6 разлога да купите свој иПхоне директно од Аппле-а

Када купите нови иПхоне, постоји много места за куповину, укључујући вашег оператера и техничке продавнице. И док свако од њих има своје предности и недостатке, не треба заборавити на опцију куповине иПхоне-а директно од извора: Аппле-а.

Хајде да погледамо неке разлоге зашто куповина вашег иПхоне-а од Аппле-а може бити вредно труда. Они се не примењују у свим случајевима, али вреди размислити пре него што обавите куповину.

1. Бићете поседовати свој телефон

Иако је то некада била уобичајена пракса, данас већина мобилних оператера не нуди субвенционисане цене за телефоне ако плаћате на рате током неколико година. То значи да ако вам је то финансијски исплативо, куповина вашег иПхоне-а у потпуности и унапред је повољна, посебно када се купује од Аппле-а.

Поседовање телефона значи да са њим можете да радите шта год желите. Ако сте пали у тешка времена и морали сте да продате свој иПхоне за неки брзи новац, то бисте могли да урадите када га потпуно поседујете.

Али када плаћате свој телефон месечно преко мобилног оператера, чак и ако сте га некоме продали, и даље бисте морали да извршите преостала плаћања по уговору. Ово је једно од великих разматрања када одлучујете да ли да купите свој иПхоне од Аппле-а или вашег оператера.

Аппле продаја откључаних телефона је још једна велика предност овога. Лакше је продати иПхоне када нови власник може да га повеже на било коју мрежу, уместо да покушава да пронађе одговарајућег купца за уређај који ради само на одређеном оператеру.

Неки оператери нуде откључавање својих телефона након што отплатите уређај. Али чак и ако купите свој телефон унапред, већина провајдера има ограничења за откључавање вашег телефона. Можда ћете морати да користите услугу одређено време или да уђете у продавницу и испуните „друге захтеве“. То су додатни обручи кроз које можете прескочити када бисте могли да добијете откључан телефон од самог почетка.

  Како подесити Енпасс на Линуку

Имајте на уму да када купујете од Аппле-а, још увек можете да се повежете са једним од четири велика оператера у време куповине и ваш телефон ће стићи спреман за употребу. У скоро свим случајевима, ваш уређај ће бити откључан. Изаберите опцију „Повежи се касније“ на Аппле-овој локацији да бисте то осигурали.

2. Слобода промене провајдера

Када купите свој иПхоне откључан од Аппле-а, можете га однети било ком оператеру који желите. Нисте везани уговором који мобилни провајдер жели да потпишете за уређај.

Рецимо да сте данас купили свој иПхоне и донели га на свој постојећи АТ&Т налог. Ако за шест месеци дође до бољег договора са Т-Мобиле-ом, могли бисте напустити АТ&Т (под претпоставком да нисте имали уговор за услугу) и прећи на Т-Мобиле кад год желите. Пошто је ваш телефон 100% ваш, не морате да бринете да ћете бити везани за свог оператера све док имате тај уређај.

Ово је још боље када се удаљите од великих оператера и пријавите се на МВНО као што је Минт Мобиле. Ако вам не смета да изгубите неколико фенси карактеристика главних оператера, могли бисте уштедети много новца, а да и даље добијате поуздану услугу.

3. Више међународне флексибилности

Са већином планова превозника, међународна путовања су скупа. Вероватно ћете добити дневну накнаду само за изношење телефона из матичне земље, плус мораћете да плаћате повећане цене за позиве и пренос података. Ако је ваш телефон закључан на мрежу у вашој земљи, не можете много да урадите у вези са овим – осим да држите уређај у режиму авиона све време док сте у иностранству и да користите само Ви-Фи. Међутим, то није забавно нити згодно.

  Изградите интерне везе са 10 најбољих ВордПресс додатака

Са потпуно откључаним телефоном, можете купити локалну СИМ картицу где год да идете (или купити секундарни еСИМ на мрежи) и користити ту услугу за много мање новца. Куповина припејд картице из земље одредишта која покрива ваше уобичајено коришћење је много јефтинија од плаћања међународних тарифа вашег домаћег оператера.

