6 начина да смањите обавештења Аппле Ватцх-а за миран дан

Ваш Аппле Ватцх је згодан уређај са неколико функција за здравље и фитнес које вам омогућавају да пратите своје дневне активности и пратите виталне знаке. Поред тога, ваш Аппле Ватцх такође делује као продужетак вашег иПхоне-а омогућавајући вам да примате позиве, шаљете поруке и будете у току са обавештењима, између осталог.

Док је примање и гледање обавештења на зглобу практичније, понекад може постати наметљиво и ометајуће. У наставку ћемо покрити савете који ће вам помоћи да смањите обавештења о Аппле Ватцх-у за миран дан.

1. Искористите предност функције фокуса

Фоцус је згодна функција на Аппле уређајима која вам омогућава да привремено утишате одређена обавештења на дефинисани период, што вам омогућава да останете фокусирани и уживате у пажљивом и мирном дану. Можете да прилагодите Фоцус да бисте дозволили обавештења од изабраних апликација и контаката.

Ваш Аппле сат има неколико унапред подешених режима фокуса које можете да изаберете у зависности од ваших потреба. Ево како да омогућите Фоцус на свом Аппле Ватцх-у:

 • Превуците нагоре од дна екрана да бисте приступили Контролном центру.
 • Додирните и држите прекидач Фокус (означен иконом полумесеца) и изаберите режим који желите да користите.
 • Одаберите трајање—Укључено (док га ручно не промените), Укључено на 1 сат, Укључено до вечерас или Укључено док не одем.
 • Запамтите да се Фоцус синхронизује на свим вашим Аппле уређајима, тако да ће се иста подешавања применити на све ваше уређаје.

  2. Искључите подсетнике за постоље

  Останак седећи или неактиван дужи период може бити лош за ваше здравље, а као што смо горе наговестили, ваш Аппле Ватцх има неке згодне функције које вам могу помоћи да побољшате своје здравље и опште благостање. Једна од ових карактеристика су прстенови активности који прате одређене активности. Ово укључује прстен за стајање (плави прстен) који прати колико често стојите и крећете се током дана.

  Морате да стојите најмање минут током 12 од 24 сата да бисте затворили свој прстен за тај дан. Ваш Аппле Ватцх ће вас подсетити да се крећете ако сте седели првих 50 минута од једног сата. Међутим, ово може брзо да постане досадно и ометајуће када се фокусирате на посао или нешто друго.

  Да бисте искључили обавештења Тиме то Станд на свом Аппле Ватцх-у, притисните Дигитал Цровн и покрените апликацију Подешавања. Затим померите надоле до Активности и искључите Подсетнике за стајање. Док сте у овом менију, такође можете да онемогућите друга обавештења о активностима, као што су Дневна обука, Остварени циљеви, Посебни изазови и Обавештења о дељењу активности.

  3. Онемогућите подсетнике на свесност

  Као и подсетник за постоље, ваш Аппле сат вас такође подстиче да одвојите неколико минута дневно да бисте се усредсредили на своје дисање. Ова једноставна вежба може помоћи у смањењу стреса и промовисању свесности. Иако може изгледати контраинтуитивно онемогућити подсетник који вас подстиче да будете свесни, постоје тренуци када обавештења могу да прекину ваш ток.

  Да бисте искључили подсетнике за пажљивост на свом Аппле Ватцх-у, ево шта треба да урадите:

 • Притисните Дигитал Цровн и изаберите апликацију Подешавања.
 • Померите се надоле до Пажња и искључите Почетак дана и Крај дана под ПОДСЕТНИЦИ.
 • Можете добити већу контролу над подсетницима о свесности тако што ћете поставити сопствени распоред. Додирните Додај подсетник и изаберите прикладније време за примање обавештења.
 • 4. Омогућите нечујни или биоскопски режим

  Углавном, примање обавештења на вашем Аппле Ватцх-у је и даље мање ометајуће него примање на вашем иПхоне-у, јер можете да погледате на зглоб да видите да ли имате нека упозорења и не можете се препустити безумној сесији померања по Твиттер-у или ТикТок-у. Међутим, звук који ваш Аппле Ватцх производи сваки пут када примите обавештење може бити неодољив и досадан.

  Штавише, с обзиром на то да ваш Аппле сат стоји на вашем зглобу и да је увек на вама, згодније је утишати звук и ослонити се на вибрације да вас упозори на обавештење. Да бисте утишали свој Аппле Ватцх, превуците прстом нагоре са лица сата да бисте открили Контролни центар. Затим додирните икону звона да бисте омогућили нечујни режим.

  Поред тога, можете да користите биоскопски режим, који утишава ваша обавештења и спречава да се екран упали када подигнете зглоб. Ово је идеално када гледате филм у биоскопу. Превуците нагоре са лица сата и додирните икону режима биоскопа (икона са две маске) ​​да бисте је омогућили.

  Још увек можете да додирнете екран или притиснете Дигитал Цровн да бисте пробудили Аппле Ватцх када је биоскопски режим укључен.

  5. Прилагодите хаптичка упозорења и поклопац да бисте искључили звукове

  Ако сматрате да је хаптичка повратна информација вашег Аппле Ватцх-а превише јака или честа, можете смањити његову снагу или је потпуно искључити. Да бисте прилагодили хаптичка упозорења, идите на Подешавања > Звукови и додири. Додирните Подразумевано испод ХАПТИКЕ (док је прекидач Хаптиц Алертс укључен) за слабије вибрације. Алтернативно, искључите Хаптиц Алертс да бисте онемогућили вибрације.

  Такође можете да омогућите Цовер то Муте у истом менију да брзо утишате Аппле Ватцх када добијете обавештење. Када је ова функција омогућена, дланом покријте екран Аппле Ватцх-а на најмање три секунде да бисте искључили звук када примите упозорење, на пример, телефонски позив.

  6. Онемогућите гласовне повратне информације и Подигните да бисте говорили

  Ако Сири прочита ваша упозорења о вежбању и објави ваше прекретнице у фитнесу, то може да прекине ваш проток током опуштајућег вежбања. Ако сматрате да ова функција омета пажњу, можете спречити Сири да најављује обавештења о фитнесу на вашем Аппле Ватцх-у тако што ћете отићи на Подешавања > Вежбање и искључити прекидач Гласовне повратне информације.

  Поред тога, ако често случајно пробудите Сири када подигнете зглоб и разговарате, можете то онемогућити тако што ћете отићи у Подешавања > Сири и искључити прекидач Подигни за говор.

  Уживајте у свом Аппле сату са мање обавештења

  Примање неколико обавештења на зглобу може бити досадно и ометајуће. Срећом, можете користити ове савете да смањите обавештења о Аппле Ватцх-у како бисте уживали у мирнијем и непрекиднијем дану. Са мање обавештења из порука или телефонских позива, можете се усредсредити на важне задатке и максимално повећати своју продуктивност током дана.