6 најбољих алтернатива Аутхи-иној апликацији за десктоп

Брзе везе

Са укидањем Аутхи-ине десктоп апликације у јануару 2024. године, хиљаде корисника тражи замену за 2ФА десктоп. Срећом, постоји гомила одличних апликација за аутентификацију и проширења претраживача које можете користити да замените Аутхи.

Десктоп алтернативе за Аутхи

Ова табела илуструје апликације које имају за циљ да попуне празнину коју је Аутхи оставио на радној површини:

Цост

Доступно као

Подржава извоз података

Подржава биометрију/лозинке

1Пассворд

2,99 долара месечно

Десктоп клијент, проширење претраживача, веб апликација, мобилна апликација, интерфејс командне линије

да

да

Аутхентицатор.цц

бесплатно

Екстензија за претраживач

Не

Не

КееПассКСЦ

бесплатно

Десктоп клијент, проширење претраживача

да

да

2ФАС

бесплатно

Екстензија за прегледач, мобилна апликација

да

да

Битварден Аутхентицатор

10 долара годишње

Десктоп клијент, проширење претраживача, веб апликација, мобилна апликација, алат за интерфејс командне линије

да

да

Погледајмо сваки редом.

1. 1Пассворд

1Пассворд је једна од најбољих апликација које можете користити да замените Аутхи. Док 1Пассворд првенствено служи као менаџер лозинки, подржава ТОТП (Тиме-басед Оне-Тиме Пассворд) и доступан је као десктоп клијент на Виндовс-у, Линук-у и МацОС-у.

1Пассворд је најбоља када се користи као проширење претраживача јер можете скенирати КР код за подешавање 2ФА и конфигурисати вишефакторску аутентификацију у само неколико кликова. Пошто су ваше једнократне шифре приказане упоредо са веб локацијама, пријављивање помоћу 1Пассворд је фантастично једноставно.

Као и Аутхи, 1Пассворд ограничава регистрације нових уређаја како би смањио вероватноћу да би хакер могао да приступи вашим лозинкама и 2ФА. Аутхи то постиже тако што омогућава корисницима да омогуће или онемогуће приступ више уређаја, док вам 1Пассворд даје тајни код који користите са својом лозинком за регистрацију нових уређаја.

  Како сами да направите спиралну уметност са вирусном вештачком интелигенцијом

Једини прави недостатак је претплата од 2,99 УСД месечно.

2. Аутхентицатор.цц

Ако желите једноставну и бесплатну Аутхи алтернативу, Аутхентицатор.цц може бити савршено проширење претраживача за вас. Доступан је за преузимање на Гоогле Цхроме-у, Фирефок-у и Мицрософт Едге-у и подржава синхронизацију на више уређаја.

Слично као и Аутхи, Аутхентицатор.цц подржава резервне копије у нешифрованим и шифрованим форматима. Аутхентицатор.цц генерише резервне копије у стандардизованом формату, тако да упркос томе што екстензија прегледача нема подршку за правилан извоз, можете да пренесете своје податке на алтернативе као што су Аегис, ФрееОТП+ и Аутхентицатор (ГНОМЕ).

Главни недостатак Аутхентицатор.цц је то што је доступан само као проширење прегледача. Не можете да инсталирате десктоп клијент или приступите Аутхентицатор.цц из апликације за паметни телефон. Мање је свестран, али не би требало да изгубите приступ својим подацима све док запамтите пријаву у прегледач.

Аутхентицатор.цц такође не подржава софистициране функције заштите као што је биометрија, иако дели згодну функцију главне лозинке са Аутхи. Није сложено решење за 2ФА, али ако тражите нешто једноставно и лако за коришћење што ће обавити посао, Аутхентицатор.цц је идеалан.

3. КееПассКСЦ

Једна од најбољих Аутхи алтернатива је КееПассКСЦ. Као и Аутхи, КееПассКСЦ је доступан као десктоп клијент за Виндовс, Линук и МацОС, као и проширење претраживача. Када додате налоге у КееПассКСЦ, можете додати ТОТП појединачним уносима.