4. Аппле има одличну политику поврата

Ако купите нови иПхоне од Аппле-а и не волите га, нисте заглављени са куповином. У САД, Аппле нуди 14 дана од датума када примите производ да га вратите, без питања. То значи да ако, на пример, испробате Про Мак иПхоне модел и сматрате га превеликим, нећете остати са њим годину дана или више.

Ако живите у близини физичке Аппле продавнице, можете да понесете свој повратак тамо и одмах добијете повраћај новца. Иначе, Аппле олакшава штампање налепнице за повратну испоруку кроз историју поруџбина вашег Аппле ИД-а тако да можете да је однесете у служби испоруке.

Код превозника, политика враћања може веома варирати. Неки нуде сличан двонедељни период за враћање, али вам могу наплатити накнаду за обнављање залиха или наметнути друга ограничења. Ако нисте сигурни да ли ће вам се свидети ваш нови телефон, куповина од Аппле-а вам даје период без притиска да га прво испробате.

5. Поврат новца са Аппле картицом

Ако имате Аппле картицу или сте заинтересовани да се пријавите за њу, коришћење ње за плаћање куповине од Аппле-а ће резултирати максималним повратом новца. Аппле картица враћа три посто готовине на све куповине од Аппле-а.

Иако ово није огромна сума новца, свако мало помаже при великој куповини попут новог иПхоне-а. Пошто већина кредитних картица не даје додатни повраћај новца на куповину технологије, три процента уместо један проценат може довести до додатних 15 или 20 долара у вашем џепу.

Али за свакодневну употребу, у поређењу са многим другим кредитним картицама, Аппле картица није тако сјајна. Многе друге картице нуде ротирајуће проценте на уобичајене категорије као што су бензин и намирнице. Зарадићете више готовине са једном од тих картица куповином свакодневних ствари него куповином иПхоне-а једном у две године.

  Историја Цапс Лоцк-а: Зашто Цапс Лоцк тастер постоји?

Дакле, иако се не бисте требали пријавити за Аппле картицу само да бисте купили иПхоне, куповина телефона од Аппле-а доноси више предности ако већ имате картицу.

6. Опција програма за надоградњу иПхоне-а

Већина горе наведених тачака се фокусира на то зашто је куповина вашег иПхоне-а откључаног без сметњи оператера тако сјајна. Али куповина није могућа за све. Ако вам месечно плаћање ради боље и бринете да ћете оштетити свој иПхоне, онда Програм за надоградњу иПхоне-а је још један разлог за куповину од Аппле-а.

Са овим програмом плаћате месечну накнаду за покривање трошкова вашег иПхоне-а, као и АпплеЦаре+ покривеност. Када извршите 12 уплата, испуњавате услове за трговину тренутним телефоном и набавите најновији модел, започињући поново процес. Погледајте наше потпуно објашњење програма за надоградњу иПхоне-а за више информација.

Плаћањем месечно губите део флексибилности о којој смо горе говорили. Али ако вам је приоритет добијање најновијег иПхоне-а сваке године и ионако бисте купили АпплеЦаре, ово је пристојна опција.

У време писања овог текста, најнижа могућа цена за иПхоне Упграде Програм је 39,50 УСД месечно за иПхоне 15 од 128 ГБ. У међувремену, најскупља је 74,91 УСД месечно за 1ТБ иПхоне 15 Про Мак. Такође можете изабрати да надоградите на АпплеЦаре+ са функцијом Тхефт анд Лосс уз додатну цену, ако желите.

Куповина иПхоне-а од Аппле-а има своје предности

Изнели смо аргумент зашто је куповина вашег иПхоне-а откључаног директно од Аппле-а паметна идеја. Укратко, куповина откључаног телефона значи да је на вама да радите како желите, уместо да морате да играте око правила оператера да бисте користили телефон како желите.

Ако сте у могућности да добијете много од свог оператера, не планирате да мењате провајдера и никада не путујете у иностранство, онда би друга опција могла бити боља за вас. Не заборавите да Аппле нуди и могућност трговине вашим старим иПхоне-ом.