6 начина да користите свој Амазон Ецхо да натерате децу да спавају

Кључне Такеаваис

  • Користите вештину Слееп Соундс на свом Алека уређају да бисте пуштали умирујућу музику и звукове амбијента како бисте помогли својој деци да мирно заспу.
  • Подесите тајмер за спавање на Алека да аутоматски престане да пушта умирујућу музику након одређеног времена, тако да се ваша деца могу сместити за ноћ.
  • Користите вештину Аудибле Сториес да би Алека читала дечје књиге или пуштала аудио књиге као приче за лаку ноћ, стварајући искуство повезивања за вас и вашу децу.

Сваки родитељ зна колико је тешко натерати децу да спавају када су превише енергије и преуморна, али изгледа да не могу да се слегну и припреме за спавање. Добра рутина није корисна само за њих, већ и за вас, тако да можете вратити своје вечери. Добра вест је да не морате сами да решавате време за спавање.

Ваш Алека уређај има много вештина и функција које можете да користите да бисте креирали угодну рутину пре спавања и умирујуће окружење. Ако сте родитељ који жели мање муке и угодну рутину одласка на спавање, на правом сте месту. Ево наших најбољих савета о томе како да користите свој Ецхо уређај за спавање своје деце.

Само реците „Алека, отвори Слееп Соундс.“

Пуштање умирујуће музике је одличан начин да помогнете својој деци да се смире након напорног дана. Поставља расположење за вече и говори им да је време за одмор. Најбољи начин да то урадите је да користите вештину Слееп Соундс, која вам омогућава да пуштате амбијенталне звукове који ће помоћи вашој деци да мирно заспу.

  Како ручно партиционирати чврсти диск из командне линије на Линуку

Слееп Соундс има преко 125 звукова које можете изабрати. Када отворите вештину користећи горњу команду, изаберите звукове које желите да чујете користећи своју Алека апликацију или на екрану Ецхо Схов. Ви и ваша деца можете уживати у слушању кише, грмљавине и многих других звукова за опуштајуће вече.

2. Подесите тајмер за искључивање

Вероватно се питате колико дуго ће Алека наставити да пушта умирујућу музику и да ли ће музика наставити да свира целу ноћ чак и након што ваша деца заспу. Па, одличан начин да спречите Алеку да пушта музику, уместо да морате да устанете и кажете престаните, јесте да подесите тајмер за спавање.

Брзо и лако је подесити тајмер за спавање, само реците „Алека, подеси тајмер за спавање за…“ и реците Алеки колико дуго док не желите да музика престане, како би ваша деца могла да се смести за ноћ. Подесите тајмер за спавање на 30 минута, један сат или чак два, колико год је вашој деци потребно да слушају њихову умирујућу музику и чврсто заспу.

Само реците „Алекса, отвори звучне приче“.

Деца воле да слушају причу пре спавања, а то може бити и дивно искуство повезивања. Ушушкајте се у кревету са својим малишанима и дозволите себи привилегију да не морате да радите тежак посао јер ће Алекса то урадити уместо вас.

Одличан начин да то урадите је коришћење вештине Аудибле Сториес, која има избор дечијих прича свих различитих жанрова. Или, ако користите Аудиблеможете замолити Алека да пусти аудио књигу у вашој библиотеци.

Да бисте покренули Аудибле Сториес у апликацији Алека, изаберите Још > Вештине и игре > потражите Аудибле Сториес > Покрени > изаберите Алека уређај који желите да користите и Вештина ће се покренути. Одаберите опцију да пустите дечју књигу и Алека ће вам представити неке опције како бисте ви и ваша деца могли да седнете, опустите се и слушате причу пре спавања.

  Како блокирати и деблокирати некога на Твитцх-у

Затражите књигу коју желите да слушате и Алека ће је пустити. Аудибле има много књига и кратких прича које можете изабрати које су погодне за децу као приче за лаку ноћ.

Само реците „Алекса, отвори ноћно светло“.

Ако ваше дете не воли да заспи у потпуном мраку, можете замолити Алексу да постане ноћно светло. Направите простор који је довољно светао да се ваша деца не плаше мрака, али не превише светао да им у очима сијају светла која их држе буднима.

Да бисте покренули ову вештину у својој Алека апликацији, изаберите Још > Вештине и игре > претражи Ноћно светло > Покрени > изаберите уређај који желите да користите и он ће светлети плаво.

5. Разговарајте са својом децом из друге собе

Сваки родитељ зна да може бити потребно неколико покушаја да се деца увуку у кревет и да може бити потребно још више покушаја да их натерају да тамо остану. Деца често устају из кревета или вичу за родитеље много пута пре него што коначно попусте, преврну се и оду на спавање.

Уместо да напуштате сопствену спаваћу собу или идете скроз уз степенице да бисте се побринули за покушаје ваше деце у каснијим временима за спавање, користите Алека да разговарате са њима где год да се налазите у кући помоћу функције Дроп Ин.

Како функционише функција Дроп Ин? Па, може се користити као интерфон за целу кућу или чак као начин комуникације са породицом и пријатељима.

Да бисте се обратили својој деци, идите у своју Алека апликацију, изаберите Комуникација > Свратите, а затим изаберите уређај на који желите да свратите. Ако уређај у спаваћој соби ваше деце има камеру, чак ћете моћи да их видите и да проверите да ли су смештени у креветима. Ако ваша деца желе да пожеле лаку ноћ својим бакама и декама, могу да користе свој Алека уређај да их сврате пре спавања.

  Како проверити да ли је број прост у Питхон-у

6. Алека вештине пре спавања

Поред вештина које смо већ споменули, постоји још много места одакле су потекле. Ево неких од најбољих које препоручујемо да испробате са својом децом како бисте им помогли да заспу.

Бедтиме Гуардиан

Само реците „Алекса, отвори Чувар за спавање.“

Ако имате дете које се плаши ноћи и треба му мало уверавања пре спавања, Бедтиме Гуардиан је забаван начин да се ваше дете осећа безбедно и који се лако може додати рутини пре спавања. Алека ће скенирати собу у потрази за чудовиштима, духовима и лошим момцима.

Успаванке пре спавања за бебе

Само реците „Алека, играј Баби Бедтиме“.

Успаванке пре спавања за бебе су одличне за бебе и малу децу. Омогућите Скилл на вашој Алека апликацији и пуштајте успаванке да успавате свог малишана. Не заборавите да подесите тајмер за спавање на свом Алека уређају, тако да музика престане када ваша беба задрема. Ако ваша беба плаче, постоје и други начини на које Алека може помоћи да умири бебу пре спавања, као што је подешавање рутине детекције звука да аутоматски пушта музику када беба звучи у невољи.

Смири се сада

Само реците „Алекса, отвори се смири се сада“.

Ако се током дана догодило нешто што је ваше дете наљутило или растужило, може му бити тешко да зна како да се смири и спреми за спавање.

Вештина „Смири се сада“ учи децу техникама које могу да користе да се смире, као што је бројање до 10, протресање ногу или дубоко удисање. Коришћење вештине „Смири се сада“ је одличан начин да заједно вежбате технике смиривања пре спавања и да их доведете у прави расположење за спавање.

Уживајте у спавању уз најбоље Алека вештине

Испробајте Алека и укључите свој уређај у рутину одласка на спавање ваше деце, тако да цела породица може да се укључи и почне заједно да ужива пред спавањем. Али сан није важан само за вашу децу, важан је и за вас.