Можете почети читањем КееПассКСЦ-ов водич за подешавање ТОТП-а. Када конфигуришете своју 2ФА користећи безбедне КР кодове или тајне низове, можете се пријавити на било који налог користећи кодове генерисане у КееПассКСЦ десктоп клијенту. И баш као и Аутхи, КееПассКСЦ је потпуно бесплатан за коришћење.

  9 најбољих алата за обрнути инжењеринг за професионалце за безбедност

Главни недостатак КееПассКСЦ-а је то што чува ваше лозинке и 2ФА информације на истом месту, што се понекад сматра небезбедним. Упркос томе, заправо не морате да складиштите своје корисничко име и лозинку у КееПассКСЦ — можете креирати уносе за ТОТП кодове без укључивања других осетљивих информација.

4. 2ФАС

2ФАС је алтернатива Аутхи-ју заснована на претраживачу која вам омогућава да безбедно приступате својим налозима код куће или у покрету. 2ФАС се синхронизује на свим вашим уређајима, чинећи аутентификацију једноставном процедуром једним кликом.

Синхронизација 2ФАС-а даје му неколико јасних предности у односу на алтернативе као што је Аутхентицатор.цц, пошто не морате да користите свој десктоп претраживач за аутентификацију. Као и Аутхи, можете да прегледате и управљате свим уређајима повезаним са вашим 2ФАС налогом, тако да је лако пратити и решавати проблеме са неовлашћеним приступом.

Један од главних недостатака 2ФАС-а је тај што не можете да користите екстензију прегледача без упаривања са 2ФАС мобилном апликацијом. Такође је помало гломазан у поређењу са другим екстензијама претраживача јер комуницира путем обавештења на радној површини и не обезбеђује интерфејс.

Токене за аутентификацију можете додати само преко апликације за паметни телефон. Када додате неколико налога у 2ФАС, можете брзо да унесете кодове за аутентификацију тако што ћете изабрати поље за текст и кликнути на икону 2ФАС на траци са алаткама претраживача.

5. Битварден Аутхентицатор

Последња али не и најмање важна од Аутхи алтернатива је Битварден Аутхентицатор, моћан менаџер лозинки са уграђеном ТОТП функцијом. Мораћете да купите годишњи план од 10 долара да бисте приступили Битварден Аутхентицатор-у, али убедљив квалитет и практичност Битвардена чине то вредно труда.

  Читајте и чувајте вести из технике намењене посебно вама

Осим Битварден Виндовс, МацОС и Линук десктоп клијента, можете користити Битварден као проширење претраживача на практично било ком популарном претраживачу. Поред Сафарија, Мицрософт Едге-а, Цхроме-а и Фирефок-а, лако се подржавају нишни фаворити као што су ДуцкДуцкГо и Вивалди. Можете чак и сами да хостујете Битварден. И без обзира на то како користите Битварден, ваша годишња претплата ће платити приступ приоритетној корисничкој подршци.

Битварденова свеобухватна безбедност је одмах импресивна. Ваша база података лозинки је заштићена главном лозинком, и док је Битварден био предмет повремених истраживачких извештаја са детаљима о рањивостима, демонстрирана посвећеност особља да се носи са потенцијалним рањивостима одмах даје до знања многим корисницима да су њихови подаци у правим рукама.

(* Потребна је претплата од 10 УСД за Битварден Аутхентицатор)

6. Апликација Аутхи за паметне телефоне

Ако нисте задовољни ниједном од алтернатива Аутхи десктоп рачунара, вреди напоменути да сама Аутхи неће нестати заувек. И даље можете да заштитите своје налоге и потврдите аутентичност својих пријава помоћу апликације Аутхи, доступне за Андроид и иОС. Нажалост, пошто Аутхију недостају функције синхронизације и извоза, мораћете поново да омогућите 2ФА и ручно додате своје токене у апликацију Аутхи да бисте извршили прелазак.