као што су брзина вентилатора, потрошња меморије и мрежни индикатори. Осим тога, иСтат Менус такође нуди проницљив алат за праћење батерије који вам помаже да будете у току са виталним показатељима батерије. Алат приказује здравље батерије, циклусе и стање.

иСтат менији приказује преостало време за вашу тренутну наплату, заједно са листом апликација које троше ресурсе. Прелазак миша на сваку од ових опција ће вас довести до напредних статистика које ће вам помоћи да боље утврдите стање батерије. Уверите се да сте такође ставили наше савете за боље трајање батерије МацБоок-а.

Подразумевано ће бити омогућени прекидачи за разне друге параметре као што су ЦПУ и ГПУ, Меморија, Дискови, Мрежа и други. Можете да их искључите да бисте били сигурни да не затрпате траку менија мацОС-а нежељеним информацијама.

Преузимање: иСтат менији (9,99 УСД, доступна је бесплатна пробна верзија)

4. Монитор батерије

Баттери Монитор је савршена апликација за батерију за МацБоок ако желите бесплатну апликацију са свим основним информацијама које су вам потребне за одржавање батерије МацБоок-а.

Баттери Монитор ће се налазити у Аппле менију на врху екрана, где ћете моћи да видите своје тренутно пуњење, циклусе батерије, па чак и да видите капацитет батерије, температуру и потрошњу енергије. Све у свему, то је прилично једноставна апликација испуњена корисним функцијама за праћење батерије вашег Мац-а једним кликом на дугме.

Преузимање: Монитор батерије (Бесплатно)

5. Боља батерија 2

Још једна апликација лака за коришћење коју можете да преузмете и почнете да користите за неколико секунди је Беттер Баттери 2. Након инсталације, видећете листу свих информација о батерији, од тренутног пуњења до тренутног капацитета батерије, па чак и датума батерија је произведена и њен тренутни старост.

  11 решења за ћаскање у апликацији за боље ангажовање корисника

Ако желите све функције које нуди Беттер Баттери 2, мораћете да надоградите и купите премијум верзију. Али добра вест је да ће бесплатна верзија имати више него довољно информација за управљање батеријом на вашем МацБоок-у.

Преузимање: Боља батерија 2 (Бесплатна, доступна премиум верзија)

6. АлДенте

Последње на листи, имамо АИДенте, апликацију за ограничавање пуњења треће стране коју можете да користите да ограничите пуњење вашег МацБоок-а на одређени проценат. То је слично начину на који функција оптимизованог пуњења батерије на вашем Мац-у одлаже пуњење преко 80% да би успорила хемијски процес старења његове батерије.

Међутим, оптимизовано пуњење батерије може бити прилично недоследно, посебно ако свој МацБоок не пуните по фиксном распореду. У таквим случајевима, апликација за ручно ограничавање наплате као што је АИДенте може да уради много бољи посао.

Током инсталације, од вас ће бити затражено да инсталирате помоћну апликацију и онемогућите оптимизовано пуњење батерије на вашем Мац рачунару како би АИДенте исправно функционисао. Али када завршите, можете да кликнете на АИДенте-ову ставку на траци менија и користите клизач да подесите жељено ограничење наплате.

Ако проценат батерије премашује ограничење пуњења, можете кликнути на Испразни да бисте га смањили на вредност коју сте поставили. Ове две функције су бесплатне за коришћење, али ако желите нешто више, мораћете да платите за АИДенте Про, који кошта 12 долара годишње или 25 долара за доживотну лиценцу.

За тај новац добијате приступ функцијама као што су аутоматско пражњење, заштита од топлоте, режим пловидбе, режим калибрације, иконе статуса уживо и још много тога.

  Како користити ХомеПод као спикерфон

Преузимање: АИДенте (Бесплатна, доступна премиум верзија)

Бонус: Уграђене информације о напајању

Аппле је био довољно пажљив да укључи алатку за циклус батерије у мацОС. Алат није тако свеобухватан као горе наведени; међутим, нуди основне функције. Да бисте приступили уграђеној алатки за информације о батерији, следите ове кораке:

  • Кликните на Аппле лого на траци менија.
  • Прво држите тастер Оптион и изаберите Систем Информатион из падајућег менија.
  • У одељку Хардвер изаберите опцију Напајање.
  • Наслов информација о батерији приказује број циклуса, стање, преостало пуњење и напон батерије. У идеалном случају, МацБоок Аир батерија би требало да траје хиљаду циклуса пуњења. Ранији модели су, међутим, имали мањи максимални број циклуса.

    Надгледање и управљање трајањем батерије вашег Мац-а са свим горе наведеним апликацијама је одличан почетак. Омогућиће вам да сазнате које апликације празне батерију брже од других, тако да можете ограничити њихову употребу кад год треба да користите свој Мац дуже време без укључивања.

    Међутим, на крају ће ваша батерија деградирати до те мере да ће свака апликација запањујуће брзо трошити енергију. Када дође до ове тачке, први корак који треба да предузмете је да погледате замену батерије. Али ако то није могуће — или ако је прескупо — онда то може бити знак да морате да замените свој Мац.

    Сви алати на листи су једноставни за коришћење и дају вам бољи увид у батерију вашег МацБоок-а. Без обзира да ли желите да батерија буде што је могуће здравија или је ваш МацБоок почео да се понаша чудно и да се насумично гаси, ови алати за управљање батеријом су ваша најбоља опција.